עבור לתוכן

חרק מוזר שאני חייב לדעת את שמו (סוג של חיפושית)

Featured Replies

פורסם

בהשראת דיון הלטאה:

אני גר בצפון (חיפה) ויצא לי מספר פעמים להיתקל ביצור מוזר ומפחיד למדי.

אשתדל לתת תיאור מדוייק.

היצור הוא מעין חיפושית, אך גדול יותר מטרנטולה בוגרת (כלומר, מאוד פאקינג גדול). אם הרגליים שלו, ויש לו 6/8 כאלו, לא פרושות לגמרי לצדדים - ניתן להכילו בכוס פלסטיק. השכנה שלי פעם תפסה אחד כזה ככה. צבע ה"שריון" בגבה (זה שאצל חיפושיות רגילות נפתח לכנפיים) חום וצבע גופה שחור. לא שמתי לב לעיניים.

לחיפושית המגודלת הזו יש מספר מאפיינים מיוחדים שלא תראו על חיפושית רגילה:

קודם כל, יש לה מחושים וגם צבטות בקדמת הגוף. הצבתות נראות חזקות.

סביר להניח שרגליה מייצרות דבק בדומה לנמלה או שהן שעירות כמו של עכביש ולכן היא יכולה להיתפס על קירות ומשטחים מאונכים. עם זאת, אני לא בטוח שהיא מסוגלת לכך. אני לא בטוח אם ראיתי אותה על קיר או לא.

היא איטית, מעולם לא ראיתי אותה עפה, למרות שנראה כי גבה יכול להיפתח לכנפיים.

לא סביר להניח שהיא עפה, בגלל ש(וזה כנראה המאפיין הכי מוזר אצלה)יש לה גב משוריין. פשוטו כמשמעו, הגב שלה מאוד מאוד חזק.

נתקלתי ביצור מספר פעמים:

פעם ראשונה הייתה בביתי, לאחר שסגרתי את התריס בחדר שלי שמעתי אנחות כבדות, לאחר יותר משעה של חיפושים פתחתי את התריס והתגלה לי היצור המתואר, על אדן החלון. התריס נסגר לו על הגב ועם זאת, ולמרות שהתריס נסגר לגמרי (וזה הרי דבר כבד!) היצור עוד חי ולא נראה כי ניזוק, אם כי לא הזיז רגליו אלא רק מחושיו במשך הרבה זמן. הוא כן המשיך ללכת לאחר מכן, ויצא מהחלון החוצה. השריון לא נמחץ פנימה, מה שאומר שהשריון ספג את המכה ורק הגביל כנראה את נשימת החיה. השריון לא ניזוק. בהתחלה די פחדתי מהיצור (ולעולם לא פחדתי מאף יצור שנתקלתי בו בבית, לרבות עכבישים גדולים ומקקים מגודלים).

פעם שנייה הייתה יומיים-שלושה אחרי, בשכונה. כמה ילדים דיווחו שראו שניים כאלו והרגו אחד מהם, לא ראיתי את הגופה אבל את היצור החי כן - שתיים מרגליו נקטעו כך או אחרת והוא זחל לאיטו על האספלט. קראו לי כי הייתי הבוגר היחיד שהכירו שאינו הורה, אז אמרתי להם לעזוב את החרק בשקט ולא לפגוע בו.

פעם שלישית קרתה בבריכה בבית שלי (לא, אני לא טחון - פשוט יש לבניין שלי בריכה). היצור נמצא ליד כמה עדניות צמחים בבריכה והילדים הקטנים ממש נבהלו. המציל ואני ניסינו לחבוט ביצור, שהחל לברוח לעבר הצמחים, ובסוף נאלצנו לתפוס אותו עם הרשת ולהשליכו לגבעה ליד הבית שלי. הכנו בו עם שלל דברים ואחד הילדים אפילו זרק עליו כיסא-נוח. זה לא ממש הפריע לטנק החי הזה. פעם ראשונה שראיתי את היצור זז במהירות רגילה - מהירות של עכביש כשהוא מתנייד ביום-יום. שימו לב - נזרקו עליו שלל דברים והוא נחבט בגבו גם עם מטף כיבוי אש (ע"י ילד קטן (), אז לא בעוצמה מאוד חזקה).

בפעם הרביעית והאחרונה הוא נתפס לאחר מספר חודשים בדירה שלידי, הכלבה נבחה כמו משוגעת במשך שעתיים, הילדות הקטנות הסתגרו בחדר וכשהגעתי הביתה בערב מצאתי דלת פתוחה ושתי ילדות בנות 5 ו-11 שבוכות בחדר שלהן עם כלבה אחת שמשתגעת במסדרון. לא ידעתי איך לגשת ליצור ואז הגיעו ההורים שלהן והאבא לקח שתי כוסות פלסטיק, הכניס את היצור לאחת, אטם בשנייה וזרק מהחלון.

אבא שלי בנאדם מאוד חכם שמבין הרבה ויכול לתת שם לכמעט כל יצור שתמצאו בבית או בטבע העירוני/ארצישראלי. הוא לא יכל לתת לי אפילו הערכה איזו מין חיה זו - אם חרק או חיפושית או עכביש, או בכלל משהו אחר, כי לאף חרק שאנחנו מכירים חוץ מחיפושית הזבל אין צבטות שנראות ככה.

שוב - היצור ענקי למדי. הוא גדול יותר מהטרנטולה הבוגרת הממוצעת, בגודל כף-היד הפרוסה לגמרי שלי. מחושיו ארוכים וכך גם הצבטות, רגליו ארוכות אך מתקפלות במספר מקומות, ושריונו קשיח במיוחד. הוא מאוד מטריד, אך נדיר לראותו.

איך לעזאזל קוראים לזה, ואיזו מין חיה זו?!

פורסם
כמה ילדים דיווחו שראו שניים כאלו והרגו אחד מהם, לא ראיתי את הגופה אבל את היצור החי כן - שתיים מרגליו נקטעו כך או אחרת והוא זחל לאיטו על האספלט. קראו לי כי הייתי הבוגר היחיד שהכירו שאינו הורה, אז אמרתי להם לעזוב את החרק בשקט ולא לפגוע בו.

חחחח אויש, איזה שמאלני טיפש :-\

החרק בלי רגליים, והוא פאקינג ג'וק. תהרוג אותו כבר ותגאל אותו מייסורים של חיים נטולי רגליים... :facepalm:

כמה שמאלני אפשר להיות "אל תפגעו בו תפתחו איתו בשיחות שלום אלימות היא לא הדרך"... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

חחחח אויש, איזה שמאלני טיפש :-\

החרק בלי רגליים, והוא פאקינג ג'וק. תהרוג אותו כבר ותגאל אותו מייסורים של חיים נטולי רגליים... :facepalm:

כמה שמאלני אפשר להיות "אל תפגעו בו תפתחו איתו בשיחות שלום אלימות היא לא הדרך"... :nixweiss:

Funny it is not.

בחיים לא ראיתי דבר כזה וגם לא אף אחד שאני מכיר, לך תדע אולי זה משהו נדיר וצריך לשמור עליו.

לבחור שהביא את חיפושית הקרנף:

זה לא ממש זה, למרות שזה דומה. אין לו חדק אני חושב, רק צבטות. חוצמזה החרק שלי גדול מהם פי 15 בערך.

פורסם

שים לב שחיפושית הקרנף זה שם של משפחה, לא של חרק בודד

פורסם
  • מחבר

שים לב שחיפושית הקרנף זה שם של משפחה, לא של חרק בודד

וכל המשפחה מאופיינת בחדק. חיפשתי סוגים וזנים של המשפחה הזאת ולא מצאתי אחד עם צבטות גדולות ללא חדק.

פורסם

Megasomaelephas-GiantRhinocerosBeet.jpg

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

פורסם
  • מחבר

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

וואי כן!!!

אבל לא.

חדק - אין.

צבטות - גדולות ונראות חזקות מאוד, עבות כאלה.

שפיצים בראש - אין.

6/8 רגליים - יש.

פורסם

:eek2:

לא נראה לי שאפשר לדרוך על דבר כזה

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שאפשר לדרוך על דבר כזה

חחח הדבר הזה עוד ידרוך עלי.

ממש מפחידה אותי העובדה שהשריון שלו כ"כ קשיח.... אולי זה תוצר של זיהום האוויר של חיפה? :o

פורסם

אולי עכרבוט? אבל הם בכלל חיים בערבה...

פורסם

אתה מתכוון לעכשובאי, עד כמה שידוע לי יש זנים שחיים בכל הארץ. אין להם צבטות.

מתוך: לקסיקון החי והצומח של ארץ ישראל - בעלי חיים, כרך 2 > כרך 2 בעלי חיים > ע

סדרה של עכבישניים גדולים 5-1 ) ס"מ , ( שנקראו בעבר עקרבותים . חסרים בלוטות טווייה וארס . ניכרים בגפי פה גדולים ומפחידים , דמויי צבת ומשוננים . בעולם תוארו 800 מינים ב 10 משפחות , בארץ 50 מינים ב 5 משפחות . חיים במחילות ותחת אבנים . רצים מהר . משמיעים קולות לחש כנחש . אף שאץ להם ארס הם טורפים פרוקי רגליים חזקים , אפילו עקרבים . נשיכתם כואבת גם לאדם , אך אינה מסוכנת . לפני 4 זוגות הרגליים יש להם זוג רגלי בחנין גדולות , ובקצותיהן שלפוחיות הצמדה , המשמשות לציד וגם לטיפוס על משטחים חלקים . ממנו זני מעבדה וזני מחמד . בסוג 15 מינים 1 , בארץ . המשפחה מאופיינת בזנב קשקשי ולא שעיר , וכה 80 סוגים עם 280 מינים , בארץ 5 סוגים עם 8 מינים

http://www.kotar.co.il/KotarApp/Index/Chapter.aspx?nBookID=19152467&nTocEntryID=19225320

מי שרוצה תמונה (קרדיט לויקיפדיה):

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Mav%27aitan.JPG

פורסם

אם היה קופץ לבקר אצלי דבר כזה את המסך שלי ה- CRT19 הטנק הזה , הייתי מפיל עליו בכדי שימות :lol:

בונא איפה אתה חי תגיד לי בנגב אין כאלה חחחח , אפשר לקבל שבץ רק מלראות דבר כזה :errrr:

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הדיון הזה הזכיר לי בדיחה:

מדען עורך ניסוי בחרגול... המדען אומר לחרגול לקפוץ והחרגול קופץ. מיד לאחר מכן המדען תולש לחרגול את אחת הרגליים, אומר לו לקפוץ והחרגול קופץ. התהליך חוזר חלילה עד שלחרגול לא נשארות רגליים וכאשר המדען אומר לו לקפוץ החרגול לא קופץ - המדען מסתכל בהתפעלות, חושב כמה שניות ורושם את המסקנה במחברת: "חרגול ללא רגליים - לא שומע".

:)

בלי קשר יש המון זני חרקים שונים ומשונים אבל באיזור חיפה והקריות (עם כל המפעלים הכימיים בסביבה) יכול להיות שזה איזה משהו שגדל עקב זאת. אני זוכר מזמן שירותי ברמת הגולן חרקים בגודל ענקי שרבצו באיזורי מתקני קשר (כלומר קרינה וכו').

פורסם

מי שרוצה תמונה (קרדיט לויקיפדיה):

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Mav%27aitan.JPG

יצא לי להתקל באחד כזה בדרום שבוע שעבר .. יצורים זריזים, לא הספקתי לצלם.

כמעט עשה לי התקף לב, לא ציפיתי לראות חרק בגודל כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים