עבור לתוכן

מישהו פה למד הנדסת מחשבים?

Featured Replies

פורסם

באמת שאני לא מבין מה עובר לכם בראש כשאתם ממליצים למישהו שלא סיים תיכון ללכת לטכניון...המוסד לימוד הכי פלצני בעולם, תוכניות לימודים חסרות היגיון וגישה כל כך נוראית ללימוד. אנשים עדיין חיים מסרט שמדובר במקום שכדאי ללמוד בו :screwy:

יש רשימות של מוסדות הלימוד הטובים בעולם, הטכניון משנה לשנה יורד ברשימה, שאר מוסדות הלימוד בארץ עולים. תל-אביב והעברית ברשימת ה 200 הטובות ביותר, הטכניון לא. המכללות בארץ קופצות משנה לשנה במיקום שלהן במיוחד בזכות התנאים המצויינים שיש לסטודנטים וגם בזכות העליה החדה ברמת הלימוד.

אני לומד במכללה, החדו"א באמת רמה נמוכה יותר, הפיסיקה באותה רמה בדיוק. בהרבה דברים אחרים גם אין הבדל ברמת הלימוד. יותר מזה, הרבה תארים היום אין באוניברסיטאות, מעבירים יותר ויותר דברים למכללות מסביב וזה עובד לטובת כולם.

תגידו מה שאתם רוצים, אני בחיים לא ימליץ למישהו ללכת ללמוד במקום שיש בו 20 קורסים עם ממוצע של נכשל שכל היעוד שלהם זה לגרום לאנשים לפרוש מיאוש, ניצול נוראי שכל תפקידו זה להשפיל אנשים אחרים בשביל שהם יוכלו להרגיש חכמים יותר ולעשות קופה על כל מי שיפרוש בגלל הלימוד הבינוני מינוס שהם עושים בחלק מהקורסים. ברור שהם לא היחידים שעושים את זה (גם בעברית יש קורסים כאלה שההמוצע שלהם הוא נכשל ואין בהם באמת צורך) אבל הטכניון הוא המקרה הכי קיצוני.

הוא יכול ללכת לטכניון, יכול להיות שהוא אפילו יצליח, אבל הוא גם יכול ללכת למקום אחר ולהצליח בטוח ולא כי מדובר במקום פחות טוב, פשוט כי מדובר במקום שמנוהל בצורה פחות פלצנית שהמטרה בו היא להביא כמה שיותר אנשים לסוף התואר ולא כמה שפחות :screwy:

בקשר להנדסאי, אם אתה לומד תוכנה זה באמת לא עוזר כי כל החומר נגיש בעברית בכל מקום שתחפש. יש גם תארים אחרים כמו אדריכלות ואלקטרוניקה שבהם הנדסאי זה נקודת התחלה מדהימה (וגם מספיק בשביל להתקבל לרוב מוסדות הלימוד בארץ), אתה מוזמן לחפש חומר במקצועות האלה באינטרנט ולגלות שבאמת עדיף ללמוד אותם בצורה מסודרת עם מרצים. אני עשיתי הנדסאי אלקטרוניקה וזה נותן בסיס שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר (לשנה השניה והשלישית מדובר בהקלה מדהימה, חוזרים על חלק גדול מהחומר). להגיד שבמתמטיקה זה לא יעזור בכלל זה גם לא נכון, בהנדסאי יוצא לך להשתמש במטריצות, לפלס ועוד כל מיני דברים שלא רואים בתיכון וחוזרים בתואר. נכון שזה לא רמה גבוהה ולא קרוב למה שיש בתואר אבל זה נראה מוכר ומוריד מעט את השוק הראשוני.

• תגובות 39
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אמרתי לו ללכת למכינה של הטכניון שמספקת קפיצה מאפס לרמה אוניברסיטאית בשנה אחת, אם הוא ירצה ללכת לטכניון תלוי רק בו.

ובקשר לשטויות שאתה פולט בקשר לכל מיני רשימות בלי סימוכין זה לא שווה כלום ועד כמה שאני יודע הטכניון מדורג גבוה יותר שזה נוגע להנדסת חשמל(גם במסלול של הנדסת מחשבים) מאשר שאר האוניברסיטאות בארץ.

http://www.themarker.com/hitech/1.809880

"היי-טקיסטים יתעניינו כי בדירוג של מדעי מחשב מדורג מכון ויצמן במקום ה-11 והטכניון במקום ה-15. האוניברסיטה העברית מדורגת בתחום זה במקום ה-26 ואוניברסיטת תל אביב במקום ה-28. בר אילן שוב נמצאת בפער משאר האוניברסיטאות הישראליות - רק בטווח המקומות שבין 76 ל-100."

"בישראל אין אף אוניברסיטה מובילה (מתוך 100) בלימודי רפואה ורוקחות. בלימודי הנדסה וטכנולוגיה מדורג הטכניון במקום ה-42 ואוניברסיטת תל אביב בטווח שבין 76 ל-100. האוניברסיטה המובילה בדירוג הכללי היא הארוורד. סטנפורד שניה ו-MIT שלישית. לאחר מכן בסדר יורד מדורגות ברקלי, קיימברידג', קליפורניה, פרינסטון, קולומביה ושיקגו. "

http://www.arwu.org/FieldENG2010.jsp

טכניון מקום 38 בעולם

ומקום 15 במדעי המחשב.

פורסם

אני אמרתי לו ללכת למכינה של הטכניון שמספקת קפיצה מאפס לרמה אוניברסיטאית בשנה אחת, אם הוא ירצה ללכת לטכניון תלוי רק בו.

ובקשר לשטויות שאתה פולט בקשר לכל מיני רשימות בלי סימוכין זה לא שווה כלום ועד כמה שאני יודע הטכניון מדורג גבוה יותר שזה נוגע להנדסת חשמל(גם במסלול של הנדסת מחשבים) מאשר שאר האוניברסיטאות בארץ.

הקנאה עושה את זה לאנשים.

למגיב מעליו,

הסיבה היחידה שהטכניון במקום 'נמוך יותר' מאוניברסיטת תל אביב/עברית היא שהטכניון הוא מוסד טכנולוגי בלבד. הדירוג ניתן על פי מספר פרסומים, בטכניון אין פקולטות לספרות/היסטוריה/שירת נשים בימי הביניים שבהן אפשר להוציא פרסום על כל שטות תוך אפס זמן. כל פרסום מדעי של הטכניון דורש עבודת מחקר שלוקחת חודשים אם לא שנים בניגוד לפרופסור לספרות שיכול להוציא מאמר כל שבועיים, אם אתה רוצה להשוות את הטכניון לשאר העולם תשווה לאוניברסיטאות טכנלוגיות אחרות (מקום 57).

ועוד דבר, הלימודים בטכניון קשים כי המשימה הראשית של המרצים היא לחקור, לא ללמד. וזה גם מה שהטכניון מלמד, לחקור לא ליהיות מהנדס(לא תמצא קורס תכנות לסמארטפונים כמו במכללות לדוגמא). אולי רמת הלימוד נמוכה יותר אבל בסופו של דבר יוצאים עם הרבה יותר ורואים את זה בשוק העבודה.

עריכה: רק עכשיו ראיתי את העריכה מעלי, יש אפילו דירוג יותר מחמיא ;)

פורסם

מה שכן, הלימודים באמת ברמה מאד נמוכה ומעטים המרצים שבאמת אכפת להם, וגם אם באמת אכפת להם רובם פשוט לא יודעים ללמד, הטכניון בעיקר בודק את היכולת שלך ללמוד לבד וזו הסיבה שהוא מוערך בשוק העבודה.

בסופו של דבר אתה לא לומד כמעט שום דבר פרקטי ומצופה ממך ללמוד מהר כאשר אתה מתחיל לעבוד.

אני מסכים שזה לא מתאים לכולם ואני אפילו אגדיל ואומר שאני בתור עצלן כרוני לא מסתדר יותר מדי וכנראה שהתואר שלי יהיה 4.5 שנים אם אני לא אתפוס את עצמי בידיים.

עריכה: רק רציתי לסייג ולומר שהמורים במכינה הם ההפך המוחלט ממה שקורה בטכניון והלימודים ברמה מאד גבוהה ולמרצים מאד אכפת מהתלמידים שלהם ורק בזכות המורה שלי לפיסיקה(דני גלאובך) אהבתי לתקופה קצרה ללמוד(זה עבר לי שהגעתי לטכניון).

פורסם

שאלה לא קשורה למה שהלך פה

הנדסת מחשבים היא מקצוע מבוקש?

גם אני חשבתי ללמוד את זה אבל לא שמעתי על אנשים שהם "מהנדסי מחשבים" ולא ראיתי מודעות דרושים שמחפשים מהנדסי מחשבים

פורסם

אני מקבל ספאם אינסופי מאינטל ומחברות טכנולוגיה אחרות.

בד"כ זה כתוב כמהנדסי חשמל או מהנדסי תוכנה.

פורסם

יש כרגע יותר עבודה מעובדים. אני גם מוצף במיילים של דרושים החל מחברות סטארט אפ, דוקטורנטים, משרות סטודנט וכלה באינטל, גוגל

ואמדוקס.

אני לומד הנדסת מחשבים שנה שנייה באוניברסיטה העברית. מה אני אגיד לכם? הלימודים קשים ביותר. הקורסים במתמטיקה מסננים.

באינפי יש 70% נכשלים. העומס כמעט בלתי אפשרי.

לכן סביר להניח שיקח לי קצת יותר זמן לסיים את התואר. לפחות עוד סמסטר. בסוף אני יודע שאני אמצא עבודה בקלות עם משכורת ראויה.

מאידך, לימודים במכללה קלים יותר. חבר שלי לומד מדעי המחשב במכללה והבדל הרמות ניכר. אין קורסים מסננים. אין אחוז נכשלים כזה גבוה

בקורס כזה או אחר, למרות שהסטודנטים אצלינו עמדו ברף קבלה גבוה יותר ולכן בממוצע אמורים להצליח יותר.

אבל, הלימודים אינם הישרדותיים כמו באוניברסיטה. פחות קל להתייאש.

נכון, בסופם של הלימודים אחרי קבלת התואר יהיה קצת קשה יותר להתקבל לראיונות עבודה וגם השכר יהיה בהתאם, אבל כל זה משתנה אחרי

שאתה כבר מתקבל וצובר ניסיון. שם המשחק בשוק זה ניסיון.

דוגמה. סטודנט א' לומד באוניברסיטה. סטודנט ב' לומד במכללה. סטודנט א' משקיע את הנשמה ואפילו מביא ציונים טובים בכמה קורסים

אבל גם נכשל בשני קורסים בשנה הראשונה. אח"כ הוא נכשל בקורס גם בשנה השנייה ורוצה לשפר ציון בקורס אחר. בסופו של דבר הוא מסיים

את התואר אחרי קרוב ל-5 שנים ואז מתחיל לעבוד בתעשייה. סטודנט ב' לעומת זאת, גם למד קשה והשקיע. הביא ציונים גבוהים ולא נכשל בקורסים.

(תסריט לגיטימי לחלוטין). בסוף 4 שנים הוא קיבל את התואר והחל לחפש עבודה. בגלל רושם טוב הוא הצליח למצוא עבודה בחברה קטנה

ונחמדה עם משכורת לא גבוהה במיוחד. במשך שנה עבד שם וצבר ים ניסיון. אחרי השנה הוא יחפש עבודה אחרת, להתקדם.

בתום 5 שנים, סטודנט א' וסטודנט ב' מחפשים עבודה. שניהם ימצאו עבודה טובה, הראשון בגלל מוסד נחשב והשני בגלל ניסיון והוא עדיין

מחזיק במשרה שלו. סטודנט ב' לעומת סטודנט א' אפילו הצליח לחסוך כמה גרושים. מי זכר שהוא לא התקבל לאוניברסיטה?

פורסם

אני לא יודע ממקור ראשון איך זה במדעי המחשב, אבל אני בשנה ראשונה של תואר שני במדעים ביו-רפואיים באוניברסיטה העברית, ואני יכול להגיד שלומדים איתי אנשים שהגיעו ממכללות ורמת המדע שלהם נמוכה משמעותית. הדבר גם נכון אפילו לאנשים שהגיעו מאוניברסיטאות מסויימות (בר-אילן וחיפה).

רמת הלימודים בעברית, בתל-אביב ובטכניון במקצועות המדעיים מאוד גבוהה, ודי קשה לשרוד, אבל קל יותר למצוא עבודה.

פורסם

במכללות עכשיו יש דיי הרבה שינויים, פיסיקה נגיד מלמדים בדיוק באותה רמה שיש בעברית. מצד שני בחדו"א הרמה מעט נמוכה מידי ואינפי לא קיים בכלל, זה משהו שיסדרו בשנים הקרובות (היום חדו"א במכללה מקביל מקרה הטוב למה שעושים בהנדסה וניהול בטכניון).

מצד שני לדברים האלה באמת שימוש בפועל והם יותר משמשים לסינון של הסטודנטים החלשים ובנוסף לקורסים האלה בעברית (וגם במקומות אחרים) יש מת"פ שאין במכללות (קורסים מאוד חשובים).

בקשר למקומות עבודה, שוב מדובר בשקר, ליוצאי מכללה אין בעיה למצוא עבודה. בדיוק שבוע שעבר ראיתי באמצע המכללה עמדה של אינטל, יש גם דף באתר של המכללה עם עדכונים על חברות שמחפשות סטודנטים באיזור של המכללה (עבודה במקצוע שלומדים, לא עבודות סטודנטים דפוקות). חוץ מזה צריך לזכור שהמצטיינים בתואר הולכים לעשות את הפרוייקט בחברות ציבוריות (אינטל, טבע, סלקום) או אפילו מוסדות ממשלתיים (משרד הבריאות למהנדסי תרופות).

פורסם

לא שקר ולא נעליים, אז ראית עמדה של אינטל, אני רואה עשרות חברות כל סמסטר שמראיינות (כולל אינטל) למשרות שמיועדות ליוצאי אונ' בלבד ולא ממש מסתכלות על בוגרי מכללות.

ובלי קשר לחדו"א ואינפי, גם בקורסים היותר מתקדמים, הידע במכללות פשוט יותר נמוך ואין להם לא את הידע ולא היכולת באותה רמה

פורסם

במכללות עכשיו יש דיי הרבה שינויים, פיסיקה נגיד מלמדים בדיוק באותה רמה שיש בעברית. מצד שני בחדו"א הרמה מעט נמוכה מידי ואינפי לא קיים בכלל, זה משהו שיסדרו בשנים הקרובות (היום חדו"א במכללה מקביל מקרה הטוב למה שעושים בהנדסה וניהול בטכניון).

מצד שני לדברים האלה באמת שימוש בפועל והם יותר משמשים לסינון של הסטודנטים החלשים ובנוסף לקורסים האלה בעברית (וגם במקומות אחרים) יש מת"פ שאין במכללות (קורסים מאוד חשובים).

בקשר למקומות עבודה, שוב מדובר בשקר, ליוצאי מכללה אין בעיה למצוא עבודה. בדיוק שבוע שעבר ראיתי באמצע המכללה עמדה של אינטל, יש גם דף באתר של המכללה עם עדכונים על חברות שמחפשות סטודנטים באיזור של המכללה (עבודה במקצוע שלומדים, לא עבודות סטודנטים דפוקות). חוץ מזה צריך לזכור שהמצטיינים בתואר הולכים לעשות את הפרוייקט בחברות ציבוריות (אינטל, טבע, סלקום) או אפילו מוסדות ממשלתיים (משרד הבריאות למהנדסי תרופות).

על בסיס מה אתה עושה את ההשוואה? ועוד "מכללות" ברבים? היחיד שיכול לעשות השוואה כזאת זה מישהו שטעם משני העולמות. אם יש לך נסיון גם באוניברסיטה וגם במכללה אז אני חוזר בי, אבל אם לא - אתה נשמע כמו תוצאה של פעילות ענפה של אנשי שיווק.

פורסם

לא קשה להסתכל על מבחנים ולהשוות את כמות החומר, התעמקות ברמה התיאורטית ורמת קושי של השאלות.

פורסם

בן אדם שצף מעל המים במשך 4 שנים באונ' לא הופך פתאום בסיום התואר להיות מהנדס טוב יותר מבוגר מכללה רק כי טחנו לו את הצורה.

פורסם

לא, אבל מי שסיים את לימודיו באוניברסיטה הוא בן אדם שמסוגל לעבור את זה, יכול לשבת על התחת וללמוד, יש לו כח רצון והוא חותר למצויינות.

אין הדבר אומר שבוגר מכללה פחות טוב אבל בוגר אוניברסיטה זה "הימור בטוח".

פורסם

בקשר לפיסיקה, אני לומד במכללה וחברים שלי לומדים בעברית, החומר זהה והמבחנים באותה רמה בדיוק. ראיתי גם מבחנים מהטכניון, לא רמה גבוהה יותר. החומר אותו חומר, הנושאים אותם נושאים, התרגילים אותם תרגילים (אותם תרגילים בדיוק) והממוצע אותו ממוצע.

בקשר לחדו"א, בהנדסה וניהול הרמה של החדו"א היא הנמוכה ביותר (בהשוואה לתוכנה/מחשבים/חשמל) ובמכללות זה בקושי מקביל למה שיש שם, זה ממש לא נתון טוב :P בקשר לאיך אני יודע את זה, המרצה שלי מלמד גם במקומות אחרים והוא אמר שמה שעושים לנו זה לא רמה, בנוסף יש לי סיכומים מהעברית ורואים שמדובר ברמה נמוכה בהרבה.

בקשר ללמה אני אומר מכללות, רוב המכללות בערך אותו דבר, חלקן באמת התקדמו פחות אבל רובן בערך אותו דבר.

בקשר לדוגמה שאינטל באו למכללה והדוגמה שלך ליריד עבודה שיש פעם פעמיים בשנה, לא אותו דבר. יש ירידי עבודה ויש לבוא כי צריך עובדים :P לא אמרתי שאין עוד חברות שמחפשות עובדים.

בקשר לזה שבהרבה חברות לא מתעניינים ביוצאי מכללות, שוב שקר שמספרים לכם כשאתם הולכים לאוניברסיטה, אין היום חברות שיגידו לא למישהו עם ממוצע טוב רק כי הוא היה במכללה. גם ההבדל בתפקידים אין כל כך, תואר זה תואר ואם מישהו סיים והצליח זה לא בדיוק משנה איפה הוא עשה את זה.

תלמידי מכללות יכולים להגיע לכל מקום שהם רוצים, השאלה כמה הם עבדו קשה ומה היה הממוצע שלהם בסוף. מי שחושב שאפשר לסיים תואר במכללה בלי לשבת וללמוד חיי בסרט. ללמוד במכללה זה לבוא בבוקר ללמוד, להשאר כמה שעות אחרי הלימודים ללמוד ואז לחזור הבייתה ללמוד, לא שונה מסדר היום של סטודנט באוניברסיטה (ואל תגיד לי שזה רק אני, יש עוד הרבה מאוד אנשים סביבי שעושים את אותו הדבר).

נ.ב.

הרבה מהמרצים מרצים בכמה מקומות ולא בדיוק מעניין אותם אם זה מכללה או אוניברסיטה, הם גם מדד טוב להבדל הרמות ולא מהססים לרגע להזכיר את זה במהלך ההרצאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים