עבור לתוכן

איפה כדאי ללמוד מדעי המחשב/הנדסת תוכנה?

Featured Replies

פורסם

טוב בטח יש כאן אנשים שמבינים אז אשמח לקבל דעות על

טכניון-הבנתי שזה הכי יוקרתי

אוניברסיטת חיפה-אמרו לי שהרמה שם נמוכה

מכללת אורת בראודה-אמרו לי שהיא הכי טובה בארץ

מה ההבדל בתכלס בין מכללה לאוניברסיטה?

מה כדאי?

תודה רבה לעוזרים!

• תגובות 31
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בראודה ברמה הכי גבוהה?

רוצה ללמוד ברמה גבוהה תלך לאונ'

אם אתה מוכן לקרוע את התחת אז הטכניון

פורסם

שלום,

אני מבינה בהחלט את ההתלבטות בבחירת מוסד לימודים ואני חושבת כי הדרך הטובה ביותר היא לבוא ולהתרשם בעצמך. לענין ההבדלים בין מכללה לאוניברסיטה-מדי שנה מכשירה הפקולטה בוגרים במדעי המחשב אשר רכשו כלים שיאפשרו להם להתמודד עם הבעיות הטכנולוגיות והמתמטיות בתעשייה. ללומדים במכון הטכנולוגי חולון H.I.T אנו מציעים מסלול לתואר ראשון B.Sc במדעי המחשב. מסלול זה משלב לימודים מעשיים ולא רק תיאורטיים, לשם כך מפעילה הפקולטה מעבדות מתקדמות להוראה ולמחקר ומשתפת את הסטודנטים במחקרים של חברי הסגל. בנוסף במכון חיבור הדוק עם התעשיה המאפשר שילוב הבוגרים ביעילות בשוק העבודה הטכנולוגי ואופציה למסלול גמיש המאפשר לימודים ועבודה . עוד נציין כי התואר שמקבל בוגר המכון הינו תואר מוכר ומאושר ע"י המועצה להשכלה גבוהה כבכל מוסד לימודים אחר.בנוסף פועלת במכון "היחידה להכוון תעסוקתי" אשר תפקידה הוא לשלב את בוגרי המכון ואת הסטודנטים בתעשייה. היחידה מקיימת קשרי עבודה עם חברות מובילות במשק ומקיימת ירידי תעסוקה.

כדי לקבל את כל המידע הרלוונטי לך, אתה מוזמן לשלוח את פרטייך לכתובת המייל– hagits@hit.ac.il ואנו נשיב בהקדם.

בהצלחה,

יפעת, נציגת H.I.T, המכון הטכנולוגי חולון http://www.hit.ac.il

פורסם

שלום' date='

אני מבינה בהחלט את ההתלבטות בבחירת מוסד לימודים ואני חושבת כי הדרך הטובה ביותר היא לבוא ולהתרשם בעצמך. לענין ההבדלים בין מכללה לאוניברסיטה-מדי שנה מכשירה הפקולטה בוגרים במדעי המחשב אשר רכשו כלים שיאפשרו להם להתמודד עם הבעיות הטכנולוגיות והמתמטיות בתעשייה. ללומדים במכון הטכנולוגי חולון H.I.T אנו מציעים מסלול לתואר ראשון B.Sc במדעי המחשב. מסלול זה משלב לימודים מעשיים ולא רק תיאורטיים, לשם כך מפעילה הפקולטה מעבדות מתקדמות להוראה ולמחקר ומשתפת את הסטודנטים במחקרים של חברי הסגל. בנוסף במכון חיבור הדוק עם התעשיה המאפשר שילוב הבוגרים ביעילות בשוק העבודה הטכנולוגי ואופציה למסלול גמיש המאפשר לימודים ועבודה . עוד נציין כי התואר שמקבל בוגר המכון הינו תואר מוכר ומאושר ע"י המועצה להשכלה גבוהה כבכל מוסד לימודים אחר.בנוסף פועלת במכון "היחידה להכוון תעסוקתי" אשר תפקידה הוא לשלב את בוגרי המכון ואת הסטודנטים בתעשייה. היחידה מקיימת קשרי עבודה עם חברות מובילות במשק ומקיימת ירידי תעסוקה.

כדי לקבל את כל המידע הרלוונטי לך, אתה מוזמן לשלוח את פרטייך לכתובת המייל– [email']hagits@hit.ac.il ואנו נשיב בהקדם.

בהצלחה,

יפעת, נציגת H.I.T, המכון הטכנולוגי חולון http://www.hit.ac.il

עם כל הכבוד לH.I.T אני לא חושב שיש בכלל מקום להשוות בין אוניברסיטה למכללה. אפילו האוניברסיטה הכי גרועה עדיין תהיה עדיפה על המכללה הכי טובה. כמובן שכל מה שאני אומר נוגע רק למקצועות מדעיים או הנדסיים.

אני מאוד ממליץ לך לקרוא את הכתבה הבאה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1056,U1263747873851&did=1000529947

ואל תחשוב שהחיים של בוגרי אוניברסיטה קלים, גם מי שסיים את הלימודים צריך ממוצע גבוה בשביל לעבוד במשרה טובה.

וכן, הטכניון נחשב להכי יוקרתי. אבל אל תשכח שאתה משלם על זה בקריעת תחת לא מבוטלת.

פורסם

אני מחפש משהו בעיניין הזה..

ואני גם לא בטוח לגבי אוניברסטיה\מכללה אני לא בטוח אבל לגבי ההבדלים בניהם אני רק יודע שתואר מאוניברסיטה כיביכול "שווה" יותר מתואר של מכללה.

אבל אוניברסיטה יותר יקר והדרישות כניסה יותר מחמירות.

פורסם

דווקא אוניברסיטאות הן יותר זולות מאשר מכללות.

בנוגע ל-HIT, ובכן, אומנם זה לא אומר הרבה מאוד, אבל אני אישית מכיר אחד שלמד שם והוא, איך נגיד

את זה בצורה נחמדה, not the sharpest spoon in the drawer (וכן, התכוונתי לכף...).

אגב,

איך העברית במדעי המחשב?

פורסם

העברית מעולה, אם לא הכי טובה בארץ אז שניה רק לטכניון.

הטכניון בכמה רמות מעל האוניברסיטה, שרמת התואר שלה במדמ"ח לא גבוהה במיוחד.

פורסם

^^^

לא הבנתי את התגובה שלך...

במשפט הראשון אתה כותב שהעברית מאוד טובה ואולי אף טובה מהטכניון

ובמשפט השני אתה אומר בדיוק ההפך (בהנחה שהתכוונת לעברית, ולא לאוניברסיטה אחרת).

האם הכוונה היא שהאוניברסיטה העברית מאוד טובה, מלבד במדעי המחשב?

פורסם

הוא התכוון לאוניברסיטת חיפה.

פורסם

עם כל הכבוד לH.I.T אני לא חושב שיש בכלל מקום להשוות בין אוניברסיטה למכללה. אפילו האוניברסיטה הכי גרועה עדיין תהיה עדיפה על המכללה הכי טובה. כמובן שכל מה שאני אומר נוגע רק למקצועות מדעיים או הנדסיים.

אני מאוד ממליץ לך לקרוא את הכתבה הבאה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1056,U1263747873851&did=1000529947

ואל תחשוב שהחיים של בוגרי אוניברסיטה קלים, גם מי שסיים את הלימודים צריך ממוצע גבוה בשביל לעבוד במשרה טובה.

וכן, הטכניון נחשב להכי יוקרתי. אבל אל תשכח שאתה משלם על זה בקריעת תחת לא מבוטלת.

סלחו לי על השפה, אבל הכתבה הזו (שכבר ראיתי וקראתי) היא בלבולי ביצים מהשורה הראשונה.

הפרט היחידי שלא ציינו בפניה באותו בית-ספר היה, שאין דרישה לעובדים בתחום שאינם בוגרי תואר אוניברסיטאי.

זה פשוט שקר גס. לא ממש ברור לי מה האינטרס (כלומר, אפשר לשער שלחברת השמה רצוי שאנשים יהיו לחוצים לגבי עבודה כנראה, שיחשבו שקשה למצוא כדי שיהיה להם יותר לקוחות, אני יודע... אבל זה קצת מטופש) אבל זה פשוט לא נכון. אני מכיר כ"כ הרבה אנשים בהיי טק שאין להם בכלל תואר, גם כאלה שלא באו מ-8200 או ממר"מ, סתם אנשים שיודעים לתכנת ונכנסו להיי טק. למעשה, רוב מי שאני מכיר שעובד בתכנות אין לו תואר. ואני מכיר לא מעט...

יש גבול שממש לא קל לחצות בין "עבר הכשרה לתכנת" לבין "עובד כמתכנת". מי שנמצא בקבוצה הראשונה יכול להיות בוגר אוניסברסיטה, טכניון, מכללה, קורס צבאי או סתם מישהו שכל החיים שלו למד לבד לתכנת. היחידים בקבוצה הזו שיחסית קל להם למצוא עבודה זה יוצאי צבא, כי הם היחידים שבפועל תכנתו, ולכן בעצם קצת שייכים גם לקבוצה השניה ("עובד כמתכנת"). חוץ מהם, חד משמעית לכולם קשה למצוא עבודה ראשונה.

הסיבה העיקרית היא שרוב העבודות הגנריות (הכוונה למשהו שיש אלפי אנשים ויותר שיודעים לעשות, לא איזה התמחות - נגיד תוכניתן C++, תוכניתן Java, תוכניתן .net, דברים כאלה) לא מתפרסמות כמעט. יש תופעה מאד מאד נרחבת של 'חבר מביא חבר'. מה לעשות שרוב מי שבתוך העסק מכיר הרבה אחרים בתוך העסק. ולחברה הרבה יותר כדאי להביא מישהו בצורה כזאת מאשר בכל דרך אחרת:

1) חסכו את העמלות מול חברות השמה.

2) הביאו מישהו שיכולים לסמוך עליו ברמה האישית - כי יש להם המלצה אישית ממישהו בתוך החברה.

3) כנ"ל מקצועית - אם מישהו שאתה סומך עליו אומר לך שהבחור מוצלח ויעשה עבודה טובה, אתה יכול להיות רגוע. הרבה יותר מכל ראיון שתעביר (טכני ככל שיהיה).

3) הביאו מישהו שחברתית מתאים, כי כבר הוא מכיר אנשים בפנים, כלומר לא תהיה הסתגלות, לא יהיו בעיות.

מה שקורה שבכל החברות פחות או יותר יש ממש תגמול כספי לעובדים שמביאים עובדים חדשים (אלפי שקלים לכל עובד שאתה מביא!). עכשיו מה, כל מי שהרגע סיים תואר - גם בטכניון - לא יודע לתכנת. והוא בטח לא מומחה לתחום מסויים (אני מדבר על תואר ראשון כמובן, תואר שני כבר יכול להביא מומחיות) ולכן העבודה שהוא מחפש היא בדיוק העבודה הגנרית הזאת, שלא ממש מתפרסמת.

הרי על מה הדיון - אנחנו מתארים תרחיש שבו מישהו שסיים בטכניון ומישהו שסיים במכללה יתחרו על אותו ג'וב, יתפקדו בצורה זהה לחלוטין בראיון ו/או במבחני קבלה, והממוצע שלהם דומה (לפחות דומה מנורמל בהתחשב בהבדלי ממוצעים של המחזורים בין המוסדות). הטענה היא שבמצב הזה, בהנחה וכל שאר הפרמטרים זהים לחלוטין, ייבחר בוגר הטכניון.

מאד יכול להיות. אבל מישהו באמת חושב שהתרחיש הזה עומד לקרות? ברור, פעם ב-, אולי. אבל באמת, מה הסיכויים? לדעתי לבחור מוסד לימודים רק בגלל היוקרה זה טעות, קריטית אפילו.

אני לא אומר שטכניון זה רע - אני בכלל לא מדבר על הרמה של הלימודים. אולי באמת יוצא טכניון הוא מתכנת יותר טוב. אם זה מה שאתה מאמין, לך לטכניון. אבל אל תלך לטכניון בשביל היוקרה.. בתרחיש הכי אופטימי, העבודה הראשונה שתמצא תהיה יותר טובה. בכל מקרה מהעבודה השניה ואילך כבר מסתכלים על הניסיון והידע הטכני, לא על איפה למדת וכמה ממוצע...

וזה שמכללה תמיד יותר גרועה - זה עוד שטות. תואר מהמרכז הבינתחומי למשל שווה לפחות כמו תואר מאוניברסיטת חיפה למשל, או אפילו ב"ש. למעשה אפילו מעדיפים לפעמים בוגרים משם בגלל שהם שמים דגש על עבודה מעשית, ומי שיוצא משם בד"כ חזק כבר מהסיום (אולי על חשבון ידע תאורטי/אקדמי) לעומת בוגר מדעי המחשב, ששמים דגש על דברים אחרים, שמה לעשות, פחות רלוונטים ל-99% מהגו'בים שיש.

אני מכיר אנשים שלומדים בכל מיני מכללות ואוניברסיטאות, ולדעתי ההבדל הכי גדול זה היחס לסטונדטים. במכללה טובה (אגב, HIT זה דוגמא מצוינת מהבחינה הזאת, אני מכיר מישהו שלומד שם כבר 3 שנים) מתייחסים אליך כמו לבן אדם. באוניברסיטה מתייחסים אליך כמו למכונת כסף. שילמת על התואר, לא מעניין אותם כלום יותר, בגדול. כמעט כל פרופסור באוניברסיטה שם זין על ההרצאות, כי 'הוא שם בשביל לחקור, לא ללמד'. זה פשוט עצוב כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה.

לפחות במכללה מי שמגיע לשם יודע למה הוא שם ולא מחרטט. מרצה שיודע שהוא בא להרצות ולא פרופסור שעושה טובה שהוא מפנה שעתיים בשביל להקריא איזה מצגת ולחזור למעבדה שלו. מעבר לזה גם יש הרבה יותר התחשבות בד"כ במי שצריך לעבוד תוך כדי - שעות יותר גמישות, לימודי בוקר/ערב וכו'. באוניברסיטה בד"כ קצת מזלזלים במי שעובד תוך כדי וממש לא יוצאים לקראת הסטונדטים בקטע הזה.

אני קצת מקצין כמובן אבל זו התחושה הכללית וזה עוד משהו לקחת בחשבון.

אני, אגב, לומד באוניברסיטת בן גוריון. יכול להיות שאם הייתי יודע אז מה שאני יודע היום לא הייתי לומד פה. מצד שני, אני מסוג האנשים שלומדים לבד בבית ולא כ"כ באים לאוניברסיטה, אז היחס פחות משנה לי, והרמה פה לא רעה במה שאני לומד (הנדסת מכונות). אני עוד דוגמא למישהו שעובד בהיי טק בלי שום תואר, רק מה שלמדתי בצבא (שזה לא מעט, ממר"מ).

פורסם

פותח הדיון, מעניין אותי לדעת מי אמר לך שרמת הלימודים באוניברסיטת חיפה נמוכה?

רמת הלימודים שם לפי מה שאני יודע היא גבוהה לפחות כמו רוב שאר האוניברסיטאות.

אני סבור שהסיבה שלפעמים צצה שמועה כזו, היא שהאוניברסיטה היא היחידה באותה העיר עם הטכניון, מה שיוצר השוואות לא נכונות עם שאר האוניברסיטאות. רבים מהמרצים שם באו מהטכניון ולהיפך, ייתרון נוסף הוא שבאוניברסיטה ממוקמת מעבדת הפיתוח של IBM בארץ והיא מעסיקה סטודנטים רבים. (ובוגרים מן הסתם.)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

יש לי שאלה:

למכללת אורט בראודה(שאומרים שהיא מצוינת והרמה שלה לא נופלת מאוניברסיטאות) אין לי שום בעיה להתקבל מבחינת תנאי קבלה.

אז אם אני אלמד שם במסגרת העתודה ויהיה לי 6 שנים ניסיון בצבא אז לא יהיה לאף אחד אכפת שעשיתי את התואר במכללה?

בקשר לאוניברסיטה, מישהו שלומד שם אמר לי

פורסם

דבר ראשון הנסיון שתקבל בצבא יכול להיות לא ממש מקצועי, במיוחד כבוגר מכללה זה לא מחייב שתקבל תפקיד טוב.

ולא יודע מי אמר לך שהרמה לא נופלת מהאונ'

פורסם

פותח הדיון, מעניין אותי לדעת מי אמר לך שרמת הלימודים באוניברסיטת חיפה נמוכה?

רמת הלימודים שם לפי מה שאני יודע היא גבוהה לפחות כמו רוב שאר האוניברסיטאות.

אני סבור שהסיבה שלפעמים צצה שמועה כזו, היא שהאוניברסיטה היא היחידה באותה העיר עם הטכניון, מה שיוצר השוואות לא נכונות עם שאר האוניברסיטאות. רבים מהמרצים שם באו מהטכניון ולהיפך, ייתרון נוסף הוא שבאוניברסיטה ממוקמת מעבדת הפיתוח של IBM בארץ והיא מעסיקה סטודנטים רבים. (ובוגרים מן הסתם.)

אוניברסיטת חיפה מציעה הרבה תוכניות לימוד, חלקן איכותיות מאוד (למשל, ככל הידוע לי, במשפטים התואר שלה נחשב מהיותר טובים), או ייחודיות מאוד (ארכיאולוגיה ימית למשל). מצד שני, בתחומים המדעיים (האוניברסיטה מציעה תארים בביולוגיה, מתמטיקה ומדעי המחשב) היא לא מתקרבת לטכניון, לעברית, לתא ולבן גוריון, אין מה לעשות (ואני לרגע לא אומר שהיא גרועה, היאפשוט פחות טובה).

פורסם

אוניברסיטת חיפה היא אוניברסיטת דרג ב', כמו בר אילן. מספיק להסתכל על דירוגים בינלאומיים כדי להבין את זה (כי היא לא מופיעה בהם בכלל...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים