עבור לתוכן

מהירות לוע גבוהה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כבר חשבתי על זה, פשוט יורים מהנקודה הכי גבוהה.

פורסם

ועכשיו תוסיף לזה אנומליות כבידה, שמבטאות בשינוי קטן אבל מדיד בעוצמת כוח המשיכה כאשר ישנם חומרים בעלי צפיפות שונה משמעותית מהממוצע קרוב לפני השטח (אני לא יודע לגבי הירח, אבל תופעה זו ממש לא נדירה על פני כדור הארץ), ואת כוחות הגאות שפועלים על הירח ומן הסתם גם על העצמים שעליו, בעיקר מצד כדור הארץ - רק שבהבדל מההשפעה של הירח על הארץ המשתנה עם הזמן, ההשפעה של הארץ על הירח היא קבועה לכל נקודה על פניו עקב העובדה שהירח תמיד מראה לנו את אותם פנים, והכוח פועל בניצב למישור המשווני.

בשני המקרים מדובר בהבדל קטן למדי, אבל הבדל זה נהיה משמעותי בהתחשב בקנה המידה המדובר. בירי לכל כיוון אחר אגב (לא לאורך קו המשווה) אפקט קוריוליס יגרום לסטיות משמעותיות עוד לפני שמי מהכוחות האמורים יבוא לידי ביטוי.

אני בטוח שיש דברים נוספים שלא עולים לי בראש כרגע. השורה התחתונה היא שפשוט בלתי אפשרי לחזור בדיוק לאותה נקודה. יש יותר מדי דברים להתחשב בהם, ומעבר לכך - גם אם תיקח מחשב על, תזין לתוכו את כל הנתונים באופן מדוייק בצורה אינפיניטיסימלית, תקבל הוראות ירי ותצליח לבצע אותם במדוייק באופן שהקליע אכן יחזור בדיוק לאותה נקודה, הרי שאף אחד לא יכול להבטיח שהוא יחזור לנקודה הזו בדיוק באותה זוית בהתחשב בסיבות לעיל, מה שאומר שבהקפה הבאה הוא כבר לא יחזור לאותו מקום.

פורסם
  • מחבר

ברור שיש הרבה גורמים קטנים שיכולים להשפיע על מסלול ההקפה, וגם ברור שקשה מאוד/בלתי אפשרי לירות את הקליע בדיוק בקו החוצה את הירח.

אבל זה סתם דיון תיאורטי, אין צורך להיטפל לקטנות ;)

בכל זאת יהיה מעניין לראות אוסף קליעים חגים סביב הירח כמו אלקטרונים סביב גרעין :) (כן, אני יודע שהאנלוגיה לא מדוייקת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים