עבור לתוכן

התלבטות רכישת lenovo T61 משומש או T400 מחודש

Featured Replies

פורסם

החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים כי פשוט נמאס עלי להתרוצץ בין חדרים כל פעם שאני צריך לבדוק משהו בויקיפדיה/גוגל. כמו כן נמאס לי לחפש מחשב פנוי באוניברסיטה. התקציב עומד על 3,000 שקלים. בהתחלה חשבתי לקנות נטבוק, אבל ירדתי מהרעיון כי זה פשוט צעצוע. מחשב חדש נורמלי לא ניתן לרכוש בתקציב. מדובר במחשבים בסיסים לחלוטין, גדולים, כבדים, מקלדת גרועה, סוללה חלשה, מפרט חלש. עשיתי חיפוש ב-ebay ומצאתי כמה אפשרויות נחמדות. הראשונה T61 משומש עם מפרט לא רע בכלל. מהתמונות נראה לא רע בכלל. (במצב טוב) מפרט:

Thinkpad Model 7664-17U

T7300 2.0GHz 4MB L2 CACHE

3GB RAM

160GB 5400rpm HD

14.1in 1440x900 (WXGA+) Widescreen TFT LCD

128MB nVIDIA Quadro NVS 140M

CDRW/DVDRW

Intel 802.11A/B/G/N Wireless WIFI (4965AGN)

Bluetooth

Modem

1Gb Ethernet

Synaptics UltraNav Trackpoint & Touchpad

Secure chip

Fingerprint reader

Intel Turbo Memory (disabled in Windows XP)

6c Li-Ion 4400mAh

אחלה מעבד, אחלה כרטיס מסך (יותר טוב מכרטיס מובנה), צורב, כרטיס רשת בתקן N ועוד כמה דברים נחמדים. המחירה נסגרת עוד כיום. אני מאמין שאוכל להביא את המחשב ב-2300 שקלים כולל משלוח ומיסים. (מע"מ לפי 16.5%)

המחשב השני T400 מחודש:

Intel Core 2 Duo Processor P8600 at 2.40 GHz w/ 1066Mhz 3MB L2 Cache

14.1” TFT WXGA+ Widescreen CCFL backlite

1440 X 900 MAX RES

2GB DDR3 super speed SDRAM

160GB SATA HDD

Intel Wireless Wi-Fi Link 5100 Wireless N

New Intel GMA 4500M HD Video card

מעבד חזק וחסכוני יותר, אבל כרטיס מסך יותר חלש ופחות זיכרון. בנוסף לא צויין אם מדובר במחשב שעבר חידוש מקצועי של לנובו או לקוחות שמכרו לחנות מחשבים מקולקלים שתוקנו והוחזרו למכירה. המחשב המחודש יעלה בסביבות ה-2700/2800 ש"ח כולל משלוח ומיסים.

מה דעתכם? יש אפשרות שלישית?

פורסם

בקש מהמוכרים את המספר הסיריאלי וברר באתר של לנובו את האחריות.

אם אין אחריות - אל תסתכן.

אם יש אחריות לשניהם - ה T400 נראה לי אופציה טובה יותר.

כרטיס המסך של ה T61 אינו טוב באופן משמעותי מה 4500 , 2 גיגה זכרון מספיק בדר"כ ואם לא אז השדרוג קל וזול.

ה T400 מחשב מודרני יותר ועדיף.

יש תמונות מפורטות ? אין שריטות ,פגיעות, פיקסלים שרופים או כל דבר אחר שלא יהיה נעים לראות כשהמחשב יגיע ?

זה די בעייתי לקנת מחשב משומש בלי לראות אותו קודם ועם יכולת החזרה מאוד מוגבלת ויקרה.

שלח קישור לדף המכירה, אולי נוכר לעזור לך יותר.

פורסם

יש הרבה מחשבים ב3 אלף חלקם עם אחריות ל3 שנים

סתכל בשרשור שפתחתי

פורסם
  • מחבר

לשניהם יש אחריות בארץ. בדקתי באתר של לנובו. ה-140 מקבל ציון גבוה פי 2מ-4500 ב-3DMARK2006. צריכת חשמל זה כבר סיפור אחר.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160395232242&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

זה T61.

זה T400:

http://cgi.ebay.com/IBM-LENOVO-THINKPAD-T400-P8600-2GBRAM-160GB-WXGA_W0QQitemZ260538979658QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item3ca955554a

שימו לב שרוצים יותר כסף על משלוח. אה, הם כתבו שהמחשבים נרכשו מחברות שפשטו רגל ובקושי היו בשימוש.

http://cgi.ebay.com/Lenovo-ThinkPad-T400-P8400-14-1-2-26Ghz-4GB-RAM-3Y-WTY_W0QQitemZ300386725473QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item45f071ae61

עוד אחד. מעבד יותר חלש אבל יותר זיכרון.[br]פורסם בתאריך: 19.01.2010 בשעה 14:42:40

יש הרבה מחשבים ב3 אלף חלקם עם אחריות ל3 שנים

סתכל בשרשור שפתחתי

לא אותה ליגה. זה כמו שתעשה השוואה בין פיאט חדשה ל-BMW משומשת. אותו כסף אבל רמה אחרת לגמרי.

פורסם

אני הייתי הולך על האחרון.

אמנם יעלה 3400 ש"ח אחרי מע"מ (רק 16%, הרווחת ;) )

אבל הוא חדש ועם 3 שנים אחריות. לדעתי שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים בשביל שקט נפשי לשלוש שנים.

"מעבד יותר חלש" בצורה ממש לא משמעותית.

אבל גם ה T61 נראה מחשב שמור וממוכר אמין, ואולי שווה לך לחסוך 1000 שקלים ועדיין לקבל מחשב טוב לכל הדעות. קח רק בחשבון שהמחשב בן יותר משנתיים וחצי (וכך כנראה גם הסוללה...)

בסופו של דבר, עומק הכיס שלך זה מה שקובע !

פורסם

אתה צריך להוסיף לכל זה מע"מ והחלפת מקלדת ואולי קניית סוללה חדשה

לא בא לבאס אותך, תלוי בשימושים שלך, אם אתה צריך מחשב כזה אז שווה לך פשוט אני גם סטודנט ואני צריך מחשב כזה טוב

בדקת שהאחריות בינלאומית?

פורסם
  • מחבר

כל החישובים כוללים מע"מ ומשלוח. מקלדת לא צריך להחליף. וכן, יש אחריות בינלאומית.

פורסם

טוב אם תוכל לפרסם פה כשהמחשב הגיע אני אשמח

החלפת מקלדת זה זול משהו כמו 150 שקל וזה שווה, המדבקות זה חארטה

פורסם
  • מחבר

בכיף. כנראה אלך על ה-T61.

פורסם

דווקא הייתי הולך על ה-T400. הT61 כבד יותר (מוזר, אבל נמדד במאזניים דיגיטליים), בעל ביצועים פחותים, חיי סוללה קצרים יותר ובנוסף עם הכרטיס הבעייתי של nVidia.

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל הוא גם הרבה יותר יקר.

פורסם

500 שקלים (לפי החישוב שלך)? בהחלט שווה את ההבדל.

פורסם

לא יודע לגבי הדגם השני, אבל ברשותי LENOVO T61 כבר שנתיים.

המחשב מתנייד ברמה האינטנסיבית ביותר שניתן לתאר (נסיעות בילקוט מדי יום, טיסות תכופות (למעלה מ 2 בחודש) והרבה זמן עבודה ללא מטען).

חוץ מזה שהמחשב מכוער, הוא באמת סוס עבודה. מתחבר לEXCHANGE עם OUTLOOK המכיל מעל ל 3 ג'יגה PST ועובד בצורה חלקה.

הסוללה מחזיקה למעלה מ 3 שעות והמחשב בן שנתיים. אני חושב שזה אומר הכל.

באופן קבוע עובד עם דפדפן ו 10-15חלונות פתוחים, קבצי EXCEL עמוסים במידע ועדיין - המחשב סוס.

המסך לא מדהים בעיני, די כהה, וללא סוללה מאוד חשוך. אבל עדיין, אם מדובר באמינות - אני נותן GO...

יחד עם זאת... מחודש או משומש.. לא הייתי קונה.

עריכה - לא מדובר באותו דגם . אלא ב Lenovo ThinkPad T61 7659-CTO שהיום עולה בסביבות ה 5K.

פורסם

המסך לא מדהים בעיני, די כהה, וללא סוללה מאוד חשוך.

המסך די על הפנים, אבל לגבי הסוללה - תשנה את בהירות המסך ב-BIOS מ-Normal ל-High, ואז הבהירות על סוללה תישאר אותו דבר.

יחד עם זאת... מחודש או משומש.. לא הייתי קונה.

למה? אם יש אחריות, למה לא? הדבר היחיד הוא שבכל קנייה של מחשב משומש הייתי בודק אותו אישית טרם הקנייה, מה שלא מתאפשר בהזמנה אינטרנטית. מצד שני, הם מאפשרים להחזיר את המחשב אם הלקוח לא מרוצה (למרות שזה כמובן סיבוך).

פורסם

מסכים ב-100% לגבי מחשב משומש. אם ראית את המחשב והוא נראה טוב ושמור, הסוללה מחזיקה טוב, יש אחריות יצרן לתקופה ארוכה, ואתה יכול לחסוך מאות ואף אלפי שקלים, או לקנות מחשב איכותי שלא יכולת להרשות לעצמך אחרת, אז בהחלט כדאי לקנות משומש.

ואכן, בהזמנה מאי-ביי זה קצת בעייתי, מאחר ואין אפשרות לראות את המחשב ולבחון אותו מקרוב, וגם אם תוכל להחזיר אותו, לא תקבל בחזרה את המסים ששלמת ואת דמי המשלוח (ואת הזמן שבזבזת...).

בשורה התחתונה, בתקציב מוגבל - עדיף מחשב איכותי משומש (עם אחריות) מאשר מחשב חדש אך פחות איכותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים