עבור לתוכן

דיון| עונה על שאלות לאנשים שמתעניינים בעתודה טכנולוגית (י"ג י"ד)

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע עד כמה הידע של הפותח דיון מדוייק.

יש לי חבר שסיים הנדסאי אלקטרוניקה והיום הוא משלים למהנדס, כמעט ולא ויתרו לו על קורסים וחוץ מזה הוא לומד עכשיו כמו תואר רגיל ולא משלים או משהו בסגנון, ככה שאני לא יודע מי אמר לך שזה רק השלמה.

חוץ מזה אני הייתי במסלול ופרשתי, הבנתי באמת שזה לא ככ מועיל לפי אנשים שסיימו את זה, אם כבר ההנדסאים הכי טוב לצבא זה תוכנה.

פורסם
  • מחבר

אמבוש טכנולוגי אה חח.

סבבה כנראה שאני עדיין לא יודע יותר מדי, אני מוכן לדבר עוד כאשר אני אסיים את המסלול ואתגייס.

עד אז מי שרוצה ממני תשובות בנוגע למסלול תוכנה בי"ג מוזמן לפנות אלי בפרטי.

אפשר לנעול את הדיון.

שבוע טוב לכולם.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

MasterDK, זה אתה לא נהנית מהדברים החיוביים שבמסלול הזה, לא אומר שהוא ביזיון.

או אתה חסר מזל, או שאתה לא מספיק טוב, אך במילים פשוטות, לא התקבלת לפלוסים שבמסלול (דהיינו, קורס בסמ"ח, פרויקטנטים, אבנט כחול).

תחסוך בהעלבות או התיימרות לכך בקשר למסלולים - הפרויקטנטים, בסמ"ח ואבנט כחול, הם ידועים כבר ביוקרתם ע"י בוגריהם.

עכשיו תגיד לי, "אני מכיר/שמעתי/קראתי על אנשים שממש מאוכזבים שם, לא מקבלים שום 5 ספרות ושום אוטו, מלבד הלחמת חוטים לימי העצמאות"

אז ייתכן באמת שכן, אבל בכל מקום, כל יחידה, אין מה לעשות, יש סיכון להגיע לחרא! זה תקף על כל מקום שתגיע אליו בצבא.

אל תזלזל במרצים במכללות, חלקם דוקטורטים גאונים, אנשים בכירים מהתעשייה, ומה לעשות חלקם לא כוכבים ולא הכי טובים שיש.

לא כל מורה בחיים תמיד נתפס כעילוי מצד התלמיד.

במהלך הלימודים (אני מדבר על י"ג-י"ד הנדסת תוכנה), יש כמה פתחי מילוט:

י"ג - בסמ"ח - קורס הסמכה לתוכניתנים.

י"ד - פרויקטנטים - מפתחים בחיל האוויר, המודיעין, תיקשוב - ייעודם בסופו של דבר להגיע למחקר ופיתוח.

סוף י"ד - אם אתה בר מזל כאשר לא קיבלת שום דבר אחר, או המכללה שלך מקושרת, תסופח לקורס אבנט כחול, ומשם השמיים הם הגבול.

אני מכיר באופן אישי אנשים מכל אחד מתת-המסלולים שפירטי לעיל.. הם מרוצים, מסופקים, ובהחלט מוכנים לאזרחות.

תבין שזה לא שחור ולבן, מה לעשות, לא קופצים ישר לניהול פרויקטים, צוותים, פיקודים וכדומה, צריך להתחיל מלמטה, להשתפשף וברצינות ומאמץ מגיעים לפסגה המיוחלת.

בקשר להכרה של דיפלומת הנדסאי בלימודי המשך - תלוי מאוד במוסד הלימודי. מכללות אקדמאיות מכבדות את התעודה ללימודי המשך שיכולים לחסוך לך עד שנתיים (בציונים מתאימים) לתואר B.Tech. לתואר B.S.c ממה שיצא לי לראות מינימום 3 וחצי שנים. חצי שנה חוסך במקרה הטוב.

אוניברסיטאות פחות מכירות, כי ככה הן אוניברסיטאות - סנוביות לעצמן. הקלות בקורסים (אך רובם קלים), נקודות זכות. חסיכה זניחה בעיקר.

מה שבטוח, ההנדסאי יהיה לך ככרטיס כניסה ללימודים גם כאשר הבגרויות והפסיכומטרי שלך לא משהו והחומר כבר מוכר וידוע לך.

בקשר להכרה של דיפלומת הנדסאי באזרחות - לידיעתך, ישנו ביקוש רב מאוד להנדסאים עם ניסיון צבאי רלוונטי (מאדם בתחום).

כמובן שהניסיון משחק כאן את התפקיד העיקרי. וכמובן שעדיף לסיים תואר ראשון בהנדסה ואז להיות אקדמאי עם ניסיון רב. תקבל עדיפות על כל אקדמאי טרי אחר.

אתה לא ניצלת את אפשרויות אלה, וצר לי עלייך.. אבל אל תשמיץ לשווא.

שורה תחתונה, אם אתה מנצל את המסלול - הוא בהחלט שווה שנה וחצי של לימודים.

פורסם

יש כמה "פתחי מילוט" שלא הזכרת, לסוף י"ד...

קורס טמ"מ בתקשו"ב... קורס שנחשב טוב, בעיקר כשלאחרונה הורחב מעט. ניתן להגיע משם לדברים טובים מאוד.

ויש גם אפשרות שמודיעין "ידוגו" אותך בסוף י"ד... זה כמובן לא כזה נפוץ, וצריך להיות ממש טוב בשביל זה, אבל זו גם אפשרות קיימת.

פורסם

טמ"מ רק נחשב לטוב, הוא לא באמת טוב.

ראיתי איזה גאונים יוצאים משם.

גם השיבוצים של טמ"מ בכלל לא משהו, ובסופו של דבר מה שחשוב הוא השיבוץ שמשפיע על הניסיון, מקצועיות וידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים