עבור לתוכן

האם ידעתם?

Featured Replies

פורסם

לגבי מבוך - כל עוד היציאה ממנו היא לא באמצע, כל מה שצריך לעשות הוא להצמד לקיר הימני (או השמאלי), ומגיעים ליציאה בשלב זה או אחר. זו לא באמת בעיה של ניסוי וטעייה... (או שאני מפספס משהו...)

פורסם

נראה לי שיש לך בעייה הם הגדרה של מבוך... אתה יכול להצמד לקיר כלשהו, להגיע מטר מהסוף ולהתקע בקיר...

פורסם

נראה לי שיש לך בעייה הם הגדרה של מבוך... אתה יכול להצמד לקיר כלשהו, להגיע מטר מהסוף ולהתקע בקיר...

לא מבין את כוונתך. יש מצב לציור?

פורסם

אתה רציני?

אולי זה יעזור לך- במבוך יש צמתים כשכיוון אחד הוא הנכון והשאר מטעים, וחסימה של כיוון מסויים לא חייבת להיות בטווח קצר מהצומת- ויכולה להיות גם אחרי עוד צומת או יותר... כשאתה פונה לכיוון לא נכון אתה יכול לעבור בעוד כמה צמתים עד שתתקע, ואז לחזור צומת אחורה, לפנות לכיוון אחר ושוב להתקע, ועד שתחזור את הכמה צמתים אחורה- וזה יכול לקחת הרבה צעדים...

פורסם

זה יקח הרבה צעדים, אך בסופו של דבר אתה תחזור אוטומטית לאותה צומת, ותמשיך לכיוון אחר. כל מבוך בגודל סופי, מסובך ככל שיהיה, יפתר על ידי מחשב מיידית. בן אדם יוכל לפתור אותו לרוב בזמן משמעותי ארוך יותר.

פורסם

שוב- לא נכון.

אתה יכול לעבור ב20 צמתים שמתפצלים לעוד 20 צמתים שמתפצלים לעוד 20 צמתים לפני שאתה נתקע.

כשבנאדם פותר יש סיכוי גבוה מאוד שהוא יראה את החסימות "דרך הקירות" או לחילופין את הדרך הנכונה בצורה מיידית...

בניגוד למחשב, למוח יש גישה מידית לזיכרון לטווח קצר (נגיד 10 גיגה זיכרון עם באס של 10 גיגה ומספיק מעבדים שיכולים לעבד את כל המידע בו-זמנית), בניגוד למחשב שעובד בטבלאות ומערכים ומחפש כל פעם מחדש את מה שהוא צריך כדי לשנות את הפרמטרים לקבלת תמונת המצב בכול רגע...

פורסם

מעקב

פורסם

שוב- לא נכון.

אתה יכול לעבור ב20 צמתים שמתפצלים לעוד 20 צמתים שמתפצלים לעוד 20 צמתים לפני שאתה נתקע.

כשבנאדם פותר יש סיכוי גבוה מאוד שהוא יראה את החסימות "דרך הקירות" או לחילופין את הדרך הנכונה בצורה מיידית...

בניגוד למחשב, למוח יש גישה מידית לזיכרון לטווח קצר (נגיד 10 גיגה זיכרון עם באס של 10 גיגה ומספיק מעבדים שיכולים לעבד את כל המידע בו-זמנית), בניגוד למחשב שעובד בטבלאות ומערכים ומחפש כל פעם מחדש את מה שהוא צריך כדי לשנות את הפרמטרים לקבלת תמונת המצב בכול רגע...

אם כל הכבוד, במבוך של אלפיים מסלולים שונים, ויש לך עיין מדהימה ואתה רואה הכל בתמונה אחת ברורה, למוח שלך יקח הרבה מאוד זמן למצוא את המסלול עם היציאה בסוף, בעוד שלמחשב זה עיניין של שניות לעבור על הכל. בדיוק כמו שאם אני יביא לך 25 מקלות מסודרות אחת ליד השנייה, יקח לך 5-6 שניות במקרה הטוב עד שתוכל להגיד לי כמה מקלות יש פה.

פורסם

אם כל הכבוד, במבוך של אלפיים מסלולים שונים, ויש לך עיין מדהימה ואתה רואה הכל בתמונה אחת ברורה, למוח שלך יקח הרבה מאוד זמן למצוא את המסלול עם היציאה בסוף, בעוד שלמחשב זה עיניין של שניות לעבור על הכל. בדיוק כמו שאם אני יביא לך 25 מקלות מסודרות אחת ליד השנייה, יקח לך 5-6 שניות במקרה הטוב עד שתוכל להגיד לי כמה מקלות יש פה.

אבל אתה נתתה סוג שונה של פתרון,

אוקי, לחלק הראשון של ההודעעה: אוקי למחשב יקח זמן, וכמה שהוא יהיה יותר מהיר, ככה יקח לו פחות זמן, זה קשור במחשב עצמו, לעומת העין שלא צריכה לעשות את כל הטועות בשביל להגיע לפתרון...

לחלק הנשי של השאלה: זה סוג שונה של חידה, בגלל שהמחשב פשוט סופר וממשיך קדימה, אין איפה לטעות פה, הוא פשטט מתקדם, אין שום דבר מתחכם, מסלול לא נכון או משהו כמו מבוך, זה 2 סוגים של חידות שונות.

פורסם

אני בכלל בגישה שהמוח האנושי הוא לא יותר ממחשב מתוחכם.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

Did you know 4.0

(updated fall 2009)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים