עבור לתוכן

לטאה

Featured Replies

פורסם

שלום חברי הפורום :hi:

היום בערב מצאתי בביתי עוד אחת מאותם לטאות נפוצות המסתובבות באזורי, והחלטתי לצלם אותה:

DSCN1150-1.jpg

(תמונה גדולה יותר: http://i3.photobucket.com/albums/y72/ORILA/DSCN1150.jpg )

רציתי לדעת סוף סוף אם מישהו יודע מה השם של סוג לטאה זו, וזה נכון שללטאות יש ציפורניים? (כי לפי התמונה רואים שכן, וחמש אצבעות בכל כף רגל :s05: )

בברכה,

אור כהן :xyxthumbs:[br]פורסם בתאריך: 4.04.2010 בשעה 00:07:52

נו טוב, מצאתי איזה זוחל זה :)

שממית הבתים (שם מדעי: Hemidactylus turcicus), הנפוצה מהלטאות במגורי האדם בארץ ישראל. השממית נחשבת כסימן למזל טוב ובדרך כלל מניחים לה לנפשה. hemi- חצי, dactylus- אצבע, turcicus- טורקי.

אורך חיים: כ-9 שנים

גודל : עד כ-12 ס"מ

תפוצה : קו באר שבע וצפונה

מזון : חרקים קטנים, פרפרים, יתושים ועוד. נוהגת להתגנב לאט לאט אל הטרף ואז לזנק ולאחוז בו עם לסתותיה.

התגוננות: כאשר אוחזים בה נוהגת לשחרר את הזנב שממשיך להתפתל ומסיט את תשומת הלב מהשממית שנמלטת מהמקום וכעבור זמן קצר מגדלת זנב חדש. אם נטילת הזנב אינה מועילה השממית גם עשויה לנשוך. נשיכה זו אינה מכאיבה או מסוכנת.

רבייה: בין החודשים מאי- יוני. מגיע לבגרות מינית בגיל שנתיים

פורסם

מגניב,יש לי אחת\או יותר בבית :silly:

הבנתי שהן לא אוהבות אור (חיות לילה)..

פורסם
  • מחבר

מגניב,יש לי אחת\או יותר בבית :silly:

הבנתי שהן לא אוהבות אור (חיות לילה)..

אפשרי לגדל חיה כזו כחיית מחמד? היא נראת לי ממש מדליקה :silly:

היום מצאתי עוד אחת במרפסת שנכנסה לביתי, קטנה, בת שנה וחצי בערך, היא נכנסה לתוך המחשב הישן של אבא שלי :P

נ.ב: פעם בתקופת הPlaystation 1 מצאתי אחת מתה בתוך הפלייסטיישן :o

פורסם

שממית הבתים (שם מדעי: Hemidactylus turcicus), הנפוצה מהלטאות במגורי האדם בארץ ישראל. השממית נחשבת כסימן למזל טוב ובדרך כלל מניחים לה לנפשה. hemi- חצי, dactylus- אצבע, turcicus- טורקי.

אורך חיים: כ-9 שנים

גודל : עד כ-12 ס"מ

תפוצה : קו באר שבע וצפונה

מזון : חרקים קטנים, פרפרים, יתושים ועוד. נוהגת להתגנב לאט לאט אל הטרף ואז לזנק ולאחוז בו עם לסתותיה.

התגוננות: כאשר אוחזים בה נוהגת לשחרר את הזנב שממשיך להתפתל ומסיט את תשומת הלב מהשממית שנמלטת מהמקום וכעבור זמן קצר מגדלת זנב חדש. אם נטילת הזנב אינה מועילה השממית גם עשויה לנשוך. נשיכה זו אינה מכאיבה או מסוכנת.

רבייה: בין החודשים מאי- יוני. מגיע לבגרות מינית בגיל שנתיים

אם אתה מעתיק מוויקיפדיה, תן קרדיט. גם נימוס וגם מחויב ע"פ תנאי הרשיון.

פורסם

בטוח שהם אוכלות יתושים??

אם כן הם יכולות להיות פתרון טוב מאוד לקיץ.

במיוחד אצלי יש פה אצלי בבית מיליוני יתושים, גם כאלה קטנים מאוד שהבנתי שאין ריסוס נגדם:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%93%D7%A1_%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%A1

השאלה אם הם אוכלים אותם בכלל?

פורסם

הפתרון הכי טוב ליתושים הוא עכבישים. באמת.

פורסם

אני לא מאמין שלא ידעת שזו שממית...

בכל מקרה, אלה לטאות שנחשבות כמביאות מזל.

אני תמיד שמח לראות אחת כזו כי אני יודע שהיא עושה מאמצים רבים להפחית את מספר היתושים שעפים בבית.

לרוב זה לא ממש עוזר, אבל לפחות זה לא מזיק. :P

פורסם

הפתרון הכי טובים ליתושים זה לשים רשתות בכל פתח אויר בבית

אצלנו כבר שנתיים לא ראיתי יתוש\זבוב\פרפר

אני נהיתי בן אדם מאושר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים