עבור לתוכן

עצות לסטודנט אבוד

Featured Replies

פורסם

היי,

התחלתי ללמוד לתואר בהנדסת מחשבים בטכניון. אני מסיים עכשיו את סמסטר א' ולצערי כרגע נכשל בכל המקצועות. העניין הוא שהגעתי ללימודים בגישה של "את התיכון עברתי בהליכה. למה שזה לא יהיה ככה עם התואר?", ואם נשלב את הגישה הנ"ל עם הרגלי הלמידה שלי, שלמעשה לא היו קיימים עד ש"התעוררתי" לא מזמן, נקבל סטודנט אבוד, דכאוני, ונכשל בלימודים. :'( כרגע אני לומד למבחנים של סוף הסמסטר באווירת דכאון, כי אני יודע מראש שאני עומד להכשל (קצת בעייתי להשלים את כל הקורס בחדו"א בשבוע. חבל שרק עכשיו הבנתי שבאוניברסיטה, בניגוד לתיכון, צריך לנצל את זמן הסמסטר להטמעה)

ברור לי שלסמסטר הבא, גם אם אצטרך לחזור על מרבית הקורסים, אגיע בגישה שונה. זאת התחלה.

יש לכם עצות ל revival בלימודים? האם גם מישהו מכם התרסק בסמסטר הראשון?

אבקש ממי שלא למד/לומד לתואר ראשון לא לענות. אני לא רוצה להתנשא, אבל רמת הלחץ גבוהה, ועצות בית-ספריות תמימות כמו "פשוט תלמד ותאמין בעצמך" לא עובדות במקרה זה.

אשמח ללמוד מנסיון של אלה שכבר עברו את החוויה הזאת.

פורסם

היי,

אני לגמרי מבין אותך. גם אני בהתחלה חשבתי ככה, שאני אלמד קצת לפני המבחן ואז אני אעבור, אבל מתישהו הבנתי שככה זה לא הולך באוניברסיטה. הרגשה מאוד קשה להתמודד עם הכישלון. נסה להיות מאורגן יותר ולמד עם סטודנטים אחרים. זה ממש עוזר. אתה לא הראשון ולא האחרון שבאו ויבואו בגישה הזו. ובכן זה טוב ש"התעוררת", למד בחופשת הסמסטר והכי חשוב להתעודד. בהצלחה

פורסם

השאלה היא בכלל האם הלכת ללמוד משהו שאתה אוהב,

או שסתם הלכת לעשות תואר במחשבים בשביל לרצות את ההורים או בגלל שזה מקצוע "מבוקש".

פורסם

אכן... הנקודה שהזכיר Weihenstephan נקודה ממש חשובה...

נ.ב Weihenstephan יש לך טעם טוב בבירה..

פורסם
  • מחבר

היי,

אני לגמרי מבין אותך. גם אני בהתחלה חשבתי ככה, שאני אלמד קצת לפני המבחן ואז אני אעבור, אבל מתישהו הבנתי שככה זה לא הולך באוניברסיטה. הרגשה מאוד קשה להתמודד עם הכישלון. נסה להיות מאורגן יותר ולמד עם סטודנטים אחרים. זה ממש עוזר. אתה לא הראשון ולא האחרון שבאו ויבואו בגישה הזו. ובכן זה טוב ש"התעוררת", למד בחופשת הסמסטר והכי חשוב להתעודד. בהצלחה

הבעיה היא שהתעוררתי מאוחר מדי. אני הולך להכשל בכל הקורסים (חוץ ממבוא למדעי המחשב). יש לי מבחנים בימים הקרובים, ואו שאני לומד אליהם באווירת תשעה באב, או שאני לא לומד כי אני יודע שגם ככה אני לא עובר את הסמסטר. אני גם בהתלבטות אם לגשת למבחנים על מנת לצבור נסיון, או לא לגשת כדי לא לפגוע בממוצע ההצלחות (אני מניח שזה קיים במקומות אחרים מלבד הטכניון). נפרדתי מחברה שלי, וכבר הרבה זמן שלא יצאתי עם חברים לבלות או אפילו להתאורר ולעשות ספורט, כי גם כשאני לא לומד, אוכלים אותי רגשות אשמה, ואני מתקשה לישון בלילה. ממש הייתי רוצה לחזור הביתה כבר עכשיו, לנוח לפני הסמסטר הבא ולצאת קצת, אבל אני מניח שחלקכם כבר מכיר את התחושה של רגשות האשם.

לגבי השאלה של האם הלכתי ללמוד משהו שאני אוהב - חד משמעית כן. מאז שאני זוכר את עצמי בתור ילד קטן אני אוהב את התחום, וזה היה הרבה לפני שיכלתי להבין קוגניטיבית את המשמעויות של לרצות את ההורים, או לבחור מקצוע מבוקש.

פורסם

למה אתה נכנס ללחץ כזה? כלומר כן מבאס להיתקע ככה, אבל זה כבר בעבר. כמו שאמרת אי אפשר להשלים סמסטר שלם של חדוא בשבוע, אבל להיכנס ללחצים ולא לישון בלילה? למי זה טוב?

אם יש מבחנים שיש לך איזשהו סיכוי קלוש בהם לך על זה. מה לגבי מועדי ב'? אולי אם תתרכז בקורס אחד עכשיו תוכל לעבור אותו בשיניים במועד ב'? (אלא אם כן עכשיו זה מועדי ב - אני קצת לא מעודכן כי אני בפתוחה).

פורסם

קודם כל, על מועדי א' תוותר. זה כבר לא עניין של יכולת, פשוט אין סיכוי (במיוחד בטכניון) שתשלים כזו כמות חומר וגם תבין אותה ברמה של יישום במבחן. לא אפשרי. אולי כדאי שתיגש סתם מבלי להתכונן, למקרה שתצליח במשהו (בטכניון הרוב תשובות אמריקאיות לא?)

מכאן אני רואה 2 אפשרויות:

-אפשרות אחת, לצבור כוחות למועד ב'. זה אומר לקחת מורים פרטיים, ובעזרתם לקרוא ולתרגל את כל החומר של הקורס. זה המון השקעה, גם השקעה כספית מעבר למה שתכננת לתואר, אבל אם תעשה את זה (ולא סתם תנסה לפתוח ספר ולהציק לאנשים, כי מאוד לא סביר שתבין משהו ככה) בזמן יש לך סיכוי טוב יותר לעבור את המבחנים. תחשוב גם אם יש לך מספיק כוחות נפשיים לעשות את זה עכשיו.

-אפשרות שניה (העדיפה), לקחת חצי שנה הפסקה, להתחיל מהתחלה. בתואר המטרה שלך היא לא לעבור את המבחנים, אלא באמת להבין את החומר לעומק ולרוחב, שכן אתה הולך להשתמש בו הרבה (אם לא בקריירה, אז לפחות בשאר התואר). עם התחלה חדשה גם תצבור כוחות חדשים, וגם תבוא מוכן יותר לכל התואר. מורים פרטיים יכינו אותך למבחנים, אבל אתה תבין בעיקר את החלק הטכני (של פתירת מבחנים) ופחות את החלק התיאורטי, שרק מרצים (ואולי כמה סטודנטים/מורים פרטיים בעלי כישורי הוראה) יוכלו להעביר לך.

פורסם

dvir01 - ברוכים הבאים לטכניון, ואני אומר את זה בלי טיפה של סרקזם. אני יכול להבטיח לך שאתה לא הראשון ולא האחרון שנכשל בחדוא (אני מכיר מישהו שחוזר על הקורס בפעם השלישית עכשיו, אז מצבך טוב) או באלגברה או בכל קורס אחר של סמסטר ראשון.

בשנה הראשונה שלי בטכניון מישהו שהיה קרוב לסיום הלימודים אמר לי משהו שזלזלתי בו בזמנו, אבל בדיעבד אני מבין שהוא צדק לחלוטין - המטרה של השנה הראשונה היא לסנן. אני אוסיף ואומר שהמטרה היא לסנן את מי שאין לו מספיק כח רצון כדי להשאר.

אתה צריך להסתכל על התמונה הגדולה - עברת כברת דרך ארוכה, התקבלת למסלול מאוד נחשב בטכניון, האם אתה מתכוון לוותר עכשיו, או שאתה רוצה לסיים ולקבל את התואר?

אין ספק שהסמסטר הראשון הוא קשה (אגב, ממש לא בגלל הרמה של החומר או עומס הקורסים/שיעורי בית שרק עולים ככל שמתקדמים בלימודים), ואתה תצטרך להתאמץ מאוד כדי לצלוח אותו בשלום. אקדים ואומר שגם אם תכשל בקורס אחד, שניים או אפילו שלושה - לא קרה כלום. באמת. אתה תוכל לחזור על הקורסים האלו בסמסטר אביב הקרוב ומעדויות של הרבה חברים קרובים, בפעם השניה הכל הרבה יותר מובן. גם מרכיב ה"שוק" של הסמסטר הראשון מתפוגג.

אבל אם אתה לא רוצה לחזור על הסמסטר הראשון שוב, עצתי לך היא זו - אל תגש למועדי א' כשאתה לא בטוח בעצמך. בשנה הראשונה מסתכלים על ממוצע ההצלחות (שקיים רק בטכניון לדעתי) בעין בוחנת. יש לך די והותר זמן עד למועדי ב' - זה זמן מספיק כדי להתכונן היטב לכל הקורסים שאתה צריך להבחן בהם. כמובן שהנטיה הטבעית של סטודנט בטכניון היא להגיד "טוב, יש לי עוד מלא זמן, אני אתחיל ללמוד בעוד X"... אז אל.

לך לישון, תקום מחר בבוקר, תפתח את מחברת החדוא שלך (או הסיכומים של מי שצילמת ממנה) ותתחיל לעבור על החומר מההתחלה. בלי לחץ של מבחן, רק בשביל ההבנה. תוודא שאתה מבין כל נושא לפני שאתה עובר הלאה, תעבור על כל המת'נטים והגליונות הפתוחים (אם היו), תפתור אפילו שוב את השאלות ותוודא שאתה מבין את הפתרון שלהן. בסופו של דבר, תתחיל גם לפתור מבחנים משנים קודמות.

ההתחלה תהיה קשה, אין ספק, אבל אתה תראה שעם הזמן החומר הופך ליותר ויותר מובן ולעבור חדוא כבר לא ייראה כמו משימה כל כך בלתי אפשרית. אבל שוב, אתה חייב חייב להשקיע בזה זמן ולהתמיד (אם אפשר, ללמוד עם חברים - לי אישית זה מאוד עוזר להתמקד), אחרת תשאר תקוע בדיוק באותו מצב, וחבל.

פורסם

לא לגמרי מסכים עם קודמי וקשה לי להאמין שלא למדת בכלל במשך כל הסמסטר.

לגבי חדו"א:

היו מספיק מתנטים לעשות- כנראה שאת חלקם כן עשית.

היו 4 עבודות (חובה) להגשה, במידה ולא "הפלת" הכול על השותף בלי להציץ פעם אחת בתרגילים כנראה שלמדת לא מעט משם. משיחה עם אנשים שכבר עברו את הקורס וגם מרושם שקיבלתי מהמתרגלים, רום פנחסי (אחראי הקורס) "הפציץ" עם ש"ב ברמה מאוד גבוהה. עד כדי ביטול שאלות, כי אפילו חלק מהמתרגלים לא הצליחו אותן.

כנראה שנכחת בתרגולים שבהם לעסו לך אין ספור תרגילים.

כנראה שניגשת ולמדת לפחות קצת למבחן אמצע.

בקיצור, כנראה שאתה יודע יותר ממה שאתה חושב. למרות שמודבר ברום ויש לא מעט אגדות "ממוצע קורס 20" עליו, אני מציע כן לנסות. מי יודע, אולי יהיה דוקא מבחן סביר.

ניגשת ובכל זאת נכשלת? כבר רשמו פה מספיק טיפים טובים, עם דגש על שותפים ללמוד איתם, בשביל המועד ב' (או חזרה בסמסטר אביב.. או קיץ :) ) או קורסים אחרים בסמסטרים הבאים. תתחיל ליישם.

רק אוסיף המלצה לספר של בן ציון קון (הכחול, אפשר לקנות במכלול). הוא מכיל את כל החומר עם הסברים והוכחות ולא מעט תרגילים.

באלגברה יש ספר מצוין של עליזה מלק (הוא מיועד לאגברה מ' אבל כולל את כל החומר של א'). יש בספריה של אס"ט. כמו כן יש את הוידאו של צילג (המלך). זהה 1 ל 1 להרצאות (אפילו הבדיחות ממוחזרות :) ). אם אתה מתכנן ללמוד שוב למועד ב, ממליץ לראות מחדש את ההרצאות.

לגבי "הממוצע הצלחות"- הבנתי שזה דיי שטות. לכל היותר יזמנו אותך ל"ועדה" שתבחר לך את הקורסים לסמסטר הבא (כדי לודא שאתה לא לוקח 25+ נק' ולכן נכשל).. וזהו. לא משהו שצריך לפחד ממנו.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

שמע,

המקרה שלי די דומה לשלך... לא בדיוק השקעתי כרגע בסמסטר הראשון שלי (הנדסת מערכות מידע - מכללת כנרת)

ציון מעולה במדעי המחשב, ציון סביר + במתמטיקה דסקרטית, עכשיו רק לעבור מועדי ב בלינארית וחדווא (מישהו לא שונא את המקצוע הזה?)

פורסם

אני נוטה להסכים עם דן בגישה הכללית, רק אוסיף ואומר שהייאוש הוא האויב המסוכן ביותר שלך. עם זאת, אני לא מסכים עם תוכנית הלמידה שהוא הציע - לעיתים אין טעם לטחון את התאוריה עד דק כי ההבנה תבוא רק עם פתירת התרגילים (ובמידה ולא ההבנה, אז לפחות הטכניקה שנדרשת כדי להצליח במבחנים).

בשורה התחתונה, מצא את שיטות הלימוד המתאימות לך, שכן מה שמתאים לסטודנט אחד לא מתאים לשני, וכפי שכבר חווית על בשרך - הרגלי הלמידה שרכשת בתיכון לא שווים הרבה באקדמיה.

דבר נוסף, אני מאמין שבהמשך התואר תראה כי שבוע יכול בהחלט להספיק על מנת ללמוד קורס שלם מא' ועד ת', אך כמובן שלא תמיד ולא בכל מצב. בסמסטר א', אכן רוב הסיכויים שזמן קצוב זה לא יספיק לך, בפרט באווירה הדכאונית (המובנת) שאתה מצוי בה כעת.

לכן גם אני מציע שתצא למועדי ב' בראש נקי ובדרך חדשה, תפיק את הלקחים ואל תקח ללב, גם אם תצטרך לקחת כמה קורסים חוזרים. אין טעם לשרוף מועדי ב' כשאתה בטוח מראש שתכשל בהם (כלומר, אם ניסית לפתור כמה מבחנים וראית שאין סיכוי שאתה מצליח בהם, או אם רק עברת על החומר וכלל לא הספקת לתרגל מבחנים\תרגילים). כפי שציינו גם וועדה זה לא סוף העולם, אך זו גם לא סיטואציה נעימה ואם אפשר להמנע - למה לא?

אגב, מתוך סקרנות, איך בנוי המסלול של הנדסת מחשבים בטכניון? האם זה תואר דו חוגי בהנדסת חשמל ומדעי המחשב או מסלול נפרד חד חוגי?

פורסם

חבל שבאת לאוניברסיטה באותו ראש כמו בבי"ס,תשנה פאזה של 180 מעלות.

אם בבי"ס יכולת לעשות שיעורי בית עד שעה 5 בערב ואז ללכת למגרש כדורגל הקרוב עם החברים ,אז תשכח מזה עכשיו,.

להבא הייתי מציע לך לשבת כל יום בסמסטר וללמוד! אל תדחה עבודות הגשה ושיעורי בית,אל תעשה שיעורי בית כי חייב,אלא תלמד מהם ותכתוב פתרונות ברורות ומפורטות אפילו עם הסברים בצד,כך שתוכל לפתוח את המחברת בתקופת מבחנים וישר לשלוף שאלות קשות או דומות .

בתקופת מבחנים מה שאני הייתי ממליץ זה להתחיל ישר לפתור מבחנים וכמה שיותר,ותוך כדי לנסות להיזכר בחומר ולפתוח מחברת כשצריך.אם אתה נתקע אז תחזור על כל הנושא המסויים. זה מה שאני עושה בתקופת מבחנים ורק ככה אני מצליח לעבור על כל החומר,כי אין זמן לעבור על החומר ואז להתחיל לפתור מבחנים.

תאמין לי אני סטודנט באוניברסיטה,ואומר לךמניסיון אישי שאם תשב כל הסמסטר ותלמד ,כמה שיצטרך,אני בסמסטר הראשון למדתי כל יום עד 11 בלילה כי מה לעשות,היה בזה צורך..

שיהיה בהצלחה

פורסם

אני מניח שכמה שעות אחרי המבחן בחדוא זה לא זמן של מוטיביצה אבל:

את הדברים החכמים אמרו כבר, אפילו את האנקדוטות על רום שאני חשבתי להגיד (כן, גם אני מכאן, חשמלטור סמסטר א'), אז מה שאני אוסיף יהיה קצת לינקים מועילים:

http://lifehacker.com/#!5334886/getting-things-done-explained-for-students

http://calnewport.com/blog/

אתרים אלו (השני מתמקד בעיקר בלימודים, הראשון באופן כללי בפרודוקטיביות ומומלץ באופן כללי) מדברים הרבה על הנושא של ייעול עצמי במובן הפרקטי, כלומר זה לא "תחשבו מחשבות טובות ותתחברו לצ'קרות" (אם כי יש לא מעט נושאי פסיכולוגיה והערכה עצמית טובים ומועילים ) אלא ממש טכניקות. בין אם זה סדר יום, לעקוב אחר המשימות שלך, לדעת מה המטרות שלך, לתכנן את עצמך כמו שצריך, להפריד בין חשוב, דחוף ומיותר ועוד.... אני יודע שהרבה אני מוריד מהראש כשיש לי סדר בנושא הזמנים (תאריכי הגשות וכו') מה שמאפשר לך לתעדף וגם לא לפספס כלום. כמו כן לקראת הסמסטר הבא אני מתכנן לשפר את הליך הלמידה כדי לא להיות במצב "בסדר" רוב הסמסטר אלא באמת להבין (ולא להגיד לכולם "היום אני יודע מה זה אינטגרל" כשההיום הזה הוא 4 ימים לפני המבחן)

בהצלחה

פורסם

אתה לא לבד... כשקראתי את ההודעה שלך תיארת כמעט במדוייק את איך שאני הרגשתי בשנה הראשונה.

גמני עברתי את התיכון די בקלות... כל הבגרויות לא הצריכו יותר מיום לימודים אחד לפני... וכשהתחלתי ללמוד שנה א' קיבלתי כאפה רצינית... כמו שהרבה מאוד סטודנטים להנדסה מקבלים...

דבר אחד שאתה צריך לזכור ואני לא חשבתי עליו לפני זה שבתיכון כל התוכנית לימוד היא די ברמה שאמורה לאפשר לציבור רחב ככל האפשר לעמוד בה. בהנדסה המצב לא כזה - ומראש מגיעים לשם אנשים בעלי יכולות ריאליות גבוהות כשגם בכל פקולטה אחוז המסיימים קטן משמעותית מאחוז החבר'ה שהתחילו שנה א'... ככה שמה שהיה בתיכון שיכולת לשבת רוב השנה ולהשלים בכמה ימים חומר של כמה חודשים לא יכול לקרות פה... ההתקדמות בחומר מהירה והכל בנוי כמו מגדל ככה שגם אם פספסת שבועיים בד"כ יהיה לך קשה להבין גם הלאה...

לגבי הכאפה - כמו שאמרתי, אתה ממש לא לבד. להדנסה מגיעים בגדול מאוד 2 סוגים של אנשים. חבר'ה כמוני וכמוך שעד התואר היו רגילים שהכל בא בקלות ולא השקיעו יותר מדי... וחבר'ה שרגילים עוד מהתיכון ללמוד ברצינות במשך כל השנה... לעשות את כל עבודות הבית והמטלות.... ובעצם ללמוד כל השנה ולהגיע למבחן הסופי במצב אידיאלי...

מהנסיון שלי אני יכול להגיד לך שאין שיטה אחת שעובדת. כל אחד לומד איך ללמוד בדרך שהכי טובה לו... לי אישית מתאים יותר להיות בהילוך שני כל הסמסטר(אבל אני מגיע לכל ההרצאות ויותר חשוב לתרגולים) כדי להשאר בעניינים ולפני המבחן לתת פוש של כמה ימים שמתאפשר... ככה אני יחסית פנוי בזמן הסמסטר אבל בתקופת מבחנים אני די הורג את עצמי... אבל אני לא מסוגל לחרוש כל הסמסטר... וזאת השיטה שמתאימה לי....

אתה צריך למצוא את הדרך שמתאימה לך ללמוד ויותר חשוב תגרום לך לשבת על התחת כי מזה אי אפשר לברוח... יש אולי קורס אחד או שתיים בתואר שאפשר לקבל בהם ציון נורמלי בדרך הזאת... אני ניסיתי להכתיב לעצמי כמות שעות לשבת בשבוע וכמעט אף פעם לא עמדתי בזה. לדעתי הדרך הכי טובה זה למצוא חבר או שתיים בראש שלך ופחות או יותר עם אותה יכולת(אחרת זה לא מחזיק פשוט...כי לאף אחד אין כח להיות מורה פרטי) ולשבת ביחד - ככה כל אחד גורם לשני לשבת יותר וכשאתה קובע עם מישהו נוסף ולא רק עם עצמך אתה מרגיש יותר מחוייב... ככה אני בכל אופן...

לגבי הסמסטר הנוכחי - תשכח ממה שהיה, תסתכל בצורה אובייקטיבית על המבחנים שנשארו לך ותחשוב איפה שווה לך להשקיע את הזמן שעוד נשאר... תשתדל לנסות לעבור את הקורסים שחוסמים לך קורסים בהמשך כדי שתפגע לעצמך כמה שפחות בסמסטר הבא... העיקר לעבור - יש הרבה קורסים שנראים הכי קשים בעולם כשעושים אותם ושנה אח"כ כשמיישמים אותם בקורסים אחרים הם פתאום נראים הרבה יותר קלים והרבה חוזרים על קורסים משנים שעברו כדי לשפר ציון...

בקיצור, אתה לא היחיד ויש המון כמוך, אתה פשוט צריך למצוא את השיטה שמתאימה לך ללמוד(בדגש על ללמוד... לא לדחות לסוף). כמו כל דבר מתרגלים לזה וכל סמסטר שעובר אתה תמצא את עצמך יושב יותר וזה יבוא לך בצורה טבעית....

פורסם

טוב,

לפותח הדיון -דבר ראשון תפנים לעצמך שכמוך יש רבים, ורבים מהם מתאפסים על עצמם ומצלחים להסתדר. אז קודם כל תנסה בכל הכוח להכניס את עצמך למצב חשיבה של "טוב, טעיתי והגיע הזמן לתקן את המצב, לשבת בדיכאון לא עוזר לי" , כן זה באמת נדוש סתם להגיד את זה ואתה בטח מתעצבן עלי שאני רושם את זה, אבל כשאתה באמת מפנים שלשבת בבאסה לא עוזר ואתה מתחיל לתעל אנרגיה ברצון של שיקום - זה כבר חלק נכבד מהתהליך.

דבר שני, ומאד חשוב לפי דעתי הוא שתלך ליועצת הפקולטית שלכם, אל תגיד לה את זה שאתה נכשל, אבל תגיד לה שאתה במצב לא טוב, ושאתה צריך עזרה, תאמין לי היא ראתה רבים כמוך והיא כבר מתורגלת בדרכים שונות לעזרה והן כן עוזרות, וזה מניסיון אישי, אני גם הייתי במצב דומה לשלך ( :)) והיועצת שלי די הצילה אותי.

עוד משהו שאחרים אמרו, כמו שאולי שמעת יש את הדבר המפגר הזה של אחוזי הצלחה, והוא כן פקטור חשוב אצלם, כי כבר שמעתי על מקרים של אנשים עם ציונים טובים אבל אחוז הצלחה נמוך ( הצליחו רק במועדי ב') שעפו... אז אם אתה רואה שאתה לא מוכן למבחן ולא חושב שאתה הולך לעבור אותו, פשוט אל תלך למועד א' שלו. ככה יש לך יותר זמן לשבת וללמוד למועד ב' ואתה לא מנמיך את הפקטור המפגר הזה.

ועוד משהו, בקשר לחדו'א החביב, ההרצאות בווידאו של הטכניון הן לרוב טובות למדי, למשל של חדו'א 1מ עם יואב בינימיני או אפילו של אינפי1 ו2, מושלם לחברה אבודים.

ובהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים