עבור לתוכן

אדים במיקלחת ?

Featured Replies

פורסם

איך יש אדים במיקלחת ?

זה לא שהמים בטמפרטורה של יותר מ100 מעלות

לא ?

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בקיצור

המיים כמו כל חומר על כדור הארץ מתפשט בחום ומתכווץ בקור המגע של המיים ברצפת האמבטיה הקרה או באויר הקר מכווץ את מולקולות המיים שהתרחבו

בתהליך הזה משתחרר הקשר והמיים מתאדים

מיים יכולים להתאדות בכל טמפ זה סטטיסטי לגמרי ברור שככל שהטמפ עולה הם נעים מהר יותר ואז תהליך האידוי יהיה פעיל יותר

זוית אחרת להסתכל על זה יש דבר שנקרא גרם אדי מיים לחלק לקג אויר יבש

כאשר הטמפ היא 20 מעלות קג אויר יבש יכל להחזיק 15 גרם מיים לפני שיווצר תהליך עיבוי

ככל שהטמפ גבוה יותר אויר יבש יכל להחזיק תכולת אדי מיים גבוה יותר

*עיבוי= 100 אחוז לחות

פורסם

אמממ... לא היית יכול להיות יותר טועה. :lol:

מים הוא אחד החומרים הבודדים שלא מתפשטים בחום אלא מתקווצים- ובקור מתפשטים. מים נוזלים ב-4 מעלות זה המצב הכי צפוף של המים... יש כל מיני תהליכים שמשפיעים על המרחק בין המולקולות ואני לא רוצה להכנס להסבר המלא...

תהליכי עיבוי\ אידוי ובכלל כל מעבר פאזה מלווה בשחרור או ספיגה של "חום כמוס"... גוש קרח שמופשר ישמור על אמפ' קבועה עד להפשרה מלאה תוך שחרור החום הכמוס (למרות שהקרח ירצה להתחמם האנרגיה מהסביבה "תספג" ותשמש לשינוי הפאזה...)

ומים לא מתאדים סתם בכול טמפ'- הם צריכים תנאים מסויימים כדי להתאדות בקצב מסויים.... ברגע שבאוויר יהיה 100% לחות זה לא אומר שהמים יתעבו- זה אומר שהם לא יתאדו יותר. זה מצב של שיווי משקל.

לגבי למה יש אדיםבאמבטיה- אין לי כוח לחשוב עכשו על הסבר (או יותר נכון להזכר בו... אני זוכר שלמדתי על זה משהו פעם)

פורסם

אמממ... לא היית יכול להיות יותר טועה. :lol:

מים הוא אחד החומרים הבודדים שלא מתפשטים בחום אלא מתקווצים- ובקור מתפשטים.

אתה זה שטועה (חלקית) ידידי, מים מתפשטים בחום כמו כל חומר אחר, בקור מולקולות המים נצמדות לגביש ובגלל זה יש התרחבות, ד"א גם לאחר ההתגבשות (מצב קרח) אם תמשיך לקרר הקרח יתכווץ...

פורסם

מים בגובה פני הים מתחילים להתאדות באיזור 20 מעלות(טיפה פחות אם אני זוכר נכון).

נקודת הרתיחה בגובה פני הים היא 100+-.

אין לי סבלנות להסבר מעמיק אבל אתה יותר ממוזמן להשתמש בויקי.

אבל אני באמת לא מבין שאלה כזאת, אם הייתה צריך 100 מעלות בשביל ליצור אדים... איך בדיוק יש גשם?

פורסם

אתה זה שטועה (חלקית) ידידי, מים מתפשטים בחום כמו כל חומר אחר, בקור מולקולות המים נצמדות לגביש ובגלל זה יש התרחבות, ד"א גם לאחר ההתגבשות (מצב קרח) אם תמשיך לקרר הקרח יתכווץ...

הא?

ממה שאני יודע (מניסיון) נוזלים (חוץ ממים) מתכווצים בזמן המעבר למוצק (ראיתי כמה וכמה פעמים אלומיניום עושה את זה, לדוגמא).

אתה מתחיל עם X נוזל בטמפ' מסויימת, ובאותה טמפ' כשהחומר מתמצק הוא תופס פחות נפח.

בגלל שמולקולת מים גדולה והיא גם דיפול חזק אז הסידור שלה לגביש תופס נפח גדול יותר מהנוזל.

בטמפ' של כמה עשרות מעלות הויברציות בין המולקולות של המים מתגברות על הדיפול החזק (שגורם למים להיות צפופים מאוד בתור נוזל) ומרחיבות את החללים בין המולקולות...

בטמפ' נמוכה מאוד קרח כמעט ולא מתכווץ (רק ממש קצת) ובהקפאה עמודה הוא כל כך לא יציב שכל נגיעה קטנה גורמת לסדק קריטי...

פורסם

שניכם צודקים, מים מתרחבים בהקפאה בגלל הגזים המומסים בהם, מים ללא שום גז מומס מתקבצים יפה מאוד בעת הקירור. חימום המים גורם להקטנה בקיבולת מסיסות הגזים שלהם, ובכך מקטין את הנפח שלהם.

לאידוי אין שום קשר לנקודת הרתיחה של נוזל מסויים, לפחות לא בצורה שאנשים חושבים, נקודת הרתיחה של נוזל היא הנקודה שבה הלחץ הפנימי של הנוזל משתווה ללחץ הסביבתי שלו, ובאותו רגע הוא יכול להפסיק להיות נוזל כל עוד הסביבה שלו יכולה להכיל אותו.

יש אדים באמטביה מהרבה סיבות, מים שמתאדים לוחקים חלק מהחום איתם, וזאת הדרך נוחה לקרר את כל המערכת, הפרשי הלחץ בין המים בצינור למים שיוצאים החוצה תורמים גם הם לאידוי, האוויר יכול להכיל כמות נכבדת של מים ולכן אין שום דבר שמפריע להם להתאדות.

מקלחת זה בסופו של דבר ספריי מגודל, ההפרש בין בין הלחצים עושה חלק לא קטן מהעבודה הטמפרטורה רק עוזרת כיוון שהיא מגדילה את הלחץ הפנימי של המים....

פורסם

גם בלי גזים מומסים המים מתרחבים בהקפאה ומתכווצים בקרור.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Water_phase_diagram.svg

נקודת רתיחה בד"כ מוגדרת עבור מצב סטנדארטי של לחץ של אטמוספרה בגובה פני הים. הסיבה לאידוי מתחת לטמפ' הרתיחה זה לחץ אדים (http://en.wikipedia.org/wiki/Vapor_pressure) שנוצר מטעמי אנטרופיה למיניהם... רתיחה בטמפ' הרתיחה נוצרת גם משיקול של אנרגיה חופשית- זה מצב שבו האנ' של פאזת הגז יציב יותר מפאזת הנוזל (מן הסתם) בגלל שהאנטלפיה עולה על האנטרופיה ואז מתבצע מעבר פאזה שמקטין את האנטלפיה ומגדיל את האנטרופיה... או משהו כזה :silly:

אאא, למי שלא הבין- אנ' חופשית שואפת למינימום, ושווה לאנטלפיה פחות אנטרופיה... האנטרופיה תמיד שואפת לגדול וזה מקטין את האנרגיה החופשית...

תרמודינמיקה על קצות האצבעות :P

ולמה אף אחד לא אומר שום דבר על האוואטר החדש שלי? :(

פורסם

i stand corrected, בכל מקרה מים ב100 מעלות לא יהפכו לגז, עד שלא תושקע אנרגיה הדרושה בשביל להעביר אותם פאזה(וזה כבר תלוי בכמות המים), כנ"ל לגבי קפיאה עד כמה שאני זוכר(את התריק של המכה שמקפיאה בקבוק בירה תמיד זוכרים).

והתרנגולת שלך לא מתה עדיין?

:smile1:

בלאט מים זה חתיכת חומר מוזר, כמעט 20 סוגי מבנה גבישיים, שלכל אחד אחר יש דחיסות שונה, וגם סוגי קרח שהם לא גבישיים שדחוסים הרבה יותר מהמצב הנוזלים שלהם...

למה תמיד יש מישהו שמנסה להתחכם בכוח? bad water! bad!

פורסם

בגלל זה הצחיקה אותי התגובה של הבחור למעלה... מים זה חומר פשוט רע... בשיעורי תרמו' תמיד נזהרנו שלא להזכיר את המילה "מים" :smile1:

לגבי האנרגיה- זה נכון לגבי כל חומר... כדי לשנות מצב צבירה לא נדרשת רק טמפ'- אתה צריך גם הפעלת עבודה כלשהי (לדוג' המכה על הבירה) וגם מספיק אנרגיה כדי לבצע את המעבר...

סעמק #$%$ התנתק לי אתמול בלילה החיבור ואני לא זוכר מה עוד רציתי להוסיף לזה :bash: :bash:

ולגבי הציפור- תתחיל לבדוק טוב טוב מתחת לאוטו לפני שאתה מתחיל נסיעה :angryfire:

פורסם

בגלל שמולקולת מים גדולה והיא גם דיפול חזק אז הסידור שלה לגביש תופס נפח גדול יותר מהנוזל

זה מה שאני אומר, אבל זה קורה בטמפ' בין 0-4 מעלות, יש יצירה של גבישם שהצפיפות שלהם יותר נמוכה משל המים, אבל בטמפ גבוהות המים מתרחבים...

לגבי הנושא, תמיד יש אדי מים באויר בגלל זה יש גשם עננים וכו', ברגע שאתה מעלה את הטמפ של המים יש יותר אידוי, יכול להיות מצב שתקבל אדים מים וקרח ביחד, זה הכל קשור ללחץ החלקי של המים באויר ולנק המשולשת , כשאתה מעלה את הטמפ של המים אתה מגביר את האידוי.

פורסם

חברה , בקיצור זה האנומליה של המים ,לא צריך לבלבל יותר מידיי את הביצים זה דברים שלמדנו (רובינו ) בכיתה ז' .

היי ig באמת היה לך אוטאר אחר של תוכי אחר ,חחח זה יותר מוזר ,הקודם היה חמוד (אגב אני חושב שיש לנו מלא כאלה בקיץ על העצים , או שאני מדמיין).

פורסם

אתה מדמיין.

זה אותו תוכי רק מזווית אחרת.

וזה לא האנומאליה של המים. לא האנומאליה גורמת לאדים אלא צרוף המיקרים (שזה לא ממש צרוף מיקרים- אין לי כוח להכנס לזה) שמים חמים יוצרים אדים באויר (כמו כל חומר)- ש"נספגים" ונעים באויר (שוב- כמו כל חומר), ומתעבים על משטח קר (או מצע צפוף כלשהו למען האמת- שוב, כמו כל חומר).

פורסם

אהה ,לא פשוט דיברתי על הקטע שמיים מגדילים את הנפח ב-4 מעלות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים