עבור לתוכן

בא לי על קצת מדע בדיוני טוב- המלצות?

Featured Replies

פורסם

ושערי אנוביס זה לא Steam-punk, אבל עדיין ספר מומלץ!

זה השורש http://en.wikipedia.org/wiki/Steampunk#Origin

וסיפורי חייך ואחרים אכן מעולה.

פורסם

פני מועדות לכוכבים - אלפרד באסטר

+1

א. לא ענית על השאלה- האם זהו ספר סוחף כל הזמן או מוצלח מבחינה כללית? אין לי בעיה עם אף אחד מהסגנונות, פשוט אני צריך לדעת...

ב. אילו סדרות אתה חושב שאני מחפש? אני לא מחפש שום דבר ספציפי, אני רוצה המלצות מכל סוג, הכל טוב בשבילי.

לא יודע מה זה "סוחף" לשיטתך. הוא עמוס מידע אקולוגי/הנדסי/גיאולוגי/חברתי/כלכלי/בדיוני/אישיותי/פסיכולוגי/כלכלי/פוליטי/אידיאולוגי ורבים מוצאים אותו מייגע ומתיש בקריאה ראשונה ומתייאשים. בקריאה שניה ושלישית אתה מתחיל לראות את רוחב היריעה ולהבין את האפוס שהספר פורס ואת שלל התובנות שהוא משקף גם על ימינו אנו. לדעתי האישית מאוד זו סדרה גאונית ומעוררת מחשבה כפי שמעט מאוד סדרות/ספרים הצליחו עד כה.

פורסם

סדרת "אנדר" היא אחת מסדרות הספרים הטובות ביותר שקראתי בזמנו

לגבי משהו נורמלי? כל ספר של אסימוב, רוצה עלילה מטורפת מבחינת נפח? סדרת "המוסד" שלו די ויותר חומר

פורסם

זו בעיקר הודעת מעקב אבל אם להמליץ על משהו אז לפני שהתעמקתי כאן בכל ההודעות ולפני שאני יודע לאן הרוח נושבת:

Neuromancer / William Gibson

פורסם

לגבי סדרת הספרים של אנדר.

אהבתי מאוד את הספר הראשון בסדרה.

"המשחק של אנדר" ואח"כ את "הצל של אנדר". (לקראת הסוף/אמצע הוא התחיל יותר מדי לחפור, להעמיק ולשעמם)

לא מומלצים:

"קול למתים" - ספר ממש יבש שגורם לשיעמום טוטאלי ונוראי. (ממש לא מעניינים אותי החזרזירים האלה, שכל שנייה מוזכרים)

"הצל של ההגמון" - מתחיל מעניין, אבל מהאמצע כבר לא הייתי מסוגל לקרוא אותו. הוא מתחיל לחפור ולדוש בכל מיני ארצות ומלחמות, ומשם העלילה כבר מתחילה להסתבך.

"היפריון" - ספר כבד מאוד, לא הצלחתי לקרוא אותו. או שפשוט, היה קשה לי להתחבר לסגנון הכתיבה.

מלבד אנדר, כמעט ולא הצלחתי להתחבר לשום ספר פרוזה/מדע בדיוני. והחלטתי לעבור לספרי עיון.

פורסם

מלבד אנדר, כמעט ולא הצלחתי להתחבר לשום ספר פרוזה/מדע בדיוני. והחלטתי לעבור לספרי עיון.

לא בחרת בתת-הז'אנר המתאים לך לדעתי.

תמיד מומלץ להתחיל (ואח"כ לחזור אליו שוב ושוב) עם אסימוב האלמותי, עדיף דווקא לא עם הסדרות (רובוטים/אימפריה) אלא בעיקר עם אסופות הסיפורים הקצרים והגאוניים שלו.

לא בגלל שהוא "קל" או "למתחילים" אלא בזכות סגנון הכתיבה הכל כך טבעי שמצליח להגיע אפילו לילדים, בלי להתפשר על עומק, חדשנות ומחשבה.

אני חושב שכל מי שינסה להתחיל לקרוא מד"ב מ"סולאריס" או "פיקניק בשולי הדרך" למשל מהר מאוד ימצא את עצמו חוזר לקרוא ל"לאישה"/"בלייזר" :lol:

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה זה "סוחף" לשיטתך. הוא עמוס מידע אקולוגי/הנדסי/גיאולוגי/חברתי/כלכלי/בדיוני/אישיותי/פסיכולוגי/כלכלי/פוליטי/אידיאולוגי ורבים מוצאים אותו מייגע ומתיש בקריאה ראשונה ומתייאשים. בקריאה שניה ושלישית אתה מתחיל לראות את רוחב היריעה ולהבין את האפוס שהספר פורס ואת שלל התובנות שהוא משקף גם על ימינו אנו. לדעתי האישית מאוד זו סדרה גאונית ומעוררת מחשבה כפי שמעט מאוד סדרות/ספרים הצליחו עד כה.

תודה רבה, זה מה ששאלתי. אני אקנה אותה בעברית אם כך...

סדרת "אנדר" היא אחת מסדרות הספרים הטובות ביותר שקראתי בזמנו

לגבי משהו נורמלי? כל ספר של אסימוב, רוצה עלילה מטורפת מבחינת נפח? סדרת "המוסד" שלו די ויותר חומר

או אה, את אסימוב חרשתי בזמנו מספיק... מדי פעם אני גם חוזר לזה קצת, למרות שבשנה האחרונה הפחתתי מאוד את נפח הקריאה. :-\

תודה לכולם! גיבשתי רשימה ממש ארוכה כרגע, עכשיו אני צריך להחליט כמה אני מוכן להוציא. אני חושב שאני אוציא משהו כמו 500 שקל עכשיו וזה יספיק לי לזמן מה.

אבל אתם יכולים להמשיך להציע ;)

פורסם

אגב, אם אתה מתכנן לקרוא את וויליאם גיבסון אז דע לך שהוא המציא את המילה cyberspace.

כן כן הוא המציא אותה (:

זהו הרומן הראשון שנכתב על cyberpunk .

הספר מספר את סיפורו של האקר כאשר לדעתי, ואולי דווקא בגלל שקראתי אותו בשנים האחרונות זה היה ממש יפה ומעין נפח נוסף לראות איך כתבו על העניין בשנת 1984 כשאותו עולם של מחשבים היה שונה בתחליט.

ראיון עם ויליאם:

אנשים רבים רואים ב-Neuromancer (קלאסיקת הסייבר-פאנק) את אחד מהספרים החשובים ביותר בתולדות המדע הבדיוני. חשבת שתהיה לו השפעה כה רבה כשכתבת אותו?

"בהחלט לא חזיתי זאת. הספר יצא בתחילה בכריכה רכה, ואני ציפיתי שהוא יישכח במהרה. חשבתי שיתעלמו ממנו משום שיצאתי באופן מכוון נגד המוסכמות של כתיבת המדע הבדיוני, שהיו נהוגות באותם ימים. למעשה, באמת התעלמו מהספר לאחר הוצאתו לאור. לקח ל-New York Times פחות או יותר עשר שנים עד שהגיעו לכתוב עליו ביקורת. האינדיקציה הראשונה שקיבלתי לכך שאוכל להתפרנס מכתיבה היתה דואר אוהד ממוזיקאים וארכיטקטים, שקראו את הספר והתלהבו ממנו."

לאחרונה סיימת לכתוב את Spook Country, ספרך הטרי ביותר. האם תוכל לספר לנו עליו?

" הספר החדש חולק את אותו עולם של הספר Pattern Recognition - פחות או יותר העולם בו אנו חיים כיום. הוא מתרחש באביב של שנת 2006. אחת מנקודות המבט בספר היא של מהגר קובני-סיני דובר רוסית, שמגיע ממשפחה שעוסקת באופן ממוקד בפשע מאורגן. מדובר במבריחי בוטיק מקצועיים."

http://beta.ifeel.co.il/page/4383

מתוך ויקי:

נוירומנסר מספר את סיפורו של קייס, האקר מחשבים מובטל אשר נשכר על ידי פטרון מסתורי על מנת לקחת חלק בפשע אשר לכאורה בלתי ניתן לביצוע. הרומן מנתח ומבאר את האפשרויות הגלומות בבינה מלאכותית, מציאות מדומה, הנדסה גנטית, תאגידי על רב לאומיים העולים בכוחם על המדינה הלאומית המסורתית והמרחב הקיברנטי זמן רב לפני שרעיונות אלו קבעו לעצמם דריסת רגל בתרבות הפופולרית של ימינו.

גיבסון גם חוקר את השפעת איבוד צלם אנוש בעולם הנשלט על ידי טכנולוגיה זולה וזמינה לכל, עולם שבו אלימות השוק החופשי הם הדברים היחידים שעליהם על אדם לסמוך, עולם שבו המאפיינים הדיסטופיים של החברה מאוזנים ונבלמים על ידי הגיוון והשפע הבלתי נגמרים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%A1%D7%A8

או למידע יותר טוב:

http://en.wikipedia.org/wiki/Neuromancer

לאחרונה התחלתי לקרוא את spook country גם הוא של וויליאם גיבסון.

לצערי הפסקתי אחרי שליש ספר מחוסר זמן אבל גם הוא עושה רושם של ספר טוב אם כי אני רחוק מלהמליץ עליו כשיש לך את נוירומנסר וגם את שאר הספרים שראיתי בנושא הזה.

קצת על וויליאם גיבסון:

Although much of Gibson's reputation has remained associated with Neuromancer, his work has continued to evolve. After expanding on Neuromancer with two more novels to complete the dystopic Sprawl trilogy, Gibson became an important author of another science fiction sub-genre—steampunk—with the 1990 alternate history novel The Difference Engine, written with Bruce Sterling. In the 1990s, he composed the Bridge trilogy of novels, which focused on sociological observations of near-future urban environments and late capitalism. His most recent novels—Pattern Recognition (2003) and Spook Country (2007)—are set in a contemporary world and have put his work onto mainstream bestseller lists for the first time.

Literary movement: Cyberpunk, steampunk, postcyberpunk

http://en.wikipedia.org/wiki/William_Gibson

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%9D_%D7%92%D7%99%D7%91%D7%A1%D7%95%D7%9F

ניסיתי להדגיש את מה שקצת יותר רלוונטי לדעתי למה שראיתי בנושא פה אבל מומלץ להכנס לוויקי ולקרוא עוד (:

'צטער על החפירה (:

פורסם

אני חובב מדע בידיוני בנשמה אז לא היה לי בעיה לקרוא את כל הסאגה של אנדר ולפי דעתי כל המשך התעלה על הקודם.

נכון "קול למתים" היה חופר קצת בהתחלה אבל אחרי איזה 80 עמודים מתחילים להבין מה הולך ומי הם החזירזרים האלה ומה הסיפור שלהם... יש גם המון תיאוריות שאורסון סקוט קארד (הסופר) הלביש על העלילה, כמו תיאורית המיתרים וכלמיני דברים אחרים ממש ממליץ לקרוא את כל הספרים ולא להפסיק בראשון.

פורסם

כמה המלצות מספרים שקראתי

שקיעה - אסימוב

שירת ארץ רחוקה - ארתור סי קלארק

על פני מיליארד שנה - רוברט סילברברג

ספרה - קריצ'טון

פורסם

הודעת מעקב (בערך).

עריכה:

ובכן, אני חייב להצטרף ל-gabriel6 מעליי,

שקיעה הוא אחד הספרים הטובים של אסימוב. שני רק ל-I, Robot לדעתי.

בעצם, כל מה שהוא כתב מצויין, במיוחד סדרת המוסד (אני ממליץ לקרוא לפי סדר כרונולוגי בספרים, לא הסדר שבו הם יצאו).

הספר היחיד שממנו לא נהנתי של אסימוב הוא "The Gods Themselves", למרות הפרסים הרבים שבהם הספר זכה.

מייקל קרייטון (ולא קרייצ'טון, לפי מה שאני מבין מויקי) גם טוב. את sphere לא קראתי, אבל מספרי פארק היורה נהנתי,

וכן מעוד ספר שלו על מסע בזמן (שלצערי השם שלו ברח מזכרוני).

דן סימונס גם טוב. איליום ואולימפוס מצויינים לדעתי. היפריון ונפילתו של היפריון פחות נהנתי (אבל עדיין טובים, קצת כבדים פשוט).

שני האנדימיון מחכים לי על המדף מחכים שאני אקרא אותם.

אורסון סקוט קארד מצויין. במיוחד הראשונים. קסנוסייד למשל זכור לי כפחות טוב.

חולית היה מצויין. אח"כ התחלתי את dune messiah ופשוט השתעממתי מהר מאוד.

את "סיפורי חייך ואחרים" של טד צ'יאנג (?) לא ממש אהבתי, חייב להודות.

ממליץ על "מסעות טף" של ג'ורג' מרטין. ספר קצר וחמוד למדי. לא מאוד עמוק אבל.

פורסם

הייתם חייבים להזכיר לי את הספרים, לקחתי היום את ה"גלות של אנדר" כבר 3/4 מהספר נקרא (שחכתי שאני יכול לקרוא במהירות מטורפת)

לגבי המלצות נוספות?

סדרת ראמה של ארתור סי קלארק, גם גאון הדור ברמה של אסימוב

* מפגש עם ראמה (1973)

* ראמה 2 (1989)

* גן העדן של ראמה (1991)

* הסוד של ראמה (1993)

פורסם

תמיד מומלץ להתחיל (ואח"כ לחזור אליו שוב ושוב) עם אסימוב האלמותי, עדיף דווקא לא עם הסדרות (רובוטים/אימפריה) אלא בעיקר עם אסופות הסיפורים הקצרים והגאוניים שלו.

לא בגלל שהוא "קל" או "למתחילים" אלא בזכות סגנון הכתיבה הכל כך טבעי שמצליח להגיע אפילו לילדים, בלי להתפשר על עומק, חדשנות ומחשבה.

אני חייב להסכים בכל פה. יש לי את שני האוספים של הסיפורים הקצרים שלו באנגלית (The Complete Stories Volume 1&2), אלו ספרי המד"ב הכי טובים שקראתי. יש שם הרבה רעיונות שלא היו מצליחים להחזיק ספר שלם, אבל הם הרבה פעמים יותר חזקים, לדעתי, מהרעיונות "הגדולים" שהוא מפתח בסדרות הספרים כמו המוסד ורובוטים. בנוסף, יש בהם הרבה יותר הומור. אחרי זה I, Robot זה הספר הכי אהוב עלי מבין מה שקראתי ממנו. הוא גם במבנה של סיפורים קצרים.

ד"א, לגבי סדרת המשחק של אנדר, גם כקורא מד"ב וותיק אני מוצא את הספרים טרחניים יותר ויותר ומעבר לxenocide הטרחנות כבר הופכת בלתי נסבלת כמעט.

בנוסף, אם לא אמרו כבר, "האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות" (בלייד ראנר) הוא אחלה ספר. גם הסרט, לדעתי, נהדר, אבל מסיבות אחרות.

עוד המלצה, סדרת "עולם הבאר" של ג'ק צ'וקר (jack chalker). לפחות שלושת הראשונים (זה מה שהצלחתי למצוא בזמנו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים