עבור לתוכן

התלבטות לגבי לימודים אקדמאיים

Featured Replies

פורסם

אני כרגע בכיתה יב', ומתכנן ללכת לעתודה.

אני מתבלט בעיקר בין כלכלה+חשבונאות למדעי המחשב.

שני התחומים הללו מושכים אותי אך אינני יכול להגיע להחלטה של מה עדיף.

אשמח לתגובה אולי מאנשים שעשו פה תואר בכלכלה, או באמצע התואר שיוכלו טיפה לעזור לי בעניין .

האם יש יותר אפשרויות עיסוק לכלכלנים על פני מדמח"ניקים? האם קל יותר למצא עבודה בכלכלה? מה המשכורות ההתחלתיות?

פורסם

אם תלמד כלכלה + חשבונאות, אתה לא תהיה ממש "כלכן" אלה רואה חשבון. במצב הזה המסלול הנפוץ הוא סטאז'של שנתיים במשרד ובחינות מועצה להסמכה. (3 או 4 שנות לימוד)

עריכה : אנחנו מדברים על תואר ראשון, נכון ?

פורסם

עם עתודה בכלכלה, אתה בסופו של דבר לאחר הלימודים מגיע לאג"ת רבתי.

שם במשך כשש שנים תהיה אחראי על המון, המון, המון כסף. שש שנים של ניסיון בעבודה עם סכומים מטורפים, "חברה" ענקית ומסובכת. ניסיון שהמון אנשים היו הורגים בשביל שיהיה להם. כשאתה יוצא מהצבא, יש לך ניסיון ממשי ומעולה בתחום, ותוכל ישר ללכת לעבוד בחברות הגדולות במקום להוכיח את עצמך בקטן.

פורסם

מה שלא תבחר תיקח בחשבון שלא יקרה כלום אם תתחיל בכיוון מסוים ואז תעזוב לכיוון אחר באמצע כי תבין שאתה לא במקום הנכון..

פורסם
  • מחבר

שם במשך כשש שנים תהיה אחראי על המון, המון, המון כסף. שש שנים של ניסיון בעבודה עם סכומים מטורפים, "חברה" ענקית ומסובכת. ניסיון שהמון אנשים היו הורגים בשביל שיהיה להם. כשאתה יוצא מהצבא, יש לך ניסיון ממשי ומעולה בתחום, ותוכל ישר ללכת לעבוד בחברות הגדולות במקום להוכיח את עצמך בקטן.

וואלה?

זה מנסיון או מידע ממשהו קרוב?

ד"א מה ההבדל בין סוגי הכלכלות השונים?

פורסם

שירתתי באג"ת וזה מה שהבנתי מכל העתודאים שהגיעו אלינו.

אני לא יודע בידיוק מה הם למדו, אבל הם עוסקים בתקציבים וכאלה, ככה שזה בוודאות לא "מדעי החברה" :-X

פורסם

כלומר מבחינת השכר יש עדיפות לכלכלה וחשבונאות?

ומה הסיכויים להתקדם ככה ולצבור את הניסיון הזה ללא עתודה? אפשר להתקדם בלי קשרים ולצבור את הניסיון הדרוש?

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד דעות\תגובות

פורסם

אם תשאל אותי עדיף להגיע לכלכלה לאחר שכבר יש לך ידע במקצוע יותר יצרני, עדיף לך לבוא לכלכלה (או למנהל עסקים) לאחר שכבר יהיה לך נסיון בהיי-טק לדוגמא.

למד מדעי המחשב ותתברג לתפקיד טוב בצבא, ולאחר מכן תמשיך בהיי-טק או שתלמד כלכלה ותלך לתפקיד ניהולי יותר בתחום.

תואר בכלכלה כשלעצמו הוא די סתמי, אפילו עם תואר בפסיכולוגיה יכול להיות שתהיה כלכלן יותר טוב.

פורסם

שים לב שהוא אמר חשבונאות וכלכלה

חשבונאות זה מאוד "מקצוע"

בכל מקרה אני בעד שתלמד מה שמעניין אותך, אני אישית לומד עכשיו שנה שניה חשבונאות וכלכלה ואני עדיין לא בטוח שזה בהכרח היה עדיף מללכת ללמוד הנדסת חשמל (זאת הייתה ההתלבטות שלי)

פורסם
  • מחבר

אם תשאל אותי עדיף להגיע לכלכלה לאחר שכבר יש לך ידע במקצוע יותר יצרני, עדיף לך לבוא לכלכלה (או למנהל עסקים) לאחר שכבר יהיה לך נסיון בהיי-טק לדוגמא.

למד מדעי המחשב ותתברג לתפקיד טוב בצבא, ולאחר מכן תמשיך בהיי-טק או שתלמד כלכלה ותלך לתפקיד ניהולי יותר בתחום.

תואר בכלכלה כשלעצמו הוא די סתמי, אפילו עם תואר בפסיכולוגיה יכול להיות שתהיה כלכלן יותר טוב.

זה כנראה מה שאעשה

פורסם

רוב הסיכויים שאחרי שתסיים תואר במדעי המחשב, ואחרי הניסיון בצבא אתה תרגיש שזה מיותר ללמוד עוד מקצוע - יש דרישה בשוק ומשכורות בשמיים לבוגרי מדעי המחשב עם ניסיון.

פורסם

חבל שאתה מדבר שטויות ומטעה את הבנאדם.

בתור עתודאי שמשרת עכשיו בצבא, כלכלן, במערך התקציבי בצה"ל, כמות הכלכלנים ("קציני התקציבים") הכי גבוהה היא באכ"א ובאט"ל. בשאר היחידות צריך הרבה פחות כלכלנים, ובטח שלאג"ת הסיכויים שלך להגיע הם לא גדולים.

רשמית, הוקם חיל חדש בצה"ל שנקרא "חיל התקציבים". 100% מהקצינים שם הם בעלי תואר ראשון בכלכלה, כאשר מעל חצי מהם בעלי תואר שני (לרוב במנהל עסקים).

המשמעות העיקרית בעצם קיומו של החיל היא שקצין, שעובר תפקיד כל שנתיים-שלוש, עובר גם חיל. כלומר - אם תלמד כלכלה ותתגייס - הגיוני שתעשה במהלך השירות של ה-6 שנים שלך 3 תפקידים בחיילות שונים: אט"ל, אכ"א, מז"י, חמ"ן, ח"י וכד'. מאוד לא סביר שתישאר באותו חיל לאורך כל השירות שלך.

אתה תהיה אחראי על מספרים של 8-10 ספרות (עשרות מליונים עד מילארדים), כאשר "אחראי" זה לא הכי מדוייק.

אין מצב, בחיים, עם כל הכבוד לזה שעשית תואר ראשון בכלכלה, שתהיה לך המילה הבלעדית והיחידה על עשרות מליוני שקלים. זה הרבה יותר מסובך מזה. על כל שקל יש בדר"כ מספר גורמים מוערבים, שכולם חייבים לפעול במסגרת הפקודות והנהלים, שכן משאירות להם גמישות לקבלת החלטות ולתעדוף. לא תקבל פתאום 500 מיליון שקל ויגידו לך "רוץ, תקבל החלטות לבד". יש, וזה חשוב וטוב מאוד שיש, מספיק מנגנוני בקרה בכדי לוודא שכל החלטה שתתקבל בתחום התקציבי תהיה מקצועית ואיכותית. בתור קצין תקציבים תתעסק הרבה בתיכנון. באט"ל למשל, בתור הגורם האמון על המשאבים, אתה בעצם תחליט מה יבוצע בצבא ומה לא, ובאיזה איכות ובאיזה כמות. אט"ל זה אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, מה שאומר שכל נושא המזון, הציוד, ההובלה, הבינוי, הרפואה וכד' - מבחינת אם לבצע או לא, ואם כן, מה הכמות ומה האיכות - יושפע ישירות מההחלטות שלך. קצין תקציבים בצבא זה תפקיד מאוד מאוד חזק.

אין לך מושג. הכוח שיש לך ביד, בתור קמ"א או סגן, בכל החלטה, מכה גלים קדימה, על כל צה"ל. אני בתפקיד הראשון שלי בצבא (לא אחשוף מהו), עבדתי מול כל גופי צה"ל - ח"א, חמ"ן, ח"י, מז"י - כולם. והייתי אחראי על תחומים שהשפיעו ממש ובאופן ישיר על כל חייל, קצין או נגד בצה"ל.

בנוגע לניסיון - יש פה בעיתיות. הצבא פועל לפי מודלים תקציביים משלו, והמטרה העיקרית היא ניהול משאבים מושכל וחסכוני. מה שתלמד בתואר יעזור לך בגיבוש ראייה וחשיבה כלכלית נכונה (דבר הכרחי ביותר), אבל לא תשתמש בשום מודל (למען ההגינות - בשום תפקיד כלכלי אחר במשק כמעט לא תשמש במה שתלמד בתואר, אבל מה שתלמד חשוב להבנת הכלכלה ומהות החשיבה הכלכלית). הניסיון הפרקטי לשוק העבודה האזרחי כמעט ולא קיים, אבל רק העובדה שעסקת בעבודה כלכלית, בתור קצין בצבא, עם היקפי תקציב כ"כ גדולים, תספיק בכדי להכניס אותך בקלות לתפקידים טובים באזרחות. הניסיון לא קיים, כי הצבא הוא לא חברה עסקית שמטרתה היא לעשות רווחים, והצבא לא מתנהל כמו בנק (שהוא גם חברה שמטרתה לעשות רווחים), ואין קשר בין אנליסט או ברוקר למה שעושים בצבא.

אני ממליץ לך בחום ללכת לעתודה בתחום הכלכלה, אם אתה רוצה ללמוד כלכלה. שוב - ההשפעה והכוח והחשיבות שיש לקצין תקציבים בצבא היא גדולה מאוד. אבל רק אם אתה בטוח שכלכלה מעניינת אותך. זה די טראגי לחתום 6 שנים בצבא ולעסוק במשהו שאתה ממש לא אוהב - ויהי זה כל דבר וכל תואר שהוא. אז תחשוב טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים