עבור לתוכן

בחירת שילוש הייאנד לשימושים הנדסיים (Matlab\Modelsim\Cpp) לפרנסה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב... הנה 3 השילושים המועמדים (ככל הנראה עם MUGEN2-REVB כמינימום):

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X6 1090T (3.2GHz) - BLACK EDITION : HDT90ZFBGRBOX - BOX ₪1500

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-890XA-UD3 ₪843

זיכרון:

[..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL9 - GOLD EDITION : OCZ3G1333LV6GK ₪785

מחיר סופי: ₪3128

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 860 S1156 2.8GHz : "SLBJJ" - BOX ₪1476

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪746

זיכרון:

[..] PATRIOT GAMING 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - SECTOR5 : PGV34G1333ELK ₪577

כמות:2

מחיר סופי: ₪3376

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 930 S1366 2.8GHz - "SLBKP" - BOX ₪1521

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EX58A-UD3R ₪1157

זיכרון:

[..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL9 - GOLD EDITION : OCZ3G1333LV6GK ₪785

מחיר סופי: ₪3463

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

הערה: במפרט השני (I7-860) יש 8G RAM בהשוואה ל-6G בשני האחרים (אם כי 6G מספיק לי בהחלט).

* המפרט הראשון (1090T) מעניין אותי בעיקר בגלל אופק השדרוג והלוח בעדכני והמפוצ'ר. יש חשיבות לכך שיש 3 סטיקים עבורו?

מצד שני הביצועים שלו לא צפויים להיות בראש מבין השלושה (אך לא בפער משמעותי ככל הנראה).

אפשר גם לרדת ללוח זול בהרבה עם גשר 710, נכון?

* המפרט השני נראה מבטיח בגלל התדר הגבוה, היתרון בכמות ה-RAM והיותו מהקרירים והחסכוניים ביותר ולכן עדיף לחובב שקט כמוני.

ברוב הישומים הוא מוביל על השאר מבחינת ביצועים, במיוחד בישומים שאינם מרובי נימים.

מצד שני אופק השדרוג שלו מאוד מפוקפק.

ניתן לקחת לוח זול יותר ולהגדיל את הפער במחיר מול ה-I7-930 בקלות.

* למפרט השלישי יש יתרון מבחינת רוחב הפס של הזיכרון ויכולת OC אדירה (ובקלות).

הוא גם מוביל מבחינת ביצועים על ה-THUBAN במקרים רבים ולא נופל בהרבה מה-860 בישומים חדי-ליבה.

מצד שני לוח האם יקר מאוד ולא הצלחתי למצוא תימוכים לעניין חשיבותו של רוחב הפס באפליקציות שלי.

הוא גם היקר ביותר.

• תגובות 32
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך אתה בכלל משווה 8GB ל-6GB? :nixweiss:

Dual Channel בקושי נותן לך משהו אז אתה יכול לקחת 3X2GB גם במקרה שאינו עם לוח X58.

לגבי הלוחות.. לא ברור מה הדרישות שלך.

* המפרט הראשון (1090T) מעניין אותי בעיקר בגלל אופק השדרוג והלוח בעדכני והמפוצ'ר. יש חשיבות לכך שיש 3 סטיקים עבורו?

מצד שני הביצועים שלו לא צפויים להיות בראש מבין השלושה (אך לא בפער משמעותי ככל הנראה).

אפשר גם לרדת ללוח זול בהרבה עם גשר 710, נכון?

* המפרט השני נראה מבטיח בגלל התדר הגבוה, היתרון בכמות ה-RAM והיותו מהקרירים והחסכוניים ביותר ולכן עדיף לחובב שקט כמוני.

ברוב הישומים הוא מוביל על השאר מבחינת ביצועים, במיוחד בישומים שאינם מרובי נימים.

מצד שני אופק השדרוג שלו מאוד מפוקפק.

ניתן לקחת לוח זול יותר ולהגדיל את הפער במחיר מול ה-I7-930 בקלות.

* למפרט השלישי יש יתרון מבחינת רוחב הפס של הזיכרון ויכולת OC אדירה (ובקלות).

הוא גם מוביל מבחינת ביצועים על ה-THUBAN במקרים רבים ולא נופל בהרבה מה-860 בישומים חדי-ליבה.

מצד שני לוח האם יקר מאוד ולא הצלחתי למצוא תימוכים לעניין חשיבותו של רוחב הפס באפליקציות שלי.

הוא גם היקר ביותר.

1. אין חשיבות למספר הסטיקים. אפשר SB710-SB750. על הביצועים- אין ממש ראיה לכך.

2. "התדר הגבוה"- שוב, אין ממש ראיה לכך. אתה חוזר על היתרונות/חסרונות. "היתרון בכמות ה-RAM"- אתה יכול לקחת 8GB גם במקרה של AMD כך שזה לא יתרון. קריר וחסכוני- כמדומני גם ה-1090T כזה.

בעניין הביצועים- תתמקד קודם בישומים שבהם אתה משתמש, תתעלם מהמבחנים הסינתטיים והמבחנים האחרים שאינם קשורים.

3. למה יכולת OC אדירה? אתה גם ככה עם קירור אוויר, היכולת דומה בכל שלושת השילובים. רוחב פס הזיכרון מעניין את מי בידיוק?

מרגיש שאתה all over the place. תתחיל בלבדוק ביצועים עם המעבדים שבתקציב שלך (בשימושים שלך + שימושים משניים). תחליט איזה עדיף ועד כמה הוא עדיף על האחרים (אולי עדיף בצורה זניחה). לאחר מכן תחליט מה הדרישות שלך מהלוח, אולי יספיק לך ה-770TA-UD3 של גיגהבייט ובמקרה כזה אפשר לראות גם לוחות P55/H55 זולים יותר. (כך בעצם דועכת הרלוונטיות של השילוש מבוסס ה-X58)

אגב, לא יודע אם שמת לב אבל הלוח הוא אמנם עם שבב דרומי SB850 אבל שבב צפוני 790X ולא מסדרת 800 החדשה (890FX/890GX). אבל שוב- מה שחשוב בשביל לבחור לוח זה הדרישות שלך ממנו. השבבים החדשים (גם צפוני וגם דרומי) מיוצרים בתהליכים טובים יותר אבל מן הסתם כמו במעבדים תמיד דוחפים להם עוד תפקידים (או תפקידים מתקדמים יותר גם כן) כך שהחיסכון בחשמל או יצור החום הם זניחים בהשוואה.

פורסם
  • מחבר

לצערי הרב, אין מבחני ביצועים אמינים לאפליקציות שלי - האמן לי שאני מחפש מזה זמן רב וגם פניתי כמה פעמים בבקשות תמיכה לספקיות התוכנה ללא כל מענה ששווה לציין.

התגובה הכי רצינית שקיבלתי היתה "ממילא רשיון בודד לתחנה עולה 50000$ לשנה אז עלות החומרה זניחה - קנה הכי חזק שיש וזהו" :lol: וזו אחת הזולות בחבורה...

* כפי שציינתי, התלות בתדר היא מובהקת ומוצהרת אבל אין איך להשוות בין הארכיטקטורות.

* לגבי רוחב הפס של הזיכרון יש רק הצהרה כללית עבור MATLAB/MODELSIM אבל אין כל מידע מהימן לצערי הרב.

השיקול הוא שאם ממילא בביצועים הסינטטיים ובסקירות ה-930 די זהה לשאר, רוחב פס העדיף עלול לתת לי יתרון לא צפוי באפליקציות הנ"ל.

* זיכרון של 6G יספק אותי לחלוטין. לקחתי 8G רק מתוך הרגל עם מעבדי אינטל. נפח של 8G לא יתן לי דבר.

* מכל מה שקראתי (לא מניסיון אישי) הכי קל להמהיר את ה-920/930 על לוחות ה-X58. מדובר בכמה תחנות

שיעבדו 24/7 עם משתמשים לא בקיאים בתחום ואם OC יהיה קצת קשה ולא יציב מאוד - פשוט יוותרו עליו כדי לא להסתבך.

* אין ספק שאפשר לרדת בלוח ה-1156 אבל עם ה-AM3 אני מעדיף לקחת את העדכני ביותר כי לו לפחות יש אופק שדרוג.

* אין לי כל דרישות מיוחדות מלוח האם, אם כי FW/ESATA רצוי מאוד וכמובן אופק שדרוג מקסימלי במידת האפשר - בשעת הצורך

יהיה לי קל מאוד להציע (ולקבל) שדרוג מעבד/זכרונות בלבד מאשר פלטפורמה שלמה.

אתה צודק לחלוטין שאני קצת all over the place כי פשוט אין די מידע מהימן לצערי.

עניין התקציב לא זניח אבל מעט פחות חשוב - היעד הוא בסביבות ה-3000 ש"ח ללא מע"מ.

פורסם

האאם האאם ... הנה השני אגורות שלי ...

למיטב זיכרוני ( הלקוי ), תוכנות גרפיקה ועיבודים מתמטיים למינהם, לאט ומעט, אבל בטוח, עוברות ל ... .CUDA

http://developer.nvidia.com/object/matlab_cuda.html

http://www.accelereyes.com/

http://www.vizworld.com/2009/05/cuda-enable-matlab-with-gpumat/

נדמה לי, אאל"ט, שעדיף לך להתרכז ב ... GPU POWER ולא ממש ב ... CPU POWER

פורסם
  • מחבר

תודה.

גרפיקה זה עולם אחר לחלוטין.

בהחלט הודגמו כמה וכמה ישומים מתמטיים על CUDA עם שיפור משמעותי אבל היום בו זו תהיה יכולת מובנית ב-MATLAB עוד רחוק שנות אור.

יש SDK של CUDA שמאפשר לכתוב במעין C++ אפליקציות ל-GPU להן אפשר לקרוא מ-MATLAB, אבל זה דורש עקומת למידה תלולה וסותר את עצם השימוש ב-MATLAB שאמור לחסוך ממך את כל ה"עבודה השחורה" ולכתוב אלגוריתמים בשפה גבוהה מאוד ובאפס זמן (יחסית). זה גם בעייתי מבחינת שילוב עם אפליקציות אחרות שנתמכות ע"י MATLAB ויוצר בעיות פורטאביליות של הקוד בתלות בחומרת המשתמש.

האמן לי שלא היה שמח ממני אם הייתי מסוגל להביא למנכ"ל סימוכין לכך שאני ממש, אבל ממש חייב GTX480 לצרכי עבודה :lol:

עריכה: את ה-GPUmat לא הכרתי עד היום, תודה על הלינק, אם כי זה נראה לי הרבה יותר מדי אופטימי מכדי להיות מעשי. אני אבדוק.

פורסם

ראה, אם אתה מצליח לשכנע את המנכ"ל שלך בצורך הדחוף של GTX480 לעבודה והוא מסכים,

עשה ג'סטה, תגיד לו שאתה זקוק לשניים. :smile1:

אני גם רוצה GTX480 ... לעבודה ... מהמנכ"ל ... שלך :lol:

בקשר לשאר, עקומת למידה תלולה ? אתה צוחק עליי ?

בעיות פורטאביליות ? שוב, אתה צוחק עלי ?

http://www.vizworld.com/2010/03/switch-cuda-opencl-easily-swan/

חביבי, אם אתם צריכים איש פתרונות ( כולל למידה של מי מה למה כמה מתי איך איפה ועוד ועוד ), אני מתאים. בדוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה... יש לך ניסיון מעשי עם הפתרונות הנ"ל?

זה כיוון שמזמן אני רוצה לחקור אבל עוד לא מצאתי את הזמן לכך... נראה בהחלט שיש התקדמות לא קטנה בתחום אבל עד שלא אבדוק זאת בעצמי תרשה לי להישאר סקפטי. יותר מדי פעמים נחלתי אכזבות בתחום הזה.

מאמרים ואתרים בסגנון יש לא מהיום ולא מאתמול ועוד לא ראיתי אפילו אחד בתחום שלי שבכלל שמע על האפשרות הזו, שלא נדבר על להשתמש בה בפועל.

ד"א... בהתחשב במחיר של הפתרונות המסחריים, לשכנע את המנכ"ל לקנות GTX480 תהיה הבעיה הפחות גדולה שלי...[br]פורסם בתאריך: 28.04.2010 בשעה 19:47:58

לגבי רוחב הפס, נראה שלכל סדרת ה-I7 יש רוחב פס עדיף על ה-THUBAN וה-860 לא נופל בהרבה מאוד ביחס ל-930. מה זה אומר בפועל - אין לי צל צילו של מושג.

google252025d725aa25d725a825d725.png

פורסם

מבחן סינתטי. כפי שאמרתי קודם: "את מי זה מעניין?"

פורסם

האם הפינום II X6 בכלל נמצא במלאי אצל חנויות?

פורסם
  • מחבר

לפחות על הנייר כן - אני יכול לברר בקלות.

בכל מקרה הקניה לא סופר דחופה וסובלת דיחוי של שבועיים-שלושה במידת הצורך.[br]פורסם בתאריך: 28.04.2010 בשעה 23:28:32

האאם האאם ... הנה השני אגורות שלי ...

למיטב זיכרוני ( הלקוי ), תוכנות גרפיקה ועיבודים מתמטיים למינהם, לאט ומעט, אבל בטוח, עוברות ל ... .CUDA

http://www.accelereyes.com/

מסרטון ההדגמה שלהם באתר, שימוש בכרטיס טסלה עם 4G זיכרון מפיק שיפור של פי 4.5 בלבד בפונקציה פשוטה יחסית ולא כבדה במיוחד שה-CPU גומר בקצת יותר מחצי שניה. כרטיס כזה עולה כמעט 7000 ש"ח והתוכנה שלהם עולה גם כן משהו בסגנון הזה פחות או יותר (לשנה?).

זו השקעה מפוקפקת מאוד לדעתי, אלא אם אפשר להגיע לסדר גודל של השיפור הזה בפונקציות כבדות באמת עם כרטיס+תוכנה במחיר שפוי בהרבה.

אחרת כבר עדיף להשקיע בכמה תחנות ולהריץ במקביל או להשתמש ב-parallel computing toolbox למשל.

עם זאת, להשקיע 3K בשדרוג שיתן לי רק 10-20% שיפור בביצועים גם כן לא נראה כמו עיסקה מוצלחת במיוחד (מתי הנבלות יעברו לעיבוד מקבילי סוף סוף?).

פורסם

קודם כל, נתחיל מהכרטיס.

TESLA C1060 הוא שווה ערך מבחינת חומרה ל ... GTX285 ( אם לא תתייחס לכמות הזיכרון ) .

כך שאין שום היגיון להשקיע ( וגם אין חובה ) בכרטיס שכזה, סופר דופר יקר.

דוגמית - מתייחסת לשימוש של GTX295 , אבל מצאתי יאמבה דוגמאות אחרות. שוב, אין שום ספסיפיקציה לכרטיסי מולטי מיליון דולר.

http://wiki.accelereyes.com/wiki/index.php/JacketMGL-HPC

אם תרצה, אני אמשיך.

הנה, ישירות מהפורום שלהם -

http://forums.accelereyes.com/forums/viewtopic.php?t=429&p=3301

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אאאה, צ'טערת, קפצתי מוקדם :-[ ( נו, טוב, לילה מאוחר, תירוצים תירוצים )

הכתבה שמחקתי הייתה למשהו אחר. שם הם השתמשו בטסלה בתור מע' מקבילית ל HPC :-[

פורסם
  • מחבר

דווקא מכיוון שלמיטב הבנתי אין לכרטיס כל גישה לזיכרון של המחשב, יש חשיבות מאוד גדולה לכמות הזיכרון שיש עליו - מה שמגביל מאוד את השימוש בכרטיסי גיימינג סטנדרטיים. מניסיוני עם MATLAB, זיכרון של 1G ואפילו 2 או 3G זה גבולי מאוד. יש מקרים בהם משתנה בודד בקלות יכול להגיע לסביבות ה-1-2G ואז נראה לי שצוואר הבקבוק יהיה זיכרון הכרטיס ומהירות העברת הנתונים ב-PCI-E. אז גם צריך לנהל תהליך קפדני של יצירה-העברה-מחיקה של משתנים מהכרטיס.

שוב, בלי קשר למחיר, לפחות מסרטון ההדגמה שלהם לא התרשמתי כלל - מעניין יותר אין הוא עושה למשל resample\transpose או filtfilt על מטריצות ענק, שם ה-MATLAB נחנק. עוד דוגמה היא עבודה element-by-element על וקטורים גדולים. מה שהם מדגימים לא משמעותי במיוחד אם כי בהחלט יכול להיות שגם אז הם יפגינו שיפור משמעותי.

תודה על המידע.

פורסם
  • מחבר

תודה ג'ו :xyxthumbs:

במקרה שלי השקלול הסופי לא משקף כמעט כי הוא כולל חלק מכריע של ישומים מרובי-נימים שלא רלוונטי למקרה כאן.

מה שככל הנראה משקף יותר הוא הדף הזה:

http://techreport.com/articles.x/18799/13

המקרה של ת'רד בודד שככל הנראה משקף טוב יותר את הביצועים הצפויים.

ניתן לראות במבחן השני כי מעבדי אינטל המקבילים (930 וה-860 שלא מופיע אבל אני מניח שאינו נופל ממנו לאור ביצועי ב-870 לפחות) נותנים כ-50% שיפור בביצועים לעומת ה-1090T ואפילו ה-I5-661 עולה עליו בכ~20% לערך בעוד ה-I5-750 ב~60% מחיר נותן מעל 45% יותר ביצועים (בדומה ל-930).

במבחן הראשון ההבדלים באותו כיוון אך קטנים בהרבה.

בשני המקרים יש תלות מוצהרת וברורה ברוחב הפס של הזיכרון אבל זה בא יותר לידי ביטוי בריבוי נימים.

הנה עוד סקרה השוואתית עם תרד בודד: http://tinyurl.com/2wfwwsj

לי יש היום בחלק מהמחשבים E6550 (בתחתית הטבלה) ובמיעוטם E8500 שנמצא קצת מעל האמצע.

השיפור לעומת ה-E6550 הוא של כ~40% בהשוואה ל-I7-860 בעוד מול ה-E8500 ההבדל קטן בהרבה.

בכל מקרה אני די בספק אם זה משקף נאמנה את MATLAB ו/או את MODELSIM כי הן עובדות אחרת לגמרי, אבל זה ככל הנראה קרוב יותר מ-3DMAX או שאר הבאנצ'ים הסטנדרטיים.

עדיין לא מצאתי באנצ'ים מהימנים דיים לא לגבי MATLAB וודאי וודאי לא לגבי MODELSIM או Visual Cpp למשל (שזה בעצם exe שרץ על ת'רד בודד).

אם מישהו ימצא - אשמח מאוד.

לצערי הרב גם ה-I7-860 שהוא המתחרה העיקרי לדעתי ל-1090T כאן וגם ה-E8500 הנוכחי שלי לא מופיעים שם.

עם זאת, אני מניח שאפשר די בביטחה לומר שביצועי I7-860 לא נופלים בהרבה מאלו של ה-I7-870 ואילו ביצועי ה-E8500 לא נופלים בהרבה מאלו של ה-I3-530 אני חושב.

פורסם
  • מחבר

שוב ביחס ל-CUDA ו-GPGPU כאן: http://www.nvidia.com/object/matlab_acceleration.html

הם משווים מעבד ענתיקה של 200 ש"ח לכרטיס של 7000 ש"ח עם תוכנה של עוד 4000 ש"ח מינימום עם קוד מותאם במיוחד וממש לא גנרי.

מעניין? בוודאי.

בעל פוטנציאל? ככל הנראה כן.

מעשי/כדאי לקוד גנרי? אני בספק... אול ל-NV ומפתחי התוכנה.

מישהו מכיר איזשהו באנץ' אמין ביחס ל-MODELSIM? משהו?

בכל מה שקראתי עד כה בפורומים מציינים שוב ושוב תלות חזקה בגורמים הבאים:

1. תדר מעבד, אם כי לא מצאתי מידע השוואתי בין הארכיטקטורות בהקשר הזה.

2. רוחב פס של הזיכרון (שם לטענתם יש יתרום לבקר זיכרון מובנה במעבד).

3. כמות הקאש

הנה, מצאתי (בקושי) משהו וגם זה רק על MATLAB ולא על MODELSIM כמובן:

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-2-x6-1090t-p2.html

ממה שכן מצאתי, לא נראה שיש סיבה של ממש לשדרג פלטפורמה... מקסימום לשדרג מעבד ל-E8600 וזהו:

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/cpu-2009-summary-p3.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים