עבור לתוכן

טענה/דעה - אנושות מתקדמת טכנולוגית אבל אנחנו חוזרים להיות קופים?

Featured Replies

פורסם

כל החיים שאתה רואה סביבך נוצרו ע"י מחשבות שלך ושל אנשיםפ סביבך.

להמציא את העכבר שאתה משתמש בו, את השולחן שאתה יושב מולו וגם את החברה שיש לך עכשיו. לא הייתי חושב -זה לא היה מגיע. -אם מישהו לא היה חושב עלו קודם לא היית משתמש בו.

מחשבות נעשות המציאות (למרות שאפשר להמשיך לדבר על זה...).

עכביש בכביש אם ככה אתה חושב, שיבושם לך.

מחשבות .....קרה לך פעם שלא הצלחת להירדם מרוב מחשבות ? קרה לך פעם שמישהו עיצבן אותך כל כך שהיית שקוע במחשבות הרבה הרבה ?

או שסתם היית מוטרד משהו וחפרת בראש שעות על שעות ?

נראה לי שזה מה שיקרה לך אם תתעסק עם המחשבות יתר על המידה ....אני מקווה שתשכיל להרפות מדי פעם מה"מחשבות האלה " אחרת תסבול .

• תגובות 54
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא חושב שיהיה בעייה כזאת בעתיד

בכל מקרה נוכל לסדר את זה או באמצעות זרע מוקפא או באמצעות הנדסה גנטית ושמירת גנים של גאונים

פורסם

אני לא מבין את ההקשר המכירתי של הסוד.. וכן ראיתי את הסרט והם לא מנסים מכור שום דבר :S

והסוד הוא רק מציג את הרעיון של הדבר.. חשיבה חיובית זה הכל.

יש ספר הרבה יותר מעניין שנקרא "כוחות של התת מודע" ומעמיק הרבה יותר לגבי הסתכלות על החיים בדרך החיובית והאופטימית.

כל עוד הדברים האלה אמורים לעשות לנו טוב אני בעד.

דבר שני אני חושב שכל מקום מתורבת ומתקדם הופך להיות טיפש בצורה מסויימת.. פעם בשביל לשרוד היית צריך חוכמת חיים או הרבה שרירים

היום אתה צריך להיות רובוט.. מבחינת עבודות ומחינת אורח חיים..

בילוי שלנו זה קניונים, לא הרבה אנשים מבשלים היום (צעירים) ובכלל הכל מהיר וכמה שפחות להתאמץ.. פה ועכשיו וממשיכים הלאה.. אבל ככה זה אנחנו חברה מפונקת ועצלנית שמחפשת לעשות כמה שפחות ולקבל כמה שיותר.. מה שיוציא אותנו טיפשים בסופו של דבר.

ככה זה שעושים הכל בשבילך..

פורסם

אני לא מבין את ההקשר המכירתי של הסוד.. וכן ראיתי את הסרט והם לא מנסים מכור שום דבר :S

והסוד הוא רק מציג את הרעיון של הדבר.. חשיבה חיובית זה הכל.

יש ספר הרבה יותר מעניין שנקרא "כוחות של התת מודע" ומעמיק הרבה יותר לגבי הסתכלות על החיים בדרך החיובית והאופטימית.

כל עוד הדברים האלה אמורים לעשות לנו טוב אני בעד.

קראתי את הספר. מומלץ מאד.

פורסם

בקשר לנושא ולא לסרט.

על פי תאורית מלתוס היינו צריך למות מרעב לפני עשרות שנים אך מה הציל אותנו? למה אנחנו בחיים כעת? כן כן התקדמות הטכנולוגיה.

למי שלא לא שמעה על תאוריה זו, תמצית התאוריה אומרת שמכיוון שבני האדם הולכים ומתרבים הרבה יותר מהר מהמזון הזמין לטענתו היינו מגיעים למצב שבו אין מספיק מזון על מנת לאפשר לאנשות להתקיים. מה שתומאס מלתוס (1766-1834) לא לקח בחשבון זה את התפתחות הטכנולוגיה, אם זה בתחום החקלאות או בתחומים אחרים. לדוגמא התפתחות הטכנולוגיה בתחום החלאות אפשרה לאדם לספק כמות מזון זמינה רבה הרבה יותר ממה שהצליח האדם לספק קודם לכן.

מה שאני מנסה לומר זה שהגענו למה שהגעו בזכות ולא בחסד.

בגלל התפתוחות הטכנולוגיה לפי דעתי הציפיה מהאדם היא לקבל השכלה גבוהה בכדי שיוכל ליצור דברים חדשים ולהתפתח עוד יותר מכן שאני לא רואה שום סיבה שעם השנים בני האדם יהפכו לטיפשים יותר אם כבר לחכמים יותר.

פורסם

השאלה היא מה מביע על חוכמה?

מישהו שיש לו תואר מפואר? אני מכיר הרבה סטומים כאלה..

מישהו שיודע את כל התורה בעל פה? (לשיקולכם )

מישהו שיודע לנהל חברה? לעשות עסקים? לנהל משק?

כל הדברים האלה לא בהכרח מראים על חוכמה.. הם מראים בעיקר על ידע, דבר נרכש.. (ונכון יש כאלה שנולדים עם זה ויותר קל להם..)

אנחנו למשל יכולים לחשוב שאדם ששואל "איפה זה התחל?" הוא טיפש..זה רק מבחינתנו.

ובכלל נשאלת השאלה, למה אנחנו צריכים לדעת דברים שלא יהיו לנו לשימוש.. למשל מה אני צריך לדעת איך מגדלים עגבניה?

הרי אני לא אגדל עגבניות אף פעם..

אני חושב שבסופו של דבר הידע הבסיסי תמיד ישאר גם אם נחיה בספינות חלל בירח.. אבל מי יודע אולי העולם באמת יהיה כמו ב WALL-E

וכולם יהיו שמנים טיפשים שיודעים רק ללחוץ על כפתורים ולדבר אחד עם השני כל היום במסנג'ר..

פורסם

שאלה טובה אם כי חבוטה.

הייתי מנסח אותה טוב יותר- האם הפסקנו להיות קופים בגלל הכלים בהם אנו משתמשים?

כלומר- האם בגלל שהכלים בהם אנו משתמשים הם משוכללים יותר האם זה תורם לאנושיות שלנו?

האם במידה והייתי מקבל לידיי טכנולוגיה חייזרית מתקדמת המיטיבה את איכות חיי ואף הייתי טורח לנתח ולהבין את מנגנוני הפעולה שלה- האם הייתי מתרחק יותר מן הקוף בשל כך? האם הייתי מתקדם יותר אל ה"נאורות"? האם היית מחשיב אותי כאדם טוב יותר?

עצם קיומה של טכנולוגיה היודעת להנעים את זמני בשירותים, ממזגת את החדר בו אני ישן ומעסה את כפות רגליי העייפות מישיבה על כיסא משרדי מודל 2010 לא מקדמת אותי, לדעתי, כהוא זה, במרחב הדמיוני שמתחת כקו המתקדם מן הקוף אל משהו נשגב יותר.

DXM העלה טענה מעניינת שהטכנולוגיה מקלה על חיינו ומאפשרת ביתר קלות את השרדותם והתקדמותם של... אקרא לזה "המתקשים"- בכל תחומי החיים בין אם זה רפואי, השכלתי, אסטתי, הפרייתי וכהנה וכהנה בעיות אשר בעולם הישן היו ככל הנראה מקצרות שושלות משפחות. דעתי אינה שלאותם "מתקשים" אין קיום בחיינו כדוגמת הוויכוח הספרטני שעלה כאן... בסה"כ גם עניינים של אופנה, למשל, הם בעלי השפעה מכרעת. גם אג'נדה פוליטית יכולה לקבוע מה "רצוי מבחינה גנטית" אם מישהו הספיק לשכוח את המדע הנאצי המתקדם. איזו תבונה ניתנה לו לקוף לדעת איזהו קוף טוב יותר ואיזהו טוב פחות, לאיזה לתת חיים ומאיזה לקחת? ומאיזו בחינה ימדד הדבר? מבחינה של IQ? מבחינה של יופי אסטתי? עמידות למחלות? פוריות? יצרים/אמנות/אמונה/נגיעה אלוהית/צניעות/טוב-לב/הסתפקות במועט/יכולת מכירה אגרסיבית...?

שניתן לקוף להחליט? שאנחנו נחליט? רק את עצמנו אנחנו משלים. אנחנו הקופים שבטוחים בעצמם כי הם יודעים טוב יותר מן המערכת הבלתי נתפסת אשר יצרה אותם בין כל שאר יצירותיה המורכבות. טרם שלמדנו מן המעט הסובב אותנו אנו שואפים כבר להתערב מתוך איזו ידיעה מופרכת כי הכל כבר "ברור" ואנחנו "יודעים" מה צריך להעשות, היכן וכיצד...

באמת... נו באמת...

גם קוף יכול להתכחש לטבעו האמיתי :lol:

פורסם

השאלה היא מה מביע על חוכמה?

מישהו שיש לו תואר מפואר? אני מכיר הרבה סטומים כאלה..

מישהו שיודע את כל התורה בעל פה? (לשיקולכם )

מישהו שיודע לנהל חברה? לעשות עסקים? לנהל משק?

כל הדברים האלה לא בהכרח מראים על חוכמה.. הם מראים בעיקר על ידע, דבר נרכש.. (ונכון יש כאלה שנולדים עם זה ויותר קל להם..)

אנחנו למשל יכולים לחשוב שאדם ששואל "איפה זה התחל?" הוא טיפש..זה רק מבחינתנו.

ובכלל נשאלת השאלה, למה אנחנו צריכים לדעת דברים שלא יהיו לנו לשימוש.. למשל מה אני צריך לדעת איך מגדלים עגבניה?

הרי אני לא אגדל עגבניות אף פעם..

אני חושב שבסופו של דבר הידע הבסיסי תמיד ישאר גם אם נחיה בספינות חלל בירח.. אבל מי יודע אולי העולם באמת יהיה כמו ב WALL-E

וכולם יהיו שמנים טיפשים שיודעים רק ללחוץ על כפתורים ולדבר אחד עם השני כל היום במסנג'ר..

אני לא מבין איך סתום יכול להתקבל ללמוד רפואה או הנדסת חשמל כאשר הדרישות המינימליות הולכות וגדלות כל שנה ושנה ולא רק במקצועות אלו,

אבל נניח שסתומים מתקבלים ללימודי השכלה גבוהה, זה עדיין עדיף על להיות ערסים ללכת בלילה ברחובות עם סכינים ולהטריד אנשים סתם בלי סיבה או אפילו לרצוח אנשים.

פורסם

אני לא מבין איך סתום יכול להתקבל ללמוד רפואה או הנדסת חשמל כאשר הדרישות המינימליות הולכות וגדלות כל שנה ושנה ולא רק במקצועות אלו,

אבל נניח שסתומים מתקבלים ללימודי השכלה גבוהה, זה עדיין עדיף על להיות ערסים ללכת בלילה ברחובות עם סכינים ולהטריד אנשים סתם בלי סיבה או אפילו לרצוח אנשים.

יש גם ערסים שמתקבלים ללימודי השכלה גבוהה.. אבל זה לא קשור.

הדרישות הן מה אתה יודע וזה שאתה יודע נוסחאות בעל פה לא אומר שאתה חכם.. זה רק אומר שאתה בעל ידע.

השאלה אם אתה לומד מטעויות, לומד דברים מלהסתכל, מבין דברים מהר, יודע מתי לשתוק ומתי לדבר... אלה דברים שיכולים להעיד על חוכמה..

פורסם

יש גם ערסים שמתקבלים ללימודי השכלה גבוהה.. אבל זה לא קשור.

הדרישות הן מה אתה יודע וזה שאתה יודע נוסחאות בעל פה לא אומר שאתה חכם.. זה רק אומר שאתה בעל ידע.

השאלה אם אתה לומד מטעויות, לומד דברים מלהסתכל, מבין דברים מהר, יודע מתי לשתוק ומתי לדבר... אלה דברים שיכולים להעיד על חוכמה..

כמו שאתה רואה הזכרתי מקצועות שהדרישות להתקבל אליהםן הן גבוהות, אני לא מדבר על מקצועות כמו אדריכלות נוף, או מקצועות ממש מטומטמים שאין להם מטרה.

תראה לי ערס אחד שלומד רפואה, הנדסת חשמל וכד' הדבר הראשון שצריך זה תעודת בגרות ולרוב הערסים אין כזו וגם אם יש היא ממש גרועה שהמוסדות להשכלה גבוהה אפילו לא יסתכלו עליהם.

בהודעה הראשונה שלי הזכרתי את החוכמה כמשהו אבולוציוני אם תשווה כיום את האדם הפשוט לאדם שחיי לפני 100-200 שנה תראה שהוא הרבה יותר חכם כי כמו שאמרת מטעויות לומדים והאבולוציה עושה את שלה.

פורסם

בהרבה ויכוחים רושמים ערסים

מה זה ערס? איך אתם מגדירים ערס?

פורסם

אנ לא הבנתי מה הקשר בין תנאי קבלה למוסד אקדמי כזה או אחר קשורים לדיון , לעניות דעתי לאט לאט לא יהיהו צריכים בכלל מוסדות אקדמאים מפני שהמידע יהיה נגיש לכולם , כבר היום רוב האנשים אינם קוראים לרופאים שלהם ו / או לעורכי דין שלהם ו / או למהנדסים שלהם בשמות התואר המיקצועי שלהם , על מה אתם מדברים בכלל , ראו ערך המכללות , היום אין צורך אפילו בבגרות כדי להוציא תואר , מה החשיבות והעדיפות של התואר , זה משהו אחר לגמרי וקשור יותר להדפה כללית פוליטית והיוצאים מן הכלל אלו האנשים המעולים שאינם אפילו צריכים תואר כדי להתקדם בחיים ואפילו לרכוש ידע נירחב , היום ברור שמי שעובד ומשקיע יכול להשיג מבלי שום קשר שהוא מחייב המציאות למוסד אקדמאי או אחר , סתם תבדקו בעצמכם האם אנשי האקדמיה הם השולטים והדומיננטים בעולם או הם בעיקר אנשים פועלים עבור בעלי ההון ובעלי הכוח והשררה , מישהו יודע מה התואר של סתם נניח נוחי דנקנר או אולי לב לבייב או המנוח טד אריסון אפילו ראשי הממשלה , התוארים זה לפועלים ויש לי הרבה מאוד כבוד ל"פועלים" אבל אלו לא מנהיגים חברתיים ו / או קובעי דעת קהל ו / או בעלי הון .

חוץ מהיוצא מן הכלל כמובן הדגול מכולם במיוחד בהופעתו הבילתי נשכחת בסרט של סשא ברון והוא כמובן אהובנו וידידנו היקר באדם עקום הפה והדעות האינפנטיליות הבחור שיחטט לך בפה ועוד יקח לך כסף על זה הוא לא אחר מאשר ה "דר' רון פול " פפפפחחחחח - חחח

פורסם

הועלו פה הרבה נושאים פילוסופיים גדולים, הרבה השערות ובעיקר המון רעיונות, רוב האנשים פה טוענים להיות "חכמים", או "חסרי מום", אישית אני לא מבין את השקפת עולמם ("אני מושלם, נעלה מהאחרים").

רוב האנשים יודעים שקיים אצלי דבר שאין לאחרים (פיצול אישיות, "אלטר איגו"), ויודעים שאני "חצי אידיוט" ו"חצי חכם", זה איך שאנשים מסתכלים עלי תמיד, וכמה מהם נוטים לשאול אותי שאני מתקרב ל"שטח" שלהם, האם אני החכם או האידיוט?, את האמת אני לא יודע מה ההגדרה של "חכם", איני מעוניין בלהיות אחד, וגם לא ארצה (או שאולי כן, אין לחזות את הגורל), ציונים ממש לא משקף את החוכמה, ערסים אכן מתקבלים לאוניברסטאות על ידי שימוש בשיטת ה"חרישה" שהם מסוגלים לה, ההגדרה הממוצעת של ערס היא אדם ישראלי (ברוב המקרים) ששומע מוזיקה ים-תיכונית, זה בעצם הדבר המשותף היחידי בין כולם, רובם אידיוטים, זה נכון, אבל לא כולם, תפסיקו להצביע על אחרים, תצביעו על עצמכם, רוב חברי לספספל הלימודים לא עזבו את ספרי הלימוד שלהם, אני אף פעם לא פתחתי ספר לימוד ומעולם לא רשמתי באמצע שיעור או השתמשתי במה שרשמתי כדי לחזור על החומר, האם זה אומר שאני חכם? לא, אני פשוט בעל זכרון לטווח ארוך יותר, מה שאני שומע באמצע שיעור "נשמר" אצלי בראש לזמן ארוך יותר ואני משתמש בזה בזמן מבחנים וכמובן בזמן הבגרויות, אני מאמין מאוד שתמיד קיים "איזון", אם יש המון גנים "טובים", יש המון "גנים רעים", אם יש עליה חדה בגנים טובים, תיהיה עליה חדה בגנים רעים, למה גאונות של אדם אחד שיפתח את העולם תתבצע על ידי אדם אחר כעצלנות, ואולם העצלנות זה מה שפיתח את הטכנולוגיה בצורה הטובה ביותר, האין העצלונות בלהגיע לטלווזיה ולשנות ערוץ מה שהכניס אותנו לאינפרא אדום ולהצפנות מתמטיות אלחוטיות?, והרי אותו נושא הוא שהביא את הבלוטוס שדרכו אני יכול לגנוב כחצי מהמידע בעולם בתוך מספר קטן של שעות ונחשב לטכנולוגיה מתקדמת.. הלא היוונים "ריחפו" פסלים מעל האדמה באמונה שהפסלים נשלטים על ידי אלים, שעמד אדם גאון מאחורי הפסלים והשתמש בשרף של עצים כדי לייצור שדה אלקטרומגנטי בין הפסל למשטח שיהיו בעלי אותו מטען, שכמו שידוע לנו היום, - דוחה מינוס, ופלוס דוחה פלוס? (אני מדבר על אלקטרומגנטיות כמובן), אך כמוני, אדם בן 17 שעולה לי"ב שכבר מתעניין באלקטרומגנטיות ופיזיקה חזקה, קיים אדם נייח שלא מתעניין בכלום, לכל "+" מגיע ה"-" שיווצר האיזון, אבל ה"+" (אני בסיפור זה), יש את המינוסים שלו, אני עצלן בצורה מטורפת, אני חסר שאפתנות, חסר לי בטחון עצמי ואני שונא אנשים ושונא חברה, מה שגורם ל"מום" שלי להראות כבעיה פסיכולוגית, מתי שהוא לא, האין כאן האדם הוא האידיוט שמצביע על אחרים ואומר מה הם וחושב שהוא חסר המום? הגאון?

הכחדת הגנים ה"נחותים" והגברת הגנים ה"נעלים" לא תשנה דבר, היא רק תוכיח לי עד כמה פטתי ואידיוט העולם וכל מרכיביו, הרי תמיד אדם יתעצל וישתמש במה שנתון אצלו (מחשב למשחקים ולמוזיקה, לחישובים וכו) גם אם הוא מסוגל לפי עשרות אלפים יותר, ואני רק מוכיח את טענה זו, קוראים לי "איש" מחשבון כיוון שגם אם תעיר אותי באמצע הלילה ותשאל אותי "כמה זה 15 בריבוע? יש לך 2 שניות", 225 היא התשובה, לא לקח הרבה זמן, יש פטנטים לזה (15^2= 225? 16^2= 256?, ההפרש בין 225 ל256 = 31, ו31 = 15+16) היכולת שלי להשתמש בפטנטים אלה לא מעידה על חוכמה או נעלות על אחרים

צד נוסף של "חוכמת יתר" שהופכת ל"אידיוטיות מסוכנת" היא האי אמונה באמונות ישנות, למשל היהדות, כולם יודעים שהיהדות היא הדת הישנה ביותר, התנ"ך הוא ספר שעובר מדור לדור בין יהודים (ואף יצא ממעגל זה) ונחשב לספר רוחני ביותר, המון אנשים רואים בתנ"ך כ"מקור לאידיוטיות", אבל אתם יודעים, יש המון דברים בתנ"ך ששווה להסתכל עליהם, למשל ידוע שפיי התגלה במאה ה16-17 (לא ידוע במדויק, זו רק השערה, אבל זה בטוח בין השנים האלה), אבל הרי שלמה המלך לקח "רצועה" בגודל של 10 "אמות" (אנא החליפו את האמה במטר), וקיבל שטח של "33 אמות, ומעט יותר" (החליפו את האמה במטר שוב), אם באמת החלפנו את האמה במטר, היחידות לא כלכך השתנו כחלוקה באותה יחידה נותנת תוצאה באותה יחידה (לא הנחה פיסיקלית, מתמטיקה בסיסית), וכן, אם מחלקים 33 ב10, מקבלים 3.13, שזה כמעט ופי, אבל רגע התנ"ך יצא עוד לפני הספירה, אז פיי רשום כאן לפני שהיה ידוע?

אותו סיפור אם מספר הימים בשנה ובחודש, עוד לפני שהיו את הכלים האסטרונומיים שיקבעו לנו בעצם מה ההבדל בין כל יום

בסופו של דבר, הדבר שבאמת יביס את האדם וישפיל אותו מבחינה כוללנית, זה הגאווה שלו, בחוסר מומים

כגון יופי סינטטי גדול, אינטלגנציה ברמה מאוד גדולה, מראה גופני מאוד סקסי (אצל נשים בלבד, למשל כל הנקבות האלה שמתלוננות שהציץ הימני שלהם גדול יותר מהשמאלי - זה טבעי, אבל מדוע זה "מום?"), למען האמת, אני אפילו לא יודע מדוע אנשים חושבים שחוסר חברתיות זה תכונה רעה, הרי אני אדם מאוד נחמד ואדיב, זה אפילו אני יודע, האם חברתיות השפיע על זה? לא, לגמרי, אני נחמד בצורה טבעית, שום כוח עליון לא הורה לי להיות נחמד

הדמיון של האדם הוא גם גורם מגביל ואידיוטי, וכאן אני ימשיך עם הדת, רוב האנשים חושבים על "גן עדן" כמקום חלומי ו"גיהנום" כמקום אכזר, ומנהיג הגיהנום, לכאורה השטן, כראש הגרועים ביותר, אבל בעצם, השטן הוא מלאך, והוא בעצם יד ימינו של אלוהים, הוא לא נגד אלוהים כמו הסיפורים והאגדות הנוצריות, שמתבססות על היהדות, שאומרת שאם השטן לא היה עושה את זה, אז אלוהים היה עושה את זה, או שהיה מוצא מלאך אחר שיעשה את זה

מוסר ההשכל הוא : אף אדם לא רשאי לקבוע למי מגיע לחיות, למות או כל דבר אחר, לא מבחינה מוסרית, כי כמו שכולכם יודעים, כל האטומים קשורים בשדה אלקטרומגנטי, חוסר באלקטרון יגרום לחוסר בפרוטון רק לצורך האזון והמנעות מיצירת יון, אם הרגת גאון, הרגת אידיוט יחד איתו, שזה גם הוא וגם אידיוט אחר

אם הרגת אידיוט - הוא יכול להיות גאון במקום אחר, אז גם הרגת גאון, והרגת את מי שמספק לו את ה"אידיוטיות" וה"עצלנות" שלו, כי אין מי ש"יקנה" את ה"גאונות" שלו, שהלכה לשווא

פורסם

נראית כמו תגובה מעניינת, אבל מאוד לא נוח לקרוא אותה.

אתה יכול לרווח ולפסק אותה? תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים