עבור לתוכן

איך בונים FA-18 מההתחלה ועד הסוף

Featured Replies

פורסם

כל זה לא אמור להיות מסווג ביטחונית ?

פורסם

למה? זה מוצר של לוקהיד מרטין. הם אלה שמחליטים בנושא, וכנראה שלא אכפת להם.

פורסם

כאילו מה כבר אפשר להבין מהווידיאו הזה? יש לך לגו ואתה מרכיב ממנו מטוס, אבל הי מאיפה לעזזל בן אדם שמסתכל בהרכבה יודע ממה כל חלקיק לגו עשוי ומה הוא טומן בתוכו?

פורסם
  • מחבר

כאילו מה כבר אפשר להבין מהווידיאו הזה? יש לך לגו ואתה מרכיב ממנו מטוס, אבל הי מאיפה לעזזל בן אדם שמסתכל בהרכבה יודע ממה כל חלקיק לגו עשוי ומה הוא טומן בתוכו?

זה היה הדבר הראשון שחשבתי, שאני חייב חהשיג לעצמי "לגו" שכזה ;D

לי דווקא נראה שאפשר ללמוד הרבה מאוד (מצד שני רוב הנתונים שחשבתי עליהם הם גם כך אפשר כבר למצוא בWIKI )

כך שאני אני מנחש זה לא כל כך רלונטי תהליך הרכבה עצמו כי אפשר בקלות גם למצוא סרטונים של המטוסחפ החדישים ביותר שלהם למשל F-35 :

http://www.youtube.com/watch?v=eRtUGnw-GJY

אולי בימינו מה שחשוב זה האלקטרוניקה ופחות השלדה שעליה היא מורכבת?

פורסם

חחח אחי הרגת אותי עכשיו ^^

אני בצבא כרגע ובתפקיד שנקרא טכנאי דרג א' F-16I (זאת אומרת שאני עובד על המטוס ישירות, בודק אותו, מכין אותו לטיסה, מוציא אותו לטיסה כאשר מגיעים הטייסים, מתקן תקלות וכו'), הדגם הכי חדיש של ה-F-16 שיש כיום בחיל הנקרא גם "סופה", בזמן האחרון מצלמים אותם הרבה בחדשות עם כל התרגילים.. חח.

ותהיה בטוח שהדבר הכי חשוב זה המערכות של המטוס.

ברור שחשוב שלמטוס תהיה צורה אווירודינמית, ושהוא קל אבל חזק וכו' וכו' וכו'. אבל בסופו של דבר מגיעים לקצה היכולות עם הטכנולוגיה הנוכחית ואז נותרה אופציה אחת - שדרוג המערכות, ולזה אין סוף כפי שאתה יודע..

יש למטוס הזה מערכות ויכולות שאני לא יכול לתאר בכלל, חוצמזה גם שאסור לי לפרט יותר מידי פה..

מה שאתה רואה פה בהרכבה זה כל כך מהיר ולא מפורט לרמות הקטנות שאתה לא יכול להבין כלום חוץ מלראות גושי מתכת גדולים שבסוף הופכים למטוס... חח.

פורסם

גם עזוב ת'קטע של האלקטרוניקה, נניח ומדינה מסויימת שמה ידיה על הסרטוטים של המעגלים המודפסים וכל האלקטרוניקה... האנשים שלה ניכנסים ליוטיוב ולומדים איך להרכיב ת'חרא הזה... מרכיבים אותו מתגאים במה שהם עשו, שמים בפנים טייס והופ- המטוס לא עושה כלום, למה? כי אין פאקינג מחשב! וגם אם יש אין לו מערכת שתואמת לכל חלקי המטוס ונעשתה לה אופטימיזצייה חייתית.

הדבר היחיד שהווידיאו יכול לעזור לו הוא למלחמה "פסיכולוגית". אם איזה מהנדס ערבי גאון ילמד איך לעשות טיל שיפגע במטוס בנקודה כזאת כך שהמטוס יתפרק ויצור באוויר את הביטוי - "אלא אגבר" הערבים יקבלו נשק פסיכולוגי קטלני...

אבל ברוך השם המוחות החכמים שלהם לרוב ניפתרים ממנות יתר בגיל צעיר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאם מדינה מסוימת שמה את ידה על סירטוטים אז הם יצליחו להרכיב מטוב גם בלי יוטיוב :P

חוץ מזה כמו שמים יד על סרטוטים אפשר לשים יד על דברים אחרים ...

אבל גם כך אף אחד לא יגנוב סרטוטים של מטוס ויבנה כזה, הם כבר לומדים נקודות חולשה

או משתמשים בחומר כדי לבנות משהו משלהם ...

חוץ מזה שיטה יותר טובה זה לקנות את המטוס מאותה מדינה, בערך כמו שסין רכשה כמה צוללות מרוסיה

ופתאום יש להם צוללת לאומית שבאופן מוזר דומה כמו שתי טיפות מים לצוללות הרוסיות ::)

פורסם

חח אם כבר סינים, תבדוק את סידרת הנשק שלהם...

סוג 72 וסוג 84 (אני לא זוכר בידיוק את המיספור) הם קופיות מדוייקות של הM16A1 והAK47.

פורסם

היי,

אני בספק שאפשר לעשות משהו עם סירטונים שכאלה ... וזה מכמה סיבות:

א' את החלקים הללו אי אפשר להשיג בשוק השחור זה לא AK47 ... את החלקים של תעשיה כבדה מוכרים ומייצרים חברות ממשלתיות.

ב' נגיד, שאפשר להשיג את החלקים באופן לא חוקי זה עדיין לא יעזור בלי כל תוכניות ההנדסה שלרוב לא נמכרים ושמורים היטב בידיים של חברות ממשלתיות (בשביל זה יש ריגול)

חוץ מזה אני בטוח שמדינה שמפתחת את המטוסים בטח אישרה את זה לצילום ... אם הממשלה/צה"ל שלנו היה מאפשר לצלם את כל מה שמתרחש ברפא"ל אל תדאגו זה גם היה מגיע למהדורות אולפן שישי או חדשות ...

ד"א הייתה תכונית בנשיונל ג'יאוגראפיק על איך עושים מסוק אפאצ'י מהתחלה ועד הסוף.

משהו שלא קשור לדיון באופן ישיר:

תגידו במדינת ישראל גם יש מפעלים לתעשיה כבדה שמיצרים מטוסים, טנקים, ספינות? אני לא מתכוון כמו אלביט או רפא"ל ששם יושבים מוחות מהנדסים וחושבים ... אלא אני מתכוון ממש באופן ישיר מפעל שמיצר טנקים או מטוסים. למשל המערכת של הטילים "חץ2" איפה הולכים לבנות את הטילים פה במדינה, או שהמדינה תשלם לארצות הברית כסף על מנת ששם יבנו ויבאו לפה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים