עבור לתוכן

למה קרח צף ולא שוקע

Featured Replies

פורסם

אין לי שום הסבר פיזיקאלי רק נתונים יבשים

מיים ב 4 מעלות צלזיוס נמצאים בנפח הקטן ביותר (במצב הכי צפוף שלהם) מסה ליחידת נפח הכי גדול

יש למישהו הסבר יותר מדעי לעיניין הזה?...

פורסם

בגלל שהצפיפות של הקרח קטנה יותר מצפיפות המים.

פורסם

קרח פחות צפוף ממים => קרח באותו נפח שוקל פחות ממים => קרח צף.

פורסם

אין הסבר למה זה. זה פשוט כך.

זו אחת האנומליות של הטבע שבזכותן אנו חיים. אם קרח היה כבד יותר ממים (כמו שרוב החומרים כבדים יותר כשהם מוצקים), הקרחונים היו שוקעים והמים היו מציפים את היבשה.

פורסם

ברור שיש לזה הסבר, בגדול זה בגלל שבמצב מוצק מולקולות המים (בגלל הצורה הזוויתית היחודית שלהם) מסתדרים בצורה דחוסה פחות ממצבם כנוזל, מים זה החומר היחידי שידוע עליו שמתנהג ככה, התופעה נקראת "האנומליה של המים".

פורסם

כבר ציינו את התשובה אבל אני אנסה להרחיב טיפה.

למים במצב נוזלי יש קשרים בין מולקולרים בשם קשרי מימן - קשר בין אטום חמצן של מולקולה אחת לאטום מימן במולקולה שכנה. כאשר המים הופכים לקרח (מוצק) המבנה של הקרח הוא יותר סריגי - שכבות שכבות ויש פחות קשרי מימן (אם בכלל). כתוצאה מכך המים יותר צפופים מאשר הקרח - כלומר מים שוקלים יותר מקרח באותו נפח או לחילופין 1 קג קרח תופס יותר נפח מאשר 1 קג מים. אפשר לראות את זה בניסוי מאוד פשוט - קח בקבוק מים מפלסטיק (בקבוק מים מינרלים למשל) ומלא אותו לגמרי כך שלא יהיו בועות אוויר. תכניס את הבקבוק לפריזר - אחרי כמה שעות המים יקפאו הקרח יתרחב והבקבוק ישבר.

אם אתה רוצה לקרוא על זה טיפה יותר :

http://www.chemistryquestion.com/English/Questions/ChemistryInDailyLife/5c_Water_Ice.html

פורסם

ברור שיש לזה הסבר, בגדול זה בגלל שבמצב מוצק מולקולות המים (בגלל הצורה הזוויתית היחודית שלהם) מסתדרים בצורה דחוסה פחות ממצבם כנוזל, מים זה החומר היחידי שידוע עליו שמתנהג ככה, התופעה נקראת "האנומליה של המים".

התכוונתי שאין הסבר למה האנומליה הזו קורה במים ורק במים. כמו שאין הסבר לשום תופעת טבע ראשונית.

פורסם

אבל הוא בדיוק הסביר לך ממה זה נובע. כל מולקולה בעלת צורה דומה תתנהג דומה. זה לא קורה רק במים

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_(molecule)

Water, uranium, neon and silicon are some of the few materials which expand when they freeze
פורסם

אז אם הגוף שלנו מכיל כ70% מים, למה ההוא למטה מתכווץ שקר לו? :nixweiss:

פורסם

^ כי גודלו של ההוא למטה נקבע ע"י כמות הדם הזורמת בו. יתר על כן, מים ב-4 מעלות צלזיוס, צפופים יותר ממים בטמ"פ גבוהה יותר, הגוף שלך לא יגיע במשך ימי חייך לטמ"פ נמוכה כזו.

פורסם

כשקר, כלי דם שקרובים לעור מתכווצים ואלו שבתוך הגוף מתרחבים, כדי לצמצם את פליטת החום

וכפי שנאמר, גודלו של הזה שלמטה נקבע בין היתר לפי כמות הדם שזורמת בו

פורסם

יש עוד חומר שמתנהג ככה- שכחתי את השם, אבל המים לא לבד... אם אני אזכר אני ארשום פה

אבל הוא בדיוק הסביר לך ממה זה נובע. כל מולקולה בעלת צורה דומה תתנהג דומה. זה לא קורה רק במים

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_(molecule)

אם אני לא טועה, לאורניום יש כמה פאזות במצב מוצק, וניאון לא באמת קופא :P

עד כמה שאני יודע יש רק עוד חומר אחד או 2 שמתנהגים ממש כמו מים...

פורסם

למה לא קופא? על פי ויקי הוא קופא ב27 קלווין, זה לא כזה נמוך.

לרוב החומרים יש כמה פאזות מוצקות, כולל לקרח (על פי ויקי לקרח יש 15 פאזות). רק ציינתי שהמים ממש לא כאלה מיוחדים

פורסם

הוא קופא קופא, או מתנהג כמו הליום? (העצלנות :P...)

לגבי החומרים שמתפשטים בהתמצקות- בבדיקה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים