עבור לתוכן

אצטון ומים?

Featured Replies

פורסם

פעם מדריך עזרה ראשונה אחד אמר לי שעם מערבבים כמות שווה של אצטון ומים זה נהיה חומצי או בסיסי או משהוא וזה מעכל דרך העור בכמה שניות.

זה נכון?

פורסם

אולי תנסה? :silly:

פורסם

ומשתמשים בזה לחיטוי?

לי זה נשמע שהמים מדללים את האציטון בגלל שאחוז האלכוהול שלו גבוה מידי לא?

פורסם

גם אני חושב אבל אם הוא אמר אולי הוא יודע

תבדוק ותגיד מה קרה בסוף

פורסם

אני לא מבין גדול מידי בכימיה, אבל העסק נשמע כמו הנפצה. אציטון משמש בין היתר להסרת לק מציפורניים, אני חושב שאם ערבוב עם מים היה הופך אותו למסוכן - היו טורחים לרשום משהו על האריזה.

עריכה: מסתבר שיש דף נתונים המתייחס לבטיחות, בדיוק עבור התמיסה הזו. ראה כאן: http://www.pharmco-prod.com/pages/MSDS/ACETONE_WATER_50_50_MIX.pdf

Skin Absorption: No harmful affects with normal skin.

פורסם

ומשתמשים בזה לחיטוי?

לי זה נשמע שהמים מדללים את האציטון בגלל שאחוז האלכוהול שלו גבוה מידי לא?

באציטון אין אלכוהול.

פורסם

פעם מדריך עזרה ראשונה אחד אמר לי שעם מערבבים כמות שווה של אצטון ומים זה נהיה חומצי או בסיסי או משהוא וזה מעכל דרך העור בכמה שניות.

זה נכון?

אציטון לבד לא עושה כלום אם תשפוך זה יתאדה במהירות ותרגיש 'קור' באותו מקום נגוע. ובטח שמים לא יעשו כלום אם תוסיף אותם לאציטון.

פורסם

מעניין, אני תמיד שוטפת ידיים ורק אז מסירה את הלק.

עכשיו אני מבינה לאן נעלמו כמה אצבעות.

פורסם
  • מחבר

מעניין, אני תמיד שוטפת ידיים ורק אז מסירה את הלק.

עכשיו אני מבינה לאן נעלמו כמה אצבעות.

:lol:

אני מבין שאף אחד פה לא יודע כימי (תקנו אותי אם אני טועה ) כי גם אני לא , בגלל זה אני שואל, אגב הוא אמר תמיסה של 50% מים 50% אצטון .

פורסם

:lol:

אני מבין שאף אחד פה לא יודע כימי (תקנו אותי אם אני טועה ) כי גם אני לא , בגלל זה אני שואל, אגב הוא אמר תמיסה של 50% מים 50% אצטון .

אתה פאקינג משועמם ומעצבן. בשביל מה אתה שואל פה אם אחרי זה אתה מזיין במוח שאף אחד פה לא כימאי? לך תשאל בפורום אחר או שתפסיק לזיין בשכל ותעשה בעצמך את הניסוי הדבילי הזה בתקווה שהוא באמת יאכל לך את העור.

פורסם

יותר טוב שתשתוק אם אין לך מה להוסיף!!

אני לא מבין מה מעצבן אותך...

בשביל מה לרדת לרמה כזו נמוכה?! :-\

פורסם

כי אתה נכנס לפורום מחשבים, שואל שאלה הקשורה לכימיה, מקבל תשובות נכונות ברובן ואז מסרב לקבל אותן כי באי הפורום לרוב אינם כימאים במקצועם?

אז למה לשאול?

ולעניין: מים הם חומר נייטרלי מבחינת חומציות - והוספת מים לא תהפוך חומר חומצי ליותר חומצי. להיפך, התוספת תדלל את החומצה. בדיוק כמו צבע.

ישנם חומרים שמגיבים עם מים והתוצרים עשויים להיות מסוכנים - אבל לא מדובר על חומצות ובטוח שלא מדובר על אצטון (שאינו חומצה בכלל, אגב). נשפך עלי אצטון לא פעם במהלך העבודה, קצת שורף ויכול לגרום לפריחה. נשטף בקלות יחסית במים מבלי לגרום לשום תופעת לוואי מאלה שציינת.

פורסם

אני אחסוך לכולם :

לקחתי אציטון,שכפתי קצת על צמר גפן ואת הצמר גפן טבלתי בברז לשניה = אציטון ומים

שמתי את זה על היד - לא קרה כלום

אפשר לסגור את הנושא...

פורסם

יותר טוב שתשתוק אם אין לך מה להוסיף!!

אני לא מבין מה מעצבן אותך...

:pissed:

כי אתה נכנס לפורום מחשבים, שואל שאלה הקשורה לכימיה, מקבל תשובות נכונות ברובן ואז מסרב לקבל אותן כי באי הפורום לרוב אינם כימאים במקצועם?

אז למה לשאול?

ולעניין: מים הם חומר נייטרלי מבחינת חומציות - והוספת מים לא תהפוך חומר חומצי ליותר חומצי. להיפך, התוספת תדלל את החומצה. בדיוק כמו צבע.

ישנם חומרים שמגיבים עם מים והתוצרים עשויים להיות מסוכנים - אבל לא מדובר על חומצות ובטוח שלא מדובר על אצטון (שאינו חומצה בכלל, אגב). נשפך עלי אצטון לא פעם במהלך העבודה, קצת שורף ויכול לגרום לפריחה. נשטף בקלות יחסית במים מבלי לגרום לשום תופעת לוואי מאלה שציינת.

:xyxthumbs:

פורסם

אני אחסוך לכולם :

לקחתי אציטון,שכפתי קצת על צמר גפן ואת הצמר גפן טבלתי בברז לשניה = אציטון ומים

שמתי את זה על היד - לא קרה כלום

אפשר לסגור את הנושא...

ואם זה היה ממיס לך את היד?

:smile1:

סוף סוף החתימה שלי מתאימה למשהו בפורום הזה, אנשים כמוך לא היו שורדים בטבע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים