עבור לתוכן

מהירות לוע גבוהה

Featured Replies

פורסם

מישהו ממומחי הנשק פה יודע אם יש קליע רובה עם מהירות לוע של בערך 1700 m/s?

אם אין, אז מה הדבר הכי קרוב לרובה שיכול לירות במהירות הזאת?

אני שואל כי ע"פ חישוב שלי זו המהירות הדרושה ללוין לחוג סביב הירח בגובה פני השטח. סתם רציתי לדעת אם מישהו על הירח היה יורה בכיוון הנכון ומחכה מספיק זמן (1.8 שעות לפי החישוב), היה יכול הקליע לפגוע בו P: :)

פורסם

לא מכיר כלי נשק שיורה קליעים בכזו מהירות, בעלי מהירות הלוע גבוהה יחסית מגיעים לכ-1KM/SEC. הכי קרוב זה כנראה פגז של טנק.

מה מיוחד במהירות הזו?

פורסם

הדברים היחידים שיורים בכזאת אנרגיה הם תומ"תים ותותחים של טאנקים.

לשם השוואה, מהירות הלוע של M-16 היא 850~1000 מטר בשנייה (בשימוש עם תחמושות שונות) ומאג יורה ב~850 מטר לשנייה.

פורסם

רובים לא, אבל 1800 MS זאת מהירות ממוצעת של KEPים סאבוטים ופלאשטים למינהם שיורים מתותחים...

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אם ארה"ב תשתמש בירח כשטח אימונים צבאי, אולי טנק אחד יירה בעצמו בטעות :P.

פורסם

יש לי שתי בעיות שאני אשמח שיבארו לי...

1. האם המהירות הזאת (1700 מטר / שנייה) לא תלויה במשקל של העצם? (שכחתי כבר איך נראות המשוואות, ופשוט אין לי כוח לחפש אותן, מצטער)

2. מהירות הלוע לא תלויה בתווך? כלומר, זה לא משנה שאין אוויר בירח?

פורסם

טוב, אז אם ארה"ב תשתמש בירח כשטח אימונים צבאי, אולי טנק אחד יירה בעצמו בטעות :P.

אתה רומז שזו המהירות בה עצם על הירח יקיף אותו קרוב לגובה פני השטח?

לא קראתי שוב את הפוסט המקורי לפני ששאלתי את זה...

פורסם

בדיוק מה שהוא טוען:

אני שואל כי ע"פ חישוב שלי זו המהירות הדרושה ללוין לחוג סביב הירח בגובה פני השטח. סתם רציתי לדעת אם מישהו על הירח היה יורה בכיוון הנכון ומחכה מספיק זמן (1.8 שעות לפי החישוב), היה יכול הקליע לפגוע בו P: :)

פורסם
  • מחבר

יש לי שתי בעיות שאני אשמח שיבארו לי...

1. האם המהירות הזאת (1700 מטר / שנייה) לא תלויה במשקל של העצם? (שכחתי כבר איך נראות המשוואות, ופשוט אין לי כוח לחפש אותן, מצטער)

2. מהירות הלוע לא תלויה בתווך? כלומר, זה לא משנה שאין אוויר בירח?

1. לא, המסה מצטמצמת במשוואות.

2. אולי המהירות תהיה גבוהה יותר כי הפרש הלחצים גדול יותר.. הקטע הוא שבירח לא תהיה האטה לקליע כי אין שם אוויר, לכן הוא יוכל לחוג סביב הירח במסלול קבוע יחסית. לדעתי זה יהיה משעשע אם תדע איפה הקליע יעבור, ותעמוד ממש לידו כשהוא עובר :)

פורסם

זאת המהירות הדרושה בהנחה שאין אטמוספרה.

החיכוך בין הקליע לאוויר יגרום לגרר גדול ותידרש מהירות הרבה יותר גדולה. בסביבות 5000 מ לשניה.

פורסם

^ למה ההנחה שאין אטמוספירה אינה נכונה? מדברים על הירח.

פורסם

טעות שלי

פורסם

מישהו ממומחי הנשק פה יודע אם יש קליע רובה עם מהירות לוע של בערך 1700 m/s?

rail gun :ylsuper: :eek2:

פורסם

1. לא, המסה מצטמצמת במשוואות.

2. אולי המהירות תהיה גבוהה יותר כי הפרש הלחצים גדול יותר.. הקטע הוא שבירח לא תהיה האטה לקליע כי אין שם אוויר, לכן הוא יוכל לחוג סביב הירח במסלול קבוע יחסית. לדעתי זה יהיה משעשע אם תדע איפה הקליע יעבור, ותעמוד ממש לידו כשהוא עובר :)

חחח גדול.

את זה אני חייב לנסות. ולעשות עם האגודל והאצבע 0 ולתת לקליע לעבור דרכו ;D

פורסם

כמובן שכולכם מתעלמים מהעובדה שהירח אינו כדור חלק ואפילו אינו בדיוק כדור (כמו גם "כדור" הארץ). כל חתך של הירח מלבד המשווני או המקביל לו יהיה אליפטי מעט, וזה די דופק את החישובים.

ואפילו אם יורים מקו המשווה ולאורכו, כדי שהקליע יחזור לאותה הנקודה מומלץ שלא יהיו בדרך אובייקטים שניתן להתנגש בהם, כגון הרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים