עבור לתוכן

מה תאכלס הממוצע שצריך על מנת להתקבל לתואר שני?

Featured Replies

פורסם

אני לומד תואר דו חוגי כאשר אחד מהם הוא סוציו'.

לאחרונה קיבלתי ציון מבאס מאוד (67) בקורס חובה. אומנם זה רק מבחן אמצע אך אני כבר מתחיל את הציון הסופי מ-90..

ואת המבחן סיום אני אעשה ביום אחד עם מבחן אחר לכן אני לא מצפה לניסים בסופי.

המטרה שלי היא להמשיך קריירה בחוג השני שלי אך אני לא רוצה לחסום לעצמי כבר עכשיו את התואר בסוציו', במיוחד שאני מעוניין מתישהו בעתיד, לעשות תואר שני בסוציו על מנת שאוכל לחקור אוכלוסיה אקזוטית אשר יש לי נגישות אליה..

כרגע הממוצע שלי בסוציו הוא 83 ואני שנה שנייה, אני מאמין שאני אוכל לסיים את התואר בממוצע שנע בין 83-88.

מהיום הראושן שלי באונבריסטיה מספרים לי עד כמה התחרות מטורפת לתואר שני וישנם מקצועות שגם עם ממוצע 100 קשה להתקבל לתואר שני (פסיכולוגיה, ספרות אנגלית). לפי הבקשה הרשמית הממוצע לתואר שני בסוציו הוא 82, אך יש הערה שאומרת שבגלל חוסר מקומות בפועל הממוצע בפועל גבוה יותר. סיפרו לי שצריך ממוצע 95 על מנת להבטיח מקום בתואר שני.

יש למישהו אינדקציה? האם זה המצב?

כי אם כך אני אצטרך ברגע זה לבטל את הקורס ולגשת אליו מחדש שנה הבאה (מה שידחה לי את סיום התואר בשנה) כי אצלנו אם מסיימים את הקורס, לא ניתן בשלב מאוחר לשפר את הציון.

פורסם

אתה לא חושב שזה מאוד משנה איפה אתה לומד לתואר ראשון ולאן אתה מנסה להתקבל לתואר שני (אפילו אם זה אותו המקום)?

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch: טעות שלי

אוניברסיטת חיפה. אבל אני מאמין שזה די דומה בכלל האוניברסטאות בארץ

פורסם

לא ממש. אני לומד לא רחוק ממך, בטכניון. בדיוק התקבלתי ללימודי תואר שני באופן רשמי (בפועל התחלתי כבר), עם ממוצע של... 82. כן כן. אבל מה, אם הייתי מגיע, נניח, עם תואר מאוניברסיטת תל אביב עם הממוצע הזה, ספק אם הייתי מתקבל. סף הקבלה תלוי במוסד (שני המוסדות למעשה, אלא אם הם אותו אחד), בפקולטה ובתקופה.

פורסם
  • מחבר

כאמור יש הבדל בין תואר בטכניון לשאר המקומות, הרי גם לפקולטה הכי בזיונית בטכניון יש סף קבלה גבוה והוא ידוע בתור מוסד נוקשה ומוערך.

לעומת זאת סוציולוגיה זה מקצוע הומני אשר תעסוקה יש לאחר תואר שני- שלישי. אצלנו כל שנה יש בסביבות ה-400 תלמידים ורף הכניסה מאוד נמוך. מבדיקה קצרה עולה שגם הרף לתואר שני בשאר האוניברסיטאות זהה פחות או יותר (עם כמה נקודות לפה או לשם) אך זה אינו משקף את מה שקורה בפועל. ברור לי שעם ממוצע 83 הסיכויים קלושים מאוד, השאלה שלי האם זה כך גם עם מומצע בטווח אליו אני יכול להגיע. בחוג השני שאני מסתדר איתו יותר ואוהב אותו יותר, אינני מצליח לעבור את רף ה-90 ושם הייתה לי נקודת התחלה טובה יותר מסוציולוגיה.

האופציה היחידה שאני רואה על מנת לשפר באופן ניכר את הממוצע בסוציו זה לדחות את סיום התואר בשנה (מה שאני לא רוצה לעשות) על מנת שיהיה לי גם יותר מרווח נשימה וגם לשפר את הקורס הזה בנוסף לעוד כמה בעייתיים..

פורסם

קצת קשה לתת הערכה, ולו גסה, לממוצע שהגיוני לשאוף אליו בלי לדעת מהו הממוצע הכולל. אם מדובר בחוג בו מקובל לסיים עם ממוצע של 90+, אז כן, קשה לי להאמין שעם פחות מ90 תתקבל... מצד שני, עם ציונים של 90 ומעלה שמורים ל3% מהאוכלוסיה, אז כנראה שגם עם 80 וקצת תצליח להכנס.

פורסם

להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה זה כמו לסיים קורס טייס. רק הטובים ביותר מצליחים.

פורסם
  • מחבר

בגלל זה באתי לשאול פה אולי למישהו יש חברה שלומדת בתואר שני ויכול לשפוך אור בעניין.

לרוב הציונים שלי הם גבוהים יותר מהממוצע (אך לא הכי גבוהים), במקצועות הכי בעייתים שלי קיבלתי ממוצע (או במקרה הנ"ל בשלוש נקודות מתחת לממוצע) אבל גם כאשר אתה נמצא בעשיריון העליון מתוך 400 איש ויש לתואר שני מקום רק ל-20 אז זה לא עוזר הרבה, נכון? (ואני לא נמצא בעשיריון העליון)

lev- אין צורך בלחזור על מה שכולם יודעים, לא מדובר פה על פסיכולוגיה (שאגב למרות שקשה להתקבל זה נורא תלוי באיזה מועד ניגשת ובאילו המלצות, יש לי ידידה שהתקבלה עם ממוצע 87 ועוד אחת שהתקבלה עם 93 מנגד אני מכיר כמה עם ממוצע שנע על סקאלה של 97-100 ואף אחת מהן לא הצליחה להתקבל)

פורסם

אני לא יודע איך זה בסוציולוגיה, אבל יש הרבה מקצועות בהם יש משקל גדול מאוד למנחה. ז"א, אם מצאת פרופסור שרוצה אותך אצלו כסטודנט לתואר שני, הסיכויים שלך עלו בהרבה.

פורסם

^ מה שהוא אמר.

יש סף פורמלי של המוסד שמתחת אליו לא מקבלים לתואר שני (למשל 85 במכון ויצמן, 80-82 בטכניון), ומשם זה הופך להיות מאוד תלוי-מנחה. בטכניון ממוצע 80+ זה כבר טוב (בדר"כ אנשים לא סוגרים את התואר מתחת ל-80, אלא משפרים כדי להגיע לזה), כש-90+ זה די נדיר.

פורסם

זה גם בהחלט תלוי מאיפה באת.

אני סיימתי הנדסת תעשיה וניהול בשנקר עם 83. סף הקבלה המינימלי לתואר שני בהנדסת תעשיה באונ' ת"א הוא 80. כששאלתי מה הממוצע הדרוש בשביל להתקבל את המזכירות של החוג, הם טענו שאין לי מה לחפש שם עם פחות מ 90 (כי אני בוגר שנקר).

מנחה שרוצה אותך אצלו בתואר השני אתה לא תשיג (נראה לי) אם אתה לא ממשיך בתואר השני באותו מוסד בו עשית תואר ראשון (ואז גם ככה יחסית קל להמשיך).

פורסם
  • מחבר

שמע כי מכללות לרוב נתפסות כפחות טובות מאוניברסיטה. אני לא חושב שחוג זהה מאונירסטאות שונות ישחק תפקיד משמעותי כלכך. במיוחד שאני ממשיך באותו החוג ובאותה האוניברסטיה. להתחבב לצערי על מנחה קצת יהיה קשה כי תואר שני בסוציו אני מתכוון לעשות לא מיד אלא לאחר שאני אממש את עצמי בחוג השני, עניין של כמה שנים נוספות. כמובן שבמצב כזה אני צריך לקחת בחישובים שלי את האינפלציה ברמת הציונים אבל על זה אני אשבור את הראש לאחר מכן, קודם אני רוצה לדעת אם עכשיו יש לי בכלל סיכוי =/

אני אשאל את אחד המתרגלים שלי, נראה מה יהיה לו להגיד לי

פורסם

כששאלתי מה הממוצע הדרוש בשביל להתקבל את המזכירות של החוג, הם טענו שאין לי מה לחפש שם עם פחות מ 90 (כי אני בוגר שנקר).

אני הייתי יוצר קשר עם המזכירות של לימודי מוסמכים ושואל אותם את השאלות. המזכירויות בפקולטות לא תמיד מדייקות.

מנחה שרוצה אותך אצלו בתואר השני אתה לא תשיג (נראה לי) אם אתה לא ממשיך בתואר השני באותו מוסד בו עשית תואר ראשון (ואז גם ככה יחסית קל להמשיך).

לא הבנתי. אתה טוען שאי אפשר לעשות תואר ראשון באוניברסיטה X ולמצוא מנחה לתואר שני באוניברסיטה Y?

פורסם
  • מחבר

הוא התכוון שקשה להתחבב על מישהו מאוניברסיטה שלא למדת בה לפני כן. זה נכון, כל כך נכון שאפילו לא חשבתי על זה. אם המרצה מכיר אותך ואתה מעלה בפניו סוגיות שאתה רוצה לחקור, זה מעלה בפירוש את הסיוכיים שלך להתקבל. במיוחד שבשלב מסויים כולם מכירים את כולם אז אפילו לא צריך המלצות.

פורסם

גם בטכניון קיים מסלול של תואר שני בתחומים של סוציולוגיה והתנהגות ארגונית. שווה לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים