עבור לתוכן

האם מישהו יודע במקרה משהו לגבי שירות בצה"ל לסובלים מסתסמונת התשישות הכרונית?

Featured Replies

פורסם

נאלצתי למחוק תגובה שלא קשורה לנושא, נא להתייחס ברצינות לנושא או לא להגיב בכלל.

פורסם

חייבים לשרת? מקבלים פטור משירות?

תפנה לאחר מהרופאים בארץ המתעסקים בתחום (אין הרבה כאלו) ותתייעץ איתו בעניין לפני שאתה פונה לוועדה רפואית. מדובר במחלה שקשה להגדיר אותה ולכן ההכרה בה היא בעייתית, מסמכים מרופא חשובים. בנוסף, במקרה ואכן מדובר בחשד גבוה למחלה, המומחה עשוי גם לתת לך כלים שעשויים להקל על התסמינים.

ד"א - המחלה נדירה (מאוד) אצל גברים בגיל 17-18, אתה מקווה שהשלמתה בדיקות וברורים לשלילת גורמים נפוצים יותר לתשישות.

פורסם
  • מחבר

תפנה לאחר מהרופאים בארץ המתעסקים בתחום (אין הרבה כאלו) ותתייעץ איתו בעניין לפני שאתה פונה לוועדה רפואית. מדובר במחלה שקשה להגדיר אותה ולכן ההכרה בה היא בעייתית, מסמכים מרופא חשובים. בנוסף, במקרה ואכן מדובר בחשד גבוה למחלה, המומחה עשוי גם לתת לך כלים שעשויים להקל על התסמינים.

ד"א - המחלה נדירה (מאוד) אצל גברים בגיל 17-18, אתה מקווה שהשלמתה בדיקות וברורים לשלילת גורמים נפוצים יותר לתשישות.

פניתי כבר לאחד ה-מומחים בארץ בתחום שאמר שהוא חושב שיש לי CFS והמליץ שאעבור אבחון (לצערי רופאי שינה לא מאבחנים דברים כאלה, בשביל זה צריך רומטולוג). בכל מקרה כבר אובחנתי כסובל ממחלה אחרת (אותם תסמינים, והיא אחת המחלות החשודות כאלו שגורמות ל CFS), אבל יצא שצה"ל לא התייחס לעניין (חלקית באשמתי), גוייסתי ועכשיו אני בתהליכים של אבחון מחדש (בגלל שהרופא המומחה בתחום אדיוט ולא מוכן משום מה לקבל את תוצאות הבדיקה שעשו לי)

אני סתם מתעניין, הרי יש לי את אותם תסמינים בדיוק, ואני תוהה אם צה"ל מצפה מאנשים עם תסמינים כאלה לשרת

פורסם

אני לא מצפה שתפרט כאן בדיוק מה הבעיות שלך (וגם אל תשלח ה"פ - אין טעם). אבל השאלה היא האם מצבך מונע ממך לשרת או האם השירות מסכן אותך בכל אופן שהוא בשל מצב זה.

את התשובה לא תקבל בוועדה רפואית, אלא בייעוץ עם הרופאים המכירים אותך ואת בעיותך ובדיון שאתה צריך לעשות עם עצמך. אם אתה לא מרוצה מיחסו של רופא מסוים - אתה יכול להחליף אותו, רק תביא בחשבון שזה לוקח זמן ולפעמים גם כסף ולא תמיד תקבל בסוף את התשובה שאתה רוצה לשמוע.

אם לאחר הדיון כנ"ל התשובה היא שאתה לא מסוגל לשרות כפי שצה"ל קבע לך - עליך לאסוף את כל הבדיקות שנעשו לך וחוות דעת מומחים (מקובל שראומטולוגים עוסקים במחלה זאת, אם כי יש גם מומחים שהם לא מתחום זה) ועם כל החומר הזה לפנות לרופא היחידה שלך ומשם לוועדה רפואית.

לציין שעד שיגיע מועד הופעתך בוועדה הרפואית, רופא היחידה יכול לתת לך פטור זמני מפעילויות שונות - כאשר הצגת מסמכים משכנעים ומנומקים בעניינך יסייעו מאוד להחלטתו זאת.

אני סתם מתעניין, הרי יש לי את אותם תסמינים בדיוק, ואני תוהה אם צה"ל מצפה מאנשים עם תסמינים כאלה לשרת

אין כאן מקום לשאלה כללית - כל מקרה לגופו, במיוחד במחלות כאלו בהן יש שונות רבה מאוד מאדם לאדם.

פורסם

בעוד שישנם מצבים רבים שלא מאפשרים שירות צבאי באופן ברור ואוטומטי (לדוגמא - נשאות HIV), במצבים רבים אחרים יש מקום לשיקול דעת נרחב של הוועדה בנוגע אי הכשירות. הרבה מאוד מהסעיפים נתונים לפרשנות שהיא מעבר להבנתו של הדיוט.

לדוגמא - משפט כמו "התקפים קשים ותכופים של אסתמה, ללא סיכוי להטבה". ההגדרה של אסתמה קשה וכן הגדרת תדירות ההתקפים כ-"תכופים" היא עניין של הגדרה רפואית מסוימת, גם עניין "ללא סיכוי להטבה" מאוד תלוי בטיפול שאותו קיבל החייל עד כה. אין משמעות לסעיף הזה ללא מסמכים וחוות דעת נלוות מטעם רופאים מומחים שטיפלו בחייל.

עכשיו - לא פשוט למאן דהו להראות שהוא סובל מפיברומילגיה, לאחר מכן, האם תגדיר פיברומילגיה "כמחלת רקמת חיבור סיסטמית"? יהיו שיחלקו על כך וגם אם כן, האם הפגיעה היא כזאת שקיימת הפרעה תפקודית משמעותית. כך שכל מקרה לגופו ויש מקום רב לפרשנות של הוועדה על סמך התמונה שהחייל מציג וחוות דעת מקצועיות שהוא מצרף עם פנייתו.

פורסם

אני אצא מנקודת ההנחה שאינך מנסה להשתמט ויש לך סיבה לגיטימית והינך אכן חולה במחלה בה אובחנת. אוקי, קיבלת פטור משרות, מה עכשיו?אתה תעבוד רק חצי משרה? אתה חושב שבעבודה יתחשבו בך? יתנו לך הפסקות נמנום? אתה חי בסרט אם אתה חושב שכן. אז אם בשורה התחתונה, בסופו של דבר תצתרך להתרגל למצב, למה לדחות את זה?

פורסם
  • מחבר

תודה Ben0r!

ו- B.D.B :

לפני הגיוס התחלתי טיפול תרופתי. לצערי הרופא האדיוט שהלכתי אליו בצה"ל טוען שזה טיפול לא קונוונציולי (ואני לא הייתי חולק על דעתו אם לא היו 2 רופאים אחרים שחושבים שזה טיפול מקובל לגמרי + הטיפול הזה דווקא עזר לי) ולכן כל עוד אני בצה"ל כנראה לא אקבל את אותו טיפול שוב.

fungiman: אני מניח שאתה צודק לגבי ועדה רפואית, שבה יש אפשרות לדון בכל מקרה לפרטיו, אבל לפני הגיוס שלי, כשישבתי מול רופא שקבע את הפרופיל שלי, הוא רק שאל אותי איזה תרופה אני לוקח, הסתכל על איזה קלסר מלא בדפים שמפרטים מה עושים וקבע את הפרופיל שלי לפי זה.

פורסם

בשורה התחתונה. אתה צריך לחשוב עם עצמך, אם אתה מעוניין להשאר במערכת או לא. כמו ש- B.D.B ציין, חבל לעשות משהו שתצטער עליו אח"כ. אתה מסתדר עם התפקיד הנוכחי שלך? מקסימום, יוכלו להתאים לך תפקיד אחר שפחות דורש ריכוז/עירנות כלשהי.

מבחינת טיפול, אני משוכנע שאם תתעקש ותדבר עם רופא היחידה / תלך לרופא מומחה אחר. יוכלו לאשר לך את הטיפול שעשית באזרחות. (אלא אם כן מדובר בטיפול מאוד יקר, ולפעמים הצבא יכול להחליט שהטיפול יותר מדי יקר בשבילו)

כמובן, שהרבה פעמים, המערכת יכולה להיות מאוד אטומה במקרים כאלה. וצריך להיות ממש עקשן בשביל לקבל מה שאתה רוצה.

פורסם

fungiman: אני מניח שאתה צודק לגבי ועדה רפואית, שבה יש אפשרות לדון בכל מקרה לפרטיו, אבל לפני הגיוס שלי, כשישבתי מול רופא שקבע את הפרופיל שלי, הוא רק שאל אותי איזה תרופה אני לוקח, הסתכל על איזה קלסר מלא בדפים שמפרטים מה עושים וקבע את הפרופיל שלי לפי זה.

הרופא ההוא היה ככל הנראה הוועדה הרפואית שלך. ככה לרוב נראת וועדה רפואית - הם בעיקר קוראים מסמכים. אתה יכול לבקש לערער לוועדה רפואית עליונה שמורכבת מ-3 רופאים. גם אז לא בטוח שהם יעמיקו חקור - זה מאוד תלוי על מי אתה נופל - אבל כמובן שיש יותר סיכוי לכך. לפני פנייתך הצטייד בכל המסמכים הרלוונטיים.

אף אחד לא מבטיח לך שתקבל את מבוקשך, ייתכן והמצב שלך אומנם גורם לך לקשיים, אבל לא באופן כזה שמסכן אותך בריאותית או שמגביל אותך באופן משמעותי.

אם הבעיה שלך היא לא עצם השירות, אלא הטיפול, אתה צריך לנסות לפעול במסלול של רופא מומחה שיאשר לך את הטיפול הנ"ל וכמו שנאמר כאן - להתעקש באופן עקבי ותקיף. עליך גם להבין שרשויות הצבא עשויות לפסוק בסופו של דבר שטיפול מסוים שאין לו תימוכין בספרות אינו מאושר מבחינתו - בדיוק כמו שקופ"ח עושה לפעמים וזאת, מה לעשות, החלטה לגיטימית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים