עבור לתוכן

2 שאלות כלליות (אחת ממש מסובכת)

Featured Replies

פורסם

נתחיל מהשאלה החשובה והקשה:

בלוח אם, בכרטיס מסך, בזיכרון מטמון ושאר רכיבים במחשב יש דיסק קשיח פיצפון, האם אפשר להשתיל שם טרויין?

אם כן, פירמוט רגיל של BIOS עם דיסק ווינדוס - ימחוק את זה?

אם לא, איך אפשר לפרמט את החלקים האלה?

התייעצתי עם דוקטור מהטכניון והוא אמר לי שכנראה אפשרי אבל צריך לבדוק את זה כי זה מסובך..

השאלה הפחות חשובה:

קניתי דיסק מקורי של ווינדוס, אבל מחנות די חאפרית במחיר מוזל, איך אני יכול לבדוק שהדיסק מקורי?

ואני לא מתכוון וCD KEY, אלה שהדיסק לא דיסק צרוב עם טרויין או משהו כזה

פורסם
בלוח אם, בכרטיס מסך, בזיכרון מטמון ושאר רכיבים במחשב יש דיסק קשיח פיצפון, האם אפשר להשתיל שם טרויין?

אין שם דיסק קשיח, יש שם שבב זיכרון/BIOS מוגן שלמערכת ההפעלה אין גישה אליו. תאורטית אתה יכול להעתיק לשם מה שאתה רוצה, כל עוד אתה עושה את זה מהמחשב המקומי (פיזית) עם תוכנה ייעודית שיודעת לכתוב למקומות האלו - אבל אם, נניח, תעתיק וירוס לכרטיס המסך שלך, מה שיקרה זה שתשאר בלי כרטיס מסך ובלי שום יכולת לתקן אותו.

כמובן שאין דבר כזה "פרמוט BIOS" או כל שטות אחרת בסגנון, ובטח שאין שום קשר לשום דיסק של שום מערכת הפעלה שהיא, ואם הרסת (במו ידיך) את כרטיס המסך שלך, אתה יכול לזרוק אותו לפח.

פורסם
  • מחבר

איך מעדכנים גירסא של לוח אם?

העידכון נשמר על הדיסק של המחשב או הזיכרון של הלוח?

יש איזה שהיא תצוגה שמפעילים את המשב גם ללא דיסק קשיח, היא קשורה לעידכון של הלוח אם?

שמעתי פעם אבל שאי אפשר לעדכן את זה מרחוק רק עם גישה פיזית למחשב, על זה דיברת?

או שעשיתי סלט?

פורסם

תחשוב על ביוס כסוג של ROM (יותר מדוייק EEPROM). גם אם ניגשת אליו כדי לבצע עדכון קושחה כל דבר אחר חוץ מהקושחה פשוט לא יעבוד, לא משנה מה.

אין פה בכלל מה להשוות עם דיסק קשיח.

כמו שכתבת, באמת עשית פה סלט.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

הנושא הזה די מעניין וגדול מדי בשביל להסביר לי דרך האינטרנט,

יש איזה ספר שיסביר לי מסביב וגם יענה על השאלה הראשונה ששאלתי.

במיוחד מעניים אותי למה לא יעבוד, איך מהתחלה שמים את זה שם, ואפילו אם לא יעבוד -- איך מוחקים או מזהי9ם שיש שם משהו.

פורסם

מה לא ברור? אם תשים למחשב מערכת הפעלה של טוסטר זה פשוט לא יעבוד... :P (סתם דוגמה כדי להמחיש לך את העניין.)

פורסם
  • מחבר

סבבה, העיניין ברור.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה, אבל השאלה החשובה - איך מתגוננים נגד PCI ROOTKITS?

קיימים בכלל ספרים בנושא?

מצאתי את זה אם זה עוזר למישהו רק למי יש כוח עכשיו לסירטון של שעה

פורסם

תוכנת אנטיוירוס שמודעת לRootkits. הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי. מנסיוני, רוב המזיקים היום זה ספיוורים מציקים (מקפיצים פרסומות) בד"כ.

פורסם

אם, נניח, תעתיק וירוס לכרטיס המסך שלך, מה שיקרה זה שתשאר בלי כרטיס מסך ובלי שום יכולת לתקן אותו.

כמובן שאין דבר כזה "פרמוט BIOS" או כל שטות אחרת בסגנון, ובטח שאין שום קשר לשום דיסק של שום מערכת הפעלה שהיא, ואם הרסת (במו ידיך) את כרטיס המסך שלך, אתה יכול לזרוק אותו לפח.

אני לא כל כך מסכים עם מה שכתבת.

1. יש שבבים כפולים שבמקרה של אי יכולת העלאה, השבב גיבוי לוקח פיקוד ואז מעתיק עותק לשבב השני - בלוחות אם יקרים יותר בד"כ (בכרטיסי מסך לא נפגשתי עם כאלה).

2. בקשר לכרטיסי מסך, אם פלאש נכשל, יש עדיין שיטה לסדר את העסק, לוקחים כרטיס מסך PCI ישן ומחברים ואז נכנסים לביוס Init Display First מ-PCI ולא PEG, אחרי זה במקביל מחברים את שני הכרטיסים ונכנסים לדוס (בד"כ רק בדוס התוכנות פלאש עובדות), משם עושים פלאש מחדש והכרטיס PCI-e היקר קם לתחיה...

הרעיון המקורי לא שלי, אבל הנה קצת פרטים:

http://www.techpowerup.com/articles//overclocking/vidcard/34/1

* אגב יש גם שיטה להתעסק עם הצ'יפ עצמו ולהלחים אליו ושטויות, אם הכרטיס באחריות זה רעיון גרוע.

פורסם
  • מחבר

יש לך שם לתוכנה כזאת?

פורסם

יש לך שם לתוכנה כזאת?

זו לא תוכנה מהסוג שאתה חושב. התוכנה מאתר היצרן של הכרטיס מסך שמיועד לפלאש - וכמובן שמתאים במיוחד לו.

כנס לאתר יצרן של הכרטיס מסך ותאתר אותו ותראה אם יש תוכנה בשבילו (מן הסתם אם עשית לו פלאש אז השתמשת בכזו).

פורסם

באשר לבדוק האם הקוד שלך חוקי, תתקשר למיקרוסוטפ ישראל , תיתן להם את המספר והם יאשרו לך אם המספר חוקי. הדיסק עצמו לא אומר כלום על החוקיות.

אפשר להתקין מדיסק אחד מערכות הפעלה לאל, לקוחות אבל לכל אחד להכניס בהתקנה קוד משלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים