עבור לתוכן

נוחות ושירותים באתרי בנקים

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבנתי שלא לכל בנק יש מאחוריו אתר גדול שמאפשר ללקוחות שלו לראות את מצב החשבון, לעשות כל פעולה אפשרית +- (במיוחד לעשות תוכניות חיסכון בלי לתקשר עם נציגי הבנק מעבר לזה).

אני אשמח אם תספרו לי מנקודת מבט שלכם לגבי האתר אינטרנט של הבנק שלכם בנקודות של:

האם הטבלה של עו"ש מפורטת?

האם אפשר לראות פרטים של כל תוכניות החיסכון?

האם אפשר לפתוח תוכנית חיסכון בקלות?

תודה מראש,

Zinger777.

פורסם

בבנק הפועלים ובלאומי קיימים שלושת הדברים, אך הפועלים לוקח בפער ענק

במיוחד כל מה שקשור לפתיחת\ניהול תוכניות חיסכון\פיקדון

פורסם

ממליץ בכל הנוגע לפתיחת תוכניות חסכון ופקדונות בפעם הראשונה להגיע לפקיד הבנק ולהתמקח שייתן הטבה בריבית, מה שלא ניתן לעשות אל מול האתר.

אח"כ תוכל להמשיך ולנהל את התוכנית או הפקדון כמה ואיך שתרצה דרך האתר. :hat:

פורסם

אני יכול לספר לך לגבי בנק דיסקונט. הם לא מזמן עדכנו את הממשק של האתר שלהם, אבל הוא עדיין לא מוצלח לטעמי.

הטבלה של העו"ש מפורטת מספיק, בשביל לקבל את פירוט האשראי ביתר פירוט צריך להכנס לאתר של ויזה (CAL).

הצד החלש של האתר מתבטא במעקב על תיק ניירות הערך; ממה שראיתי, הממשק של בנק הפועלים ובנק לאומי הרבה יותר נוח ויעיל, והכל מוצג בצורה נוחה וברורה.

מתוך ציון של 1-10 אני נותן לו 6.

פורסם

מניסיוני האישי השירות הכי טוב באינטרנט אצל בנק פועלים והכי גרוע בבנק הדואר.

פורסם
  • מחבר

ממליץ בכל הנוגע לפתיחת תוכניות חסכון ופקדונות בפעם הראשונה להגיע לפקיד הבנק ולהתמקח שייתן הטבה בריבית, מה שלא ניתן לעשות אל מול האתר.

כמובן שבפעם הראשונה אני אצטרך לסבול את האמת השקרית לגבי מה כדאי לעשות עם הכסף ("כן כן, תשקיע במניות של חברה שהולכת ליפול.. זה כדאי לך..") אבל מעבר לזה אני לא אוהב להמר על הכסף שלי ומעדיף להגדיל אותו עם ריבית קטנה לעומת סיכונים בדברים שאני לא מבין.

אני לא משתמש באשראי מטעמי עיקרון אז לא מפריע לי איך מוצג האשראי דרך הבנק.

לגבי דיסקונט - אני אבדוק מול ידידה שיש לה חשבון.

לאומי - פה אני נמצא ומתלבט אם כדאי לפצל את התוכניות חיסכון שלי לבנקים נוספים אבל שיהיה לי נוח לנהל אותם מבלי החיוכים המזוייפים של הנציגים.

פועלים - טוב לדעת שהם ברמה לפחות כמו לאומי (מבחינתי האתר של לאומי הוא מספיק בשביל הצרכים שלי).

יש למישהו מידע לגבי בנקים נוספים כמו המזרחי, בינ"ל, אוצר החייל, יהב, טפחות וכד'?

פורסם

הייתי בפועלים ועברתי ליהב, והממשק של האתרים שלהם הוא זהה. מלבד הלוגו והצבעים לא הבחנתי בשינוי כלשהו(אולי זה קשור בכך שחלק מבנק יהב בבעלות הפועלים)

פורסם

לגבי דיסקונט - אני אבדוק מול ידידה שיש לה חשבון.

אני אגיד לך מה בדיוק מפריע לי, כך שתוכל לשים לב ולבדוק איך הנתון מופיע באתרים של בנקים אחרים.

שינוי משער קנייה משוקלל - מופיע באחוזים ולא מתורגם למספרים. כנ"ל גם לגבי השינוי היומי. (בשונה מהאתרים האחרים עליהם דברתי)

היסטוריה - אין הצגה נוחה של היסטוריית הרכישה של נייר הערך. זאת אומרת, אתה לא רואה באיזה סכום קנית את אותו נייר ערך לראשונה.

התשואה של התיק גם מופיעה רק באחוזים ולא מתורגמת למספרים.

בקיצור אפשר לחיות עם זה, אבל זה בהחלט מעצבן... בשביל לנהל תיק השקעות בעצמך, האתר של דיסקונט בכלל לא משהו.

פורסם

לי אישית יש חשבון במזרחי ובלאומי אז אני יכול להשוות רק בין שניהם ואני מוכרח להגיד שאין בכלל מה להשוות

האתר של בנק לאומי ברמה אחרת לגמרי בכל הקטגוריות-גם מבחינת עוש והיסטוריית עוש. גם מבחינת חסכונות הלוואות קרנות השתלמות ופקדונות (למרות שבהם הריבית די על הפנים..)

מבחינה של שוק ההון האתר של בנק לאומי (לאומי טרייד) זכה בפעם המי-יודע כמה ברציפות במקום הראשון בקטגוריה בין הבנקים אז אם זה חשוב לך זה נקודה רצינית

מה שגם חשוב זה גם איזה תנאים כללים יתנו לך בכל בנק-עמלות עוש, עמלות משיכה כרטיסי אשראי שהבנק יכול להציע לך (שבהרבה מקומות יש הנחה או שזה בחינם דרך האינטרנט) עמלת הנפקת צקים ואם אתה צריך אז גם תנאים של המסגרת שלך בעוש..

פורסם
  • מחבר

אז זהו.. שאני ממש לא כלכלן שיתחיל לנהל לעצמו תיק השקעות כי כמות הזמן שיקח לי ללמוד את כל זה (וזה משעמם אותי אז בכלל..) היא ממש גדולה ככה שאני פשוט אעדיף לעבוד יותר וזהו.

התוכנית חיסכון היא רק תוכנית פשוטה שסוגרים את הכסף בתוכנית לX זמן ועל זה צוברים ריבית כלשהי.

ממש לא נייר ערך, שערי קנייה, תשואה וכד'.

מבחינת דיסקונט הידידה אמרה שזה בסדר גמור לצרכים שלי (שוב, בסיסיים יחסית)

הבנק שקיבל פה לא מעט תשבוחות - פועלים (ויהב שתחתיו).

במידה ולא יהיה פה מידע על האחרים אז אני אפנה לבנקים האלו לקבל הצעות מחיר כולל מה שקשור לעמלות.

תודה לכל מי שהשתתף בדיון ונתן את דעותיו על הבנקים שבו היה.

פורסם

כמובן שבפעם הראשונה אני אצטרך לסבול את האמת השקרית לגבי מה כדאי לעשות עם הכסף ("כן כן, תשקיע במניות של חברה שהולכת ליפול.. זה כדאי לך..") אבל מעבר לזה אני לא אוהב להמר על הכסף שלי ומעדיף להגדיל אותו עם ריבית קטנה לעומת סיכונים בדברים שאני לא מבין.

לא הבנת אותי - קרא שוב בבקשה מה שכתבתי.

לפני שתפתח תוכנית חסכון שעליה תחליט - גש לסניף שלך.

הריביות הניתנות באתר עבור הפתיחה של התוכנית הינם הצעה בלבד - פקיד הבנק בסניף שלך יכול לשפר אותם אם קצת תתמקח.

ורק לשם גילוי נאות - הכותב הינו עובד אחד הבנקים בישראל.

פורסם
  • מחבר

כשבאתי לפתוח תוכנית ראשונה בלאומי, הנציגה פשוט פתחה את האתר שלי במחשב שלה וככה עשתה לי את התוכנית..

בבנק אחר אני מניח שזה לא עובד ככה אז אני כמובן שאגש ואקשיב לעצתך - תודה :)

פורסם

בגלל זה הוא הוסיף "אם קצת תתמקח..."

גם בלאומי, כמו בכל מקום אחר, יש אפשרות להתמקח

פורסם
  • מחבר

כשמדובר בתוכניות חיסכון פשוטות אני סומך על המוח שלי לעשות את העבודה.

כשמדובר על מניות, אג"חים וכד' - אני פשוט לא מתקרב לזה כי המחשבה על בורסה שצוללת למטה כמו ב2008 לא לטעמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים