עבור לתוכן

למה קרח צף ולא שוקע

Featured Replies

פורסם

הליום לא באמת קופא- הוא הופך למשהו כמו צמר גפן... שמתנהג כמו גז אבל בדחיסות של נוזל... משהו הזוי לגמרי...

פורסם

הליום לא באמת קופא- הוא הופך למשהו כמו צמר גפן... שמתנהג כמו גז אבל בדחיסות של נוזל... משהו הזוי לגמרי...

מגניב

יש סרטון המחשה? תמונה?

פורסם

הקרחונים היו שוקעים והמים היו מציפים את היבשה.

טעות ,המים היו הופכים לקרח לגמריי ,ולא היה חיות (דגים) שהיו שורדים .

פורסם

המים לא היו הופכים לקרח לגמרי, תדביק קוביית קרח לתחתית של כוס מים זה יגרום לה לקפוא?

קרח ומים נמצאים באקליבריום ב0 מעלות, כל עוד זה לא ישתנה הקרחון לא יימס\המים לא יקפאו לא משנה אם הקרחון צף מרחף או עושה שמיניות מתחת למים.

חלקים לא מעטים מקרקעית האוקיאנוס מכוסים במתאן קפוא, ויש גם מרבצי קרח עמוק בתוך האוקיאנוס ועל מה בדיוק זה משפיע?

פורסם

מרבצי קרח בתוך האוקיינוס זה חדש לי....

דווקא ממה שאני יודע רק מהמשקל של המים המים בקרקעית מתייצבים על אזור ה-4 מעלות כדי להיות בצורה הכי דחוסה שלהם...

הקטע שקרחונים מקפיאים את המים לא קשור לכלום... הקרחונים לא יקפיאו והמים לא ימיסו- ולא בגלל הש.מ בינייהם אלא בגלל המיקום שלהם ביחס לקו המשווה...

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אין הסבר למה זה. זה פשוט כך.

זו אחת האנומליות של הטבע שבזכותן אנו חיים. אם קרח היה כבד יותר ממים (כמו שרוב החומרים כבדים יותר כשהם מוצקים), הקרחונים היו שוקעים והמים היו מציפים את היבשה.

מה זאת אומרת אין הסבר למה זה. יש הסבר:

המים היא מולקולה קוטבית כלומר צד אחד חיובי וצד אחד שלילי - המקרה שלנו המימן חיובי והחמצן שלילי. עכשיו, כאשר חומר הופך למוצק בד"כ האטומים ניהיים צפופים יותר כלומר הצפיפות גדלה, אבל בגלל שמולקולת המים היא קוטבית זה לא קורא אלא ההפך. האטומים מתרחקים זה מזה כמו שאתה מצמיד שני + של מגנט. בגלל זה הקרח לא שוקע.

פורסם

מה זאת אומרת אין הסבר למה זה. יש הסבר:

המים היא מולקולה קוטבית כלומר צד אחד חיובי וצד אחד שלילי - המקרה שלנו המימן חיובי והחמצן שלילי. עכשיו, כאשר חומר הופך למוצק בד"כ האטומים ניהיים צפופים יותר כלומר הצפיפות גדלה, אבל בגלל שמולקולת המים היא קוטבית זה לא קורא אלא ההפך. האטומים מתרחקים זה מזה כמו שאתה מצמיד שני + של מגנט. בגלל זה הקרח לא שוקע.

נראה לי שזה היה בציניות

פורסם

??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים