עבור לתוכן

טענה/דעה - אנושות מתקדמת טכנולוגית אבל אנחנו חוזרים להיות קופים?

Featured Replies

פורסם

טענה/דעה - אנושות מתקדמת טכנולוגית אבל אנחנו חוזרים להיות קופים?

שלום, אני מעלה כאן טענה/דעה אישית שלי ואני רוצה לדעת ולשמוע אם אתם מסכימים או לא.

אני כבר איזה שנתיים חושב וחושב על הטענה ולפני איזה יומיים שהתכווחתי עם החבר שלי בנושא "לאיזה כיוון אתה חושב שהאנושות הולכת?" הוא המליץ לראות סרט בשם "אדיוקרטיה" וזה עוד יותר עודד אותי לחשוב על הטענה.

למי שמכיר את הסרט אני ממליץ לדלג על 4-5 שורות הללו.

הסרט בגדול הוא אמור להיות סרט קומי וסוג של פארודיה, השנה היא 2005 ואנשי הצבא והמדע באצרות הברית עובדים על פרוקיט מאד סודי הם רוצים להקפיא באופן מוצלח גוף אדם לשנה. לניסוי הם לוקחים בחורה ובחור ובאמת מקפיאים אותם אך הניסוי משתבש והם מוקפאים ליותר משנה אלא ל500 שנה. הם מתעוררים ב2505 למציאות שונה לגמרי, למציאות שבה האייקיו הכי גבוהה נע במספרים 60-70, במציאות שבה האדיוטים שולטים והעולם התהפך בגלל כל הטכנולוגיות החדשות. הסרט הוא לא סרט הכי מוצלח אך בכל זאת מעודד מחשבה.

והטענה היא, אנחנו[האנושות] עם השנים ועם המאות והדורות הרבים מתקדמים באופן משמעותי בטכנולוגיות שלנו. לפני 300 שנים לא חשבו אבותינו והמדענים הגדולים ביותר [כולל אייזק ניוטון] שאיי פעם האנושות תוכל להגיע לחלל ולחקור אותו. לפני 400-500 שנה פסקל לא חשב שאיי פעם באמת נצליח לבנות מחשב שמסוגל לבצע חישובים מדהימים שלאנשים יכולים לקחת שעות על גבי שעות או ימים על גבי ימים [וכל זה למרות שהוא התחיל להמציא מכונות חישוב ראשונות].

בין המשימות המדעיות החשובות ביותר שיביאו למהפך באנושות כולה כמו למשל תרופה לסרטן, בניית מחשב קוונטים או התיישבות על מאדים עומדת עוד משימה מאד מורכבת אבל משימה שאנחנו פחות או יותר מצליחים עם זמן להשיג אותה והיא לדמות את המוח האנושי וכוונתי כאן היא לאנטלגנציה מלאכותית או בשמה המוכרת גם בינה מלאכותית. זה וכל התפתחות המחשב והאינטנרט עומד במרכז טענתי ודעתי. נכון להיום אנחנו לא הכי מתקדמים בקטע של AI: יש לנו משחקי מחשבים בסיסיים שחלקם אולי מאתגרים ואכן צריך לציין שהתחפתחות בינה מלאכותית במשחקי מחשב הולכת בצעדים ענקיים, ויש לנו רובוטים בפיתוח שיכולים "לנסות" לנקות אבק או לשחק כדורגל, אבל זה עדין לא זה - זה יהיה זה בעוד 200-300 שנה שאנחנו באמת אולי נצליח באופן משמעותי לדמות את מוחו של האדם או לפחות את חלקו ואז יהיו רובוטים שיכינו לנו אוכל, ינקו לנו את הבית, אולי ינהלו לנו את חשבון הבנק, ינהלו את המדינה וילחמו במלחמות ואולי גם ילכו לעבודה במקומנו ... אז מה נשאר לנו לאנושות לעשות? אנחנו נשב כל היום על הספה, ולבהות בנקודה אחת? להגיע למצב השמנה כמו אצל האמריקאים ולהנות מהחיים כמו שאומרים אה ... בסרט שדיברתי עליו למעלה המצב מתואר באופן ברור ביותר שקטע של בינה מלאכותית תפסה חלק משמעותי בחיים שלנו של האנשים וזה מה שגרם לירידה ברמה שכלית.

אמת היא שהיני גם אני חושב שזה נכון, הומוספיאנס הגיע למה שהוא היום אודות לזה שדורות קודמים עשרות אלפי שנים קודם התפתחו, עבדו, למדו לגדל מזון או לצוד לכן המוח שלו גדל בנפחו ועם כל השנים עד שהגענו להיות האדם במודרני. אנחנו חיים בעת הדיגיטלית/עידן מורדני אנחנו מעדיפים לראות טלווזיזיה 5,6 או 8 שעות ביום במקום לראות טלוויזיה 3 שעות ולקרוא ספר שעתיים או אפילו שעה [ולקרוא זה מאד חשוב כי זה מפתח את החשיבה, זכרון ודמיון] ומי שכן קורא אז פתאום בחבר'ה הוא נהיה חנון או טולעת ספרים. אנחנו מעדיפים לחשב דברים כמו 140+596 במחשבון מאשר בראש,הרי זה שטויות זה לא איזה אינטגראל או פולינמום בחזקה גבוהה ... אפשר לחשב את זה גם בראש, והקטע הזה עם המחשבון הוא מאד חשוב כי אני מכיר אנשים מהשכבה שלי שמגיעים לרמה של לחשב 5+12 וכאלה דברים במחשבון - אז נכון יש כאלה היום בשיעור 20% מכל העולם [נהיה אופטימיים] בעוד 200 שנה זה 90%. ואתם יכולים כבר עכשיו לדמיין את המצב שבו הרובוטים יעשו בשבילנו את רוב המטלות ... המוח שלנו יתחיל לאבד את יכולות הזיכרון, החישוב והמחשבה שלו ובסוף אנחנו נחזור להיות אותם הקופים שהיינו לפני 40 או 50 אלף שנה רק פחות שעירים. גם אתמול כשראיתי את התוכנית החדשה בערוץ 2 "מדינה באבחון" הרי הם הגיעו בסופו של דבר למסקנה שזה נובע לרוב מאורח חיים מודרני וזה רק מחזק את הטענה שלי לדעתי.

אז מה דעתכם?

• תגובות 54
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סרט מפגר, ראיתי אותו (בזבוז זמן מוחלט).

Not going to happen .. :silly:

- לא באמת קראתי את מה שכתבת מעבר.

פורסם

השטות הזו של "מדינה באבחון" נועדה להפחיד את המדינה ככל הנראה, חצי ממי שמאובחן עם "הפרעות קשב וריכוז" לא סובל מכלום חוץ מעצלנות או חוסר יכולת התמדה, שאלו לא הפרעות אלא בעיות אופי.

אז כן, אורח החיים המודרני גורם ליותר הפרעות קשב וריכוז. למה? כי אתה רגיל להיחשף להרבה תוכן במעט זמן. מה שאומר שאתה מעבד את אותה כמות גדולה של תוכן במעט זמן, מה שאומר שאתה בחשיבה מתמדת.

תחשוב על זה-

לקרוא ספר זה לעבד טקסט.

לראות סרט בטלויזיה זה עיבוד של תנועה, קול, וקריאת טקסט. הבעיה היא שהתוכן שמשודר בטלויזיה הוא לרוב ברמה נמוכה מאוד ביחס לספרים, ולכן ממליצים לקרוא ספרים, כדי לקבל תוכן איכותי.

אתה יכול להירגע, אף אחד לא חוזר להיות קוף.

פורסם

אני לא מסכים איתך

הדבר שאתה מתאר היא הסתמכות יתרה על הטכנולוגיה (בזה נכנס הקטע עם המחשבון והזיכרון)

האמריקנים שמנים מכוון שהם לא עושים כלום, אלה בגלל התזונה הגרועה שלהם שזה נובע גם מהעובדה שהם אוכלוסיה שעובדת קשה (אני מתכוון מבחינת השעות, חופשות בתשלום שהם מקבלים וכו....), התמורה שעבודה והזמינות של האוכל

אם תסתכל על דרום קוריאה אתה תראה שהם כבר מסתמכים על רובוטים צבאים בגבול עם השכנים שלהם, אבל מישהו עדיין צריך לתחזק אותם ולפקח עליהם

נכון, יכול להיות בעתיד שרובוטם יעשו את עבודת התחזוקה אבל בראש השרשרת עדיין יהיה האדם.

ואולי מה שאתה אתה מתאר שיקרה דווקא טוב? יהיה לנו יותר זמן לעצמנו ונוכל לבלות יותר עם החברה/משפחה ?

דבר נוסף שאתה צריך לקחת בחשבון הוא השינוי ויצירת מקצועות חדשות לדוגמה:

כמה מקצועות הוחלפו מבני אדם למכונות במאה השנים האחרונות? הרבה מאוד, מצד שני גם נוצרו הרבה מקצועות ותחומים חדשים שלא היו קימיים,

המצב הוא כזה שאם היום בן אדם סטודנט (נגדי מחשבים, אלקטרוניקה) עד שהוא יסיים את התואר יהיו מקצועות ותחומים שלא היו קימיים בזמן שהוא נרשם!

אתה הזכרת את ההסתמכות על המחשבון ואני אוסיף על הפלאפון גם - הרבה אנשים לא יודעים את המספר שלהם/בית/חברה וצריכים את ספר הטלפונים

מצד שני אנחנו נאלצים לקבל החלטות בחיים שלא היו לפני מאה שנה שלא לדבר על קודם

כמו: איזה תוכנית חיסכון לקחת? , איפו להשקיעה את הכסף? וכו...

מה שאני מנסה להגיד והנקודה אותו אני מנסה להראות היא ש: אנחנו מתפתחים, מקצועות "מתים" ונוצרים חדשים, צורת ודרך החיים משתנה ואיתו כישורים חדשים שאנחנו צריכים ללמוד, כך שלדעתי, העתיד לא יהיה כמו שאתה מתאר (ואולי אתה צודק , הרי אף אחד מאיתנו לא חוזה עתידות או יש לו קו פתוח עם אלוהים :) )

לא תהיה.

פורסם

קודם כל התפתחות טכנולוגית גורמת לכך שעקרון הברירה הטבעית לא יפעל עלינו, אי לכך גם מפגרים, חולים וכו' מצליחים להביא

ילדים לעולם דבר הגורם למעין חזרה לאחור. למעשה אנו מאפשרים בעזרת הטכנולוגיה לבני אדם שלפני 60 שנה לא היו שורדים

בעולם דקה לחיות עד 120, אולם מאידך יש לזכור כי היא גם מאפשרת לאנשים חכמים לשרוד כמו למשל סטיבן הוקינג המרותק לכיסא

גלגלים ונחשב לאחד מטובי המדענים בעולם. אכן מספר האנשים בעלי המגבלויות המולדות הולך וגדל בעולם, אולם מאידך גם מספר האנשים

האינטליגנטיים עולה. החלק של האנשים המוגלים מלידה, החלק של האנשים הנורמטביים, והחלק של האנשים האינטליגנטיים מאוד ישאר

אותו הדבר אולם אם יש לך מילארד בני אדם בעולם ו10% מהם הם מוגבלים אזי שיש לך 10 מיליון כאלו, אבל אם יש לך 10 מיליארד ו10%

מהם הם מוגבלים אזי שיש כ100 מיליון בני אדם כאלה, ולכן נראה כאילו אכן אנחנו חוזרים אחורה.

פורסם

לאנשים עם מגבלויות שונות יש אפשרות היום להתרבות בצורות כאלה ואחרות, החל מזוגות של אנשים עם פיגור שכלי, תסמונות דאון וכו' עד להומוים.

הדבר הזה הוא נגד הברירה הטבעית, אנשים עם מחלות תורשתיות חמורות לא אמורים לשרוד מספיק זמן בשביל להתרבות, וגם אם כן החברה לא אמורה לרצות להתרבות איתן. אני זוכר שראיתי תוכנית לפני כמה שנים על זוג בעל פיגור שכלי כבד שחי בצורה חצי עצמאית עטר לבית המשפט לאפשר להם להחזיק בילד שלהם העתידי שלהם, ואני חושב למה לכל הרוחות בכלל אפשרו להם להגיע למצב שהם יכלו להתרבות.

עד כמה שזה עצוב הספרטנים צדקו במידה מסויימת, וכל עוד פלצנים דתיים ושמאלנים לא יתערבו יותר מידי נגד חקיקה שלא תאפשר ניסויים גנטיים בבני אדם זה גם יפתר בעשורים הקרובים. היום כבר רוב הזוגות עושים בדיקה למחלות תרושתיות ובמקרה שהסבירות גבוהה בוחרים בהפריית מעבדה סלקטיבית.

בעוד 50 שנה אני לא רואה שום סיבה למה כל הפריה לא תיהיה כזאת, אין שום סיבה למה כאשר הטכנ' תאפשר זאת(והיא מאפשרת את זה כבר היום במגבלויות מסויימות, שהם בעיקר כלכליות) לבחור בבייצית המופרית האידיאלית במבחינה גנטית.

אני לא אומר שכרגע צריך לסרס אנשים מוגבלים, אבל אני גם לא רואה שום סיבה שבעולם שתרבות שמבחינה טכנ' יכולה להרשות לעצמה לא להביא ילדים עם מומים כאלה ואחרים לעולם שלא תבחר בדרך הזאת, היא נכונה מבכל הבחינות מפרקטיות לשמה עד למוסריות. מה לעשות שילד עם אוטיזם זה לא ילד, אין שום זוג שבעולם שבהינתן האופציה היה בוחר להביא ילד אוטיסט לעולם.

ככה שכן כמות האנשים עם פגמים גנטיים רק גודלת, אנשים מביאים ילדים בגיל מבוגר יותר מה שאומר שאצל הגבר המטען הגנטי בזרע פגום מכל החלוקה, ונשים שנכנסות להריון בגיל הקרוב כבר לגיל הבלות מסתכנות בעובר שלא מתפתח כמו שצריך עקב חוסר איזון הורמונאלי וביציות שכבר הספיקו להפגם.

כמו כן ישנם גם גורמים סיבבתיים הפוגעים ב-DNA הרבה יותר מאשר בעבר, כל הדברים האלה בסופו של דבר עוברים לעובר בדרכים כאלה ואחרות.

וכמובן ששוב אנשים שלפני 100 שנה מעולם לא היו מצליחים להביא ילדים לעולם היום בעזרת הטכנ' כן מביאים אותם על ימין ועל שמאל.

וד"א אין שום קשר בין טכנ' לעובדה שסטיבן הוקינג עדין חי, הוא חי בגלל מזל ועקשנות לשמה, אנשים עם תסמות לו קריג חיים בממוצע 10 שנים מגילוי המחלה, הדבר היחידי שהטכנ' איפשרה לו זה לבטא את עצמו בצורה טובה יותר.

פורסם

אגב ,בקשר למה שהבחור רשם שספר מפתח יכולות מסוימות שטלוויזיה ומחשב לא ,אז זה נכון אבל יש דברים שמחשב מפתח וספר בחיים לא יוכל ,אפילו פה באתר לא מזמן היה תוצאות של מחקר שמראה שמשחק במחשב מפתח קואורדינציה וקשר יד עין ,וחוץ מזה ,בלי שאתה שם לב ,את קורא כמויות מידע שאת אפילו לא יכול לתאר דרך המחשב ,כמויות שלא הייתה קורא בחיים בספר .

ודובי זובי ,ברגע שבני אדם יתכילו לבחור עוברים לפי היכולות הגנטיות שלהם ,העולם שלנו יראה ממש הרבה יותר גרועה מעכשיו ,הוא יהיה עולם קר ואכזר ,ללא שמחה וללא מעשים סתמיים ,הוא יהיה עולם שבו יהיה רק עבודה ופעולות נחוצות ,לא עולם מעניין עם מושגים כמו "כיף" ו"זמן חופשי" .

נכון שאני בעד לבדוק עוברים לפניי הלידה בשביל למנועה עובר שיש לו מחלות קשות ,או פיגור שיכלי ,אבל כל דבר מעבר לזה זה כבר היתערבות אנושית גדולה מידיי בעיניינים מיותרים (לא אני לא דתי ,אני לא מאמין כלל באלוהים ).

פורסם

בקשר לAI.

שום מכונה לא בעתיד הרחוק ולא בעתיד המאד רחוק תוכל לחקות את המח האנושי.

פורסם

בקשר לAI.

שום מכונה לא בעתיד הרחוק ולא בעתיד המאד רחוק תוכל לחקות את המח האנושי.

יפה שאתה יודע מה יקרה עוד 500-2000-10M שנים ויותר,

גם חשבו פעם שכדור הארץ מישורי.

אתה מבין שאתה מדבר בלי שמץ של הסתמכתא?

פורסם

דובי זובי

גם אני בעד לאפשר להורים אם ילדים עם מומים או מהריון לא מתוכנן לעשות הפלה - במקרים מסוימים ללא תשלום אבל זה צריך להיות הבחירה של ההורים.

ניסוים גנטים בבני אדם זה תחום שמבחינה מוסרית אנחנו לא צריכים ואסור לנו להכנס בו , גם מסיבות של פיקוח וגם מהסיבה שאנחנו יכולים ליצור מומים ומחלות חדשות בעצמנו.

לגבי הבאת ילדים לאנשים עם מומים ובכלל הבאת ילדים:

המבחן היחידי שצריך להיות היא: האם הם מסוגלים לטפל בילד ולספק לו את הצרכיים הכלכליים

פורסם

לא זה לא, המבחן הוא אם הילד לא יהיה נטל על החברה, אין שום סיבה למה מפגרים צריכים להביא ילדים מפגרים לעולם.

פורסם

ואיזה הורה רוצה להביא ילד אוטיסט לעולם?

חלקם יודעים שהחיים שלו יהיו רחוקים מפנטסטיים (אני מדבר פה על הורים ללא מום שעושים הריון ללא בדיקה)

והשאר בטוחים שהחיים שלהם יהיו רחוקים מפנטסטיים (הורים עם פיגור שכלי שעברו את זה וחושבים שעוד ילד צריך לסבול)

העיקר שהם יהיו שמחים כי "מגיע להם"

אותה סיבה למה אנשים שלא מצליחים להחזיק בית ולוקחים משכנתא שלישית לא צריכים להביא ילד בזמן שאין להם כסף לעצמם

פורסם

לא זה לא, המבחן הוא אם הילד לא יהיה נטל על החברה, אין שום סיבה למה מפגרים צריכים להביא ילדים מפגרים לעולם.

השאלה היא איפה אתה שם את הגבול , איפה אתה מכריז כאן אסור להביא ילד וכאן מותר .

היום תגיד טוב רק מפגרים גמורים אחר כך תוסיף נכים מלידה אחר כך תוסיף חולי נפש בקצור מה נראה לך שאנחנו פרות ?

אתה רוצה ילדים בריאים תשלח את אשתך גם ל 50 בדיקות גנטיות אין לך שום זכות שבעולם לאסור על הבאת ילדים לשום בן אדם בעולם .

פורסם

כרגע התהליך יקר מידי, כשזה יהיה זול וזמין זה מה שיקרה, לא כי יכריחו אותם אלא כיוון שברגע שתיהיה לך בחירה בין הגורל לוודאות גדולה של להבין צאצא מוצלח תבחר בלוודא שהצאצא שלך יהיה בריא, חכם ויפה....

פורסם

לזה אין לי התנגדות

בחזרה לנושא לא רק שאני לא רואה ירידה באינטלגנציה אלא אני רואה עליה חדה ותלולה בחכמת בני האדם

יש ביקוש גובר והולך להשכלה גבוהה הן בארץ והן בחול בפרט במזרח הרחוק מי היה מאמין לראות פתאום אלפי אלפי מהנדסים הודים טיוואנים וכולי ...

ככה התיאוריה כרגע לא תקפה בכלל ואולי יהיה צורך בדיון מחודש כשיצליחו להמציא את הבינה המלאכותית

היום יש כל אחד מאיתנו מאגר מידע עצום (אינטרנט ) בכל נושא שרק תבחר ורוב האנשים כיום מעשירים את הידע מתוך רצון ! לא בגלל שהמורה שלחה את התלמיד ללמוד משהו שזה כמו עונש בשבילו .

לכן דיבורים של התנוונות מוח נשמעים לי מופרכים לגמרי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים