עבור לתוכן

שידרוג מחשב ישן (פנטיום 4) לעבודה אם חלונות 7

Featured Replies

פורסם

שלום, אומנם זאת לא בקשה למחשב חדש אבל אין פה נושא לשידרוגים ולכן פתחתי את הנושא הזה פה...

המחשב שדורש שידרוג הוא בעל המפרט הבא:

מעבד Pentium 4 2.66Ghz LGA 775

לוח אם : ASUS P5S800-VM

זיכרון : DDR1 512MBX2

כרטיס מסך מובנה

חלונות XP

אני רוצה לשדרג את XP ל 7, אך החומרה שיש לי לא מספיקה... תוכנת השידרוג של מייקרוסופט אומרת שהכל בסדר חוץ מהכרטיס מסך המובנה שלא תומך ב AERO...

אך גם הזיכרון הוא גבולי, 1GB ומעבד חלש...

גם מצלמת הרשת לא תומכת ב 7 וצריך לקנות חדשה.

השאלה היא, מה צריך לשדרג כדי שחלונות 7 יעבוד לי ?

האם צריך לשדרג את הזיכרון הגבולי לאיזור של 1.5GB ?

איזה כרטיס מסך תומך ב AERO ? צריך ממשק AGP ולא PCIe

האם המעבד מספיק חזק ?

והאם זה בכלל שווא ? כי צריך להוסיף עוד מצלמת רשת...

פורסם

להוסיף עוד זיכרון זה לא מעט כסף (סביב ה100-150 שקלים ל512MB אני מתאר לעצמי). המעבד יסחוב אבל ברוב הפעמים אתה תרגיש קירטועים ושהמערכת עובדת לאט מדי. כרטיס מסך לAGP עולה מאות שקלים (ואני מדבר על כרטיס בסיס שתומך בצורה טובה יחסית בAERO)- בדוק את האפשרות של התקנת וינדואוס 7 גרסת Starter שלא תומכת בAERO אך היא מערכת מאוד בסיסית.

אני אישית לא ממליץ לך לשדרג את המחשב (מקסימום לנסות ולהריץ על גרסת Starter ולראות איך זה זז- אני בספק אם יזוז בצורה חלקה ברוב הפעולות).

עדיף להשקיע ולקנות מחשב חדש בסיסי באיזה 1500-2000 שקלים ושהwin יזוז בצורה חלקה מאשר לשדרג בכמה מאות שקלים וגם אז זה לא יזוז כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אל העזרה :xyxthumbs:

הבעיה זה שהזיכרון הוא אומנם 1GB אבל זה שני סטיקים של 512MB, ואל לוח האם שלי יש רק שני סלוטים וכל תפוס...

ככה שצריך להוציא סטיק אחד ולהחליף בחדש של 1GB...

1GB DDR1 עולה משהוא כמו 220 ש"ח, כ.מסך 300 ש"ח ומצלמה 100...

זה עדיין שליש ממחשב חדש :) אולי יעבוד לי עוד שנתיים-שלוש...

שווא לנסות להתקין אל 1GB בלי שידרוג ?

פורסם

נסה להתקין את גרסת הStarter או כל גרסא אחרת- רק תבטל את ממשק הaero.

אתה יכול לראות ביוטוב לדוגמא הרבה אנשים שהתקינו ונראה שזה רק בצורה סבירה, בדוק זאת בעצמך.

מקסימום אם עושה בעיות, תתקין בחזרה את הXP (במידה ויש לך 2 מחיצות והארד-דיסק עם מספיק נפח, אתה יכול להתקין אותה בנוסף לXP כמערכת הפעלה שניה). אני לא הייתי ממליץ להוסיף שקל על המחשב.

פורסם
  • מחבר

חחח, טוב, תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שהמוצא הקל פה הוא דווקא קצת התמקחות עם אנשים למוצרים ביד שניה. תוכל להשיג גם RAM וגם כרטיס מסך סביר בעלות די נמוכה ולקבל ביצועים סבירים. גם עם 1GB המערכת עובדת סך הכל סביר.

יש לי מערכת מדיה סנטר מבוססת על פנטיום 4 2.8GHZ עם 1GB זיכרון RAM וכ.מסך GEFORECE 5200 וזה מפעיל את ממשק הAERO לא רע, פה ושם יש קרטועים בMCE אבל המערכת בהחלט שמישה. (מדובר במערכת מבוססת 478).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם :xyxthumbs:

אני אנסה להתקין את 7 במחיצה נפרדת ולבדוק, אולי יקנה משהו יד 2...

(או שיקנה כבר מחשב חדש בעוד איזה שנה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים