עבור לתוכן

אנחנו עוזרים לרפואה ולמדע. מה אתם עושים ? World Community Grid

Featured Replies

פורסם

אי אפשר להגיד כמה זה עולה פר מחשב.

הבאתי את החישוב הקיצוני ביותר שמי שיש לו מחשב עם מעבד I7 920 על מאה אחוז 24/7 והכוונה הפרוייקט רץ בו כל שנייה בחודש כמו אצלי על 100% על כל ה4 ליבות ו-8 TASKים, אז ישלם כ-30 ש"ח בחודש כי בין 0% פעילות ליבה לבין 100% פעילות ליבה זה עוד 100W במקרה הקיצוני הזה והחישוב בהתאם.

מעבדי פנטיום 4 וE2140 שמביאים אותם תוצאות פר יום ועל כן כוחם כמעט שווה (ללא OC) יעלו כחצי מזה.

אני כבר שוקל לצלם וידאו של המחשב שלי מול צריכת החשמל ולבצע ייבוש ממוקד למי שמדבר שטויותו.

ושוב, חשבון החשמל הוא דו חודשי. מספיק שהפעלתם יותר מדיי את הקומקום החשמלי, תנור האפייה, תנור פיזור חום, דוד שמש שכולם לוקחים בסביבות ה2000W לדקת פעילות, חשבון החשמל שלכם כבר יעלה. כן זה אומר שאם פתאום יש לכם Coffee Rush ואתם עושים הרבה פעמים ביום קפה כל החודש צפו פגיעה בחשבון החשמל כי קומקום=מזגן מרכזי של כ2-3 כוחות סוס=דוד שמש.

שגיא, אני מכיר את המחשבים שלך. הם ממש לא ברמה של המעבד שהובא כדוגמא, וגם הם לא פועלים על 100% וכל הזמן. כולם ביחד יעלו לדעתי בערך רבע עד חצי מזה. צריך לזכור שרוב הכסף שהולך הולך על עצם היות המחשב דלוק, הפעילות המועטה שהפרויקט גורם לא משפיע באופן גדול מדי. בנוגע לבלאי חלקים, המעבד הוא בעיקר זה שעובד פה, וגם ככה הוא לא יוחלף בגלל תקלה כנראה.

• תגובות 891
  • צפיות 251.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז בואו נסכם, הפרוייקט הזה הוא כמו סיגריות, עולה (הרבה) כסף, מקצר את החיים (של המחשב) אך יש לו השפעה אחת בידיוק הפוכה לסגריות - מונע סרטן (עוזר בלמנוע...) :hat:

מישהו יכול להסתכל על התגובה שלי למעלה ולנסות לעזור לי? חבל מלא זמן התבזבז.... עוד קצת מידע - הוא כבר סיים 3 משימות, אך הוא לא שולח אותם בחזרה אל השרת וגם לא מקבל משימות חדשות.

עודד, דווקא שלי עבדו כמה זמן על 100% כדי לעקוף אותך :P אבל אחרי שראיתי היום שזה קצת יותר מכמה שקלים בודדים החזרתי את המחשבים לעד 60%, אבל חכה חכה למרות צבא המחשבים הצולע שלי אני יעקוף אותך! :pissed:

פורסם

חבל שאני לא מתחרה איתך.[br]פורסם בתאריך: 1.06.2009 בשעה 16:28:40

http://www.fxp.co.il/showthread.php?p=35224997#post35224997

יופי..... מחקו את זה, למה לא שמת תיוג? או לא אמרת שאין שום רווח אישי? וגם למה הבאת להם קטע באנגלית, אתה לא יודע שהם לא יועים לקרוא אנגלית?! :bash:

fxp פורום של חכמים..... נסה שוב אח"כ

עריכה: הצלחתי להסתדר עם הבעיה שלי... למי שיש בעיה בסגנון הזה : Peer certificate cannot be authenticated with known CA certificates

שיבדוק אם התאריך שלו מכוון, זה פשוט לא התחבר לשרת השני בכלל שהתאריך לא היה מכוון. :-\

פורסם

אלכס כבר בדקתי עם אנשים שמבינים בצריכת חשמל, מחשב הוא צרכן לכל דבר.

מחשב מבוסס מעבד I7 עם כרטיס מסך מודרני (4870/260), כאשר הוא עובד 24/7 100% שימוש מעבד (דבר שגורם ל-6 פזות בלוח לעבוד על מכסימום)-

לוקח לפחות 390~410W, תעשה את החשבון לבד (לי זה יצא קרוב ל-200 ש"ח תוספת יוקר לחשבון דו-חודשי), מבלי לקחת בחשבון בלאי חלקים.

פעם אחת ולתמיד...

ההבדל בין מחשב שדלוק 24/7 שנמצא ב-0% פעילות לבין מחשב שדלוק 24/7 שנמצא ב-100% פעילות זה ה-100W

שאלכס כתב כבר (בהנחה שהחישוב שלו נכון, והוא נשמע לי נכון), במערכות הכבדות ביותר (אלא אם כן אתה מריץ שרת עם 8 מעבדי XEON)

ולכן ההבדל הוא מה שאלכס כתב, משהו כמו 30 ש"ח לחודש

ההבדל שאתה מדבר עליו (של 400W) זה ההבדל בין מחשב כבוי לבין מחשב דלוק שנמצא ב-100% עומס

אבל הכוונה היא שאם כבר המחשב שלך עובד, אז שלפחות יעשה משהו. אם אתה כ"כ פוחד מהחשבון חשמל,

תכבה את המחשב אם הוא לא בשימוש הרבה זמן, למשל בלילה (זה מה שאני עושה)

בנוגע לבלאי של רכיבים (והכוונה היא למעבד, שנמצא בעומס),

כמה פעמים יצא לך לראות מישהו שכותב בפורום שהמעבד שלו מת? כמה כאלה כבר יש?

ואפילו אם זה יקרה, האם אין אחריות של לפחות 3 שנים על כל המעבדים?

והאם אתה לא מחליף מחשב פעם בכמה זמן?

אז מה נראה לך הסיכוי שהמחשב שלך באמת יתקלקל בגלל זה?

ואגב,

הדלקה וכיבוי הם הרבה יותר "מסוכנים" למחשב מאשר עבודה כל הזמן, אז על ידי כך שאתה רוצה

לחסוך חשמל (שאתה מכבה את המחשב כל כמה זמן) אתה גורם ליותר בלאי רכיבים מאשר מה שהפרוייקט

הזה היה גורם

אז אולי מספיק עם ההפחדה שלך בנוגע ל"צריכת החשמל המטורפת" של מחשבים שנמצאים ב-100% עומס?!

במיוחד כשזה בא מ"טכנאי חברת החשמל" (נשמע בערך כמו "חבר שלי הטכנאי המליץ לא לקנות AMD כי הם חרא אז רק אינטל וכרטיס מסך FX5200 כי הוא הכי טוב!!!11!!!")

פורסם

פעם אחת ולתמיד...

ההבדל בין מחשב שדלוק 24/7 שנמצא ב-0% פעילות לבין מחשב שדלוק 24/7 שנמצא ב-100% פעילות זה ה-100W

שאלכס כתב כבר (בהנחה שהחישוב שלו נכון, והוא נשמע לי נכון), במערכות הכבדות ביותר (אלא אם כן אתה מריץ שרת עם 8 מעבדי XEON)

ולכן ההבדל הוא מה שאלכס כתב, משהו כמו 30 ש"ח לחודש

ההבדל שאתה מדבר עליו (של 400W) זה ההבדל בין מחשב כבוי לבין מחשב דלוק שנמצא ב-100% עומס

אבל הכוונה היא שאם כבר המחשב שלך עובד, אז שלפחות יעשה משהו. אם אתה כ"כ פוחד מהחשבון חשמל,

תכבה את המחשב אם הוא לא בשימוש הרבה זמן, למשל בלילה (זה מה שאני עושה)

בנוגע לבלאי של רכיבים (והכוונה היא למעבד, שנמצא בעומס),

כמה פעמים יצא לך לראות מישהו שכותב בפורום שהמעבד שלו מת? כמה כאלה כבר יש?

ואפילו אם זה יקרה, האם אין אחריות של לפחות 3 שנים על כל המעבדים?

והאם אתה לא מחליף מחשב פעם בכמה זמן?

אז מה נראה לך הסיכוי שהמחשב שלך באמת יתקלקל בגלל זה?

ואגב,

הדלקה וכיבוי הם הרבה יותר "מסוכנים" למחשב מאשר עבודה כל הזמן, אז על ידי כך שאתה רוצה

לחסוך חשמל (שאתה מכבה את המחשב כל כמה זמן) אתה גורם ליותר בלאי רכיבים מאשר מה שהפרוייקט

הזה היה גורם

אז אולי מספיק עם ההפחדה שלך בנוגע ל"צריכת החשמל המטורפת" של מחשבים שנמצאים ב-100% עומס?!

במיוחד כשזה בא מ"טכנאי חברת החשמל" (נשמע בערך כמו "חבר שלי הטכנאי המליץ לא לקנות AMD כי הם חרא אז רק אינטל וכרטיס מסך FX5200 כי הוא הכי טוב!!!11!!!")

בלאי זה לא המעבד עצמו, בלאי זה מאוורר של המעבד שעובד בסל"ד גבוהה יותר.

חום בגוף הקרור גורם למשחה טרמית להתמוסס מהר יותר, מאווררים במארז שעובדים קשה יותר, גורמים לכניסת אבק גדולה יותר.

ופעם המיליון בדקתי את החשבון, מערכות מחשב זהות לשלי במאמץ 100% 24/7 = לפחות 150~200 ש"ח בחשבון דו-חודשי.

אני לא בא להפחיד! אפשר לתרום לפרויקט גם ב-30% מהמעבד.

כנראה שאצלך כסף גודל על העצים.

פורסם

רק בשביל להכניס אנשים לפרופורציה לגבי הצריכת חשמל של המחשב שעובד ב100%

המפרט שלי (ראו חתימה) לוקח בIDLE 155W וCPU LOAD 195.6W כלומר סה"כ הבדל של 40W... מבחינת מחיר לחברת חשמל זה מתבטא ב15ש"ח...

פורסם

בלאי זה לא המעבד עצמו, בלאי זה מאוורר של המעבד שעובד בסל"ד גבוהה יותר.

חום בגוף הקרור גורם למשחה טרמית להתמוסס מהר יותר, מאווררים במארז שעובדים קשה יותר, גורמים לכניסת אבק גדולה יותר.

ופעם המיליון בדקתי את החשבון, מערכות מחשב זהות לשלי במאמץ 100% 24/7 = לפחות 150~200 ש"ח בחשבון דו-חודשי.

אני לא בא להפחיד! אפשר לתרום לפרויקט גם ב-30% מהמעבד.

כנראה שאצלך כסף גודל על העצים.

קודם כל, הכסף לא גודל, הוא גדל

שנית, לא, הוא לא גדל אצלי על העצים

שלישית, כמו שכתבתי לך מספר פעמים, מה שאתה צריך לחשב זה ההבדל בעלות בין מחשב דלוק ב-0% עומס לבין מחשב ב-100% עומס

לא בין מחשב ב-100% עומס למחשב כבוי, ולכן זה לא יוצא ה-400W שאמרת שזה יוצא, אלא יותר באזור ה-100W שאלכס כתב

אם (לפי מה שהבנתי מהשורה האחרונה אצלך) הגדרת על 30%, ההבדל (מבחינת צריכת חשמל) בין זה לבין 100% הוא ממש אפסי

ולכן זה ממש לא יוצא ה-200 שקל בחודש שחישבת שזה יוצא

בנוגע לבלאי של מאווררים, אצלי לפחות, המאווררים באותה מהירות גם בעת מאמץ.

שנית, המחשב אצלי משהו כמו חמש שנים ואף מאוורר עדיין לא התקלקל, אז אני לא ממש דואג מזה

כנ"ל לגבי משחה תרמית. אני לא החלפתי אותה מאז שהמחשב אצלי, והטמפ' בסדר גמור (כמובן, אם אתה עושה

אוברקלוק וכאלה הטמפ' יהיו יותר קריטיות לך, אבל אז ה-OC גם ככה אחראי ליותר בלאי מאשר העבודה ב-100%)

בנוגע לאבק, זה לא בדיוק נחשב בלאי אם אפשר לנקות את זה ברבע שעה

ואתה כן בא להפחיד. ברור שאפשר לתרום גם ב-30%. אבל זה עדיין שליש ממה שתתרום אם תגדיר על 100%

פורסם

ואתה כן בא להפחיד. ברור שאפשר לתרום גם ב-30%. אבל זה עדיין שליש ממה שתתרום אם תגדיר על 100%

אז תשאיר אתה את המחשב שלך 24/7 על 100%, אתה בטח תתרום להצלת העולם בזכות זה.

חופש הבחירה הוא שלי להחליט על כמה אחוזים לשים את המעבד, אם בכלל...

ותפסיק לחפור לי-על 100W, כבר בדקתי עם אנשים שמבינים יותר ממך בצריכת חשמל.

פורסם
  • מחבר

תגיד אני צריך לצלם, לערוך ולפבלש וידאו שייתקע לך באף כדי שתפסיק להקשיב למיסטר אלקטריסיטי שלך ?

מה שהוא אמר לך זה בבל"ת עם דיפלומה.

פורסם

ואתה אומר את זה בתור מהנדס חשמל מוסמך שעובד מטעם חברת החשמל ותיכנן להם את כל המערכת הזאת ...

פורסם

יש מכשיר נחמד שנקרא מד הספק... פותר את כל הבעיות שלכם בנושא החשמל.

ככה בדקתי את הצריכה של המחשב שלי

פורסם
  • מחבר

ואתה אומר את זה בתור מהנדס חשמל מוסמך שעובד מטעם חברת החשמל ותיכנן להם את כל המערכת הזאת ...

פשה לעומת הפאפא חשמל שאורי שאל אני יושב פה ורואה את מה שאני מדבר עליו. זה כמו לשאול מהנדס תעופה על צריכת דלק של מטוס כולשהו' date=' הוא מכיר את התחום אבל בין זה לבין פרטים על דגם ספציפי של מטוס הדרך ארוכה.

ההבדל בין מחשב קיצוני כמו שלי (עזוב כרטיס מסך, לא קשור) עם מעבד על 100% לבין אותו מחשב עם מעבד על 5%-0% בערך שיושב ומוריד סרטים הוא כ-90-110W כאשר בשאר המקרים הוא של כ-50W לרוב. במעבד שנמצא על מהירות סטוק זה ממילא קטן, זה מעבדים עם OC צורכים הרבה חשמל (משהו שהציבור אגב ברובו לא יודע). אני הרי יושב ומסתכל על זה אז אף אחד בעולם לא יבוא ויגיד לי כמה חשמל המחשב שלי מושך מהקיר. ראית שיעקב הראה דוגמה עם מעבד אחר שם זה בכלל חצי מחיר. תבוא תראה.

יש מכשיר נחמד שנקרא מד הספק... פותר את כל הבעיות שלכם בנושא החשמל.

ככה בדקתי את הצריכה של המחשב שלי

זהו שצחוק הגורל הוא שאורי הזמין לי את המודד WATT הזה מחו"ל ומכיר אותי אישית ויודע שיש לי אותו בעוד שלו אין ולכן אני לא מבין איך בכלל הוא מאמין לאחרים מה ההשפעה של זה.

פורסם

אם זה לא מסובך מדי - תיפגשו, אלכס תביא את המכשיר, שימו את המכשיר בין הקיר לבין המכונה של אורי (מה שאומר - צריכת ההספק של המערכת אחרי שספק הכוח העלים כמה וואטים, בהתאם ליעילות שלו), שימו IntelBurnTest (LinPack) שמסמל עומס שהמעבד בחיים לא יגיע אליו בתנאים רגילים, ואחרי חצי שעה עם התוכנה (מומלץ 40 מבחנים, אצלי 100 לקחו שעתיים וחצי בערך) תבדקו כמה המכשיר מראה. אחרי שהתוכנה מסיימת, חכו עוד חצי שעה בלי שהמחשב עשה כלום ותבדקו כוח שוב.

זה יגמור את הויכוח. בדרך כלל לא הייתי מתערב לאנשים אחרים בחיים, אבל זה נהיה מגוחך.

פורסם
  • מחבר

אם זה לא מסובך מדי - תיפגשו, אלכס תביא את המחשב, שימו את המכשיר בין הקיר לבין המכונה של אורי (מה שאומר - צריכת ההספק של המערכת אחרי שספק הכוח העלים כמה וואטים, בהתאם ליעילות שלו), שימו IntelBurnTest (LinPack) שמסמל עומס שהמעבד בחיים לא יגיע אליו בתנאים רגילים, ואחרי חצי שעה עם התוכנה (מומלץ 40 מבחנים, אצלי 100 לקחו שעתיים וחצי בערך) תבדקו כמה המכשיר מראה. אחרי שהתוכנה מסיימת, חכו עוד חצי שעה בלי שהמחשב עשה כלום ותבדקו כוח שוב.

זה יגמור את הויכוח. בדרך כלל לא הייתי מתערב לאנשים אחרים בחיים, אבל זה נהיה מגוחך.

תבקש עובדות מאורי שהמחשב שלו כנראה עושה הפרש של 500W בין מעבד ב 0% לבין מצב 100% שמוכיח את ה200 ש"ח שהוא מדבר עליהם :-X

ניסוח השאלה לחבר שלך "כמה עולה להפעיל את המחשב שלי 24/7 לחודש שלם" היה גורם אפילו למנקה בחברת חשמל לענות שזה עולה 200 ש"ח. תנסח לו את השאלה כמו שאנחנו ניסחנו ותבקש תשובה בשנית בשביל להרגיע עצמך.

אורי לא אמרת לי אז שאתה מהנדס חשמל/אלקטרוניקה או משהו דומה לזה ? איך בכלל הגעת למצב הזה של הטענות המוזרות האלה שלך?

תיקח מודד W מהמעבדה ותבדוק לבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים