עבור לתוכן

שאלה בקשר לזכויות על קוד מקור של מתכנת מול יזם בשותפות...

Featured Replies

פורסם

היי

הסיפור הוא כזה, יש לי חבר שהוא אפיין איזה אפליקצית אינטרנט שהיא מעין פטנט (לא רשום בשום מקום) שלו, ואני כרגע מתכנת אותה, הסיכום היה בהתחלה שאני אתכנת ובתמורה אקבל חצי מהרווחים של המערכת כשהיא תרוויח כסף כתוצאה מפרסומות שיהיו בה

אני כרגע בתהליך של הסדרת חוזה על העיניין הזה

המערכת בעיקרון מקימה אתר בכמה קליקים ומאפשרת הכנסת פרסומות אליה מתוכניות AFFILIATES שאני והוא נרשמים אליה (כדוגמאת ADSENSE)

השאלה שאני והוא לא מצליחים לפתור , מה קורה במידה והשותפות נסגרת ולא רוצים להמשיך לעבוד יחד, מה קורה עם הקוד? האם נהוג לתת את הקוד מקור ? כי הרי זה הרעיון , הפטנט הוא שלו והאפיון של המערכת והחשיבה מאחורי זה של איך זה יראה ויפעל זה שלו!

בפועל חוץ מלתת לי את האפיון ולהנחות אותי איך הוא רואה את זה שזה נכון או לא תוך כדי עבודה והערות על הממשק , אני עבדתי יותר עד עכשיו זמן כי אני תיכנתתי והוא רק "צפה והעיר" מהצד, ובעתיד שהמערכת תעבוד באופן חלק ויציב הוא יהיה אחראי על SEO שלה ולקדם את האתרים שהמערכת הזו בונה ככה שיותר גולשים יגיעו לאתר ויקליקו על הבאנרים וכדומה...

חשבתי אולי על רעיון שכל ההכנסות מהכלי שתיכנתתי הם 50% לכל אחד ובמידה ומפרקים את השותפות, אמשיך לתת לו כמה שעות של תמיכה ואשאיר את הקוד אצלי בשרת שלי ואתן לו שימוש חופשי באפליקציה, אך מצד שני, זה לא חכם, כי אז אחרי כמה זמן שהמערכת תרוויח מספיק כסף , הוא עלול להגיד לי שהוא לא רוצה יותר לעבוד איתי ואז בעצם להמשיך להרוויח לבד מהמערכת ...

איך נהוג או איך אתם הייתם פותרים את זה?

פורסם

לך לעורך דין ותשאל איך לדעתו לעשות חוזה. הוא סביר להניח מבין בזה יותר ממי שפה.

פורסם

בהנחה שזו שותפות של חצי-חצי אז אם מפרקים את השותפות, הצד שלוקח את הקוד משלם לצד שלא לוקח את הקוד תמורת העבודה שהוא עשה והפסד הרווחים העתידיים שלו (הערכה).

אם הוא לוקח את הקוד, אז הוא משלם לך תמורת העבודה שעשית והפסד הרווחים העתידיים שלך. אם אתה לוקח את הקוד אז ההפך.

לאחר פירוק השותפות, אם הוא לוקח את הקוד אתה יכול להמשיך לתת לו תמיכה בתשלום.

פורסם

אני ראיתי חוזי שותפות שמדברים על כך שבמקרה של פירוק השותפות נקבע מי הבעלים של קוד המקור (בד"כ שני הצדדים במקרה ששניהם מתכנתים, אגב), ומי זכאי לשימוש בכל הקניין של החברה (כמו הסכם ממון שכולל בתוכו קניין רוחני (קוד מקור, לוגו, אתר ופעילות) וקניין מוחשי (כיסאות שולחנות וכו')). יש לרשום את הכל בחוזה להסכמת שני הצדדים.

פורסם
  • מחבר

זה לא "פטנט" בדיוק, הגדרתי את זה כפטנט כי זה מן רעיון של השותף שלי שהוא פיתח במשך שנים דרך למקסם רווחים על ידי הכלי שהוא אפיין ואני תיכנתתי,

יש חוזה כרגע כללי אבל כרגע אנחנו מגבשים אותו מחדש

וכרגע אני תקוע בקטע הזה , בנתיים חשבתי על רעיון אך הוא לא מספיק טוב:

במקרה של פרידה אז אני אציע את המערכת למכירה לשותף ואת הקוד ואעביר לו אותו, שיעשה בו כרצונו,וזה יתומחר לפי שעות העבודה שהשקעתי עד עכשיו, הבעיות בזה הם:

א. הוא יכול אחרי זמן מסוים לראות שהמערכת עובדת ומביאה הכנסה גדולה ואז הוא יעדיף לשלם לי סכום "סמלי" לעומת הפוטנציאל של המערכת ובכך להעיף אותי מהשותפות ולהינות מהפירות של המערכת במשך שנים

ב. מה קורה עם האתרים שכרגע קיימים במערכת וקודמו ומרוויחים כסף? הרי כל אתר שנכנס למערכת מחולק ברווחים שווה בשווה, אז אם נפרדים ואני מוכר לו את הקוד , אז מה קורה עם האתרים שנמצאים בפנים כבר ועושים כסף ?

אני די כבר שבוע מחפש פתרון יצירתי לכל העסק הזה... אם למישהו יש רעיון אשמח לשמוע

פורסם

א. נכון. וזה קורה הרבה בתחום האתרים.

ב. אם נפרדים אתה בעיקרון מוותר על הזכויות שלך. אתה יכול לעגן את קוד המקור לך, אך שים לב שאם אין יכולת להפעיל את האתר ללא קוד מקור, אתה למעשה שומר את יכולת ההפעלה לך. אם תצליח לעגן זאת בחוזה - הרווחת...

ישנה אפשרות למכור מוצר תמורת % רווחים ממנו (אך זה לא מתקרב ל50% , אלא יותר לקראת ה25%. אם אתה רוצה 50% רווח תעשה מה שהסלולר עושה - תמכור ל"שותף" שלך שרות במחיר הזה (והוא לא צריך לדאוג לכלום - לא איחסון, לא קידוד ולא בעיות. רק לשאת בתשלום הראשוני).)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים