עבור לתוכן

המאגר הביומטרי, בעד ונגד?

Featured Replies

פורסם

תאמין לי איסתרונצ'יק התגובות שלך כל כך צפויות ומגוחכות שזה אפסורד

כבר דוגלאס אדמס אמר שאם אתה רוצה להבין חתול על ידי הפירוק שלו לגורמים מה שאתה תקבל בסוף זה ערימה של עור ודם - חחח

אתה כל שיטתי בחלוקה שלך המגוחכת לפרטים שמה שיש לי להגיד לך זה תעורר , העולם לא מתנהג בצורה המפורקת לחלקים שלך שבשיטיות מוצאיה את הדברים מהקשרם - איסתרונצ'יק בתול בן 39 שלי אין שום דבר בעולם הזה שעובד בחלקים :bash:

עכשיו ,

היום ניזדמן לנסוע בכביש שש וכאשר הרכב עבר מתחת למצלמות האלו שמצלמות את הרכב כדי לגבות התשלום , חשבתי עליך ( אתה יודע דחיתי לרגע את המחשבה על סקס - חחח ) ועל הדעה הדבילית שלך , האם זה העולם שאתה רוצה לחיות בו ? עולם מצולם עולם של איש פחדן שמוכר את החופש שלו תמורת התחושה של הביטחון שחסר לו ? פחדן נשאר פחדן איסתרונצ'יק ( הרי אתה מוזמן לדווח על כל פעולותייך - חחח - כמה יש - פחחח , לתחנת המשטרה הקרובה ) , טמפיטון , הרי נכון להיום ממש היום הביטוח הלאומי בשביתה אתה יודע למה איסתרונצ'יק ? כי הם טוענים שאין להם מספיק כוח אדם , דביל איפה ראית אי פעם שהממשלה קיצצה בכח אדם :bash: הרי כל הזמן כשיש כסף הם מגדילים את התקנים ומוסיפים כח אדם מתי הייתה השביתה בפעם האחרונה שהם העובדים רצו להחזיר כסף מהמשכורות שלהם ??? אתה כל טועה שזה מיתר בכלל להסביר לך , אתה חי עם עיניים עצומות וחושב שכל העולם יכול להיות מנותח ע"י שיטת הציטוט שלך , ראבק יש ספר על זה , זן ואומנות אחזקת האופנוע ( להבדיל מימך הוא היה גאון ואולי בגלל זה הוא ניצל ) אתה חושב שאתה יכול לנתח הכל - פפפחחח עליך ,

אם תתן לשילטון כוח ביד הם ידחפו אותה יותר עמוק לך לכיס ואם אתה לא יודע את זה אז אני לא רוצה לכנות אותך בכינויים בעיקר כי אתה לא תבין אותם - חחח

כרגיל לטרחנות שלך אני אתיחס רק לדבר אחד שמראה את הדביליות שבטענות שלך גם אתה תוכל לראות זאת אם רק תחשוב !

תעשה טובה לעצמך אל תתקן לי את הליכאורה שגיאות הן כדי להתאים את הרמה למי שאני מדבר איתו

.

ארר, מה? אתה מניח שאחוז ניכר מאוכלוסיית המדינה הם עבריינים? או שרוב העובדים הם עבריינים?

מי שחושב שהם עבריינים זה אתה - עובדה , אתה רוצה לשים עליהם מצלמות לקחת להם טביעות אצבעות לעקוב אחרייהם כאילו הם פושעים !

• תגובות 351
  • צפיות 30.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ואתה מתכוון לתעודות חכמות + מאגר, רק בלי החלק ביומטרי?

אני לא מתנגד לתעודות חכמות שיכללו נתונים ביומטרים של החזיק בהן. אני נגד מאגר ביומטרי ממשלתי (או של כל גורם אחר לצורך העינין) של כל אזרחי המדינה

כמובן רק שלפי החוק הנ"ל אי אפשר לעשות את זה, הדרך היחידה לעשות משהו דומה

היא לאחר ביצועה עברה חמורה (למשל רצח) אז במקום לפרסם את התמונה של הפושע ממצלמות האבטחה בתקווה

לעזרת הציבור הם פשוט יריצו עליה תוכנה לזיהוי תווי פנים (אחרי שהם יצליחו לשכנע שופט)

הנקודה שלי היא שאני לא רוצה לתת כזה כוח בידי הגוף שמחליט לכולם מה חוקי ומה לא ומה נכון ומה לא. זוכר, היטלר עלה לשילטון בצורה דמוקרטית. הסכנה מהמאגר היא לא בהכרך בטווח הקצר אבל היא גדלה לאורך זמן. יכולים להיות הרבה גורמים שישפיעו על המחוקק לשנות חוקים, תראה מה קרה בארה"ב אחרי ה9/11 עם ה"פאתריאוט אקט" ששולל זכויות יסוד מחשודים ב"טרור". היום הטרוריסטים הם ערבים, מחר הממשל יכול להחליט שזה כל מי ש"הומו" (סתם דוגמה מוקצנת)

מקובל עלי. מה רע? במקום לעצור את מי שפרץ לי לאוטו' date=' יעצרו אותו עוד לפני! ומה איתי? שום דבר. אני לא מתכנן לפרוץ, לרצוח, לאנוס, לגנוב או כל אחת משלל העבירות שעונשן מאסר.

[b']אני באמת מקווה שאתה ציני בתגובה הזאת כי אם לא אז אתה כנראה יותר קדוש מהאפיפיור וכולנו מחכים לך ולחמור הלבן שלך בירושלים

מה, אפשר להשתמש בזה לרעה? למשל לאתר ולכלוא מתנגדי משטר? אז מה. גם במערכת המשפט שקיימת כיום אפשר להשתמש לרעה, למשל לאתר ולכלוא מתנגדי משטר. אז מה, נסגור את כל בתי הסוהר כי יתכן שבעתיד יעשו בהם שימוש לרעה?

למה לעשות למשטר חיים כאלה קלים?

פורסם

האיסתרונצ'יק חושב שהוא זך וטהור והוא ישאר כזה לעד בעיניי השילטון וחבר מריעהם - פחחח

הוא רק לא יודע שמי שיקבע לו אם הוא טוב או לא זה לא הוא עצמו , לא חשוב הוא , מגיע לו להיות מצולם ומתועד כי פושע נגד עצמו ונגד החופש שיש לו , מי אני שיבוא ואלחם עבורו , אי אפשר לעזור לבן אדם שלא רוצה להעזר .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3755832,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3755908,00.html

סתם שתי כתבות על גניבת מידע

פורסם
  • מחבר
הנקודה שלי היא שאני לא רוצה לתת כזה כוח בידי הגוף שמחליט לכולם מה חוקי ומה לא ומה נכון ומה לא....

הנקודה שלממשלה יש כבר את הכוח אם הם ירצו, אז אלא אם תחיה כמו אדם המערות אז הם יכולים לעקוב אחריך 24/7

והטענה שאם לא יהיו נתונים ביומטרים במאגר אז זה איך שהוא ישפיעה על התסריט שהרצת אחרכך זה פשוט מגוחכך, לאומת זאת זה שנתונים ביומטרים יעזרו להתמודד עם מגוון בעיות זאת עובדה.

פורסם

עכבישי,

למה אתה מנסה להפחיד את אלה שלא מפחדים ? זו טעותך, הם גם לא יפחדו.

צא נא ממסלול להראות את החורבן הממשמש ובא ותן לו לבוא. אין לך שום אפשרות אחרת. כמו ההתחממות הגלובלית.

אתה יודע ומבין ? יופי. מי שלא מבין או חושב שהוא מבין ... יבין ואז יצטער שלא הבין.

עזוב אותך יא עכביש, שתה דאקירי, תתנדנד בערסל, השתזף לך בשמש ודפוק חיוכים וחתיכות.

כל השאר ... עולם כמנהגו נוהג.

ואם כבר בציטוטין של אדמס עסקינן, הנה לך :

" A learning experience is one of those things that say, "You know that thing you just did? Don't do that."

פורסם

הנקודה שלממשלה יש כבר את הכוח אם הם ירצו, אז אלא אם תחיה כמו אדם המערות אז הם יכולים לעקוב אחריך 24/7

אני יודע שהם יכולים לעקוב אחרי!!!. אני נגד לתת להם את הכוח לעקוב אחרי כולם 24/7

והטענה שאם לא יהיו נתונים ביומטרים במאגר אז זה איך שהוא ישפיעה על התסריט שהרצת אחרכך זה פשוט מגוחכך, לאומת זאת זה שנתונים ביומטרים יעזרו להתמודד עם מגוון בעיות זאת עובדה.

ולאיסטרה

אתה לא מבין שהדרך להילחם בפשע לא צריכה להיות "לעצור את הגנב הפוטנציאלי עוד לפני שהוא חושב על לגנוב לך את הטייפ 8 ארוצים שלך מהאוטו בשיל לממן סמים" אלה "לגרום לו לא לחשוב על האוטו שלך מלחתחילה כי הוא חיי חיים עם מספיק שגשוג שהוא לא צורך סמים בכלל"

אתה לא מבין שצריך להשקיעה ב"חברה שחיה שגשוג" ולא ב"חברה שחייה בפחד"?

פורסם

אפסורד מגוחכת לתעורר שבשיטיות מוצאיה בתול ניזדמן סקס הדבילית שלך פחדן טמפיטון דביל מיתר מימך פפפחחח דביליות הליכאורה

אז מה יש לנו? שגיאות כתיב, שגיאות דקדוק, מחסור כמעט מושלם בסימני פיסוק, משפטים מבולבלים חסרי כל קשר זה לזה, טענות לא ברורות, ניסיונות כושלים לשימוש בעברית גבוהה, הומור דלוח וכינויי גנאי לבר פלוגתך. משהו כאן ראוי לתגובה? לא נראה לי.

פורסם

עכשיו ,

היום ניזדמן לנסוע בכביש שש וכאשר הרכב עבר מתחת למצלמות האלו שמצלמות את הרכב כדי לגבות התשלום , חשבתי עליך ( אתה יודע דחיתי לרגע את המחשבה על סקס - חחח ) ועל הדעה הדבילית שלך , האם זה העולם שאתה רוצה לחיות בו ?

.

מי שחושב שהם עבריינים זה אתה - עובדה , אתה רוצה לשים עליהם מצלמות לקחת להם טביעות אצבעות לעקוב אחרייהם כאילו הם פושעים !

הפרטיות שלנו נעלמה כחלק מתהליך המודרנזציה. אני לא צריך מאגר ביומטרי כדי לדעת עליך כמעט הכל. בחקירה פשוטה חוקר עם הכלים המתאימים יכול לדעת איפה אתה גר (רישום במשרד הפנים), מי חבריך (Facebook), באיזה רכב אתה נוהג (משרד הרישוי), מה אתה אוהב לאכול, ללבוש ולאן אתה אוהב לצאת (פירוט תשלומים וחיובים בכרטיס אשראי), אני יכול לדעת בדיוק איך הבית שלך נראה (Google Earth ואתר אחד ששכחתי את שמו), אני יכול לדעת באיזה קופת חולים אתה מבוטח וכמובן גישה לתיק הרפואי שלא כל כך חסוי כמו שאתה חושב, איפה אתה לומד ואיזה מקצוע, באיזה אתרים אתה גולש, מה אתה כותב ואיזה תוכן אתה מוריד. מספיק לך? אני יכול להמשיך עד מחר.

הדבר היחיד שמאגר ביומטרי יעשה זה לקשר ישירות את הפשע לעבריין ועל ידי כך לחסוך למשלם המיסים עשרות מיליוני שקלים בשנה ויחזיר את הבטחון לרחובות. רק עבריינים צריכים לחשוש ממאגר ביומטרי. רוצה פרטיות? אין בעיה. טוס לזימבבואה ותגור על עץ. תקבל את כל הפרטיות שבעולם. רק קופים יראו אותך מחרבן. אבל כאזרח בעולם המערבי פרטיות זו אשלייה ותו לא.

דרך אגב, אתה חתיכת אידיוט חוצפן חסר נימוס בסיסי. בשום שלב בדיון איסתרא בלגינא לא העליב אותך, אבל אתה כמעט כל מילה שנייה רושם קללה או עלבון אחר. נראה לי שאתה כאן בתול בן 39 חסר שכל. לך תלמד, אידיוט.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהם יכולים לעקוב אחרי!!!. אני נגד לתת להם את הכוח לעקוב אחרי כולם 24/7

אבל אתה לא נותן, בחוק במפורש רשום המי המה והאיך בכל הקשור לשימוש במאגר

ואם אתה טוען שהם יכולים לתקן החוק למשהו שכן יאפר להם אז הם גם יכולים לתקן את מגוון חוקים שקימים היום ולהתשמש בכל המידע הזה בכדי לעקוב אחריך

ולא צריך להתקין במאות מילארדים מצלמות על כל מטר במדינה, מספיק מה שיש עכשיו בשביל לעקוב אחרי הפלאפון שלך או להצליב ולשחק את הנתונים הפרטיים שלך + רכישות + אתרים שאתה גולש + .... כך שתוכנה לזיהוי תווי פנים תיהיה הבעיה האחרונה שלך חוץ מזה מקסימום תלבש משקפי שמש או תגדל קצת שער.

פורסם

הפרטיות שלנו נעלמה כחלק מתהליך המודרנזציה. אני לא צריך מאגר ביומטרי כדי לדעת עליך כמעט הכל. בחקירה פשוטה חוקר עם הכלים המתאימים יכול לדעת איפה אתה גר (רישום במשרד הפנים), מי חבריך (Facebook), באיזה רכב אתה נוהג (משרד הרישוי), מה אתה אוהב לאכול, ללבוש ולאן אתה אוהב לצאת (פירוט תשלומים וחיובים בכרטיס אשראי), אני יכול לדעת בדיוק איך הבית שלך נראה (Google Earth ואתר אחד ששכחתי את שמו), אני יכול לדעת באיזה קופת חולים אתה מבוטח וכמובן גישה לתיק הרפואי שלא כל כך חסוי כמו שאתה חושב, איפה אתה לומד ואיזה מקצוע, באיזה אתרים אתה גולש, מה אתה כותב ואיזה תוכן אתה מוריד. מספיק לך? אני יכול להמשיך עד מחר.

אז למה צריך מאגר ביומטרי יקר?? בוא נפתך תיקים לכולם במשטרה ונחסוך מיליונים

הדבר היחיד שמאגר ביומטרי יעשה זה לקשר ישירות את הפשע לעבריין ועל ידי כך לחסוך למשלם המיסים עשרות מיליוני שקלים בשנה ויחזיר את הבטחון לרחובות. רק עבריינים צריכים לחשוש ממאגר ביומטרי. רוצה פרטיות? אין בעיה. טוס לזימבבואה ותגור על עץ. תקבל את כל הפרטיות שבעולם. רק קופים יראו אותך מחרבן. אבל כאזרח בעולם המערבי פרטיות זו אשלייה ותו לא.

שוב הבעיה שלי היא לא עם הפן הטכנולוגי, תחשבו על כל המידע האישי שלנו כחלקים של פזל. חוקר מיומן אכן יכול לחבר את כל חלקי הפזל לתמונה שלמה אבל עליו להשקיע בכך זמן ומשאבים משימה קשה כאשר מדובר בכלל האזרחים.

מאגר ביומטרי ממשלתי יתן מסגרת למדינה לבנות בתוכה את הפזל של כל אחד מאיתנו בקלות הרבה יותר גדולה מאשר אפשרי היום

המאגר יהפוך לעוד כלי שליטה בנו האזרחים, כלי לא מידתי בעליל.

פורסם

בחייך, למה את כותב בתוך הציטוטים מההודעות הקודמות? זה לא עושה את החיים קלים למי שמנסה להגיב.

אני לא מתנגד לתעודות חכמות שיכללו נתונים ביומטרים של החזיק בהן. אני נגד מאגר ביומטרי ממשלתי (או של כל גורם אחר לצורך העינין) של כל אזרחי המדינה

שני כלים שונים שנועדו לטפל בשתי בעיות שונות. תעודות חכמות נועדו לפתור את בעיית זיופי התעודות, מאגר ביומטרי נועד לסייע למשטרה לתפוס פושעים.

הנקודה שלי היא שאני לא רוצה לתת כזה כוח בידי הגוף שמחליט לכולם מה חוקי ומה לא ומה נכון ומה לא.

מי? הממשלה? הכנסת? המשטרה? בתי המשפט? כי הכח והיכולת להשתמש במאגר מפוזרת בין כולם. אם אתה לא סומך על אף אחד, כנראה שאתה במדינה הלא-נכונה. בעצם, כנראה שאתה בעולם הלא-נכון, כי לכל מדינה בעולם יש מוסדות שלטון כאלו או אחרים שניתן להשחית אותם. טוב, אולי יש כמה מדינות באפריקה בלי. שם הכנופיה הכי חזקה באותו רגע קובעת.

זוכר, היטלר עלה לשילטון בצורה דמוקרטית.

אממ, זה לא ממש נכון, אתה יודע. ובכל מקרה, ברגע שיהיה כאן שלטון דיקטטורי שיחליט שהוא רוצה מאגר ביומטרי, יהיה מאגר ביומטרי ושום דבר שתוכל לומר או לעשות לא ישנה זאת. אז במקום להתנגד למאגר כי מי יודע מה השלטון הדיקטטורי שעלול לקום יום אחד יעשה בו, תסביר מדוע מאגר ביומטרי הוא רע בדמוקרטיה שיש כרגע?

הסכנה מהמאגר היא לא בהכרך בטווח הקצר אבל היא גדלה לאורך זמן. יכולים להיות הרבה גורמים שישפיעו על המחוקק לשנות חוקים, תראה מה קרה בארה"ב אחרי ה9/11 עם ה"פאתריאוט אקט" ששולל זכויות יסוד מחשודים ב"טרור". היום הטרוריסטים הם ערבים, מחר הממשל יכול להחליט שזה כל מי ש"הומו" (סתם דוגמה מוקצנת)

ואז האמריקאים החליטו שהשלטון שעשה את זה כבר לא מוצא חן בעיניהם והחליפו אותו. איזה כיף שיש דמוקרטיה! שוב, במקום להסביר למה המאגר הביומטרי רע היום, אתה מסביר למה הוא יהיה רע בעתיד אפשרי כלשהו. אגב, איך טביעות האצבע שלך ותמונות הפנים יכולות לומר מהי הנטיה המינית שלך, אם להתייחס לדוגמה שהבאת?

אני באמת מקווה שאתה ציני בתגובה הזאת כי אם לא אז אתה כנראה יותר קדוש מהאפיפיור וכולנו מחכים לך ולחמור הלבן שלך בירושלים

רגע, אתה באמת מתכנן לפעמים לרצוח אנשים? או לאנוס? או לשדוד? או לתקוף באלימות? ואתה באמת חושב שרוב האוכלוסיה כזו? בעצם אולי אתה בכל זאת כותב מאחת ממדינות אפריקה ;).

אני לא מדבר על מישהו שמסנן "אני יזיין ת'אמ-אמא ש'לו" כשמישהו חותך אותו ברמזור - הוא מדבר אבל אין לו שום כוונה. אם הסבתא של הנהג השני בדיוק תרד מהרכב שחתך אותו, הוא לא יקפוץ עליה ויאנוס אותה. אבל אם הוא עוצר ליד הרכב השני ברמזור הבא, שולף את הנהג השני החוצה ומתחיל לחבוט בו אז כן, בהחלט עדיף שיעצרו אותו שניה לפני.

זוכר את הסרט Minority Report? בסצנת הפתיחה עוצרים בעל חלקיק שניה לפני שהוא נועץ מספריים באשתו הבוגדנית. אם יש לך אפשרות, מתי אתה מעדיף לעצור אותו: שניה לפני הרצח או שניה אחרי? לי נראה ברור שעדיף למנוע את הפשע, מה דעתך?

למה לעשות למשטר חיים כאלה קלים?

למה לא? הרי המשטר הוא דמוקרטי: אני ואתה בחרנו אותם ואם הם לא ימצאו חן בעינינו, אני ואתה נבחר אחרים. המשטר לא חושב על דרכים חדשות לדפוק אותך. אם הוא יהיה כזה, בבחירות הבאות הוא כבר לא יבחר. אם אתה מקשה על המשטר לשרת אותך, תקבל שירות רע יותר. זה בערך כמו לא לומר למלצר איך אתה רוצה את הסטייק שלך ואח"כ להתפלא שקיבלת וול-דאן במקום מידיום-רייר. או גרוע יותר, לקבל סטייק כשאתה בכלל צמחוני.

אחת מהמטרות של השלטון היא לשמור על בטחון האזרחים. אולי אחת מהמטרות העיקריות. למה לא לתת לו כלי שיאפשר לו לעזות בדיוק את זה? כי הדיקטטור שלא קיים ישתמש בו לרעה? שוב, אם יום אחד יופיע דיקטטור, לא תוכל לעשות שום דבר כדי למנוע ממנו להקים כלי שכזה ולהשתמש בו, כך שאמצעי המניעה שלך בכלל לא ימנעו את הסכנה הזו. בינתיים המשטר הדמוקרטי לא יכול להגן עליך בצורה יעילה.

ואם לא השתכנעת, בוא נעשה עסקה: אם אי פעם יבנו מכונה שיכולה לאתר פושעים שניה לפני, נדאג שבכל מקרה בו יתברר שהעבריין עומד לפגוע בך, יעצרו אותו רק בדיעבד ורק אם יתגלה באמצעים קונבנציונאליים. וכדי שלא תהנה מההפקר (כי הרבה אנשים שעלולים היו לפשוע יעדיפו להתאפק ברגע שידעו שהם לא יוכלו להתחמק מעונש) נפרסם בפומבי את זה. מקובל עליך?

פורסם

באמת שאני לא מבין אותך. ממילא פרטיות לא קיימת אז למה למנוע ממשטרה כלי שיהפוך את חייך לבטוחים יותר?

פורסם

אתה מתקיף איש קש. אני אומר "פושעים צריך להעניש", אתה עונה "אז נעניש את כולם"?

המאגר הביומטרי לא יקר: הוא אמור לכסות את העלויות שלו תוך פחות משנה רק כתוצאה מהחיסכון הישיר של מניעת הרמאויות בקצבאות השונות.

אין שום סיבה לפתוח תיקים לאנשים שלא ביצעו כל פשע. אבל זה לא מונע מהמדינה לנהל מאגרי מידע: המדינה יודעת איך קוראים לך, איפה אתה גר , מה מס' הטלפון שלך - אפילו את התמונה שלך יש להם (למה אתה חושב צריך שתי תמונות כדי להוציא ת"ז, אם על התעודה יש רק תמונה אחת?), אבל זה לא אומר שכל אזרח נזרק לכלא, נכון?

אף אחד עוד לא הסביר לי מה רע במערכת שתסייע למשטרה לתפוס פושעים. מה, אנחנו צריכים לשמור על כללי המשחק ההוגן ולתת לפושעים הזדמנות לברוח?

אגב, אני חייב לכם עוד תיקון: כתבתי שאת הרוצח של עו"ד פלינר תפסו בעזרת טביעת האצבעות שלו. טעות שלי, תפסו אותו בעזרת ה- DNA שלו. אבל אני יכול להביא לכם כמה מקרים של פשעים שפוענחו ברגע בו מחשבו את מאגר טביעות האצבעות של המשטרה. רק תחשבו כמה עבריינים מסתובבים היום בחוץ כי למשטרה אין עדיין את טביעת האצבעות שלהם ומה יקרה כשלמטרה יהיו את הטביעות האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים