עבור לתוכן

טיפול בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה נחשפתי למה שנראה כשיטה חדשנית ומהפכנית בכל הנוגע לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ושיפור הזכרון:

http://www.attengo.co.il/adhd-improvment.html

חברים יקרים, האם יש אמת בדבר? האם כדאי להשקיע את הכסף והזמן? האם למישהו יש נסיון?

תודה רבה מראש.

פורסם

לא יודע, לא היה לי כוח לקרוא את כל הדף... (מצטער, אבל זה פשוט היה נדרש)

פורסם

יש לי מישהי במשפחה, שיש לה נגיעה בכל התחום הזה של המוח (תואר ראשון במדעי המוח). שאלתי אותה גם על התוכנות האלו.

לטענתה, אין הוכחה חד-משמעית לכך שהתוכנות האלו אכן משפרות את הקשב והריכוז. בשביל לקבוע דבר כזה, צריך לערוך מחקר רציני על מס' גדול של נבדקים. למיטב ידיעתי, לא נערך שום מחקר מעמיק בנושא. אבל אתה מוזמן לבדוק. אם אתה רוצה להעמיק תחפש ב- Google Scholar וב- Pubmed.

מה שכן, התוכנות האלו ישפרו לך את המיומנויות הספציפיות שעליהן תעבוד.

ניסית לשפר את הריכוז שלך, ע"י ספורט/יוגה ובכל מיני דרכים נוספות?

פורסם
זמן השימוש במומלץ על מנת לקבל תוצאות הוא כ-שלושה חודשים. אימון סדיר יניב תוצאות משמעותיות אשר יבואו לידי ביטוי בתחום הלימודי וכן בהתנהגות.

מבלי להכנס להאם יש אמת מדעית בדבר, רק מהציטוט הנ"ל אפשר לראות שזה לא ממש מתאים למי שסובל מ-ADD\ADHD.

פורסם

אני מבין קצת בנושא והלכתי גם לאיזה הרצאה בנושא התמודודות עם ADD בלי ריטאלין. שם מדברים על טיפול באלרגיות, המנעות מסוגי מזון נסוימים, צריכה של היטמין B (אני חושב שזה היה 12 לא זוכר) וגם לימוד דרכים להתמודדות עם מצבים. זאת היה הרצאה בבית ספר מיוחד שמלמד ילדים עם ADHD בארה"ב וזה היה לפני איזה 14 שנים או יותר.

עד כמה שידוע לי מה שריטלין עושה זה מוריד את סף שגורם סינפסות של העצב לירות ניורוטאנסמיטרים. התופעת לוואי העיקרית של ריטלין זה דיכוי תאבון ובגלל שהוא לא מחזיק הרבה זמן אתה צריך לקחת אותו איזה פעמיים שלוש ביום . זה שילוב מנצח לבעיות תזונה :lol: ותת משקל.

פורסם

לאחר שההשפעה של הריטאלין פגה, יש חוזרת ההרגשה של הרעב בכמות כפולה ומכופלת.

פורסם

בערך כל תרופה נוירולוגית עובדת על עקרון של גירוי\עיכוב נוירוטרנסמיטור כזה או אחר. במקרה של ריטלין זה דופאמין, ויש לתרופה גרסאות המיועדות להשהייה ארוכה (כלומר טפטוף המינון לאורך היום) דבר שלא מחייב לקחת את התרופה יותר מפעם ביום.

התרופה היא ממריצה מיסודה, ולכן לצד דיכוי תאבון הרי שיש תופעות רבות של היפר-ערנות.

פורסם

בחיים אל תיקח רטלין!!

יש לי כמה ילדים בכיתה הם פשוט זומבים, עזבו שהם מתעלפים או כואב להם הראש כל הזמן אחר כך

הם גם מתמכרים בצורה מוזרה ונגיד ביום שבת שאין לימודים והם לא לוקחים רטלין הם פשוט נהיים היפראקטיבים בצורה משמעותית..

בתור אחד שמתמודד עם הבעיה הזאת, ואני חושב שהצלחתי להתגבר על זה

תעסוק הרבה בספורט זה מרגיע אחרי למידה ונותן אפשרות לחזור ללמוד אחר כך

לבגרויות הייתי לומד חצי שעה - שעה ואז נח עוד חצי שעה שעה וחוזר ללמוד

מבית הספר אני בורח כבר ב12:35 כי אני לא מסוגל להתרכז וסתם אני מפריע למורים

אבל אפשר להתמודד איתה אומנם אתה צריך לבזבז יותר אנרגיה

פורסם

צודק.

גם אל תקח אקמול, יצמחו לך קרניים.

אופטלגין יגרום לך להפליץ כדורי אש.

...

להמשיך?

פורסם

עברתי אבחון לא מזמן, ויצא לי להתנסות בריטלין ובקונצרטה.

עם שילוב של היפוכונדריה ותופעות לוואי לא נעימות, חפרתי די הרבה, והגעתי למידע הבא:

ריטלין (מטילפנידט) פועל ע"י שני אפקטים מרכזיים:

1. חסימה של סילוק דופאין, שאחרי למרכז התגמול, כך שהמוטיבציה עולה. גורם לתחושת אופוריה מסויימת בפעמים הראשונות. הגוף מסתגל יחסית מהר לאפקט.

2. חסימה של סילוק נורופניפרין (נורואדרנלין), שהוא בין היתר, הורמון לחץ שאחראי על מרכזי התגובה, דופק ולחץ דם. גורם לאפקט המעורר של הריטלין וגם משפיע על הריכוז.

המינון הפעיל המינימאלי הוא 0.3 * משקל הגוף, כשבמקרה שלי מדובר ב 20 מ"ג ריטלין עד 3 פעמים ביום, או 72 מ"ג קונצרטה.

תופעות לוואי (סובייקטביות, לא זהה אצל כולם):

1. בפעמים הראשונות - מוטיבציה גבוהה יותר, שלווה מאוד עמוקה, ריכוז מאוד חזק.

2. לאחר תקופה קצרה (שבוע-שבועיים)- מצב זומבי, לחץ דם גבוה - גם אחרי הורדת מינון ל 15 מ"ג - מדובר על מעבר מ 120/70, דופק 65 במנוחה, ל 140/80, דופק 80 במנוחה, ובמקרה של קונצרטה (שבשלב זה הורדתי ל 54 מ"ג), דופק שנע בן 85-90 במנוחה, כשהמצב הזה נמשך למעלה מ 12 שעות, בנוסף - העלאה בחרדתיות ובתחושת האי שקט.

3. אחרי הורדה נוספת של המינון (ל10 מ"ג ריטלין, או 36 מ"ג קונצרטה), אין תופעות לוואי, ואין יתרונות קוגנטיביים - כאן אנחנו במחצית המינון האפקטיבי, וכנראה שזה לא באמת משפיע כלום.

האלטרנטיבות, כמו למשל אדרול (אמפטאמין, רעיל נוירולוגית, ממכר), טנקס (משפיע על נורופניפרין), בעיתיים לא פחות, מסיבות שונות.

בינתיים אני לא משתמש בכלום, מכיוון שאני לא רוצה לדפוק את הלב שלי או מערכות אחרות (כליות, dat receptor).

ריטלין לא מתאים לכולם, יש לו תופעות לוואי לא נעימות, והן די נפוצות - עד 30% מהאוכלוסיה לא יכולה להשתמש בממריצים בלי תופעות לוואי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים