עבור לתוכן

איפה מכים הברקים?

Featured Replies

פורסם

בימים האחרונים יש כולכך הרבה ברקים ורעמים ועלתה השאלה, איפה לכל הרוחות מכים כל הברקים האלה? איך הגיוני שפעם בכמה זמן ברק לא פוגע במשהו רציני ועשוה נזק או הורג מישהו?

פורסם

ברקים פוגעים באנטנות מיוחדות שנמצאות על בתים שעשויות ממתכת שמנתבות אותם לתוך האדמה (כמו הארקה). לא יתכן שברק יפגע באדם, כי ההתנגדות שלו גבוהה אפילו מהאוויר. בגלל זה לא מתועד בהיסטוריה מקרה של אדם שנהרג מפגיעת ברק. ביערות לעומת זאת הם לפעמים גורמים לשריפות.

פורסם

ספר את התיאוריה המופלאה שלך למשפחה של הבחור הזה.

פורסם
שניהם עמדו על הסלעים והשליכו את החכות לים. לדברי האח, פתאום נשמע קול פיצוץ חזק שהרעיד את האזור והוא ראה את אחיו מתמוטט, ועשן החל לעלות ממנו.

מים מלוחים מובילים חשמל. יכול מאוד להיות שהברק פגע בים ועבר דרך החכה לאדם הזה, כי הוא עמד על סלעים - מה שאפשר לברק להגיע לאדמה בכמה שפחות התנגדות.

פורסם

Nyromith מדבר שטויות. בין 60 ל-70 איש נהרגים בארה"ב מדי שנה מפגיעות ברק.

אה, כן, שכחתי לציין - ההתנגדות הגבוהה ביותר בגוף האדם היא 100,000 אום. ההתנגדות הנמוכה ביותר באוויר גבוהה בשמונה סדרי גודל.

פורסם

ברקים פוגעים באנטנות מיוחדות שנמצאות על בתים שעשויות ממתכת שמנתבות אותם לתוך האדמה (כמו הארקה). לא יתכן שברק יפגע באדם, כי ההתנגדות שלו גבוהה אפילו מהאוויר. בגלל זה לא מתועד בהיסטוריה מקרה של אדם שנהרג מפגיעת ברק. ביערות לעומת זאת הם לפעמים גורמים לשריפות.

יש מספיק מידע על אנשים שמתו מברק ועוד יותר על אנשים ששרדו מכת ברק

ככה שמה שאתה אומר לא נכון בשטח

פורסם

בכל מיקרה, הברקים תמיד יפגעו במשהו גבוה שיותר קרוב אליהם, גם כן יש את העניין של גופים מתכתיים.

פעם במאה הקודמת נראה לי הייתה המצאה בריטית שהיה מחובר לראש המטריה כבל הארקה שכבייכול יציל את האנשים ממוות.

במקרה ואתה נתקע באמצע סופת ברקים מטורפת (מה שלא נראה לי יקרה בארצנו הקטנטנה בקרוב) אז פשוט תרד כמה שיותר נמוך במקרה ואתה נמצא בשטח פתוח.

עכשיו השאלה היא כמה כסף הולך מדי שנה ושנה עקב סופות ברקים שמקצרות והורסות מוצרי חשמל- מחשבים, טלוויזיות וכדומה..

פורסם

ברקים פוגעים איפה שהכי "נוח" להם, ז"א איפה שיש כמה שפחות התנגדות.

למשל אדם שמחזיק מטרייה על גבעה יכול למצוא את עצמו חצי שרוף דיי מהר או אדם שמתחבא מפני הגשם מתחת לעץ גבוה.

עוד דרך להפגע היא דיבור בטלפון קווי שיכול להפגע מברק ולהעביר אליך כמות נחמדה של אנרגיה.

בכל מקרה בד"כ בערים הברקים יכו במגדלים הגבוהים ביותר ולהם אמורה להיות אנטנה מיוחדת שמטרתה לנטב את האנרגיה לאדמה.

בכל מקום אחר הברק יכה בפיסת האדמה הקרובה ביותר אליו, או כל דבר הגבוה יותר ממנה.

זה ישמע דיי מצחיק אבל דווקא מישהו שמסתובב עם שיריון מתכתי מכף רגל ועד ראש בטוח לא יפגע מהברק.

פורסם

כמה שטויות רשמת :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

פורסם

בכל מיקרה, הברקים תמיד יפגעו במשהו גבוה שיותר קרוב אליהם, גם כן יש את העניין של גופים מתכתיים.

פעם במאה הקודמת נראה לי הייתה המצאה בריטית שהיה מחובר לראש המטריה כבל הארקה שכבייכול יציל את האנשים ממוות.

במקרה ואתה נתקע באמצע סופת ברקים מטורפת (מה שלא נראה לי יקרה בארצנו הקטנטנה בקרוב) אז פשוט תרד כמה שיותר נמוך במקרה ואתה נמצא בשטח פתוח.

עכשיו השאלה היא כמה כסף הולך מדי שנה ושנה עקב סופות ברקים שמקצרות והורסות מוצרי חשמל- מחשבים, טלוויזיות וכדומה..

הרבה כסף

לי אישית הלך מגבר וינטאג' יקר ערך ..

שללא הידע המינימלי שלי באלקטרוניקה("ידע" .. אז אמרתי לעצמי אולי נשרף פיוז..)

הוא היה ניזרק לפח ..

כמובן שפתחתי ונשרפו בW (וואט) אחת 4 פיוזים.. החלפתי אותם ומנעתי זריקה של מגבר וינטאג' איכותי

פורסם

רוב הברקים שיוצרים רעמים לא בדיוק "פוגעים", הם נוצרים בין ענן לענן. גם ברק שלא בדיוק פוגע במשהו יוצר את הרעש.

ברקים שפוגעים באדמה, כמו שאמרו, פוגעים במקומות שונים-

אנטנות של בניינים, גופים מתכתיים שונים, עצים, עמודים, ולמעשה כל דבר.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אם כבר בברקים עסקינן

פעם נסעתי לטרמינל 3 באמצע סופה ובדרך פגע ברק באחד מעמודי התאורה ופיצץ אותו לרסיסים.

זה היה מרהיב לראות 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים