פורסם 2009 במאי 2016 שנים שלוםאיך אני יכול ליישם מספר של count בתוך שאילה בודדתלמשל, יש לי טבלה של קבוצות, טבלת משחקים, טבלת תוצאותאני רוצה להציג בשאילה אחת עבור כל קבוצה את מספר נצחונות הבית, מספר נצחונות חוץ וכו...תודה.
פורסם 2009 במאי 2216 שנים אתה בונה VIEW אחד של סטטיסטיקותשבו אתה עושה GROUP BY לקבוצה,סוג המשחק (בית או חוץ), ותוצאה (ניצחון,הפסד,תיקו)התוצאה תיראה בערך ככהקבוצה א משחקי חוץ 5 נצחונותקבוצה א משחקי בית 4 ניצחונותקבוצה א משחקי חוץ 5 תיקוקבוצה א משחקי בית 4 תיקוקבוצה א משחקי חוץ 5 הפסדיםקבוצה א משחקי בית 4 הפסדיםעכשיו אתה יכול לעשות SELECT מתןך ה VIEW הזהלפי חיתוך מסוים למשל משחקי בית+נצחונות של הקבוצהבדוגמה יש 6 צירופים אז אתה צריך 6 SELECT'ים שונים מה VIEW הזהבשלב הבא אתה עושה JOIN בין ה SELECT'ים לפי השם של הקבוצהוהתוצאה היא שתראה עבור כל קבוצה שורה אחת שבה מופיעות כל הסטטיסטיקות שאתה רוצהעכשיו תלוי באיזה DB אתה משתמש אבל מה שאנ ההיתי עושה זה שאחרי שאני בונה את ה VIEWשל הסטטיסטקות,ההיתי פשוט בונה פונקציה שלה אני שולח את שם הקבוצה ,סוג המשחק ותוצאה והיא מחזירה לי הכמותהשאילתה תראה בערך ככהselect function(team_name,away,wins),function...from team_tableהפונקציה תיראה בערך ככהbeginselect amountinto v_amountfrom stat_viewwhere team_name=:team_nameand game_type=:game_typereturn v_amountend;זה לא הסינטקס של הפונקציה ברור שזה לא יעבוד ככה זה סתם להמחשהאם אתה רוצה לממש את זה אז אתה צריך ללמוד איך בונים פונצקיות ב DB שאתה עובד איתו
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.