עבור לתוכן

מהו ה"יצור" הקטן ביותר שמתפקד עצמאית?

Featured Replies

פורסם

הבן אדם הוא מכונה משוכללת מאוד, הוא מורכב ממיליארדי תאים שעובדים במשותף ועוזרים אחד לשני לקיים את הגוף שיוכל לקיים את עצמו ויחייה.

כמו האדם יש גם בעלי חיים, נמלים חיידקים וכל מיני צורות חיים שונות.

השאלה שלי היא מה ה"דבר" הקטן ביותר שיכול לתפקד בזכות עצמו ,ואיך נוצרת התקשורת האטומית שהופכת אותו לעצמאי? (קצת מסובך לשאול את זה )

(הסבר קצר כדי להבהיר את השאלה: יש אטומים שהם מן יחידה עצמאית וקטנה שאינה מייצרת חיים היא חומר או אנרגיה איך שלא נקרא לזה.

.... אז ככה אנחנו מורכבים מכמות ענקית של אטומים שיש להם מן בקרה שמפקדת עליהם( גם המוח מורכב ממהם...).

ברמה האטומית איך דבר כזה (האדם או כל ייצור חי אפילו הכי קטן שיש) יכול להתקיים כאשר החלקים הקטנים שלו הם בכלל לא מתפקדים

או לא יכולים לתפקד עצמאית (כל אחד בפני עצמו)).

במובן מסוים זה כמו שניקח הרמה של בלוקים, נשים אותם ביחד בכמות מסוימת והם יתחילו איך שהוא להקים חיים.... (אני לא מתכוון לזה ברצינות אלא מתאר את השאלה).

פורסם

החיידק הקטן ביותר הידוע למדע הוא הMycoplasma, אורכו 0.3 מיקרו-מטר. ישנם וירוסים קטנים יותר אך הם לא מתפקדים עצמאית(הם מתפקדים רק תוך שימוש בתאים של יצורים אחרים).

לגבי התפתחות החיים. קודם כל כמובן שהמדע לא יודע או מתיימר לדעת הכל.

צריך להפריד את האבולוציה להתפתחות החיים מהחיים, ולהתפתחות של חיים מחומר לא חי.

התפתחות של החיים מהחיים היא נושא מורכב, ועדיין לא עשיתי קורס באבולוציה, אבל היא מבוססת על העובדה שליצורים חיים יש צאצאים והם מעבירים חומרים גנטים הלאה. אבולוציה של החי מושפעת מ-מוטציות,סחיפה גנטית,ברירה טבעית,הפריה לא אקראית,מעבר גנים.

להתפתחות הראשונית של החיים מחומר דומם יש תאוריה שהכל התחיל ב RNA. הRNA שימיש כחומר גנטי וגם כן כקטליזטור.

נעשה ניסוי בשנות החמישים אם אני לא טועה, דימו את התנאים של כדה"א מלפני 3 מיליארד שנים, ערבבו הכל עם היסודות והחומרים שהיו אז - וראו שנוצרו בצורה ספונטנית חומרים אורגניים. החומרים האורגנים האלו יצרו יחידת הורשה בדמות הRNA שיכלה להתחיל את האבולוציה של החי מהחי.

כמובן שהכל תאוריה, ואני גם לא מדייק.

ככה זה כשלומדים בב"ש ואין לימודים.. יש זמן.

פורסם
  • מחבר

איפה מתחילה התקשורת האטומית? ב-RNA?

פורסם

החיידק הקטן ביותר הידוע למדע הוא הMycoplasma, אורכו 0.3 מיקרו-מטר. ישנם וירוסים קטנים יותר אך הם לא מתפקדים עצמאית(הם מתפקדים רק תוך שימוש בתאים של יצורים אחרים).

טובת הדיון ואם להיות פיינשמקר אז מיקופלזמה הם סוג של טפילים תוך תאיים ולא מסוגלים לסנטז לעצמם מקצת מהמטבוליטים שלהם (לדוגמא - למיקופלזמה יש בקרום כולסטרול שמגיע מהמאכסן). יחד עם זאת, גם אנחנו, בני-האדם, כיצורים הטרוטרופיים לא מסוגלים לשרוד בסביבה שאין בה יצורים שיודעים להמיר את אור השמש למזון.

מבחינה פוריסטית ניתן לומר שהיצורים הזעירים ביותר שממש מתפקדים באופן עצמאי הם הציאנובקטריה (חיידקים כחולים/ירוקים) שיכולים להפיק סוכר באופן אוטוטרופי.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
התפתחות הראשונית של החיים מחומר דומם יש תאוריה שהכל התחיל ב RNA. הRNA שימיש כחומר גנטי וגם כן כקטליזטור.

נעשה ניסוי בשנות החמישים אם אני לא טועה, דימו את התנאים של כדה"א מלפני 3 מיליארד שנים, ערבבו הכל עם היסודות והחומרים שהיו אז - וראו שנוצרו בצורה ספונטנית חומרים אורגניים. החומרים האורגנים האלו יצרו יחידת הורשה בדמות הRNA שיכלה להתחיל את האבולוציה של החי מהחי.

?!?!?!?!?!?!???????????

אתה יכול לנסות ולמצוא ציטוט\הוכחות לזה? בבקשה?

פורסם

לפי מה שאני יודע ניסו לעשות ניסוי כזה ולראות אם חומצות אמינו נקשרות אחת לשניה ויוצרות חלבונים אבל לא הצליחו.

זה לפחות לגבי הניסוי שאני שמעתי עליו.

פורסם

איזה דיון מפגר כמו קקי של חייזר וזרע של המדריך בנחל "עוז"

פורסם

איזה דיון מפגר כמו קקי של חייזר וזרע של המדריך בנחל "עוז"

ונראה שזה עדיין פחות מפגר ממך

פורסם

נמלה ,תראו מה היא עושה,עובדת קשה כל הקיץ ,בחורף הם יושבים רגל על רגל ואוכלים שאריות אוכל שהשארנו להם בקיץ ומקרינים סרטים של טרנטינו ,אחחח ,איזה חיים יפים יש להם חחחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים