עבור לתוכן

סיכויי הצלחה בפסיכומטרי.

Featured Replies

פורסם

להורים שלי אין בגרות אפילו ובמשך שנים מצבינו הכלכלי היה רע מאוד.

אבל קרוא וכתוב הם ידעו? חשבון בסיסי? אז בגיל 5 ידעתי קרוא וכתוב כבר בשתי שפות.

מה שחשוב זה ההתפתחות של הילד בגיל קטן מאוד, אח"כ הכל כבר תלוי בילד.

• תגובות 33
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תמיד עדיף ללכת בדרך המלך (רמז: השכלה גבוהה), מי שחושב אחרת, מוזמן לנסות.

יש מתאם מאוד מאוד גבוהה בין השכלה גבוהה במקצוע נחשק לבין הצלחה כלכלית. אפשר להצליח כלכלית גם בלי השכלה גבוהה - ולבנות הרבה על מזל. אני לא רוצה להתעורר יום אחד בגיל 40 ולגלות שאין לי אחד כזה.

כדי להוכיח שתואר מבטיח הצלחה כלכלית צריך לבדוק אם אנשים מצליחים בזכות תואר או בזכות העובדה שהם פשוט יותר חכמים, מוכשרים, מסוגלים ללמוד ובעלי מוסר עבודה גבוה. אותן תכונות מאפשרות להוציא תואר. בנוסף יחסי אנוש ויכולת ליצור קשרים חשובה לא פחות. לעיתים הרבה יותר.

אני מסכים לגבי מה שרשמת, למרות שנראה לי שקצת הגזמת עם המשכורות. מהיכן המספרים? (לא שאני מטיל ספק באמת דבריך, באמת מעניין אותי היכן ניתן לבדוק משכורות).

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/334/005.html?hp=16&cat=1901&loc=9

לדברי ברגמן, "אנחנו סובלים מחינוך יתר. יש לנו פחות מדי מהנדסים והנדסאים ויותר מדי בוגרי תקשורת ומדעי החברה, שאינם מוכשרים לשום דבר. מדעי החברה והרוח הם הישיבות של החילונים. זה בזבוז של זמן הסטודנטים ושל משאבים במימון משלם המסים", תוקף ברגמן ומסכם: "דור ההורים שבוי בקונספציה של תואר אוניברסיטאי, כי הוא זוכר מה היה תואר בשנות ה-70 וה-80, אבל האינפלציה של כלל התארים האקדמיים יצרה מצב שבו התואר רחוק ממה שהיה פעם".

שימו לב שהתארים הרווחים ביותר הם תארים שנותנים הכשרה למקצוע מסוים ותארים הכי פחות רווחים הם תארים כללים שלא מכשירים לשום דבר.

בישראל המצב יחסית טוב כי שכר הלימוד שפוי גם במכללות פרטיות. בארצות הברית שכר הלימוד נע בין 20-40 אלף דולר לשנה לא כולל הוצאות נלוות. סטונדטים לוקחים הלוואות עתק בערבות ממשלתית וצוברים ריביות אסטרונומיות במהלך הלימודים. בסיום הלימודים מצבם הכלכלי לא משתפר והם תקועים עם הלוואה ענקית שאין להם אין להחזיר אותה. מומחים טוענים שמדובר בבועת סאב פריים ה-2, שיכולה להתפוצץ כל רגע ולגרום לקריסה מוחלטת בארצות הברית.

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3562356,00.html

פורסם

אני חושב שזה דומה ליהלום לא מלוטש, הוא שווה גם בפני עצמו כחומר גלם, אך ברוב המקרים הלימודים מעברים אותו ליטוש בידי אומן כדי להתמיר את שוויך. (ובאנלוגיה שלנו את כישוריך והשכלתך)

פורסם

בנוגע לשאלות הראשונות שלך:

עתודה לא מתאימה לכל אחד, אני אישית שם כי אני יודע שיהיה לי מאוד קשה להתחיל את החיים אחרי הצבא בלי גרוש על התחת ובלי תואר, וכי תמיד היה לי כיוון בנוגע למקצוע שאני רוצה ללמוד, אם זה לא המצב אצלך, אני ממש לא ממליץ לך לחתום עד 2021/2022 [כן, תסתכל על השנים האלה טוב טוב, ותפנים שאז אתה משתחרר].

בנוגע לכמה שעות צריך להשקיע? אינדיבידואלי ותלוי בתחום. אני אישית חיפפתי את השיעורים באנגלית כי הייתי טוב בהם ונתתי יותר דגש למתמטיקה ומילולי.

בתור עתודאי שעשה פסיכומטרי בתיכון, אני יכול להגיד לך רק דבר אחד;

אם אתה רוצה להצליח בפסיכומטרי, תלמד, עצמאי/קורס - זה כבר תלוי בך.

מה שמאוד מאוד כדאי לך לזכור, שכמה שלא יתבכיינו שהבחינה קשה, היא לא מגרדת את הקצה של הקצה של הדרישות ממך בלימודים האקדמיים עצמם ואם אתה מגיע ליאוש כבר בשלב של הפסיכומטרי, הייתי מציע לך לוותר על התואר.

בנוגע למכללות, במכללה איכותית דרישות הקבלה יהיו מאוד דומות לדרישות של האוניברסיטאות (AKA, תצטרך פסיכומטרי),

ובאו"פ בקורסים הראשונים ישחטו אותך כדי לסנן את כל מי שלא לומד (AKA, לא עשה פסיכומטרי/בגרויות ולא יודע לשבת על התחת).

בקיצור,

(אני לומד מדמ"ח באונ' ת"א, אולי זה שונה במקומות אחרים, או בתארים אחרים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים