עבור לתוכן

מיקרוגל - האם ניתן להשתמש בקרינה שונה מ-2450Mhz?

Featured Replies

פורסם

ויכוח ביני לבין חבר,

האם ניתן להשתמש בקרינה אלמ"גית בתדר שונה מאשר התדר הרגיל של מיקרוגלים (כ-2450Mhz)

על מנת לחמם מזון באותה צורה?

החבר טוען כי ניתן להשתמש גם בכפולות שלמות (וגם בחצי, רבע, שמינית וכו') של התדר הנ"ל על

מנת לחמם מזון (או מים, שזה למעשה מה שמתחמם במיקרוגל, אאל"ט)

תודה... (ולעזאזל, הגיע הזמן שיהיה דיון חדש בפורום הזה מלבד עוד טחינת מים על רובים וטנקים שלאף

אחד כאן לא יצא להשתמש בהם אבל זה לא מפריע להם לזיין את המוח עליהם כאילו יש להם ארסנל שלם בבית)

פורסם

התדר הזה הכי יעיל לחימום חלקיקי המים (או שומן לא בטוח), אבל אין מניעה להשתמש בכל תדר אחר, פשוט תצתרך יותר עוצמה. חלקים שלמים של אורך הגל\כפולות של התדר הנ"ל יעבדו יותר טוב מכל תדר אחד לא קשור, בגלל שהם תדרים הרמוניים, למשל שני גלים בעלי חצי האורך גל יתנו השפעה דומה לזה של הגל המקורי, כמובן שאתה מאבד (הרבה) מהיעילות. וכמובן ככל שהתדר כפולה גדולה יותר אתה מאבד יותר יעילות.

פורסם

תצטרך הרבה הרבה יותר עוצמה. 2.4 ג'יגה הרץ היא תדירות התהודה של מולקולות המים. תדרים הרמוניים אחרים לא ישפיעו באותה מידה.

פורסם

זה לא הרזוננס של המים - זה מיתוס.

פורסם

ואלה צודק, כל חיי היו שקר. מסתבר שהתדירות נבחרה בגלל שזו תדירות ששמורה למכשירים חשמליים שלא מיועדים לתקשורת וכל תדירות מספיקה (בלי קשר להרמניות בכלל)

פורסם

זה לא הרזוננס של המים - זה מיתוס.

מיקרוגל מחמם בזה שהגל מסובב את מולקולות המים וגורם לחיכוך.

לגל יש מגנטיות וגם למולקולות המים יש קוטבים מגנטיים.

אם הגל הוא מהיר מדי (למשל אור השמש) אז הגל בקושי יספיק להתחיל להזיז לכיוון אחד וכבר יתחיל להזיז לכיוון השני, ולכן לא תווצר תזוזה במולקולות.

אם גל איטי מדי המולקולה בקושי תזוז ולא יהיה חיכוך אפקטיבי.

כך שהתדר היעיל למיקרוגל נקבע לפי הקצב שגורם למולקולות לעשות סיבוב מלא וליצור חיכוך מקסימלי שכמובן מייצר חום.

בקיצור צריך לנגן מנגינה מאוד מסוימת כדי שהמים ירקדו.

פורסם

כע רק שזה לא ממש קשור. תנורי מיקרוגל תעשייתים עובדים בתדר של 915 מגה הרץ בלי בעיה...

פורסם

כע רק שזה לא ממש קשור. תנורי מיקרוגל תעשייתים עובדים בתדר של 915 מגה הרץ בלי בעיה...

זה פשוט פונקציה של מהירות החימום.

כמו שבתנור לא תמיד חם יותר זה עדיף כך גם במיקרוגלים.

מהירויות שונות יתנו תוצאות שונות של חימום, ולא רק בעוצמת החימום, אלה גם בהתאדות המים וצבירת לחות.

אז יש יתרונות וחסרונות לשימוש בתדרים שונים, אבל כל התדרי מיקרוגל שיש להם אפקט על סיבוב מולקולות המים הם בטווח מסוים של תדרים שנקראים כולם (הפלא ופלא) מיקרוגל.

פורסם

כן רק שהבחירה בתדר לא קשורה בכלל למים. היא נובעת ממגבלות חוקיות על תדרים אלקטרומגנטיים, וממגבלות טכניות של לייצר תדירויות גבוהות במיוחד או בעלות רוחב צר שיתאים למגבלות החוקיות הנל. אם היסטורית היו מקצים את 2300 מגה הרץ למכשירי אלקטרוניקה שאינם תקשורת, זה היה התדר.

אם התכוונת שיכלו לבחור כל תדר בטווח המיקרוגל, אין לי תשובה חד משמעית. יתכן שגלי רדיו בעוצמה מספקת גם יעבדו, רק שיש בעיה טכנולוגית ליצור אותם, וכבר ידוע שגלי אינפרה אדום כן יכולים לשמש לחימום.

פורסם

וכבר ידוע שגלי אינפרה אדום כן יכולים לשמש לחימום.

מה שאמרת פה זה פחות או יותר, וכבר ידוע שחום כן יכול לשמש לחימום...

פורסם
  • מחבר

קרינת אינפרא אדום לא מחממת... כלומר, לא יותר מאשר קרינה אחרת (הרי גם אור נראה מחמם)

אלא גופים חמים פולטים קרינה אינפרא אדומה (כלומר, חום => אינפרא אדום, ולא ההפך כפי שכתבת, BigDickBastard)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים