עבור לתוכן

חיבור מספר מכונות וירטואליות לרשת בו זמנית...

Featured Replies

פורסם

בניתי כמה מכונות וירוטליות כדיי להתאמן עליהן,כל מיני שרתים ודומיינים,מחשבים רגילים גם

בקיצור איך אני מחבר אותם לרשת ככה שלכל אחד יהיה אייפי והוא יעמוד "בפני עצמו" מול האינטרנט?

כי מה שקורה כרגע זה כל פעם אנ ימכניס את השם מתשמש והסיסמא לש ה012 שלי למכונה ויטרטואלית ורק ככה מצליח להתחבר לרשת

וכשאנ ימנסה על מכונה אחרת או אפילו על המחשב שלי זה רושם לי כמובן שהמשתמש תפוס :bash:

מה הפתרון,אני בטוח שזה איזה משהו פשוט שלא עליתי עליו... :yelclap:

תודה מראש

פורסם

אני מבין שאתה עובד בלי נתב בבית.

תנסה להכנס להגדרות של המערכת הוירטואלית וליצור חיבור NAT ולא BRIDGE

פורסם
  • מחבר

אכן אין נתב...

אבל נסיתי לעבוד עם NAT וזה פשוט יוצא חיבור אינטרנטי זהה לזה ש ל המחשב המארח,

כלומר לא כמכונה נפרדת בעלת זהות משל עצמה ברשת,

עניין בעייתי

פורסם

מה הכוונה זהה?

אותה כתובת IP חיצונית?

פורסם

נסה להגדיר כל מכונה כhost-only ותן לכל מכונה כתובת ip סטאטית בsubnet שלך

פורסם

אכן אין נתב...

אבל נסיתי לעבוד עם NAT וזה פשוט יוצא חיבור אינטרנטי זהה לזה ש ל המחשב המארח,

כלומר לא כמכונה נפרדת בעלת זהות משל עצמה ברשת,

עניין בעייתי

שלום לך...

אני כרגע עושה את אותו הדבר בדיוק, למעשה בשביל Olive שזה junos ראוטרים... (להתאמן על פרוטוקולים של ניתוב וכו')

א. אני משתמש גם בוינדוס בתור HOST וגם ב LINUX

ב. הצלחתי להגדיר גם שימוש של VMWARE וגם שימוש ב VBOX וכעת אני מתקין את QEMU והכל עובד יפה.

ג. יש לי 2 וירטואלים על הלאפ טופ יושבים על אותו הסאבנט: רשת: 192.168.50.0/24 כאשר הכתובת גייט-ויי היא 1 מ"הצד" של הלאפטופ, ו 2 מהצד של הוירטואלים. ז"א על הוירטואלים אני מגדיר Default gateway ל 192.168.50.2. אחרי זה יש לי תקשורת מחוץ לסאבנט הזה, כמובן ל WAN או LAN הביתי. כל זה נעשה בלאפ טופ על וינדוס

ד. ה PC יש בו את לינוקס עם עוד שני וירטואלים, אותו דבר כמו על הוינדוס, הפעם כתובת רשת 192.168.100.0/24 ואותו רעיון כמו בוינדוס לגבי הכתובות.

יש לי גישה מלאה בין המכונות הוירטואליות שנמצאות על אותו הסאבנט.

אני כרגע מתקין את כל האימג'ים מחדש וממיר ל QEMU בכדי להצליח לעשות BGP אחרי שאעשה OSPF אם אתה יודע מה זה (ככה אפשר "לפרסם" איזה ניתובים וכתובות בכל "אזור" וכו')

השתמשתי ב NAT, אף כי ה BRIDGE לשימושים וניסיונות אחרים.

כמו שאמרתי כיוון שהמכשירים על אותו HOST יושבים על אותו SUBNET (למשל תשתמש ב VMNET8 לשניהם) יש חיבור ביניהם.

אם אתה רוצה להתחבר לפורט מסויים אל אחד המכשירים מחוץ לסאבנט שלהם, כמו שהציעו כאן קודם אתה צריך לעשות NAT, בוינדוס זה יותר פשוט עם VMWARE בעזרת התוכנה שמצורפת VMNETCFG.EXE ובלינוקס יש לך את NAT.CONF לכל VMNET שאתה יוצר. שם אתה יכול להגדיר מה יהיה ה DEFAULT GATEWAY ואתה יכול לרשום איזה פורטים להמיר לאן.

למשל, יש לי מכשיר אחד בכתובת 192.168.100.50 ומכשיר נוסף 192.168.100.100.

שניהם מריצים SSH על פורט 22.

נניח אני רוצה להתחבר אליהם בחוץ לסאבנט שלהם: אני אבחר שפורט 8822 יהיה למכשיר עם כתובת 50 באוקטט האחרון, ו 9922 למכשיר שמסתיים ב 100...

אני צריך לרשום ב NAT.CONF תחת TCP (כי זה הפרוטוקול במקרה הזה):

8822 = 192.168.100.50:22

9922 = 192.168.100.100:22

ככה יש לך יכולת לשלוט איזה פורט ייקח אותך לאן, כמובן שאם ההוסט שלך זה 192.168.1.10 אז אתה תרשום ב SSH

192.168.1.10:8822 וזה ייקח אותך למכשיר שמסתיים ב 50...

וכן הלאה אותו כנ"ל ל HTTP אם יש לך שרת על פורט 80 וכו'

מקוה שעזרתי

פורסם

שלום לך...

אני כרגע עושה את אותו הדבר בדיוק, למעשה בשביל Olive שזה junos ראוטרים... (להתאמן על פרוטוקולים של ניתוב וכו')

א. אני משתמש גם בוינדוס בתור HOST וגם ב LINUX

ב. הצלחתי להגדיר גם שימוש של VMWARE וגם שימוש ב VBOX וכעת אני מתקין את QEMU והכל עובד יפה.

ג. יש לי 2 וירטואלים על הלאפ טופ יושבים על אותו הסאבנט: רשת: 192.168.50.0/24 כאשר הכתובת גייט-ויי היא 1 מ"הצד" של הלאפטופ, ו 2 מהצד של הוירטואלים. ז"א על הוירטואלים אני מגדיר Default gateway ל 192.168.50.2. אחרי זה יש לי תקשורת מחוץ לסאבנט הזה, כמובן ל WAN או LAN הביתי. כל זה נעשה בלאפ טופ על וינדוס

ד. ה PC יש בו את לינוקס עם עוד שני וירטואלים, אותו דבר כמו על הוינדוס, הפעם כתובת רשת 192.168.100.0/24 ואותו רעיון כמו בוינדוס לגבי הכתובות.

יש לי גישה מלאה בין המכונות הוירטואליות שנמצאות על אותו הסאבנט.

אני כרגע מתקין את כל האימג'ים מחדש וממיר ל QEMU בכדי להצליח לעשות BGP אחרי שאעשה OSPF אם אתה יודע מה זה (ככה אפשר "לפרסם" איזה ניתובים וכתובות בכל "אזור" וכו')

השתמשתי ב NAT, אף כי ה BRIDGE לשימושים וניסיונות אחרים.

כמו שאמרתי כיוון שהמכשירים על אותו HOST יושבים על אותו SUBNET (למשל תשתמש ב VMNET8 לשניהם) יש חיבור ביניהם.

אם אתה רוצה להתחבר לפורט מסויים אל אחד המכשירים מחוץ לסאבנט שלהם, כמו שהציעו כאן קודם אתה צריך לעשות NAT, בוינדוס זה יותר פשוט עם VMWARE בעזרת התוכנה שמצורפת VMNETCFG.EXE ובלינוקס יש לך את NAT.CONF לכל VMNET שאתה יוצר. שם אתה יכול להגדיר מה יהיה ה DEFAULT GATEWAY ואתה יכול לרשום איזה פורטים להמיר לאן.

למשל, יש לי מכשיר אחד בכתובת 192.168.100.50 ומכשיר נוסף 192.168.100.100.

שניהם מריצים SSH על פורט 22.

נניח אני רוצה להתחבר אליהם בחוץ לסאבנט שלהם: אני אבחר שפורט 8822 יהיה למכשיר עם כתובת 50 באוקטט האחרון, ו 9922 למכשיר שמסתיים ב 100...

אני צריך לרשום ב NAT.CONF תחת TCP (כי זה הפרוטוקול במקרה הזה):

8822 = 192.168.100.50:22

9922 = 192.168.100.100:22

ככה יש לך יכולת לשלוט איזה פורט ייקח אותך לאן, כמובן שאם ההוסט שלך זה 192.168.1.10 אז אתה תרשום ב SSH

192.168.1.10:8822 וזה ייקח אותך למכשיר שמסתיים ב 50...

וכן הלאה אותו כנ"ל ל HTTP אם יש לך שרת על פורט 80 וכו'

מקוה שעזרתי

ובקיצור זה נקרא PAT כמו NAT רק לפורטים

פורסם

זה נקרא NAT

זה בדיוק התפקיד של הNAT לנתב פורטים מהאינטרנט לפורטים במחשבים הפנימיים ולהיפך.

פורסם

ב VIRTUAL PC של מיקרוסופט NAT

זה ברירה המחדל ואין לי כזה בעיה.

פורסם

זה נקרא NAT

זה בדיוק התפקיד של הNAT לנתב פורטים מהאינטרנט לפורטים במחשבים הפנימיים ולהיפך.

ממש לא ידידי

NAT=Network Address Translation

PAT=Port Address Translation

דהיינוNAT מתרגם כתובות IP פרטיות לכתובת IP חוקית וPAT מתרגם פורט כניסה ידוע או מובנה בתוכנה לפורט פרטי שאתה בוחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים