עבור לתוכן

כרטיס אשראי

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה כרטיס אשראי ויש מלא מלא סוגים והטבות ועמלות וזהב, פלטינה, אקספרס, דינרס, מגיל 24, 1+1, קאל, כאבד, התחייבות, פטורים, חו"ל, ביטוח, מאסטרקארד, ויזה, לאומי, בין לאומי ואני לא מבין בכל הדברים האלו.

אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר במילים פשוטות את ההבדל ואת המושגים כמו חברות סליקה, חברה סולקת, מסליקה...

בעיקרון אני רוצה כרטיס אשראי שאני אוכל לעשות בו דבר מאוד מאוד פשוט:

לשלם דרכו מצידי גם בתשלום אחד -בלי- עמלות (כל העניין של תשלומים זה מבחינתי לא משנה כרגע)

למשוך כסף בכל כספומט שבא לי (ולא רק זה של הבנק שלי)

בלי התחייבות בכלל לשום חברה שמעורבת בעניין (הבנק שלי או ויזה למשל)

שאני אוכל גם להשתמש בו בחו"ל

תמליצו בבקשה על דברים שצריך להזהר מהם, להסתכל שאני לא אפספס את הקאץ' של החברות..

אני השתחררתי מצה"ל לפני חודש וחצי אז מה שמתאים לחיילים משוחררים / אנשים צעירים זה מתאים לי.

אני הולך לפחות פעם בחודש לראות סרט בקולנוע אז אני אשמח לאחד שנותן לי 1+1 ככה שאני לא אשלם על הכרטיס לקולנוע שלי.

תודה מראש,

Zinger777.

  • תגובות 34
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הקטע של חברות סליקה לא אמור לעניין אותך בשום צורה, זה רלוונטי אם אתה בעל עסק ורוצה לגהץ כרטיסים.

הדבר הכי חשוב מבחינתך, הוא לקבל כרטיס ללא דמי כרטיס או דמי כרטיס מינימאליים. ללא דמי כרטיס אתה יכול לקבל בתור חייל/סטודנט/דרך מקום עבודה/מועדון צרכנות כלשהו/ביצוע קניות בסכום מסוים/משכורת גבוהה ומו"מ עם הבנק.

אם כל זה לא רלוונטי לגביך, תבדוק כרטיסים של לאומי קארד - אתה יכול לקבל מהם כרטיס חוץ בנקאי, דמי הכרטיס נמוכים למדי, ואם אינני טועה יש להם משהו שאפילו נותן כרטיסים לקולנוע 1+1.

פורסם

עם הפוסט שהוא רשם אתה באמת חושב שהוא יקבל כרטיס חוץ בנקאי? בשביל לקבל אשראי חוץ בנקאי צריך הכנסה קבועה, וערבונות, ומה עוד שלשלם סתם ריבית על חיובים זה טיפשי...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

השאלה היא אם כשמפרסמים "כרטיס ללא דמי כרטיס" צריך להזהר שהם לוקחים את הכסף ממקור אחר בעסקה שלי איתם כמו למשל עמלות על כל שורה, עמלות קנייה בסכום קטן מדיי וכד'..

פורסם

יש לך אפשרות להשתמש בכרטיס ויזה נטען, אתה טוען בכסף את הסכום לעסקה בלי תלות בבנק וערבונות, דרך סניפי הדואר.

לי יש כרטיס כזה, בעיקר אני משתמש בו לרכישות דרך האינטרנט, זה יותר בטוח מאשר כרטיס אשראי רגיל.

כמובן שיש חסרונות: אין עסקאות קרדיט תשלומים, בחו'ל הכרטיס מאוד מוגבל.

תעיין פה בקישור של הדואר:

http://www.israelpost.co.il/postshirut.nsf/misparid/163?OpenDocument

פורסם

לי יש כרטיס כזה, בעיקר אני משתמש בו לרכישות דרך האינטרנט, זה יותר בטוח מאשר כרטיס אשראי רגיל.

אולי מספיק עם האגדה האורבנית הזו. בכרטיס אשראי רגיל, במידה ויש עיסקה שלא ביצעת, אתה מקבל את כל הכסף חזרה, לא משנה באיזה סכום מדובר. בכרטיס נטען, אמנם קיים סכום מירבי שיכולים לגנוב ממך, אך אם עושים זאת, אתה מוזמן לחפש את החברים שלך.

פורסם

אולי מספיק עם האגדה האורבנית הזו. בכרטיס אשראי רגיל, במידה ויש עיסקה שלא ביצעת, אתה מקבל את כל הכסף חזרה, לא משנה באיזה סכום מדובר. בכרטיס נטען, אמנם קיים סכום מירבי שיכולים לגנוב ממך, אך אם עושים זאת, אתה מוזמן לחפש את החברים שלך.

אגדה אורבנית? אתה בכלל יודע מה עשו לי עם מספר של כרטיס אשראי גנוב.

תדלקו מכוניות, סופ"ש במלון... ולך תחפש את חברת הביטוח שלך, אם יש...

יש מקרים יותר גרועים, עסקאות טלפון ואינטרנט, אני מבצע רק עם כרטיס נטען.

פורסם

ויש לך ביטוח מלא על כל הגנבה, האמת שאני לא יודע איך בדיוק גנבו לך כלכך הרבה, בד"כ אחרי רכישה אחת או שניים מחוץ לנורמה אתה מקבל שיחה מחברת האשראי לווידוי.

פורסם

לא קיבלתי החזר מלא מהביטוח, יש להם פרוצדורה ארוכה שכבר התייאשתי.

לגבי הגנבים, מדובר על מקצוענים שאין לי מושג איך הם הצליחו? היו מקרים יותר גרועים.

לכן היום אם אני מעוניין במשהו דרך האינטרנט או טלפון, אני משתמש בנטען.

פורסם

אתה מקבל החזר מלא, אין שום פרוצדורה אתה מתקשר ומקבל את הכסף עד 30 יום...

פורסם

זה מה שהיה לי, אולי היום יש שינויים בחברות אשראי/ביטוח בנושא.

לי זה כבר לא משנה, לא לוקח סיכון.

בכל מקרה, זה מקרה נדיר יחסית, אין לי כוונה להפחיד אנשים פה רק לציין שיש אפשרות לכרטיס אשראי נטען, כי לא כולם מודעים לזה.

פורסם

תידלקו מכוניות? ככל הידוע לי צריך לגהץ פיזית את הכרטיס בתחנת דלק...

בכל אופן - יש יותר סיכוי שיגנבו לך את פרטי האשראי בפיצוציה השכונתית שאתה משלם בה, מאשר בקניות באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין בכרטיס נטען.

אם הייתי רוצה כרטיס נטען הייתי פשוט מסתובב עם מזומן (כרגע אני לא טס לחו"ל וכד'.. אולי בעוד שנה..)

מה שיותר מפחיד אותי זה כל העניין של העמלות והקנסות שהחברות יודעות להסתיר טוב ואני צריך לחפש טוב...

איך אפשר לבדוק את זה?

פורסם

הסבר קצר:

אאל"ט יש 4 חברות: ישראכרט, ויזה, דיינרס ואמריקן אקספרס. עדיף שיהיה כרטיס רק של השניים הראשונים כדי שלא תיתקע בבית עסק שלא מכבד את השניים האחרים ואז לא יהיה לך איך לשלם.

בעיקרון ויזה עובדת עם בנק דיסקונט וישראכרט עם הפועלים.

בתור חייל משוחרר אתה אמור להיות זכאי לכרטיס ללא עמלות במשך שנה או שנתיים, לכן עדיף לנצל את חמש-שש השנים של השחרור ולעבור בנקים, אחרת תצטרך לשלם 6 ש"ח בכל חודש וזה המון כסף שמצטבר. אין קנסות אבל יש עמלת עסקה בתשלומים (0.55 ש"ח) אלא אם בית העסק מדווח בצורה שונה, למשל תוכנית המנויים של הפיס או ביטוח אליהו עליהם אני לא משלם.

לגבי ההטבות: לא הייתי מתחיל לחפש בציציות

פורסם

לא יש ישראכראט, לאומיקארד, וויזה כאל... כל חברה מייצגת אחת או יותר מחברות הPCI העולמיות, מאסטרקארד, מאסטרו, דיינרס וכו'.

עמלת כרטיס היא ממש לא 6 שקלים לחודש, יש כרטיסים שהעמלות מגיעות לאלפי שקלים(כמו מועדון הסנטוריון למשל) עמלה ממוצעת לכרטיס עומדת על כ150-200 שקל בשנה, וכל כרטיס(מלבד מיוחדים) היום הוא ללא עמלות השאלה היא פשוט מה גובה החיוב החודשי המינימאלי(או מספר פעולות בנקאיות במקרה וזה כרטיס בנקאי) שצריך להגיע אליהם בחודש.

עמלת חיוב נדחה היא עמלה לתשלומים, מה שהביטוח או מפעל הפיס מחייבים זה לא תשלומים זה חיוב מתחדש בדומה להוראה קבע, בדיוק כמו שאתה משלם חשבונות בכרטיס האשראי, אתה מאשר לחברה לחייב את האשראי שלך על פי פרקי הזמן המוסכמים.

אני מציע להרבה אנשים כאן לפנות שעה מהיום וללכת לבנק ולבקש הסבר על מערכת האשראי וכרטיסי החיוב בארץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים