עבור לתוכן

בחיררת HD 1T למה אתם לא ממליצים על WD מסדרת GREEN או BLACK ?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שאתם ממליצים דווקא על סמסונג. יש לזה סיבה?

כידוע ב HD יש לשיבות גדולה לאמינות אפילו על חשבון כמה אחוזים בביצועים או כמה שקלים במחיר. ולמיטב נסיוני DW מאד אמינים.

אנא פרטו שיקוליכם. תודה

פורסם

אין ספק שהWD מצוינים ובייחוד אמינים אבל גם סמסונג מצוינים ולא שמעתי על תקלות מיוחדות או משהו לעומת זאת סיגייט קצת מלחיצים אותי

למרות שקיבלתי בדיל 3X7200.12 500GB כל אחד והם פצצות מרגמה

פורסם

:s05:

זאת הסיבה בדיוק שהולכים על הסמסונג, גם אמינות מטורפת וגם ביצועים מעולים

פורסם
  • מחבר

אנא הגדר "ביצועים"

אם הכוונה לקצב העברה אז הוא בדיסקים הזולים 3 גיגה בייט לשניה וביקרים 6 זה גם מחייב לוח אם יקר יותר. בהנחה הולכים על קבוצת ה"3" איזה עוד פרמטרים טובים יותר בסמסונג?

פורסם

קודם כל תיקון טעות

בית- BYTE שווה ל8 ביט - BIT

ההבדל MB=8Mb

מהירות המקסימלית התאורטית היא 3 גיגה ביט שזה 384 מגה בית

המהירות בפועל נמוכה בהרבה. בסביבות ה100 מגה בית

ביצועים נמדדים בשני קטגוריות

אחד זה קצב העברת נתונים שנמדד במגה בית

השני זה מהירות תגובה שנמדד מילישנייה (ms) - אלפית שנייה

כוננים רגילים עובדים על 15-20מילישנייה

SSD מגיעים לקצת פחות מאחד מילישנייה עם בערך אותו קצב העברת נתונים

(יש כאלה שמגיעים ליותר מ 200MBs אבל עולים יקר מאוד)

מה שאני רוצה לומר זה, שלא משנה המהירות התאורטית!! אלא המהירות בפועל היא החשובה!!!

אצלי עם 3 כוננים SATA2 על RAID 0 אני מגיע ל435מגה בית לשנייה ובערך 14(ms)

כל כונן בניפרד מגיע לבערך 120MB לשנייה

עם כונן 1 SATA3 לא תגיע ליותר מ 150MBs עם בערך אותה מהירות גישה לכונן

פורסם

הסיבה העיקרית להעדפת תוצרת Samsung לעומת תוצרת Western Digital, עבור שימושים שאינם מחייבים אמינות גבוהה-במיוחד, היא פשוט יחס עלות-תועלת גבוה יותר.

לדוגמה : כונן-קשיח בנפח 1TB, מסדרת ה-Caviar Green - EARS של .W.D (עם דיסקות בנפח 500GB כל-אחת, 5400 סל"ד, 64MB זיכרון-מטמון, מקטעי 4KB), עשוי בקלות לעלות יותר ממקבילו-בנפח מסדרת ה-SpinPoint - F3 של Samsung (עם דיסקות בנפח 500GB כל-אחת, 7200 סל"ד, 32MB זיכרון-מטמון, מקטעי 0.5KB), אך צפוי להניב ביצועים נמוכים במידה משמעותית.

ולחידוד הנקודה - כונני סדרת ה-Caviar Black של .W.D יקרים אפילו יותר (ומאידך - הדגמים החדשים מגיעים עם 5 שנות-אחריות, לעומת 3 בלבד בד"כ ליתר).

פורסם
  • מחבר

תודה.

הכונן שאתם ממליצים עליו דיי נדיר. ב זאפ הוא לא קיים. מצאתי אותו ב"פנדה" . האם זה אומר משהו?

האם להתעקש על F3 או שאפשר להתפשר על F1 או F2?

ראיתי שאתם משתמשים ביותר מHD אחד. האם התוכנות עובדות עם כמה כוננים במקביל???

פורסם

1. הסמסונג F3 נפוץ כמו הרוח ונמכר בכול חור היום, ZAP זה מנוע חיפוש וזה כבר מוכיח לך מה הוא שווה כנראה

2. F1 זאת הסדרה הישנה (לי יש אותה) אין מה לקנות אותה כשיש את F3

3. הF2 היא הסדרה הירוקה שלהם יחד עם הדור החדש שלה הF3EG

4. מה זאת אומרת עובדות עם כמה כוננים במקביל?

פורסם
  • מחבר

אחד המגיבים למעלה כתב שיש לו שלושה דיסקים קשיחים ולכן הוא משיג קבצי העברה גבוהים במיוחד.

לי לא היה ברור איך זה מועיל כי למיטב הבנתי תוכנה אחת עובדת עם דיסק קשיח אחד כך שזה שיש לי שלושה לא יאיץ לי כלום, אלא אם כן התוכנה יודעת לעבוד כם יותר מדיסק אחד במקביל.

לכן הבעתי את תמיהתי.

אני רואה שגם לך זה מוזר. אז אולי יש לבחור הסבר?

אגב, תודה על שהשבתם את תשומת ליבי ש WD עובד על 5400 סל"ד ו סמסונג על 7200 . זה הבדל משמעותי מאד.

אגב, לסמסונג יש באפר של 32 לעומת 64 של DW בחלק מהדגמים. עד כמה זה משמעותי?

פורסם

לא הבעתי תמיהה, פשוט לא הבנתי אותך כמו שצריך... הבחור יושב עם רייד 0 ככל הנראה (אני אישית יושב על רייד 5 עם 4 קשיחים)

רייד = http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

7200 מול 5400 = הבדל משמעותי

64 מול 32 = הבדל, אבל זניח יחסית

פורסם

שאלה בנושא: יש לי WD ירוק (ראו מפרט שלי) ואני מקליט עליו סרטים עם SAGETV. בזמן שהוא מקליט, ואני מנסה להפעיל סרט מאותו כונן, המחשב נתקע באופן בלתי נסבל. אני רק מוודא: זה הכונן, נכון? 7200 לא היה נחנק כאן?

פורסם

תלוי, למשל, ברוחב-פס שנחוץ לאותם תהליכים מקבילים (שאם יעבור את מה שהכונן מסוגל לספק בזמן-אמת - אז כנראה תחווה "היתקעות בלתי-נסבלת" כפי שתיארתה). ובכל מקרה, אם מוכרחים להעמיס על כונן-קשיח תהליכים "כבדים" מבחינה זו במקביל, רצוי מאד לוודא שתת-מערכת האיחסון מוגדרת במצב AHCI - ועם תכונת ה-NCQ מופעלת, לשיפור התגובתיות, והקטנת בלאי הכונן.

פורסם

קיבלתי. אבדוק את העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים