עבור לתוכן

איך נוצרים ריחות?

Featured Replies

פורסם

בעודי מתקלח היום אני לקחתי את הסבון ותהיתי- איך לעזעזל לסבון שלי יש ריח כזה? :nixweiss:

תהיתי ותהיתי והגעתי לחצי מסקנה שידועה- מייצרים את הריחות במעבדה בתהליכים כימיים. השאלה היא מה הם אותם התהליכים כימיים?

מה קורה במעבדה שככה מייצרים או עושים הרבה ריח מסויים כמו וניל/ הדאודורנטים שאנו משתמשים בהם וכיצד הופכים אותם לנפיצים בעולם? כדי ליצור ניחוח ורדים לוקחים תמציות ורדים שמפיקים מורדים? לא נשמע לי הגיוני... זה בזבוז מטורף של ורדים!

עוד שאלה שקשורה לזה היא איך מייצרים את הריחות הסינטתיים בדיאודורטנים ובשמים של היום? הרי אין ריח כמו ה-AXEים למינהם בטבע או ריחות מוזרים שכאלה.

ושאלה אחרונה בנושא- מי קבע מה הוא ריח טוב ומה הוא ריח רע? ::) (מי קבע שריח של נפיחה זה ריח רע וריח פרחים זה טוב?)

מקווה שהעלתי פה דיון מעניין שקשור לימי הקיץ החמים והמזיעים שלנו.. 8)

פורסם

בפורום מדע אנשים לא מספיק יודעים דברים בשביל דיון- כל דיון פה זה בין כאלה שיודעים קצת על משהו וכאלה שאין להם מושג בשיט ועדיין מרגישים צורך לחלוק עם כולם את הדעה האוה-כל כך- לא מלומדת...

ריחות יוצרים בתערובת של כל מיני כימיקאלים. קצת מX, קצת מY הרבה מZ יתן לך ריח מסויים. תשנה מינון או מרכיבים יהייה לך ריח אחר.

יש ריחות שהכימיקאלים שלהם מגיעים ממפעל ויש כאלה שמופקים מפרות\ ירקות\ פרחים\ שתן\ פגרים של כל מיני דברים שאתה לא רוצה לדעת

איך יודעים מה ריח טוב ומה רע?! איזה שאלה מטופשת זו? כיף לך הריח משהו= טוב. לא כיף לך להריח משהו= רע. יש כאלה שאוהבים ריח של פלוצים. הרוב לא. בעצם, תלוי במה ומי שיוצר את הפלוצים.... (חלק מהעניין זה מיצי קיבה- יש כאלה עם אהה... מפעל גז עצבים בקיבה...)

פורסם

האם אתה יודע קצת או שלא יודע שיט ? ;D

ERL :

האם אתה מכיר את המושג נדיף או נדיפות ?

פורסם

יש איזה פרק באוטובוס הקסמים שמסכם את זה יופי :)

ההגדרה של IG לריח רע כמשהו ש"לא כיף לך להריח" היא לא מדויקת. הריח זה בעצם חלק ממנגנון ההגנה של הגוף - ריחות רעים = משהו שכדאי להתרחק ממנו (מקור למחלות וכו').

פורסם

להיפך גם נכון , כלומר האם יש צורך להסביר מדוע ריח של לחם נאפה או של עוגת שוקולד הוא ריח טוב ?

השאלה שאני הייתי מוסיף היא האם ריח הוא דבר נילמד , אני הייתי עונה כן , נניח ריח של גבינה כחולה יכול להיות מאוד מסריח עבור חלק ועבור אלו שלמדו לאהוב אותה הוא ריח טוב ואתם מבינים את ההמשך , האם יש ריחות טובים ורעים שטבועים באיזה שהוא מקום בנו ד.נ.א. ? אני לא יודע , אבל אני יודע שריחות יכולים להיות מוטבעים בזיכרון , למעשה הריח הוא מדיום נוסף להעברת מידע ממש כמו העיניים והאוזניים וחוש המישוש , לכן לא יהיה הבדל בין ריח לבין שמיעה נניח מבחינה של מידע . אני מתאר לעצמי שריח של אקונומיקה מקביל לאור מסנוור או לרעש של מקדחה או לתחושת צריבה , לכן בגבול התחושה מערכת השיפוט של ריח טוב וריח רע תיפול כמו תמיד על ניסוי וטעיה כמו כן חוויות נרכשות ונלמדות .

פורסם
  • מחבר

את הפרק של אוטובוס הקסמים שקשור נושא ראיתי בכיתה ד' 10 פעם ואני חושב שזה הספיק.

השאלה היא איך חברות הדאודורנטים מייצרות ריחות מלאכותיים שכאלה? הרי זה לא מהטבע אז מאיפה? (עירבוב כימיקלים הבנתי, אבל איזה? מה הגורם לריח "הטוב" הזה?)

סתם שאלה קלילה שעלתה לי לשאול כאן הבוקר בזמן שהיתקלחתי 4 דקות.. :cool2:

פורסם

איזה כימיקאלים זה בד"כ סוד.... אתה יכול לקרוא בויקי על כימיקאלים נפוצים...

בעיקרון אין בעיה לסנטז מולקולות טעם\ ריח שיהיו זהות למולקולות טבעיות... יש מיצים "טבעיים" שבחיים שלהם לא ראו תפוז או תפוח....

פורסם

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים