עבור לתוכן

טואלטין או טואלטין ?

Featured Replies

פורסם

עכשיו כשהלוח מותקן והכל עבר בשלום (כן כן הוינדוס שרד ! ), הגיע הזמן למעבד, ועכשיו יש לי דילמה קטנה...

בין סלרון טואלטין 1200\1300 לבין פנטיום 3 טואלטין רגיל 1.26... מה לפי דעתכם יתן יותר ביצועים ? ברור לי שהסלרון יתן ביצועי אוברקלוקינג טובים פי כמה רק בגלל המכפלה המפלצתית והבאס הנמוך, רק לשם ידע אם הסלרון היה עובד על באס של 125 למשל, הוא יגיע ל-1500...

אז תעזרו לי, מה כדאי יותר ?

• תגובות 55
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הטולאטין האמיתי עולה הרבה יותר כסף נכון?

פורסם
  • מחבר

כן

פורסם

אים הפנטיום3 טואלטין שאתה רוצה ליקנות עים 512 מטמון (הגרסה היקרה מאוד הוא עדיף על הסלרון)

אבל הסלרון מאוד מאוד חזק ומגיע ל 1.48 בלי בעיה ואז הוא יותר חזק אפילו מפנטיום 4 1.8

דן

פורסם

עכשיו כשהלוח מותקן והכל עבר בשלום (כן כן הוינדוס שרד ! ), הגיע הזמן למעבד, ועכשיו יש לי דילמה קטנה...

בין סלרון טואלטין 1200\1300 לבין פנטיום 3 טואלטין רגיל 1.26... מה לפי דעתכם יתן יותר ביצועים ? ברור לי שהסלרון יתן ביצועי אוברקלוקינג טובים פי כמה רק בגלל המכפלה המפלצתית והבאס הנמוך, רק לשם ידע אם הסלרון היה עובד על באס של 125 למשל, הוא יגיע ל-1500...

אז תעזרו לי, מה כדאי יותר ?

עדיף פ3, אתה יכול לעשות OS בדיוק כמו ל Celeron . פנטיום 1.26 יכול לעבור בביצועים את הסלרון שעבר OC , ביגלל מהירות של BUS יותר גבוהה.

פורסם

אתה מודע לכך שבמחיר של הפנטיום 3 1.26 אתה יכול לקנות athlon xp 1600 + gigabyte vtx-h ,

אז זה נראה לי בזבוז כסף טוטאלי. מה גם שכנראה לא תוכל לשדרג את המעבד שוב בעתיד.

לכן אם אתה כבר רוצה להישאר עם הלוח הזה, עדיף להשקיע כמה שפחות.

פורסם

קום מה עם amd? לא חשבת על האופציה הזאת?

פורסם

לך על הסלרון-טואלטין השני מזה הכי נמוך, ותקווה לקבל סלרון-טואלטין עם אותו סטפינג של הסלרון-טואלטין הכי מהיר, ואז הסיוכיים שלך להגיע גם למהירות אפיק של 133, בVOLTAGE של 1.85 למעבד יהיה גבוהים מאוד.

פורסם

לך על הסלרון-טואלטין השני מזה הכי נמוך, ותקווה לקבל סלרון-טואלטין עם אותו סטפינג של הסלרון-טואלטין הכי מהיר, ואז הסיוכיים שלך להגיע גם למהירות אפיק של 133, בVOLTAGE של 1.85 למעבד יהיה גבוהים מאוד.

לא נראה לי....

יכול להיות שאני טועה אבל אני חושב שכדאי שתקווה שתקבל אותו בסטפינג שהוא אמור להיות בו אם יש לו סטפינג של המעבד הגבוהה יותר זאת אומרת שהם יצורו אותו כידי לעבוד במהירות הגבוהה יותר אבל אחרי שהם בדקו אותו לא היה לו מספיק מרחב אוברקלוקינג כדי להיכנס לקטגוריה הזו באופן בטוח... אז הם הורידו אותו דרגת מהירות. ואל תגיע איתו יותר מידי רחוק.

פורסם

iib, אתה כנראה לא הבנת את כל העניין של סטפינג חדש יותר. היתרון של סטפינג כזה הוא בכך שאתה למעשה מקבל מעבד שאמור היה להיות נגיד 1400 והוא אף עבר את ה"בחינות" והמבדקים של היצרן לעבוד במהירויות הזאתי, אבל הוא הורד למהירות הנמוכה יותר כתוצאה מהביקוש בשוק, ומהצורך למכור מעבדים במהירות שעון נמוכה יותר במחיר זול יותר. שכן, עלות הייצור של מעבד מאותה סדרה, ללא קשר למהירות, היא זהה. הרווח הכי גדול של היצרן על מעבדים זה על אלה הכי מהירים.

מה שאני אמר לך כאן הוכח עם כל הTuhnderbirdים, שהיו מסטפינג של AXIA או AIJHA, שבאו עם מכפלה פתוחה, וגם אם היית קונה 1200 היית יכול להריץ אותו בלי בעיה ב1400 בלי כמעט להעלות את הVCORE, ולהגיע איתו גם לסביבות ה1500 ו1600 עם קצת מזל.

פורסם

iib, אתה כנראה לא הבנת את כל העניין של סטפינג חדש יותר. היתרון של סטפינג כזה הוא בכך שאתה למעשה מקבל מעבד שאמור היה להיות נגיד 1400 והוא אף עבר את ה"בחינות" והמבדקים של היצרן לעבוד במהירויות הזאתי, אבל הוא הורד למהירות הנמוכה יותר כתוצאה מהביקוש בשוק, ומהצורך למכור מעבדים במהירות שעון נמוכה יותר במחיר זול יותר. שכן, עלות הייצור של מעבד מאותה סדרה, ללא קשר למהירות, היא זהה. הרווח הכי גדול של היצרן על מעבדים זה על אלה הכי מהירים.

מה שאני אמר לך כאן הוכח עם כל הTuhnderbirdים, שהיו מסטפינג של AXIA או AIJHA, שבאו עם מכפלה פתוחה, וגם אם היית קונה 1200 היית יכול להריץ אותו בלי בעיה ב1400 בלי כמעט להעלות את הVCORE, ולהגיע איתו גם לסביבות ה1500 ו1600 עם קצת מזל.

כמו שאמרתי יכול להיות שאני טועה... אני יודע שסטאפינג מעיד על שינוי כל שהוא בתהליך היצור או התכנון שכן תמיד עושים Tweakים למעבדים כדי שיגיעו למהירות שעון גבוהה יותר... פשוט חשבתי שאם מוכרים מעבד מסטפינג גבוהה יותר במהירות נמוכה יותר זה בגלל שהוא לא עבר את הבדיקות למהירות הגבוהה יותר (הדברים האלה משתנים מאוד...) .

פורסם

עוד דבר שאתה צריך לזכור בעניין הזה, שלכל סטפינג יש את המגבלות שלו. לדוגמא, המאקסימום שהסטפינג CBO של מעבדי הפנטיום 3 קופרמיין והסלרונים שלהם הגיעו היה 1000, וגם-כן היו מעטים מאוד. לכן, עדיף היה ללכת על סלרון 633, שבטוח יגיע ל950 בלי שום בעיה, מאשר לקנות סלרון 750 או 800, שהיית עלול לקבל אותם מסטפינג CBO באותה תקופה, ולא בטוח שהיית יכול להיגע איתם למהירות אפיק של 133(במידה והלוח שלך תמך בהם). לכן, היה עדיף לך לקנות סלרון 633, שהיה זול מאוד או לחכות מעט ולקנות סלרון 850 ומעלה בתקופה מאוחרת יותר שהסטפינג שלו הוא cCo, ויש לך כמעט התחייבות שהוא גם יעבור את האלף(אלף זה המאקסימום שלו, ותמיד אפשר לעבור את זה בקצת), או לקנות אפילו סלרון 800, נגיד היום, שכמעט בטוח תקבל סטפינג cCo, כי הם נעלמים מהשוק. סלרון 900 לדוגמא, זה סתם בזבוז של זמן, כי אתה כמעט ולא יכול לעשות לו אוברקלוק או לשים אותו במהירות אפיק של 133, כי המכפלה שלו פשוט גבוהה מדי, והתוצאה שתקבל תהיה גבוה מדי בשביל הסטפינג(כן, גם הcCo). אם תראה Batch List של אינטל למעבדי סלרון אתה תראה שלאותו מעבד עם אותה מהירות שעון יכולים להיות מספר סטפינגים, היות והסטפינגים שאתה רואה שמשתמשים בהם למעבדים מהירים יותר, אומרים שאם תקבל מעבד במהירות השעון הנמוכה יותר עם הסטפינג החדש יותר, הוא יוכל לעשות לך אוברקלוק יותר בקלות.

אבל, כמובן, אין לך אף פעם איזה סטפינג אתה תקבל מהחנות. היה לי פעם סלרון 633 שעבד ב950, ואפשר היה להפעיל אותו קצת יותר מזה, אבל לא בהרבה כי הוא היה סטפינג cBO שהיה טוב, אם היה לי מזל והייתי מקבל סטפינג cCo, היית יכול אולי לעבור איתו את ה1000 במהירות אפיק של משהו כמו 124 וכיוב'.

פורסם
  • מחבר

אז אולי נקנה סלרון 1000 טואלטין זול ?

כי לי כעיקרון חשובה יותר מהירות הבאס ! שתגיע ל-133...

פורסם

היא לא תעבור את ה 128 כי אינטל צרבו בקושחה של המעבד שמעבר לזה הוא פשוט לא ידלק (ואז הלוח יעלה במצב בטוח)

כדי ליצור חייץ בן הסלרון לפנטיום 3 טואלטין.

דן

פורסם

אז אולי נקנה סלרון 1000 טואלטין זול ?

כי לי כעיקרון חשובה יותר מהירות הבאס ! שתגיע ל-133...

זה מה שאני ניסתי להניע אותך לעשות..... ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים