עבור לתוכן

מרגיז - פערי מחיר - 1201N

Featured Replies

• תגובות 43
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נוסחה פשוטה מאוד.

(היבואן קונה יותר יקר מחנויות עצומות כגון אמזון או newegg לדעתי לפחות ב10%-15%, בחו"ל היצרן מוכר ישירות לרשתות השיווק, אצלנו יש יבואן שדואג לאחריות, לחריטת עברית, למערכת הפעלה בעברית, ולספק כח מתאים ולוקח לפחות 20%, החנויות בארץ עובדות על אחוז רווח גבוה יותר לפחות מחנויות עצומות באינטרנט שנמצאות בחו"ל. וכמובן בל נשכח את המע"מ. וכן, יוצא משהו כמו 50% הפרש, האם זה מוצדק, ממש לא, האם אפשר לשנות, קצת קשה, להוריד את היבואן מהלופ יכל לעזור, אך ליבואנים יש חוזים עם היצרנים, וברגע שאתה יבואן פרללי אז אתה כבר קונה במחירים גבוהים יותר.

בקיצור זה מה יש, take it or leave it.

פורסם

מרגיז מאוד. >:(

בדיוק בגלל זה הזמנתי מ-B&H, יצא לי 2400 ש"ח מחיר סופי כולל מע"מ.

מחיר נמוך, אחלה משלוח (מהיר) ואחריות בינלאומית.

מקלדת בעברית אני לא צריך, כך שלא היתה לי בעיה, אבל למי שכן צריך, אני מניח שיש אפשרויות רבות

לחריטה / הדבקה של עברית.

פורסם

לב, אני עדיין זוכר את הדיון ההוא שבו הגנת על זכותן המוסרית של רשתות בסגנון אייבורי וKSP "לעבוד" על לקוחות לא מביני-דבר ולמכור להם מחשבים לא משתלמים ושלא עונים כלל על הדרישות שהוצגו למוכר בעת הרכבת המפרט, לעיתים במחירים מופקעים (בעיקר אם הלקוח הולך על אחד המפרטים המורכבים מראש ומשתכנע לעשות "שדרוגים". הסעיף הזה פחות תקף לאייבורי וKSP דווקא, אבל נפוץ בהרבה מקומות אחרים).

אחרי אותו דיון הפסקתי להתייחס לדעתך בכל מה שקשור לשוק המחשבים. את התגובה הזו אני כותב כשרות לציבור לאלה כאן שעוד מתווכחים איתך (אלה מבינהם שלא הבינו כבר שאין טעם אחרי שהחלפת לחלוטין את ההסבר שלך כאילו כלום לא קרה אחרי ששחטו לך את התירוץ הקודם להצדקת הגנבים)...

ובכל זאת נקודה קטנה אחת (שוב, בעיקר לטובת אלה שאשכרה קונים את הטיעונים שלך): שלא כמו בארץ, בארה"ב לרוב יש הרבה יותר מיבואן אחד לכל יצרן, חלקם לפחות אינם גדולים יותר מהיבואן (היחיד) בארץ, ובכל זאת המחירים די אחידים. זה אולי "קצת" קשור לעובדה שבעוד שיש הבדל במחיר בין הזמנת 10 יחידות להזמנת 1000, אין לרוב שום הבדל בין הזמנת 1000 יחידות להזמנת 5000. אתה מוזמן לבדוק אצל אינטל למשל, שם המחירים נקובים ל1000 יחידות - כמות קטנה אפילו למדינה בגודל של ישראל, מה שאומר שזה המחיר עבור כל רוכש סיטונאי בגודל של יבואן.

פורסם

ומה נגיד על Valentine 1 שגונבים עליו בארץ 3400 שקל (במקרה הטוב)?

כאשר בחו"ל הוא עולה 400$, ויחד עם משלוח (גם בתוך ארה"ב, וגם לארץ), והמע"מ ושאר העשיקות של הדואר, יעלה לי בסוף 1700 ש"ח?

פורסם

מערכת הפעלה בעברית עולה בדיוק כמו אנגלית.

למה שייקנו מחנות כמו אמזון ולא מהייצרן?

היצרן, לפי מה שאני יודע, מספק למגוון ענק של מדינות, ולכן מספק ספקי כח מתאימים. אתה רוצה לומר שמייצרים ספקי כח אמריקאיים בלבד?

מע"מ הוא בסה"כ 16%. גם בארה"ב יש state tax שנע בין 5-9%.

ובטח שבארץ לא צריכים לעבוד על אחוזי רווח גבוהים יותר, המחייה כאן זולה יותר.

מכאן שאני לא יודע איך הגעת ל-50% (עזוב שהרבה פעמים זה יותר מ-50%)

פורסם

תפסיקו לבלבל את המוח טוב.. אל תשכחו כמה עובדות חשובות:

1. ליבואן בארה"ב יש את הגב של היצרן לאחריות ברוב המקרים, פה בארץ במיוחד במקרה של אסוס רונלייט מתקנת את המחשבים בעצמה.

2. חריטת מקלדת לעברית זה גם עולה כסף, מה לעשות שאנחנו לא מספיק גדולים כדי שנקבל מחשבים מוכנים מהחברה עם מקלדת עברית

3. משלוח מכולה לישראל קצת יותר יקרה ממשלוח לארה"ב.. ככה זה עובד בעסק, מדינה קטנה = משלמת יותר על כל מכולה כי מזמינה פחות

ארה"ב היא המדינה הכי גדולה בעולם בנושא יבוא ויצוא סחורות כנראה ולכן ליבא לשם מסין זול משמעותית לחברה כמו אסוס.

4. כמו שאמרו, יש פערים של מחירים כתוצאה ישירה מהכמויות שיבואן מזמין.. בדיוק כמו הקניות הקבוצתיות בארץ

חבל רק שאנשים שלא יודעים כלום קופצים ואומרים שזה גג 15 אחוז, זה פשוט לא נכון.. פערים יכולים להיות גם של 30 אחוז לפעמים.

5. יבואן בארה"ב מוכר נגיד 1000 מחשבים מכל סוג ביום, אם הוא ירוויח 100 דולר על מחשב הוא עשה 100,000 דולר ביום

בארץ בגלל שפוטנציאל הרווח קטן יותר צריך להעלות מחירים כדי להשאר רוויחיים.. ככה זה כשאתה עובד מול שוק קטן!

6. חוברת הוראות בעברית גם עולה לא מעט כסף ליבואן פה, וזה נכון לכמעט כל מכשיר חשמלי שיש.

תבינו שלא מנסים לדפוק פה את ישראל בכוח, יש הבדל ענק בינינו לארה"ב בקטע הזה.. והמחיר בארץ לא ישתנה.

למי שלא מתאים שלא יתבכיין כמו תינוק, רוצה תקנה. לא רוצה קח ת'צאנס ותזמין מחו"ל!

פורסם

ובכל זאת נקודה קטנה אחת (שוב, בעיקר לטובת אלה שאשכרה קונים את הטיעונים שלך): שלא כמו בארץ, בארה"ב לרוב יש הרבה יותר מיבואן אחד לכל יצרן, חלקם לפחות אינם גדולים יותר מהיבואן (היחיד) בארץ, ובכל זאת המחירים די אחידים. זה אולי "קצת" קשור לעובדה שבעוד שיש הבדל במחיר בין הזמנת 10 יחידות להזמנת 1000, אין לרוב שום הבדל בין הזמנת 1000 יחידות להזמנת 5000. אתה מוזמן לבדוק אצל אינטל למשל, שם המחירים נקובים ל1000 יחידות - כמות קטנה אפילו למדינה בגודל של ישראל, מה שאומר שזה המחיר עבור כל רוכש סיטונאי בגודל של יבואן.

בגלל גודל וחשיבות השוק יצרניות רבות מספקות מוצרים לשוק האמריקאי ללא תיווך יבואנים. אני מבסס את דברי על העובדה שכאשר מחשב מתקלקל לקוח בארצות הברית פונה ישירות ליצרן X אשר מחזיקה נקודות שירות. תמיכה טכנית מספקת החברה העולמית. ככה זה לפחות בשוק המחשבים. ישראל שוק קטן וזניח. אנחנו לא משפיעים ישירות על אף יצרנית גדולה. כדי לספק מוצרים לשוק הישראלי יש צורך ביבואנים. יבואנים חייבים להחזיק מעבדות ומערך שירות לקוחות. יבואנים חייבים לבצע חריטת עברית על המקלדת, חוברת הוראות בעברית כי אף יצרן לא עושה זאת עבורם כי אנחנו שוק קטן וזניח. לא משתלם להם להקצות פס ייצור עבור ישראל. זו כבר סיבה מספיק טובה לפערים הגדולים במחיר.

פורסם

מסקנה - לא לקנות בארץ.

תזמינו בחצי מחיר מחו"ל בלי לצאת מהבית.

צריכים אחריות ? שלחו את זה לארה"ב, בערך תוך חודש החבילה כבר במכס חזרה אחרי תיקון. (ואם זה מחשבים אז חפשו אחריות בינ"ל)

אני לא רואה שום סיבה לקנות ניידים,מצלמות וכו' בארץ.

הדבר היחידי שבסדר כאן זה מחירים של חומרה.

פורסם

בגלל גודל וחשיבות השוק יצרניות רבות מספקות מוצרים לשוק האמריקאי ללא תיווך יבואנים. אני מבסס את דברי על העובדה שכאשר מחשב מתקלקל לקוח בארצות הברית פונה ישירות ליצרן X אשר מחזיקה נקודות שירות. תמיכה טכנית מספקת החברה העולמית. ככה זה לפחות בשוק המחשבים. ישראל שוק קטן וזניח. אנחנו לא משפיעים ישירות על אף יצרנית גדולה. כדי לספק מוצרים לשוק הישראלי יש צורך ביבואנים. יבואנים חייבים להחזיק מעבדות ומערך שירות לקוחות. יבואנים חייבים לבצע חריטת עברית על המקלדת, חוברת הוראות בעברית כי אף יצרן לא עושה זאת עבורם כי אנחנו שוק קטן וזניח. לא משתלם להם להקצות פס ייצור עבור ישראל. זו כבר סיבה מספיק טובה לפערים הגדולים במחיר.

תכלס זה נכון. פערי המחירים נובעים מכל מה שנכתב כבר פה, ועוד סיבות בסגנון הזה.

האמת אבל, שספציפית במקרה הזה, משהו קצת מסריח. איך אני יודע? בדר"כ באתר זאפ, יש הבדלים די גדולים במחירים שמציעות החנויות השונות, כאשר אם ייתכן שכמה חנויות בודדות יציעו מחיר דומה זו לזו בהפרש של אחוזים בודדים. ההבדל בין מחיר פריט יכול להגיע גם ליותר מ-100% הבדל בין החנות הזולה ביותר ליקרה ביותר.

טווח המחירים של המחשב הזה למחשב, משכנע אותי שיש תחרות בין החנויות על המחיר: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=734315

אבל טווח המחירים של ה-N1201 מעלה חשש לתיאום מחירים שאמור להניב רווחים גבוהים למוכרים: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747060.

לא ייתכן ש-17 חנויות ינקבו בדיוק באותו מחיר, על השקל, בתחום הזה.

לכל חנות מתוך ה-17, יש אינטרס להוריד את המחיר אפילו בשקל - מ-3,090 ל-3,089, בשביל להיות הכי זולה בשוק (וככה כל מי שייכנס לזאפ ייראה את החברה הזולה ביותר בראש הרשימה, כאשר היא הזולה ביותר בשוק). ואז אמור להמשיך תהליך, שבו המחיר יירד ל-3,085 ול-3,050 וכך הלאה, כשהמחיר מתעדכן כל כמה ימים, כאשר כל פעם כל חברה מורידה את המחיר למינימום שהיא מוכנה בכדי להצליח למכור ברווח את המוצר (צריך לזכור שהרווח מהמוצר צריך לכסות את עלות השכירות של החנות, עלות המוכרים, עלות החשמל, ההובלה, הפירסום, אחזקת המלאי וכד'. והמטרה בסוף היא גם להרוויח, אף אחד לא עובד בשביל להרוויח בסוף שקל בחודש).

ברוב המוצרים בזאפ, ובייחוד במוצרים הקשורים לתחום המחשבים והאלקטרוניקה, יש תחרות במחירים. גם לפעמים ניתן לראות תופעות של תיאום מחירים, שקל לזהותן כאשר הרבה מאוד חנויות נוקבות במחיר זהה בדיוק לאותו מוצר, בשוק בו לא נוהג שיש "מחיר מדבקה" קבוע לאורך זמן של מוצר מסויים. ולכן אני חושש שהמחיר של 1201N יכול להיות בפועל הרבה יותר נמוך, והחנויות דואגות להשאיר אותו גבוה באופן מלאכותי.

פורסם
  • מחבר

:goodposting:

לא חשבתי על הנקודה הזו בכלל

אני לא חובב של תאוריות קונספירציה - אבל קרטל כזה בהחלט ייתכן

פורסם

אני לא יודע מה איתכם,

אבל אם אני קונה מכשיר בארצות הברית ומשלם שליש מהמחיר, והחנות שאני קונה ממנה מרוויחה (בארה"ב), גם המכס מרוויח, ואני משלם סכום גדול של כסף על משלוח של פריט בודד, ועדיין קונה את המכשיר בחצי מחיר מהארץ, יש פה איזשהו משהו...

אני אישית קניתי טלסקופ גדול מח"ול.

בארץ הטלסקופ עלה 3600 ש"ח (לא כולל משלוח של 116 ש"ח)

בח"ול הטלסקופ עלה 1200 ש"ח.

הוספתי עוד 400 ש"ח משלוח, הוספתי עוד 400 ש"ח מכס.

שילמתי 2000 ש"ח על טלסקופ עם משלוח עד הבית, במקום 3700 ש"ח על טלסקופ עם משלוח עד הבית מהארץ.

יש לציין שלא כמו חנות בארץ, הזמנתי מוצר אחד ולא בסטוקים, והמשלוח שלי הרבה יותר יקר מכל טלסקופ שהחנות קונה בסטוקים.

אותו הדבר היה בנושא העיניות מארה"ב לטלסקופ.

800 ש"ח בארה"ב, 200 ש"ח משלוח, 200 ש"ח מכס, 1200 ש"ח עיניות מארה"ב עם משלוח ומכס.

בארץ? 2300 ש"ח לא כולל משלוח (63 ש"ח) אז 2363 ש"ח, שילמתי חצי.

כמה רווח יש לחנות בישראל על טלסקופ שהיא קונה מהיבואן במחיר נמוך מהמחיר בח"ול?! 200%?!

פורסם

חישוב פשוט.

היבואן קונה בסדר מחיר של 450$ ליחידה.

450$*1.32 (עמלת יבואן, לאחר כל ההוצאות, משלוח וכ"ו..). = 594$.

594$*1.20 (רווח של החנות). = 712.8$.

712.8$*1.15 (מעמ) = 820$.

820*3.77 = 3091 ש"ח.

פורסם

במילים אחרות, היבואן והחנות מרוויחים יחדיו כ60% מהעלות המקורית של המוצר (כשאמנם מההכנסה של היבואן יש לחסר את עלות המשלוח הסיטונאי לארץ). נחמד...

פורסם

לזה שהשווה בזאפ, תיזהר עם השוואת מחירים של לפטופים. אמנם יש לכל דגם שם ייחודי, אבל ישנם אינספור קונפיגורציות כמו מערכת הפעלה, זיכרון, מעבד, מסך, סוללה, אביזרים ועוד ועוד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים