עבור לתוכן

שאלה לבעלי תארים אקדמיים בתחום ההנדסה

Featured Replies

פורסם

בתור סטודנט להנדסה רציתי לדעת אם נכונה העובדה שהיום רוב העבודה היא בתכנון ועיצוב

דיברו איתנו על החשיבות של היכרות עם תוכנות כמו SOLIDWORKS ותוכנות עיצוב תלת מימדיות אחרות

בנוסף, איך המשכורות, התנאים, שעות העבודה?

העבודה מספקת? מעניינת?

פורסם

אתה שואל כאילו מדובר בעבודה קלאסית כמו שוטר או רופא. המציאות היא שסביר להניח שהעבודה שבה תעבוד לא קיימת היום בכלל (משהו כמו 60 אחוז ממודעות הדרושים היום הם לעבודות שלא היו קיימות לפני 10 שנים)

פורסם

אני לא יכול לענות לך מכיוון שאני בסה"כ סמסטר ב', אבל בטכניון, ללומדי מכונות/אוירונוטיקה/חקלאית וכו' (אני לומד אוירו') יש אשכרה קורס שלם של שרטוט בסוליד וורקס (המכונאים "זוכים" גם לקורס שרטוט ידני). המרצה שלי הוא אחד ששירטט למחייתו, ויש חברות שזה הייעוד שלהן (חברות שפשוט מספקות שירותי שרטוט). אז כנראה שכן יש בזה צורך.

חוץ מזה, אל תשכח שבקורס הזה ילמדו אותך את התקנים המקובלים (ISO, ANSI), ההבדלים, מה להשתמש וכו'

פורסם

יש הגדרת מקצוע\ תפקיד של שרטט. בד"כ מספיק להיות הנדסאי בשביל סרטט פשוט, אבל כדי לעשות דברים מתקדמים יותר צריך להיות מהנדס... ומקבלם על זה משכורות יפות בד"כ...

חוץ מהשרטוטים עצמם בתוכנות כמו סוליד אפשר לחשב התפלגות כוחות שיפעלו על המתקן כתוצאה מכוחות שיפעלו עליו בשרות- שזה מאפשר תכנון של חומרים והמבנה של המתקן (לדוגמא בורג עם צוואר פראבולי בזווית מסויימת שמפחית רגישות להתעייפות... רק למצוא את הזוית של הקשת יכול לקחת ימים שלמים...)

מי שלומד אוירו' ומכונות (שבתאכלס זה אותה העבודה בד"כ) צריך לדעת לשרטט טוב... כמעט בכל עבודה שהיא נדרשים שרטוטים וחישובי מאמצים...

פורסם

מי שעובד כמתכנן, יעבוד באופן כבד מאוד על תוכנות כגון Solidworks, Unigraphics או Catia.

מהנדסים גם משתלבים בתפקידים אחרים כגון אנשי חוזק, מהנדסי ניסוי ועוד כל מיני אנליזות, אבל בכל מקרה איפה שלא תיפול, תידרש להכיר טוב את העבודה בתוכנות כאלה. אבל אל תדאג יותר מדי. ברוב מקומות העבודה הרציניים יש תקופת הכשרה, ולפעמים ההתלמדות יכולה לקחת שנים.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לענות לך מכיוון שאני בסה"כ סמסטר ב', אבל בטכניון, ללומדי מכונות/אוירונוטיקה/חקלאית וכו' (אני לומד אוירו') יש אשכרה קורס שלם של שרטוט בסוליד וורקס (המכונאים "זוכים" גם לקורס שרטוט ידני). המרצה שלי הוא אחד ששירטט למחייתו, ויש חברות שזה הייעוד שלהן (חברות שפשוט מספקות שירותי שרטוט). אז כנראה שכן יש בזה צורך.

חוץ מזה, אל תשכח שבקורס הזה ילמדו אותך את התקנים המקובלים (ISO, ANSI), ההבדלים, מה להשתמש וכו'

אני לומד הנדסת מכונות

כרגע בסמסטר ב'

זכינו כבר לקורס בשרטוט "ידני" (גרפיקה הנדסית) בסמסטר הקודם, עכשיו אנחנו מתחילים ללמוד לשרטט בסוליד וורקס

פשוט ציינו בפנינו שרוב העבודה היום למהנדסי מכונות זה בתחום העיצוב והתכנון ורציתי לדעת אם זה נכון

מהתגובות שלכם אני מבין שכן

תודה לכולם :)

אם מישהו יכול להרחיב קצת על העבודות עצמן מעבר למה שכתוב פה זה יעזור לי מאוד

פורסם

למדת כבר חוזק\ תכונות מכאניות של חומרים\ חוזק מיבנים\ איך שלא קוראים לקורס שמתעסק בפילוגי מאמצים על מבנים שונים במקום שבו אתה לומד?

פורסם

מכניקת המוצקים :smile1:

פורסם

וואטאבר...

אז במקום לחשב ידנית איזה מאמץ יפעל בכל מיני נקודות עושים את זה יפה עם התוכנות השונות האלה...

פורסם

אתה שואל כאילו מדובר בעבודה קלאסית כמו שוטר או רופא. המציאות היא שסביר להניח שהעבודה שבה תעבוד לא קיימת היום בכלל (משהו כמו 60 אחוז ממודעות הדרושים היום הם לעבודות שלא היו קיימות לפני 10 שנים)

מאיפה המספר 60 לקוח ?

פורסם

בתור אחד שעבד בשנים האחרונות בתחום (על אף שאין לי תואר בהנדסת מכונות - הכל מלמידה עצמית או מעבודה בתור סוג של שולייה),

אני יכול לומר שכל העבודה סובבת סביב תוכנות תיב"ם, כאשר הפופולריות יותר הן solidworks ו - catia. אלו 2 תוכנות שמאד שונות אחת מהשנייה בדרך הגישה שלהן לתכנון ולשרטוט. בשניהם (אני מכיר הרבה יותר טוב את סוליד) ישנם כלים רבים שמשמשים לתכנון נטו ולבדיקות טרום ייצור.

אני אתן לך דוגמא לתהליך תיכנון וייצור של תיבת הילוכים לכלי רכב משוריין:

התהליך מתחיל מאינספור ישיבות של המהנדסים, אנשי השיווק, המנהלים והלקוחות אשר בהם מוגדרים הדרישות, התקציב ולוחות הזמנים.

לאחר מכן מתחיל תכנון ראשוני שכולל מחקר קצר לגבי מוצרים דומים, חישובים ראשוניים (עלויות חומרים וייצור, מומנטים, עומסים וכו').

בשלב הבא כבר מתחילים בסקיצות ראשונות בסוליד ומקדמים אותו עד שמתקבלת גרסה ראשונית.

כעת באמצעות הסוליד מריצים בדיקות מאמץ (באמצעות תוכנות כמו קוסמוס) ומחפשים אי התאמות.

לאחר התיקונים מוציאים סט שרטוטים (בד"כ בפורמט DXF) ואלה הולכים ליצרנים על מנת ליצור אב טיפוס ראשוני.

מגיעים החלקים ובד"כ המכונאים יחד עם המהנדסים מבצעים הרכבה ראשונית (בד"כ בשלב הזה מוצאים לא מעט טעויות ומבצעים תיקונים)

לאחר מכן מבצעים בדיקות "שטח" ומריצים את החלק.

בשלב הזה מעדכנים את התיק שרטוטים ומוציאים לייצור סדרה שלמה.

מכאן זה כבר ברור...

הנקודה העיקרית שלי היא שעבודת המהנדס (מכונות) היא הרבה יותר דינמית ממה שזה נראה באוניברסיטה (אלא אם כן אתה עובד בתור שרטט - ואז התכנון הוא לא התחום שלך). אני אישית לומד הנדסת אלקטרוניקה ופיזיקה אבל עובד עד היום דווקא בתחום הנדסת המכונות - המקצוע מאד מעניין, ולחבר'ה המוכשרים יש פוטנציאל הכנסה מאד גבוה.

אגב, מספיק לדעת לשרטט טוב בסוליד מבלי להבין כלום בהנדסה, על מנת להשתכר לא רע בכלל. כשהייתי עוד בתיכון הייתי מרוויח משכורות יפות רק משרטוט בסוליד של חלקים שמישהו כבר תיכנן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים