עבור לתוכן

עד כמה שעות שינה לא רצופות נותנות לגוף לנוח?

Featured Replies

פורסם

הדיבור הנפוץ הוא ששינה צריכה להיות בת 6-8 שעות ורצופה, אך האם גם שעה-חצי שעה פה ושם מסייעות?

אני חייל ומתחילת החטיבה אף פעם לא הלכתי לישון לפני 12-1 בלילה, ללא קשר לשעה בה אני צריך להתעורר. זה כמובן הביא לבקרים קשים מדי פעם אבל בסה"כ אני בסדר.

נניח ואני ישן 4 שעות, קם לאוטובוס ב6:15 לבסיס ויורד ממנו ב7, האם 45 הדקות האלו עזרו לי, או סתם דחו את שלב הערנות שלי?

ועד כמה כל העניין מזיק לאורך זמן? בימי הלימודים ישנתי יותר (לקום ב8 ולא ב5-6) ובשנה וחצי האחרונות בצבא השינה הממוצעת שלי היא 4-5 שעות במקרה הטוב והיציאות שלי 3/4 מהחודש הן יומיות. תמיד יש את האפשרות להמשיך לישון עוד שעה-שעתיים בבסיס ובאוטובוסים אך כאמור נשאלת השאלה - עד כמה זה טוב?

פורסם

אם זה באמת כלכך מעניין אותך אז תחפש על זה ותקרא קצת, זה נושא קצת מורכב.

בקצרה ממה שאני יודע: השינה הקצרה לא עוזרת הרבה, יש 4 מצבים שאתה עובר במהלך השינה ברגע שהשלמת את כולם עברת מחזור.

מחזור לוקח כ-90 דקות וזה למה שינה קצרה לא עוזרת כלכך.

בנוסף כדאי לקום בסוף מחזור ולא באמצע, באמצע אתה במצב של שינה עמוקה וזה פחות טוב לקום במצב כזה.

דרך טובה לדעת אם אתה ישן טוב זה אם אתה קם בעצמך בלי שעון מעורר בשעה שאתה אמור... זה אומר שישנת כמה שאתה אמור וקמת בסוף מחזור שינה כמו שצריך, אבל זה בגדר פנטזיה לרובנו.

פורסם

שמע זה טוב יותר מכלום.

את רוב השירות שלי העברתי בשעתיים שעות שינה ללילה (לפעמים גם לשתי לילות)

הגוף שלך מתרגל לזה. 4 שעות היו בגדר גן עדן. והייתי יכול אחרי 4 שעות לטחון עבודה וגם לקרוא ספר באנגלית בזמני הפנוי. כיום אני פחות משש שעות לא מתפקד אז אני די בטוח שזה עניין של הרגל.

לא יודע עד כמה בריא כל העניין הזה כי אני זוכר בימים שבהן הגוף שלי בכלל לא תפקד (אתה מרגיש הגוף שלך פשוט לא מקשיב לך) הייתה גם מתחילה פזילה קלה (היה נפוץ אצלנו)

פורסם

תלוי מאוד באופי השירות שלך. אם אתה לא בפעילות פיסית אינטנסיבית אז אפשר להתרגל ולחיות עם זה, כנראה שלא יגרמו לך נזקים ארוכי טווח.

אם היציאות שלך יומיות אז אני מניח שאתה נמנה עם הקבוצה הזו, אבל אם אתה נמצא במאמצים פיסיים תשכח מזה. אחת הסיבות שבפקודות צריך לתת 6 שעות שינה היא שהעצם מתחילה להיבנות החל מהשעה החמישית בשינה רצופה. אני לא יודע מה זה אומר לגבי שינה לא רצופה אבל אם אתה ישן מעט ועוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית לאורך זמן אז הסבירות לשברי מאמץ עולה.

פורסם

אנ הייתי לוחם ושום שבר מאמץ לא היה לי..

פורסם

הנקודה המשמעותית לדעתי :

אם שברת את השעות שינה שלך, יהיו לך רגעים שאתה מת מעייפות ולא בא לך לישון, ורגעים שבא לך לישון בלי להיות עייף

אז ברגע שאתה רוצה לישון, תיפול לישון, במקום! - עד כמה שניתן, גם במחיר של הפסדת אוכל, נסיעה הביתה באוטובוס מאוחר יותר וכדומה. אם לא תישן עכשו, זה יעבור לך ויהיה גרוע יותר בהמשך

כשאתה מגיע הביתה בסופש תייצב את השינה שלך ובמשך השבוע כן תוודא שעות שינה מספיקות גם במחיר של לוותר אל אוכל פה או שם וכדומה

משהוא שעבד לי כמה פעמים, אבל תיישם בזהירות :

תישן כמו שצריך בבית

תתקשר לבסיס תאמר שאתה במרפאה (מוציא גימלים)

תלך למרפאה ופשוט תתייצב שם, תוציא איזה אישור אל משהוא (לא צריך להיות חולה או כלום, לא צריך גימלים, רק את האישור מהמרפאה שהיית שם)

תבוא איתו לבסיס בקטע של רצית להוציא גימלים ולא נתנו, אז באת ככה (ויש לך אישור)

פורסם

אנ הייתי לוחם ושום שבר מאמץ לא היה לי..

מה הקשר? גם לא כל מי שמעשן כמו קטר חוטף סרטן ריאות ולא כל מי שנשרף בשמש חוטף סרטן עור, אבל קיים קשר מוכח ואתה מעלה את הסיכון שלך. זה שלך יש גנים מוצלחים לא משליך על הכלל...

אז ברגע שאתה רוצה לישון, תיפול לישון, במקום!

מחזק :xyxthumbs:

פורסם

הלוואי גנים מוצלחים..

בכל מקרה לא היו לנו בפלוגה שברי מאמץ. אם כי אני חייב לציין שאין מעמסה פיזית בסדיר אלא רק בטירונות וגם זה רק לתקופות קצרות.

פורסם

הלוואי גנים מוצלחים..

בכל מקרה לא היו לנו בפלוגה שברי מאמץ. אם כי אני חייב לציין שאין מעמסה פיזית בסדיר אלא רק בטירונות וגם זה רק לתקופות קצרות.

בשריון כל הזמן יש מאמץ - בין אם זה במסגרת ההכשרה, בתרח"טים או בבט"ש... :screwy: חיל של אנשים חולי-נפש :silly::xyxthumbs:

פורסם

ה 45 דקןת שינה האלה הם מעוררות אותך לשעה - שעתיים אבל הם לא תחליף לשניה

וזה שמתרגלים לישון 4 שעות בלילה, זה לא אומר שזה תקין

הגוף נכנס למצב שינה מלא רק אחרי כמה שעות, לא זוכר בדיוק כצה אבל אתה יכול לחפש על זה קצת כמו שהומלץ לך פה

אם תתחיק את עניין השינה בסוף יקרה מצב שאתה חוזר לבית ויושן את כל הסוף שבוע

היה לי מקרים שהייתי יוצא לבית בשישי בצהריים ונרדם עד ליום למחרת.. (בטירונות כמובן)

פורסם

בשריון כל הזמן יש מאמץ - בין אם זה במסגרת ההכשרה, בתרח"טים או בבט"ש... :screwy: חיל של אנשים חולי-נפש :silly::xyxthumbs:

עם יד על הלב.. לעמוד עם קרמתי 8-12 שעות ביום זה לא בדיוק מאמץ שיכול לגרום לשברי מאמץ אלא לשחיקה של הברכיים..

עכשיו נסה לרוץ עם קרמי במשך 8 שעות.. עכשיו זה מאמץ

אבל כן שריון זה חרא של חיל

פורסם

עם יד על הלב.. לעמוד עם קרמתי 8-12 שעות ביום זה לא בדיוק מאמץ שיכול לגרום לשברי מאמץ אלא לשחיקה של הברכיים..

עכשיו נסה לרוץ עם קרמי במשך 8 שעות.. עכשיו זה מאמץ

אבל כן שריון זה חרא של חיל

לשברי מאמץ לא, אבל לשבר בגב, בהחלט כן

עד היום יש לי כאבים חזקים מידי פעם בגב התחתון מהשירות הצבאי

בעיקר מהקרמי (לפעמים גם עם מק 77)

ולרוץ 8 שעות עם קרמי זה כמו לנסות להרים בית לבד (לא לבנות, להרים)

פורסם

לשברי מאמץ לא, אבל לשבר בגב, בהחלט כן

עד היום יש לי כאבים חזקים מידי פעם בגב התחתון מהשירות הצבאי

בעיקר מהקרמי (לפעמים גם עם מק 77)

ולרוץ 8 שעות עם קרמי זה כמו לנסות להרים בית לבד (לא לבנות, להרים)

הבעיה זאת הנחיתה :(

אין באמת בעיה לרוץ זה הקטע כשאתה קופץ מעל מהמורות וכל המשקל נוחת לך על הרגליים. אוי סיוט...

פורסם

יצא לי לראות בתוכניות מדע למיניהן+לקרוא על הנושא השינה לא מעט, וממליץ לך גם לחפור קצת ברשת בנושא ;)

כפי שציינו לפני, לשינה יש מס' שלבים, בשביל להגיע לשלב השינה העמוקה - שזה השלב שבו הגוף עושה את רוב "עבודות תחזוקה השוטפת" שלו.

מצב של חוסר שינה עלול לגרום לבעיות ריכוז, עצבנות, חוסר מוטיבציה ועוד..

בגלל שלא כל האנשים זההים ב100%, על כל אחד חוסר שינה משפיע ברמה שונה, תקרא מאמרים, והכי חשוב - תסדר שעות שינה בצורה שתאפשר לך לישון פעם אחת באופן מקסימאלי ולא 10 פעם ביום שינות קצרצרות וחסרות תועלת :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים