עבור לתוכן

מה יקרה אחרי שיגיעו לתהליכי ייצור של 1nm?

Featured Replies

פורסם

יש לך מקודדים ומפענחים שהם שיטה מתמטית שמצריכה חישוב של נתונים.

תאר לך גביש שדרכו אתה מעביר מידע שהגביש עצמו הוא השיטה המתמטית והמעבד רק ע"י זה שהוא נמצא בדרכו של המידע שעובר דרכו כאור.

אני בטוח שזה אפשרי תיאורטית ומכאן הביטחון שאתה שומע בדברי.

אבל כמו שאמרתי לא יודע כמה הרעיון הזה ישים.

זה דורש המון טכנולוגיות נוספות כדי לגרום לזה לקרות.

תכנון ובנית הגביש שלעצמו היא משימה עצומה.

כמו גם שילובו עם טכנולוגיות אחרות.

ולמרות כל זה אי אפשר לשלול את הרעיון מבחינה מדעית תיאורטית.

פורסם

אתם קצת מתבלבלים. כאשר מתייחסים לגודל טרנזיסטור מתכוונים לגודל של אלמנט מסויים בו. בשלב מסויים שבו הרכיב הזה יהיה קטן מספיק, כוחות שמוסברים ע"י מכניקה קוונטית יפריעו למהלך התקין של הטרנזיסטור והוא לא יעבוד.

Art, אני במקומך כבר הייתי מחפש משקיעים ומוציא פטנט לפני שאני שופך את כל המידע על מעבדי הדור הבא פה באמצע הפורום.

פורסם

הרבה יותר קל לעשות את מה שכבר נעשה ויודעים לעשות.

זה לא תמיד פשוט ליישם אבל זה נוח ללכת בשבילים חרושים.

הרבה יותר קשה להמציא טכונולוגיה חדשה לגמרי, ולשנות את הסביבה שבה זה אמור לעבוד.

כשדיברתי על אופטיקה התכוונתי ממש למעבד אופטי.

זאת אומרת שהמעבד עצמו הוא אופטי, ולא החיבור בינו לבין רכיבים אחרים.

אין לי מושג אם זה באמת ישים, כל מה שיש לי זה תמונה בראש עם תיאוריה חלקית.

בתיאוריה ניתן לבנות גביש מלאכותי כך שיעקם את האור שמגיע (בעוצמות משתנות) מכיוונים שונים ויצא בעוצמות משתנות מכיוונים אחרים כך שתתקבל תוצאה של חישוב.

השאלה היא האור שמגיע לגביש, החישוב הוא המסע שהאור עובר בגביש, והתשובה היא האור שמתקבל מהגביש.

מה שהעלה לי את הרעיון זה הקריסטלים מהסרט סופרמן.

מה שיפה בגבישים זה שאפשר גם ליצור אותם כך שיכילו מידע דיגיטלי רב.

זה לא משנה שום דבר ממה שיש היום, שוב אם נרד לאותה רמה שאתה מדבר בה היום משתמשים בסליקון כבסיס לבניית "מוליכים" שמוליכים חשמל בצורה מסויימת AKA תכניס זרם במקום X והוא ייצא במקום Y ככה בסופו של דבר אתה מקבל רכיב שמסוגל לבצע פעולות מתמטיות ולוגיות.

בסופו של דבר "המסע" שאלקטרון עובר דרך מספר שערים לוגיים זהה בקונספט של מסע של פוטון דרך חומר שקוף כלשהו. ד"א הדבר שאתה אומר קיים בערך מהתקופה של הסרט, קוראים לזה מדיה אופטית, אין הבדל בפועל בין שימוש באור בחשמל או במים או בגרגירי חול. אם אתה רוצה אתה יכול לבנות CoreI7 מלגו(זה שהמסה שלך תיהיה בערך כמו המסה של צדק זה משהו אחר ככל הנראה). מעבדים אופטיים מפתחים כבר קרוב ל-20 שנה, התקדמות גדולה אין לפחות לא מבחינת של תהליכי ייצור כי אין בזה בצורך, המצע כבר מוכן חומרים שמשנים את המוליכות האופטים שלהם כאשר מפעילים עליהם זרם חשמלי קיימים(גם בטבע), בין זה לתהליך ייצור פיזבלי עומד רק עניין של מחיר מול תועלת.

מה שכן שוב אם נמשיך בדיבור הילדים, פוטונים הם חלקיקים הרבה פחות "יציבים" בסדרי הגודל שבהן יהיו בעיות עם שימוש באלקטורנים(כאשר היום המגבלה של 1NM היא רק בגלל כמות "הזרם" שהמעבדים צריכים להיות מסוגלים להעביר, והבעיות הם ממש עדיין לא בתחום המכניקה הקוונטית, אלא יותר בחשמל של כיתה יא- AKA דיאלקטריקה, המעבד שלך הופך לקבל אחד גדול) אז ככל הנראה הרכיבים האופטיים החדשים ישמשו יותר כתקשורת ולא כמחשבון. בניית מוליכים משולבים ע"י בקטריות למשל ושאר תהליכי הייצור שעובדים עליהם בעיקר בתחום הננוטכ' במקום שימוש בליטוגרפיה אופטית\כימית בשביל לפרוץ מוליכים למחצה כמו שעושים היום ביחד עם פיתוח מוליכי על שמסוגלים לעבוד בטמפ' גבוההות ככל הנראה הם פתרון הרבה יותר מתאים ובשל מאשר הקריסטלים של סופרמן.

וד"א גוש הסליקון של המעבד שלך הוא קריסטל מלאכותי לכל דבר...

:smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים