עבור לתוכן

PC Arena - אתר מחשבים חדש נפתח !

Featured Replies

פורסם

DSTORM, תלמד לחיות עם ביקורות אובייקטיביות. אין צורך להעליב את סיכת הלוחם של סיירת הקומנדו האיכותית ביותר בצבא הגנה לישראל.

• תגובות 51
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האתר מעוצב ברמה גרועה והכתבות שם ברמה ירודה (ככה לא עושים ביקורת על תוכנות צריבה)

פורסם

חתיכת סיכה, אבל זה חצי מסך. :D

בכל מקרה האתר ניראה טוב ורענן, רק חבל שכל ביקורת שם נמרחת על 3 ו4 דפים, אפשר לצמצם ל2 דפים. במיוחד שכל דף הוא בעצם רבע מדף נורמלי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

גמד בביקיני - אנו משתפרים מיום ליום ...

לגבי העיצוב, זה עניין של טעם...

פורסם

גם ההסבר על באפר לא נכון וגם אם אני לא טועה RPM זה Revolutions Per Minute..

פורסם

DSTORM, תלמד לחיות עם ביקורות אובייקטיביות. אין צורך להעליב את סיכת הלוחם של סיירת הקומנדו האיכותית ביותר בצבא הגנה לישראל.

צוחק איתך אחי.

אין צורך להלחץ , לוחם קומנדו לא היה נלחץ במצב כזה.

פורסם

nice-1 אתה טועה.

והסיכה הזאת זה של שלדג והיא לא הסיירת קומנדו הכי אייכותית בישראל היא אפילו לא נחשבת קומנדו אבל עזוב לא נתווכח על זה... (במיוחד כי לא נשלחים לי אי-מיילים על תגובות ואני לא יראה את הדיו הזה עוד פעם)

פורסם

א. אני לא נלחץ.

ב. אני לא לוחם קומנדו.

ג. e-d-a, באמת לא נכנס לזה.

פורסם
קצת על הזיכרון:

FSB (Front Side Bus) הFSB הוא ערוץ שקיים במעבד שמחבר בין המעבד ללוח אם ולזיכרון.

זה מחבר בין המעבד ללוח אם הלוח אם מחבר לזכרונות יש מחשבים שהFSB יותר גבוה מהמהירות זכרונות בשביל שישאר רוחב פס לשאר ההתקנים

SDRAM Single Data Rate. סוג הזיכרונות הנפוץ בעולם (הDDR יעקוף אותו בתוך זמן קצר). מהירות זיכרונות אלו היא בדרך כלל 100Mhz ו-133Mhz ומשתמשים בהם רק למחשבים ישנים עם מעבדים כמו הפנטיום 3 ומטה.

Sdram = Synchronous dynamic ram ולא Single data rate קראו להם ככה לפני שהיה DDR לא יכלו לדעת שיהיה Double אז לא יכלו לקרוא לזה Single

DDRAM Double Data Rate. סוג הזיכרונות הנפוץ ביותר אחרי הSDRAM, זיכרונות אלו פועלים במהירויות שונות בין 266Mhz ל-500Mhz (בזמן כתיבת מאמר זה).

אין כזה זכרון DDRAM זה DDR Sdram שזה בעצם Double Data Rate Synchronous dynamic ram והוא עובד במהירויות שונות בין 100Mhz ל 250Mhz כפול שתיים כי הוא שולח פעמיים בכל מחזור שעון

RDRAM Rambus Dynamic Ram. זיכרונות אלו מהירים מאוד (ויקרים באותה מידה) ופועלים במהירויות 800Mhz ו-1066Mhz מפני שהם יכולים להכפיל את קצב עבודתם בעזרת שימוש בשני ערוצים.

RDRAM עובד ב 400Mhz או ב 533Mhz והוא גם בדואל אז אנשים קוראים לזה 800Mhz או 1066Mhz בהתאמה אבל הוא רק 16Bit אחרי הדואל זה יוצא 32Bit לעומת DDR שהוא 64Bit ולכן הרוחב פס שלו יותר גבוה (כשהוא בדואל ואז זה יוצא 128 ביט)

DIMM החיבור הנפוץ ביותר כיום בלוחות האם שמחבר את הזיכרון ללוח האם.

CAS הזמן שלוקח לזיכרון להגיב. ככל שה-CAS נמוך יותר כך הזיכרון יהיה מהיר יותר.

ליתר דיוק הזמן שלוקח לזכרון למצוא את הנתון שהוא מחפש

נ.ב. אני דיי בטוח ש DDR הוא כבר ההכי נפוץ אבל נגיד שעדיין לא...

פורסם

בהצלחה בהמשך!! ;)

פורסם

בהצלחה באמת רואים שתחום המודינג והחומרה גודל בזמן האחרון בקרב משתמשים.

נ.ב

השלדג יחידת קומנדו טובה, אבל אני מעדיף תסיכה של הטייס.. 8)

פורסם

אם אני לא טועה RPM זה Revolutions Per Minute..

מאיפה הבאת את זה?

RPM = Rotations Per Minute

סל"ד = סיבובים לדקה

פורסם

ליתר דיוק הזמן שלוקח לזכרון למצוא את הנתון שהוא מחפש

ליתר דיוק, זה גם לא זה....

CAS Latency (או פשוט: CL) הוא החלוקה של ה-CAC (Column access time) ב-CLK (clock cycle time), ועיגול התוצאה למעלה..

לדוגמה, בזיכרון שבו ה-CAC הוא 20ns וה-CLK הוא 10ns (כלומר, "זיכרון 100MHz"), ה-CL יהיה 20/10 = 2.

אם ה-CAC יהיה 25ns, ה-CL יהיה במקרה הזה 2.5, ואם הוא יהיה 30ns, ה-CL יהיה 3.

כשמסתכלים על זיכרון יש עוד הרבה דברים שצריך לשים לב אליהם, כמו RAS (Raw access time) ו-RAS to CAS Latency (שזה הזמן שעובר בין פעולת ה-CAS לפעולת ה-RAS (דהה)).

בקצרה, אפשר להסתכל על זה ככה:

(הזיכרון נשמר במעיין טבלאות, כך שהגישה אליו מבצעת ע"י נקודות ציון של "רוחב-גובה")

המעבד מבקש מהזיכרון לקרוא נקודה מסויימת, ונותן לו את השורה.

הזיכרון מחפש את השורה המבוקשת.

לאחר RAS-TO-CAS (נמדד ב-ms) המעבד שולח לזיכרון את הטור המבוקש.

לאחר CAC (זה הנתון השונה בין זכרונות שווים, כאשר ההבדל בינייהם הוא אותו "CAS 2 או CAS 3") זמן (נמדד ב-ms), המידע המבוקש מוכן למעבד, ומועבר אליו בסיבוב השעון הבא..

זכרונות SDRAM מגיעים בד"כ עם נתון הכולל שלושה מספרים, נניח, 3-2-2.

המספר הראשון הוא ה-CAS Latency, השני הוא הזמן שלוקח לזיכרון לעבור בין ה"memory banks" השונים (נעזוב את זה עכשיו..), והשלישי הוא ה-RAS to CAS Latency.

נ.ב.

RPM = Rounds per minute

פורסם

לפי בבילון

RPM = revolutions per minute

מכאן שלפי בבילון Nice-1 צודק

פורסם

Revolution זה לא רק מהפכה אלא גם סיבוב...

בכתבה היה כתוב Rounds per minute שזה אומר מעגלים לדקה

בקשר לבאפר (שכחתי להכניס את זה לתגובה הקודמת) הוא לא אחראי לזה שההארד-דיסק יארגן את הדברים אלא הוא שומר את הנתונים שמבקשים הכי הרבה ונותן אותם ישר במקום לקרוא מהדיסק עוד פעם

עריכה: אני כן ידעתי (בערך) כל ההסבר המלא על CAS אבל אני לא חושב שהיה מקום בכתבה כזאת לכזה הסבר מסובך אני רק תיקנתי את הטעויות הגסות שם ואני חושב שאתה מסכים איתי שההסבר שלי הרבה יותר מדויק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים