עבור לתוכן

שמשה קדמית של רכב לא נשברת, החלונות נשברים לרסיסים - למה?

Featured Replies

פורסם

למה לא לעשות גם את החלונות לא שבירים? האם חוץ מקטע שזה יקר יותר כנראה, יש שיקול נוסף?

פורסם

למה הכוונה ב"לא נשברת"?

פורסם

הכוונה היא שחלון קידמי לא נשבר ישר?וכול החלונות האחרים נשברים בדפיקה אחת?

וחלון קידמי נשבר בסוף אבל לא מתפוצץ ישר ואת זה עשו בגלל הבטיחות בתאונות

רוצה חלנונות שלא נשברים אחרי כמה יריות של AK47 ראה ערך חלון מוגן או משהו כזה בגוגל

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא שהשמשה הקדמית, גם אם יזרקו עליה אבן, הרסיסים שלה ישארו דבוקים אחד לשני כמעט כמקשה אחת. חלונות צד לעומת זאת, ישברו מייד לקוביות קטנות.

לא הסרטון הכי מוצלח, אך ממחיש את העניין לשמשה הקדמית:

פורסם

השערה שלי היא שאולי יש לזה קשר שהחלון בצד נפתח, ולכן הוא לא מחובר בכל הכיוונים, בניגוד לשמשה הקדמית שמוקפת

במסגרת שלמה מסביב, וכנראה יש לזה השפעה על החוסן וצורת השבירה של הזכוכית...

פורסם

ראיתי שמשה שעפה מרכב שהתנגש בסלע והפכה לאבקה

פורסם

השערה שלי היא שאולי יש לזה קשר שהחלון בצד נפתח, ולכן הוא לא מחובר בכל הכיוונים, בניגוד לשמשה הקדמית שמוקפת

במסגרת שלמה מסביב, וכנראה יש לזה השפעה על החוסן וצורת השבירה של הזכוכית...

אין קשר

השמשה מורכבת משתי זכוכיות ודבק באמצע משהו כזה

פורסם

הזכוכית שמתנפצת לאלפי רסיסים נקראת זכוכית מחוסמת (tempered glass). אני לא זוכר למה משתמשים בה בחלונות צדדים, אולי בשביל נתיב מילוט ויציאה קלה מהאוטו..

פורסם

שמשה קדמית הינה שני לוחות של זכוכית שביניהם יש סוג של פלסטיק שקוף ולכן היא לא נשברת לרסיסים

פורסם

החלנות נשברים שבמקרה של תאונה לא תהייה לכוד באוטו,

פורסם

מעניין מה היה קורה אילו החלונות לא היו מתפוררים אלא נשברים כמו חתיכות זכוכית גדולות וחדות ממש כאילו היו סכינים שהיו עפות על אזור הראש והצוואר של הנוסעים , המממ , באמת למה :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

^^^^ באמת לא הבנת את השאלה, או שאתה רק מעמיד פנים?

פורסם

עזוב, סתם טרול.

פורסם

ישנה שאלה פילוסופית להן :" מי טיפש יותר ? הטיפש ההולך בראש , או הטיפש שהולך אחריו ?"

אני חושב שהשאלה הזו היא אקטואלית במקרה של שתי התגובות האחרונות .

ולעיניין - רק אידיוט ישאל שאלה שכזו שהתקציב הוא בבסיסה , חלונות צד נשברות באחוזים גבוהים יותר ללא קשר לתאונות פרופר - לכן אם יש לך הרבה כסף אתה יכול לעשות את החלון גם בילתי חדיר לכדורים ( לא שאצלך זה ישנה משהו ) .

וכן חלון קידמי של הרכב עשוי בצורה אשר אמורה למנוע פגיעה קטלנית ולכן נשאר בחתיכה אחת - החלון ישבר בדרך כלל כתוצאה מתאונה - והחלון עשוי משתי חתיכות זכוכית מודבקות על "פלסטיק".

שימעון משנת 86 - ההודעה שלך היא של טרול וספאם ( היא מכפישה ואיננה תורמת דבר לדיון - שלי לפחות מנסהנ - כניראה ללא כל הצלחה - לגרום לחשיבה עצמית ) ואת מה שאני חושב על התגובה שלך אומר באייקון - :lamer:

פורסם

מעניין אם מישהו מהפורום בדק את התיאוריה הזאת ושבר לי את החלון של האוטו :bash:

ימח שמו וזיכרו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים