עבור לתוכן

בחירת שילוש הייאנד לשימושים הנדסיים (Matlab\Modelsim\Cpp) לפרנסה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מקפיץ מחדש את הדיון כי אני ממש צריך להחליט בקרוב - שילוש מבוסס 1090T, I7-930, I7-860 או ה-I5-670 שבסטוק רץ ב-3.5G (אבל הטורבו שלו מגיע רק עד 3.7G ועם שתי ליבות בלבד אני בספק אם יופעל אי פעם).

I5-670

* בעד

1. בעיקר בגלל התדר הגבוה בסטוק - ככל הנראה הביצועים תלויים יותר בתדר מאשר במספר הליבות.

2. החסכוני/הקריר ביותר ולא נזקק ל-OC משמעותי ככל הנראה. יתרון לחובב שקט כמוני.

* נגד

1. שתי ליבות פיזיות בלבד - עלול להיות בעייתי כיוון שבזמן העבודה יש לפחות 3-4 אפליקציות פתוחות עם זמן הריצה ארוך.

מיעוט ליבות במצב כזה משבית את המחשב, מבטל למעשה את הטורבו ועלול ליצור צוואר בקבוק בביצועים.

I7-860

* בעד

1. בעיקר בגלל התדר הגבוה בטורבו - ככל הנראה הביצועים תלויים יותר בתדר מאשר במספר הליבות.

2. חסכוני וקריר יותר מה-930 המקביל ולא נזקק ל-OC משמעותי ככל הנראה. יתרון לחובב שקט כמוני.

3. 4 ליבות פיזיות + HT

* נגד

1. אוברקלוקר פחות טוב מב-930 למיטב ידיעתי.

I7-930

* בעד

1. OC בקלות יתרה - ככל הנראה הביצועים תלויים יותר בתדר מאשר במספר הליבות.

2. רוחב פס עדיף לזיכרונות + קאש מוגדל של 8M - לשניהם מצויין בבירור שיש השפעה על הביצועים (אבל ללא הוכחה או מספקים).

3. 4 ליבות פיזיות + HT

* נגד

1. תדר סטוק/טורבו נמוך יחסית

2. חם וזללן הספק בהשוואה בסטוק.

3. לוחות אם יקרים משמעותית.

1090T

* בעד

1. לוחות אם עדיפים וזולים עם אופק שדרוג עדיף.

3. 6 ליבות פיזיות + טורבו

* נגד

• תגובות 32
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מקפיץ מחדש את הדיון כי אני ממש צריך להחליט בקרוב - שילוש מבוסס 1090T, I7-930, I7-860 או ה-I5-670 שבסטוק רץ ב-3.5G (אבל הטורבו שלו מגיע רק עד 3.7G ועם שתי ליבות בלבד אני בספק אם יופעל אי פעם).

[...]

1090T

* בעד

1. לוחות אם עדיפים וזולים עם אופק שדרוג עדיף.

3. 6 ליבות פיזיות + טורבו

* נגד

כמה הערות על התקציר של הפנום:

* מכפלה פתוחה, OC קל מאד. אפשר רק ע"י העלאת מכפלה להגיע 4Ghz. אני מאמין שבסביבת עבודה לא תגיע ל4GHz אבל משהו ביניים יהיה קל מאד.

* ה-1090T (וגם 1055) לא חם וזללן. ראה כאן: http://tinyurl.com/37ejdlr

הוא קריר יותר מהi5-750 ומהi7-870

* צריכת הספק כנ"ל - דומה מאד לi7-870 בכמה וואטים בודדים בהעמסה מלאה. הכניסו 6 ליבות + טורבו למעטפת הספק נמוכה יותר מה-965

* קח בחשבון שבאפליקציות "מהחיים" ליבות פיסיות יותר משמעותיות מאשר במבחנים.

* כנ"ל לגבי הHT, המשמעות של הליבות הוירטואליות בעומס מלא על המכונה נמוכה יותר.

לדעתי כל מה שהצעת יעשה את העבודה. אני חושב שהפנום נותן תמורה טובה יותר (אתה לא חייב לקנות לוח ב800 ש"ח, גם לוח הרבה יותר זול יכול להיות טוב ועדיין יהיה מפוצ'ר מספיק, אפילו גיליתי שלוח ה+AM2 שלי מתאים והוא עולה היום פחות מ400 ש"ח)

פורסם
  • מחבר

^

תודה.

אני מסכים איתך שריבוי ליבות פיזיות עדיף על HT אבל כפי שהראתי במהלך הדיון הזה, הרושם שלי (וגם הניסיון שלי עד כה) שהאפליקציות בהן מדובר לא ממש יודעות לעבוד עם יותר מליבה אחת.

כפול ליבה (יש לי E8500) עד כה לא הראה סימני גמגום מיוחדים בשימוש יומיומי בנ"ל אבל אני מניח שעם 4 ליבות פיזיות מצבי יהיה טוב בהרבה ולא יהיה מצב בו המחשב מושבת לשעות ארוכות כי רצה סימולציית MODELSIM ברקע. עם 6 ליבות פיזיות אני לא חושב שיהיה לי מה לעשות - אני שוקל אותו בעיקר בגלל אופק השדרוג, הביצועים המרשימים, יחס עלות/תועלת עדיף ולוחות אם מצויינים.

הדילמה העיקרית שלי היא מול ה-I7-930 שלפחות על הנייר (OC, גודל קאש ורוחב פס לזיכרון) נראה כבעל הסיכויים הטובים לתת את הביצועים המקסימליים. לצערי הרב לא מצאתי מעולם כל השוואה ברת משמעות בין הארכיטקטורות הנ"ל (או כל אחת אחרת לצורך העניין) באפליקציות שלי אז קשה מאוד לדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים