עבור לתוכן

טענה/דעה - אנושות מתקדמת טכנולוגית אבל אנחנו חוזרים להיות קופים?

Featured Replies

פורסם

אז ככה

אולי זה יהיה קשה להבנה אבל העיניין מאוד פשוט אם כי מעניין והוא בעיקר מעניין מפני שהוא העיניין כולל התבוננות והינה סיכומו :

שום דבר לא ישתנה !

הטכנולוגיה הינה כלי בלבד , כל עוד האדם לא ישתנה הטכנולוגיה תשמש אותו לביטוי הצרכים והרצונות שלו , לכן , תמיד יהיו מפגרים בדרגה כזו או אחרת ותמיד יהיו פקחים בדרגה כזו או אחרת ותמיד אלו העצלנים ישתמשו בטכנולוגיה ו / או בכל כלי אחר להצדקת עצלנותם וכו' .

כעת , הרי לא יתכן שהאדם בעקבות הטכנולוגיה לא ישתנה ויפה אלו שדיברו על היכולת ו / או אי היכולת של הטכנולוגיה ליצר אנטלגינציה מלאכותית למרות שאני מנבא שהאדם בהחלט יצליח לעשות זאת ואפילו לא בעוד זמן רב הסיבה ללקיחת הזמן בנושא הפיתוח של האינטלגנציה המלאכותית הוא ראשית הצורך להכיל את כל המידע שמצוי בארץ כדי לשקלל אותו לתוך נוסחאות פעולה שבהתחלה יהיו סטנדרטיות , נניח כמו רובוט שעושה כביסה קרי מכונת כביסה או למשל רובוט שרוחץ כלים קרי מדיח כלים לדוגמה ביצור מכוניות או למשל במפעלים עתירי ידע או אפילו רובוט שאומר לך לאן ללכת קרי GPS הרגע שבו תתהווה האינטלגנציה המלכותית הוא הרגע בו יחוברו המכשירים האלו אחד לשני יחד עם היכולת ליצור אינראקציה הדדית בינהם כולל החלפת מידע והנחלת הוראות והסקת מסקנות בעקבות כך למשל כמו בדוגמה הקלסית של המקרר שמתקשר עם המכולת להזמין חלב שחסר .

בכל זמן שהאדם צריך לסמוך על המכשירים כמו למשל במשימות הנדסיות מורכבות הוא למעשה משתמש באינטילגנציה מלאכותית שבעתיד כניראה תכיל מטריציות של חלקי חיים שיתנו את הגמישות ואת האלגוריתם של החיים כמו למשל סידור עדיפויות במצבים משתנים , אני צופה עתיד מעניין מאוד בו ירחיבו את יכולות האדם בצורה אשר תאפשר לו לאדם לחרוג מגבולות הפלנטה הזו , כמובן כל זאת בתנאי שלא ישמיד את עצמו לפני כן , אבל עדיין אני אופטימי .

לסיכום העתיד הוא אותו דבר כמו היום ושום דבר לא ישתנה למעט הרחבת יכולותיו של האדם , אם הוא מטמטם הוא ישאר כזה רק בצורה קיצונית יותר ולהיפך במקרה של חכם .

כל מה שהטכנולוגיה תקלקל היא יכולה לתקן , האדם נעשה בטאטה בגלל שהוא יושב מול הטלויזיה והמחשב , יש חדר כושר , הדברים בעולם נהפכים ליותר ויותר "רצוניים" כלומר אפשרויות הבחירה של האדם גודלות יחד עם הטכנולוגיה , אפילו אלוהים קרי הטבע איננו יכול להתערב בהחלטות של האדם כמובן אלוהים / טבע / הסתברות / מזל יכולים להתערב בצורה עקיפה אבל לא בצורה ישירה ובמצב סטטי נתון וקיים כמו היום , למי שלא הבין אני מתכוון שתמיד יכול לנחות כאן איזה מטאור שיבטל את החלומות האנושיים יחד עם האנושות - חח - זה כבר היה , או מחלה או כל דבר טיבעי אחר , יתכן גם לטובה ויתכן גם לרעה , אבל בהנחה שהטבע ושות' לא יתערבו האדם ימשיך להיות מה שהוא רק בעל יכולות רחבות יותר , מה הוא האדם יעשה עם היכולות הללו ? כרגיל שטויות ודברים טובים , מה יותר הוא יעשה ? טוב או רע ? לפעמים ככה ולפעמים ככה .

• תגובות 54
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יפה שאתה יודע מה יקרה עוד 500-2000-10M שנים ויותר,

גם חשבו פעם שכדור הארץ מישורי.

אתה מבין שאתה מדבר בלי שמץ של הסתמכתא?

אני מציע שתראה את הסרט "what the blip are u talking about" ואח"כ את "הסוד" -אז תדבר.

פורסם

אפשר אולי להבין למה דוחפים את הסוד הזה לכל מקום?

איך לעזאזל זה קשור להתקדמות האנושות?

פורסם

:funnypost:

:smile1:

רמז ... :aktion031:

:lol:

פורסם

אפשר אולי להבין למה דוחפים את הסוד הזה לכל מקום?

איך לעזאזל זה קשור להתקדמות האנושות?

אם אתה לא מאמין בזה כ"כ אתה באמת מצפה לתשובה שסביר להניח שתצחק ממנה כי לא תואמת להשקפת עולמך? ::)

פורסם

למרות שאני לא מאמין לרעיון שהוא "הסוד" אני עדיין יודע את העקרונות שלו

וכן,אין שום קשר בין הסוד לדיון הזה

פורסם

זה שאני לא "מאמין" ברעיון מסויים(קרי - "הסוד") - לא אומר שאתה צריך מראש לא לדבר עליו מחשש שיצחקו עלייך... זה קצת מטומטם.

פורסם

הרעיון של ה"סוד" הוא שיווקי בלבד ואין כאן שום סוד אלא גימיק שיווקי , כל הסוד הוא דבר ידוע שאומר תשיג את מה שאתה רוצה דרך עצמך , זהו ! אהה כן ותשלפם לי כסף על זה .

מספיק עם השטויות של ילדים קטנים , הנושא הוא האם אנו בתור חברה אנושית מנצלים את היכולות שלנו ללכת קדימה או ללכת אחורה ומזה קדימה או אחורה בכלל ?

אלו הנושאים .

פורסם

כל החיים שאתה רואה סביבך נוצרו ע"י מחשבות שלך ושל אנשיםפ סביבך.

להמציא את העכבר שאתה משתמש בו, את השולחן שאתה יושב מולו וגם את החברה שיש לך עכשיו. לא הייתי חושב -זה לא היה מגיע. -אם מישהו לא היה חושב עלו קודם לא היית משתמש בו.

מחשבות נעשות המציאות (למרות שאפשר להמשיך לדבר על זה...).

עכביש בכביש אם ככה אתה חושב, שיבושם לך.

פורסם
אני חושב שאתה אידיוט אני חושב שאתה אידיוט אני חושב שאתה אידיוט....

וואלה צודק הסוד באמת עובד..

:smile1:

פורסם

כל החיים שאתה רואה סביבך נוצרו ע"י מחשבות שלך ושל אנשיםפ סביבך.

להמציא את העכבר שאתה משתמש בו, את השולחן שאתה יושב מולו וגם את החברה שיש לך עכשיו. לא הייתי חושב -זה לא היה מגיע. -אם מישהו לא היה חושב עלו קודם לא היית משתמש בו.

מחשבות נעשות המציאות (למרות שאפשר להמשיך לדבר על זה...).

עכביש בכביש אם ככה אתה חושב, שיבושם לך.

הבעיתיות ב"סוד":

א. ההצגה שלו כ"סוד", כמעין קוד סודי שאנשים עשירים/שליטים מעבירים אחד לשני וחותמים אותו בינם לבין עצמם - לא נכון בהוויתו, "הסוד" הוא חלק מפילוסופיית החיים הNew-Ageית אשר התפתחה רק בעשורים האחרונים.

ב. הטעות שלך בהגדרה - העולם שלנו לא נוצר על ידי מחשבות אלא בזכות מחשבות/חשיבה.

ביל גייטס לא חשב וחשב וחשב וחשב וחשב "אני אגרום לכך שיהיה מחשב בכל בית בעולם" - זה היה הלך החשיבה שהדריך אותו ובעקבותיו פעל - בלי הפעולה, לחשיבה שלו לא הייתה אפילו משמעות קלה ביותר.

ג. "הסוד" מתבסס על כך שאם תחשוב משהו "חזק מספיק" - היקום קולט הלך חשיבה זה ויוצר אותו בשבילך.

בסופו של דבר, זה רעיון מקביל לרעיון האלוהים - אם תתפלל חזק מספיק, דברים טובים יקרו לך.

אני לא נכנס כאן לרעיון הישות העליונה/קוסמית שמקשיבה לנו - אני רק אומר שאינני מאמין באלוהים(או כל ישות עליונה אחרת) ולכן גם רעיון "היקום המקשיב" הוא טיפה מוזר.

ד. יש כאן עניין של רצון חופשי ובחירה שעניין "הסוד" מתעלם ממנו לחלוטין ואנשים אחרים ונוספים ביקום מלבדי.

כפי שכבר אמרנו, בבסיסו של הרעיון עומד העניין של "מחשבה בוראת מציאות".

בוא ניקח עכשיו תרחיש מסויים:

אני עובד במשרד כלשהו, ואני מאוד מאוד רוצה לקבל קידום - ואני ראוי לקידום הזה בכל צורה שהיא.

אם אני חושב את זה מספיק - אני אמור לקבל את הקידום, נכון?

אבל מי נותן את הקידום, היקום? לא - נותן אותו הבוס שלי.

האם היקום יכול לשלוח לבוס שלי "הוראה" לקדם אותי? ואם הבוס שלי כל הזמן חושב שהוא צריך בכלל לפטר אותי?

לסיכום הסעיף בקצרה - אם היקום שולט בבני האדם הרי שהוא שולט בהלך חשיבתם, ואם הוא שולט בהלך חשיבתם הרי שאינני יכול להשפיע על היקום בהלך החשיבה שלי.

ה. הרעיון של "מחשבה בוראת מציאות" הוא נכון חלקית כאשר מדובר ב"אני".

אני חושב שמפה אגב, הרעיון ה"יקום-קוסמי" התפתח.

אם אתה מתחיל עם מישהי, ואתה כל הזמן חושב "אני מצליחן, אני נראה טוב, אני רוצה אותה והיא רוצה אותי וזה הולך לעבוד" - אתה "תקרין" את זה החוצה ותראה כבעל ביטחון וזה ישדרג את סיכויי ההצלחה שלך.

בדיוק כמו שאם תבוא בגישה של "אין מצב שאני מצליח", ואללה - רוב הסיכויים שלא תצליח.

-הסוף-

פורסם

הבעיתיות ב"סוד":

א. ההצגה שלו כ"סוד", כמעין קוד סודי שאנשים עשירים/שליטים מעבירים אחד לשני וחותמים אותו בינם לבין עצמם - לא נכון בהוויתו, "הסוד" הוא חלק מפילוסופיית החיים הNew-Ageית אשר התפתחה רק בעשורים האחרונים.

ב. הטעות שלך בהגדרה - העולם שלנו לא נוצר על ידי מחשבות אלא בזכות מחשבות/חשיבה.

ביל גייטס לא חשב וחשב וחשב וחשב וחשב "אני אגרום לכך שיהיה מחשב בכל בית בעולם" - זה היה הלך החשיבה שהדריך אותו ובעקבותיו פעל - בלי הפעולה, לחשיבה שלו לא הייתה אפילו משמעות קלה ביותר.

ג. "הסוד" מתבסס על כך שאם תחשוב משהו "חזק מספיק" - היקום קולט הלך חשיבה זה ויוצר אותו בשבילך.

בסופו של דבר, זה רעיון מקביל לרעיון האלוהים - אם תתפלל חזק מספיק, דברים טובים יקרו לך.

אני לא נכנס כאן לרעיון הישות העליונה/קוסמית שמקשיבה לנו - אני רק אומר שאינני מאמין באלוהים(או כל ישות עליונה אחרת) ולכן גם רעיון "היקום המקשיב" הוא טיפה מוזר.

ד. יש כאן עניין של רצון חופשי ובחירה שעניין "הסוד" מתעלם ממנו לחלוטין ואנשים אחרים ונוספים ביקום מלבדי.

כפי שכבר אמרנו, בבסיסו של הרעיון עומד העניין של "מחשבה בוראת מציאות".

בוא ניקח עכשיו תרחיש מסויים:

אני עובד במשרד כלשהו, ואני מאוד מאוד רוצה לקבל קידום - ואני ראוי לקידום הזה בכל צורה שהיא.

אם אני חושב את זה מספיק - אני אמור לקבל את הקידום, נכון?

אבל מי נותן את הקידום, היקום? לא - נותן אותו הבוס שלי.

האם היקום יכול לשלוח לבוס שלי "הוראה" לקדם אותי? ואם הבוס שלי כל הזמן חושב שהוא צריך בכלל לפטר אותי?

לסיכום הסעיף בקצרה - אם היקום שולט בבני האדם הרי שהוא שולט בהלך חשיבתם, ואם הוא שולט בהלך חשיבתם הרי שאינני יכול להשפיע על היקום בהלך החשיבה שלי.

ה. הרעיון של "מחשבה בוראת מציאות" הוא נכון חלקית כאשר מדובר ב"אני".

אני חושב שמפה אגב, הרעיון ה"יקום-קוסמי" התפתח.

אם אתה מתחיל עם מישהי, ואתה כל הזמן חושב "אני מצליחן, אני נראה טוב, אני רוצה אותה והיא רוצה אותי וזה הולך לעבוד" - אתה "תקרין" את זה החוצה ותראה כבעל ביטחון וזה ישדרג את סיכויי ההצלחה שלך.

בדיוק כמו שאם תבוא בגישה של "אין מצב שאני מצליח", ואללה - רוב הסיכויים שלא תצליח.

-הסוף-

זו תהיה התגובה האחרונה שלי בדיון כי אני לא רוצה להכנס לויכוח הזה.

א. ההצגה של הסוד בסרט היא של אנשים עשירים ומצליחים- זה בשביל לקדם מכירות ובששביל לעניין אנשים.

תאר לך היו מדברים שעה וחצי בהסברים ודיונים בסרט.... את מי זה היה מעניין. הסוד כעיקרון פועל/פונה לכל אחד ואני מכיר הרבה מאד אנשים שהם לא עשירים אבל פועלים עפ"י הסוד ומבסוטים מהחיים.

ב.לביל גייטס לא נפלו הרעיונות מהשמיים מולו והם פשוט נוצרו. הייתה לו מטרה. המטרה הזאת היא זו מה שהנחתה אותו. הכל מתחיל בראש.

ג.זה בדיוק אותו עיקרון של אלוהים. ההבדל ש"אלוהים" מקשר אותך ישירות לדת. אני לא בנאדם דתי כלל וכלל (למרות שאני חושב שהדת היהודית היא דת מיוחדת ויפה בחלקה). בדת יש לך את כל החוקים והמצוות שמכתיבים לך (שחלקם אפילו קריטיים - "לא תרצח" .. וכו') וגם אם אתה לא בנאדם דתי אתה יכול להאמין בכוחו של היקום ללא צורך בקיום טקסים ומצוות שמחייבת הדת.

ד. פה הטעות. היקום לא בוחר בשבילך. אתה בוחר בשבילך. היקום נותן לך את מה שאתה מבקש. אבל יכול להיות שמה שאתה מבקש זה מה שאתה באמת רוצה.

תן לי לספר לך סיפור קצר על עורך דין(סיפור אמיתי). העורך דין התלונן "למה חברים שלי מגיעים יותר לקוחות- אני רוצה יותר כסף, אני רוצה גם חיי מותרות ולא לחיות מחודש לחודש" כששאלו אותו אם יקבל את הכסף ואת מה שהוא רוצה מה יקרה איתו אז.. הוא אמר: לא יודע.. יכול להיות שזה ישפיע עלי לרעה, יכול להיות אפילו סמים". מוסר השכל: התת מודע שלנו תמיד לטובתנו. מטבע האדם לרצות הכל "עכשיו" במקום. אבל לכל דבר יש את הזמן והמקום שלו.

ה. אני לא רואה שום בעיה במה שכתבת פה. בשביל לקבל את מה שאתה רוצה אתה לא יושב בחיבוק ידיים ומחכה שזה יבוא אלייך. אתה צריך ליזום בשביל שזה יקרה. :)

פורסם

שוב - מה שאנחנו רוצים שיקרה תלוי תמיד באנשים אחרים - אז אם אני משפיע על היקום, היקום אמור להשפיע על אותם אנשים - פה הבעיה.

פורסם

ומה עם ארועים שנוצרו שלא מתוך מחשבה :s05:

פורסם

בקשר לAI.

שום מכונה לא בעתיד הרחוק ולא בעתיד המאד רחוק תוכל לחקות את המח האנושי.

שלום שלום אלוהים

למה אתה אף פעם לא מקשיב לי כשאני מדבר אליך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים