עבור לתוכן

GMAT: האם כדאי לעשות ישר אחרי התואר הראשון והאם עוזר לקבלה גם כאשר איננו חובה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה (אפשר להגיד שאתמול ;) ) סיימתי סופית את לימודי התואר הראשון שלי. סיימתי תואר בהנדסת תעשיה וניהול בשנקר. הממוצע שלי הוא 83. כרגע עדיין אינני עובד "בתחום". התחלתי לחפש עבודה בתחום לפני כחודש (אולי מעט יותר) ולצערי עדיין לא מצאתי. נכון לכרגע אני עדיין ממלצר, כלומר לא ממש עושה משהו "יעיל" עם עצמי.

לאחרונה התחלתי לחשוב על תואר שני. אני חושב על זה הן בגלל עניין (אהבתי להיות סטודנט וסביר שארצה לחזור לזה בעתיד) והן בגלל שאני רואה שההתקדמות המקצועית שלי בעתיד תוגבל על ידי התואר שלי. השאיפה שלי היא ללמוד תואר שני באוניברסיטה. הייתי רוצה אוניברסיטה בחו"ל (ארה"ב, קנדה או גרמניה), אך לצערי זה יהיה תלוי במצבי הכספי בעתיד ובגורמים נוספים. תואר שני במדינות דוברות אנגלית הוא (פאקינג) יקר. (שימו לב, כל הבכיינים על יוקר המחיה בארץ)

באופן טבעי, אני עדיין לא בטוח לגבי התואר השני שארצה ללמוד. כנראה שזה יהיה אחד מן הבאים: MBA, מוסמך במדעי הניהול (M.Sc), מוסמך בניהול פיננסי (M.Sc in Finance), מוסמך בהנדסת תעשיה או מוסמך בניהול תעשייתי (MA). יש סיכוי גם למוסמך בכלכלה. התחומים מסודרים בערך לפני העדיפות שנראית לי כרגע (פרט ל MBA, שלא ברור לי מהו טיבו עדיין). העניין הוא שיש סיכוי שזה ישתנה בעתיד לפי העבודה ש(בתקווה) תהיה לי.

למדעי הניהול, ניהול פיננסי ול MBA דרוש GMAT גם בארץ וגם בחו"ל. ללימודי מוסמך בהנדסת תעשיה, ניהול תעשייתי וכלכלה לא דרוש GMAT (לפחות לא בארץ, איפה שהם יותר רלוונטים).

אם כן - אני שוקל בעצם לצמצם את כאב הראש העתידי של לימוד ל GMAT תוך כדי עבודה רצינית ולעשות את המבחן כעת, כאשר אין לי שום עומס ואני גם ככה לא עושה משהו יעיל עם עצמי. עם זאת - כמובן שאני עדיין לא בטוח שאני אצרך GMAT (ואם בגלל אעשה תואר שני).

לאחר כל ההסבר, אפרט את כל השאלות שלי. להלן:

• האם מישהו יודע האם ציון טוב ב GMAT יכול לעזור לקבלה למסלולים בהם אין חובה ל GMAT?
    (לדוגמה, למסלול להנדסת תעשיה באונ' ת"א).
  • האם יש מישהו שנתקבל בהתלבטות דומה בעבר ויכול לתאר ולעזור מנסיונו האישי?
  • מהר השלב בו מומלץ להחליט על התחום בו רוצים להתמקצע בתואר השני?
    (כאשר ברור ש MBA הוא לא ממש "התמקצעות")
  • מה דעתכם באופן כללי?

אשמח לעזרה ולתשובות מבוססת וענייניות, מבוגרי תואר ראשון בעלי נסיון בשוק או בוגרי תואר שני.

תודה מראש ! 8)

פורסם

תואר MBA (בטכניון, לפחות) דורש מעבר לממוצע ציונים גם (לפחות) 3 שנים של עבודה בתעשיה ומכתבי המלצה. לפני שאתה חושב על הכיוון הזה, תוודא שאין דרישה דומה איפה שאתה מתכנן ללמוד.

פורסם
  • מחבר

יש דרישה דומה בחלק גדול מהמקומות. זה חלק מהשיקול.

בעקרון GMAT טוב ל 5 שנים.

אולי לא ציינתי - אבל אני מעריך שלא אתחיל ללמוד בשנתיים הקרובות (אני רוצה לחסוך כסף בכל מקרה).

פורסם

תואר MBA (בטכניון, לפחות) דורש מעבר לממוצע ציונים גם (לפחות) 3 שנים של עבודה בתעשיה ומכתבי המלצה. לפני שאתה חושב על הכיוון הזה, תוודא שאין דרישה דומה איפה שאתה מתכנן ללמוד.

אני מכיר לא מעט שלא היו צריכים את הדרישה הזו, אלא קורות חיים וסמסטר טוב שהם הגישו בקשה (כשהיו מקומות פנויים) הספיקו להם להתקבל.

אני לא אומר ש-5 שנים בתור מלצר זה מה שצריך בקו"ח, אבל הדרישה של "3 שנים עבדה במקצוע בתור בוגר תואר ולא סטונדט" - לא תמיד נדרשת.

• האם מישהו יודע האם ציון טוב ב GMAT יכול לעזור לקבלה למסלולים בהם אין חובה ל GMAT?
    (לדוגמה, למסלול להנדסת תעשיה באונ' ת"א).
  • האם יש מישהו שנתקבל בהתלבטות דומה בעבר ויכול לתאר ולעזור מנסיונו האישי?
  • מהר השלב בו מומלץ להחליט על התחום בו רוצים להתמקצע בתואר השני?
    (כאשר ברור ש MBA הוא לא ממש "התמקצעות")
  • מה דעתכם באופן כללי?

1. אני לא מכיר מסלולים כאלו. לדעתי GMAT לא יעזור לך.

2. איך אתה מתכנן ללמוד ל-GMAT? אני למדתי לבד עם ספר ותוכנות באינטרנט. בליץ של שבועיים על החומר. אתה תהיה צריך חופש ושקט מהעבודה. אם אתה מתכנן קורס, אתה גם צריך שקט - אבל פחות. בכללי - זה גם תלוי כמה אתה חושב שאתה תהיה צריך ללמוד (אני למדתי תואר בהנדסה, ובטבעיות החלק הכמותי היה קל יותר) והאם אתה הולך על כל החלקים (גם אנגלית וגם חיבורים) - אם כן, זה דורש השקעה.

3. יש כאלו שמחליטים עוד לפני סוף התואר הראשון ויש כאלו שבגיל 50. השאלה היא למה אתה עושה את התואר השני ומתי מגיע השלב שאתה "חייב" אותו.

4. בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים