עבור לתוכן

פרטיות ברשת - דיון פילוסופי

Featured Replies

פורסם

משהו שחשבתי עליו אחרי שקראתי תגובה לכתבה באיזה אתר חדשות ששכחתי מה הוא היה.

בכל מקרה אני זוכר בתחילת שנות ה2000 כשרק התחלנו להשתמש באינטרנט אצלי בבית היה מין קונצנזוס שצריך להיות זהיר ביותר בנוגע למידע שמפרסמים באינטרנט. לדוגמא אח הדברים היותר זכורים היה ש"לא קונים באינטרנט עם כרטיס אשראי" , או למשל לא לתת טלפון וכתובת ואחד האזהרות הכבדות ששמעתי בזמנו היה בנוגע להפצה של תמונה שלך בטעות דרך האינטרנט לצד ג' (מוזר אבל שיהיה ...). עם הזמן ותוך כדי הבנה מסויימת של איך בעצם עובד האינטרנט היה איזה איזון בין לתת פרטים אישיים איפה שצריך (למשל האתר של הבנק או רכישה בחנות מוכרת) לבין שמירה על הפרטיות.

אולם הנושא שאני רוצה לדון בו איתכם ולשמוע את דעתכם עליו הוא מה דעתכם על המצב אליו הגענו היום?

כאשר אני מסתכל היום על רשת האינטרנט יש לנו פייסבוק, טוויטר, רשתות חברתיות וכיו"ב שבכל אחת מהן יש פרטים אישיים שלנו בידי חברות מסחריות למיניהן, יש תמונות משפחתיות ותמונות אישיות שלנו. יתרה מזאת בשרתות כמו פייסבוק האינטגרציה בין החשבונות השונים מאפשרת לחברה ולגולשים להם יש גישה למערכת יכולים לדעת על מערכות יחסים וקשרים משפחתיים בינינו לבין משתמשים אחרים במערכת. אפילו בחלק מהחשבונות מפורט מה מקום העבודה, באיזה בתי ספר למדנו, מה האוכל החביב עלינו וגם לפעמים בנוגע לעצומות בהם אנו לוקחים חלק.

משם נתקדם לענק שכולם אוהבים להאשים - גוגל. אם נסתכל על גוגל ברגע שפתחתי חשבון משתמש יש להם גישה מלאה לדואר שלי (בשביל להתאים את הפרסומות בשירות שלהם), במהלך החיפוש הם מבקשים להזין את המיקום הגיאוגרפי הנוכחי שלי, הם יודעים מה אני מחפש ברשת ומתי, הם באמצעות אינטגרציות שונות של שירותים שלהם יכולים לדעת איפה אתם גולשים (לדוגמא כל המערך של בלוגר/בלוגספוט זה שירות של גוגל, גם פיקאסה. אני גם מנחש - רק מנחש אין לי מושג אם אני צודק - שבהנחה ואני מחובר למשתמש גוגל שלי ואני באתר שבו משולבת מערכת של גוגל אנליסטיקס הם יכולים לזהות את החשבון שלי).

בקיצור אם נתקדם הלאה בקו המחשבה שעבר לי בראש בעצם ממצב שיש לאדם פרטיות מסויימת היום החיים של כולנו על גווניהם השונים בעצם זמינים לכל דיכפין ברשת, כאשר נתקדם הלאה למחשבה מה יקרה כאשר חברה זאת או אחרת תכשל במשירה על מסד הנתונים שלה והמידע ייפרץ לרשת (אפילו מרשם האוכלוסין נפרץ והיום מדברים גם על מאגר ביומטרי).

הוים ישנו משתנה נוסף והוא הסמארטפונים, באמצעות שירותי מיקום בנייד יכולות חברות צד ג' או באפליקציות מסויימות משתמשים אחרים לדעת מה המקיום הגיאגרפי הנוכחי שלכם. אני מנחש גם שבמידה ומשתמשים באפליקציות GPS למיניהם (נוויגייטור, WAZE וכולי) בהם נעשה שימוש במידה שיושב על שרתי צד ג' גם אפשרי לדעת מה היעדים שלכם בנסיעות והאם יש לכם יעדים קבועים שאתם מגיעים אליהם ובאילו שעות.

אז נסכם את קו המחשבה שלי במה לדעתכם צריך לעשות עם ההתקדמות הטכנולוגית והשינוי שהולך ברשת ואיך לדעתכם מאזנים את הנושא או שלא מאזנים כלל?

ובשביל הגילוי הנאות יש לי 4 חשבונות בגוגל, פייסבוק, אינספור תיבות מייל ואני רשום לאינספור אתרים אי אילו ואחרים ככה שאני לא פרנואיד יתר על המידע.

פורסם
  • מחבר

סרטון מתוך כנס בנושא פרטיות שנערך בירושלים ומציג את הנושא עליו רציתי לדון איתכם בצורה מעניינת. מצד שני אפילו לי הסרטון גרם לחשוב קצת על המידע שאני משתף ברשת.

לא לשכוח להפעיל כתוביות...

פורסם

לא מטריד אותי בכלל.

ממש לא אכפת לי שידעו איפה גלשתי, ואיפה הסתובבתי.

פורסם

^ עד שמישהו ינצל את זה לרעתך בצורה כזו או אחרת ואז ממש יהיה אכפת לך.

פורסם

לדוגמה?

פורסם

כל עוד אתה אדון לעצמך, לא נופל לפרסומות וחושב שנייה לפני שאתה מפרסם איפה אתה נמצא, הכל בסדר.

אכן ישנם אנשים המפזרים מידע בנדיבות יתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים