עבור לתוכן

כמה שאלות על ניתוח לייזר בעיניים

Featured Replies

פורסם

רק ליודעי דבר

1. האם הראיה יכולה להמשיך להפגע גם אחרי ניתוח הלייזר ? כלומר אחרי הניתוח נגיד יש לך 6/6, אם נגיד תיהיו הרבה על המחשב , הראיה תתחיל להפגע שוב?

2. האם ניתן לעשות ניתוח כזה פעמיים?

3. האם ניתוח לייזר מחייב הרכבת משקפי קריאה לאחריו?

פורסם

רק ליודעי דבר

1. האם הראיה יכולה להמשיך להפגע גם אחרי ניתוח הלייזר ? כלומר אחרי הניתוח נגיד יש לך 6/6, אם נגיד תיהיו הרבה על המחשב , הראיה תתחיל להפגע שוב? - כן, אין קשר ישיר בין ישיבה על המחשב ובכלל מאמץ של העיניים לפגיעה בראיה.

2. האם ניתן לעשות ניתוח כזה פעמיים? - כן

3. האם ניתוח לייזר מחייב הרכבת משקפי קריאה לאחריו? - מה הקשר?

פורסם

ממה שאני יודע (ומה שהסבירו לי):

1. הראיה אמורה להתייצב בסביבות גיל 20, אחריה היא לא משתנה עד בערך גיל 40 או יותר (אם היא משתנה אז בעיקר למשקפי קריאה);

2. כן, אבל אחרי זמן מסויים (כחצי שנה);

3. ממש לא (חוץ מהסיבה בתשובה 1).

פורסם
  • מחבר

רגע

איך אפשר לנתח כמה פעמים

למה הקרנית מלטשים אותה

בסוף לא ישאר ממנה כלום, לא ככה?

פורסם

פעם ראיתי תוכנית על איך מבצעים ניתוח לייזר במטופל ואני חייב לציין שזה קצת מגעיל מהצד..

אופן התהליך הוא ככה... (עשוי להישתנות בגלל שראיתי את זה לפני כמה שנים כשלייזר היה "חדש")

מרדימים את המטופל ומשכיבים אותו

פותחים לו את העיניים עם מכשיר שכזה כמו קליפסים שישמרו על העין פתוחה ושלא תסגר על ידי הרפלקסים

מנקים את העין

לוקחים סטפלר וחותכים בעדינות את החלק השקוף של העין (הקרנית אם אני לא טובה) כמעט עד הסוף כמו איזה פחית טונה ואז משאירים את העין "פתוחה" (חותכים איפה שהאישון נמצא).

לוקחים את מכשיר הלייזר שזה מכשיר רב כוח ומקרינים לתוך האישון וחל שם הליך פיזיקאי ואז סוגרים את הקרנית, עושים גם על העין השניה.

סוגרים יפה ומנקים סופית, מכשיר בפדים, שמים טייפ רפואי בצורת איקס על העיניין ואסור לפתוח אותם במשך איזה יומיים עד שהרופאים מאשרים לך. אחרי זה אתה שם טיפות לאורך כל הזמן של איזה תקופה איקס ואז אתה עובר איזה פיזיוטרפיה או תרגילים לעיניים.

חשוב לציין שכמו כל ניתוח יכול להיות בתרגיל שכזה סיכון ואתה עשוי לאבד את הראיה.

הייתי ממליץ להיתקשר למקום יותר מיקצועי מ-HW ולשאול אותם בנוגע לכך ולקחת דף מנותח ששם רשום הכל מהכל ולא תזדקק לנו. חוץ מזה תשאל אנשים שעברו את הניתוח והם יענו לך ממקור ראשון שזה הכי טוב לדעתי..

בהצלחה וראיה טוב! :xyxthumbs:

פורסם

אמא שלי עשתה

הם מתחייבים שעד שהתוצאה לא מספקת הם ימשיכו לעשות (עשו אצל אמא שלי פעמיים).

הגיעו לתוצאה של מעבר ל100%, עברו כמה וכמה שנים, זה קצת מתדרדר, אבל היא לא צריכה משקפיים כרגע או משו

בקשר לתהליך, לא מרדימים, התאריך של הלייזר אורך כחצי דקה, שמים לכמה ימים הראשונים מן משקף כזה שקוף כדי שהעין לא תבוא במגע עם האוויר ותהיה סטרילית. אחרי זה כמה חודשים צריך לשים טיפות מידי פעם כשהעיין מתייבשת. פזיוטרפיה\תרגילים לא ממש.

בכל מקרה לדעתי אם העיניין מציק לך לדעתי ניתוח זה שווה

פורסם

רגע

איך אפשר לנתח כמה פעמים

למה הקרנית מלטשים אותה

בסוף לא ישאר ממנה כלום, לא ככה? - אכן אתה צודק, בן אדם שעושה ניתוח לייזר והראיה שלו נפגמת עם הזמן יעשה שוב ניתוח לייזר.. ושוב ושוב (סתם דוגמא קיצונית מאוד!!) עד שהקרנית תהיה דקה מדיי כדיי מה שנקרא "ללטש" אותה בגלל זה רשמתי שניתן לעשות ניתוח נוסף.

אגב, רוב האנשים עושים ניתוח אחד לתיקון הראיה.. במקרים שהראיה מידרדרת עם השנים ניתן לעשות שוב.. ואני מאמין ששוב במידת הצורך

פעם ראיתי תוכנית על איך מבצעים ניתוח לייזר במטופל ואני חייב לציין שזה קצת מגעיל מהצד..

אופן התהליך הוא ככה... (עשוי להישתנות בגלל שראיתי את זה לפני כמה שנים כשלייזר היה "חדש")

מרדימים את המטופל ומשכיבים אותו

פותחים לו את העיניים עם מכשיר שכזה כמו קליפסים שישמרו על העין פתוחה ושלא תסגר על ידי הרפלקסים

מנקים את העין

לוקחים סטפלר וחותכים בעדינות את החלק השקוף של העין (הקרנית אם אני לא טובה) כמעט עד הסוף כמו איזה פחית טונה ואז משאירים את העין "פתוחה" (חותכים איפה שהאישון נמצא).

לוקחים את מכשיר הלייזר שזה מכשיר רב כוח ומקרינים לתוך האישון וחל שם הליך פיזיקאי ואז סוגרים את הקרנית, עושים גם על העין השניה.

סוגרים יפה ומנקים סופית, מכשיר בפדים, שמים טייפ רפואי בצורת איקס על העיניין ואסור לפתוח אותם במשך איזה יומיים עד שהרופאים מאשרים לך. אחרי זה אתה שם טיפות לאורך כל הזמן של איזה תקופה איקס ואז אתה עובר איזה פיזיוטרפיה או תרגילים לעיניים.

חשוב לציין שכמו כל ניתוח יכול להיות בתרגיל שכזה סיכון ואתה עשוי לאבד את הראיה.

הייתי ממליץ להיתקשר למקום יותר מיקצועי מ-HW ולשאול אותם בנוגע לכך ולקחת דף מנותח ששם רשום הכל מהכל ולא תזדקק לנו. חוץ מזה תשאל אנשים שעברו את הניתוח והם יענו לך ממקור ראשון שזה הכי טוב לדעתי..

בהצלחה וראיה טוב! :xyxthumbs:

אני מאמין שהשיטה כיום דומה אבל קצת שונה

פורסם

אני חייב לספר שמי שתיאר כאן את הניתוח הוא נשמע הרבה יותר "מפחיד" ממה שאני עשיתי

לשאלות כבר ענו, רק אני יוסיף שיש שני סוגי ניתוחים אחד שחותכים את הקרנית ואחד שלא

החדש יותר וזה שזהמן ההחלמה ממנו יותר מהיר הוא זה עם החיתוך אבל יש אנשים שלא יכולים לעשות אותו (אני לדוגמה לא יכלתי)

השני השיו, הוא על הקרנית עצמה וזמן ההחלמה הוא יותר ארוך( וקשה להגדיר את זה בדיוק, לי זה היה די סבבה אחרי שבוע יש כאלה שלוקח להם יותר)

לדעתי אם את רוצה באמת לדעת עוד על הנושא לך לאחד המכונים (עדי, היותר טובים, יש דברים שבאמת לא חוסכים אליהם) ותעבור בדיקת התאמה, כי א. זה חינם ,ב. זה יענה לך על כל השאלות וג. זה יבדוק אם אתה בכלל מתאים

פורסם

פותח הדיון, לשאלותיך:

1. הראייה יכולה להמשיך להידרדר אחרי הניתוח. במיוחד אצל נשים לאחר הריון.

2. לפני שאתה בכלל ניגש לניתוח אתה עובר בדיקת התאמה של הקרנית. לא כל אחד מתאים לניתוח הנ"ל. כשהקרנית מספיק עבה אפשר גם לעשות ניתוח חוזר. אני לא מכיר מישהו שעשה או שאמרו לו שהוא יכול לעשות יותר משניים.

3. אין קשר בין הניתוח לבין משקפי קריאה. בסביבות שנות ה 50 לחיים צורת גלגל העין מתחילה להשתנות וחלק מהאנשים מפתחים עקב כך רוחק ראייה (כלומר ראייה גרועה מקרוב) ונזקקים למשקפי קריאה.

4. כיום יש שיטות ניתוח חדשות שלא מצריכות חיתוך של הקרנית. עקב כך גם זמן הניתוח בכל עין התקצר משמעותית. עיקר הכאב או חוסר הנוחות נגרם מהקליפס (יותר טבעת לחץ) שמחזיקה את העין שלא תזוז במהלך הניתוח.

5. חשוב לציין שלא כולם תמיד מגיבים יפה לתהליך ותופעת לוואי נפוצה היא יובש בעיניים או גירויים שיכולים להימשך גם חודשים אחרי הניתוח.

פורסם

קרוב משפחתי היה עיוור בעין אחת וטופל ע"י רופא עיניים מהבכירים בישראל שהציל את עינו השנייה. הרופא הזה היה מעולה לא רק מבחינת ידע אלא בעיקר ביכולת הכירורגית שלו ובזה הוא אולי היה הכי טוב שיש. הרופא הזה עבד בבית חולים ממשלתי וגם בבית חולים פרטי וביצע ניתוחים בשני המוסדות.

הפואנטה היא שאותו רופא הסתובב עם תחתיות קולה במשקפיים.

אם רופאים מעדיפים להימנע מניתוח בחירה, אני מעדיף לעשות כמותם.

פורסם

מה הקשר?

יכולות להיות מיליון סיבות למה הרופא לא רצה לעשות ניתוח לייזר.

99% מהאנשים עושים את הניתוח מסיבות אסטתיות (להיפטר מהמשקפיים).

גם אם אתה מסרב בכל תוקף לעבור ניתוח אין סיבה להסתובב עם תחתיות קולה, מכיוון שקיימות זכוכיות דקות משמעותית (וגם יקרות מאוד) וגם משקפיים עם מספר 10 לא חייבות להראות נורא.

אז אני מניח שאסטתיקה לא הייתה חשובה במיוחד לרופא, ומן הסתם הוא לא יעשה ניתוח בחירה, כי בכל ניתוח יש תמיד סיכון.

ובכלל כל רופא ימליץ לך לא לעבור ניתוחים שאתה לא צריך, אם הוא אחראי.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני עברתי לפני חצי שנה.

לא כזה נורא ולא כזה מפחיד.

כמובן, אם אתה משקיע במרפאה רצינית עם רופאים טובים.

אני עשיתי בעיניים, עזריאלי.

בכל מקרה, אם יש לך עוד שאלות ספציפיות, אני אשמח לעזור.

פורסם

אני חושב שאחרי 3 שנים הוא כבר לא צריך יעוץ

פורסם

:facepalm:

אין לי מושג איך הדיון הזה קפץ לי... סלחו לי 8)

פורסם

אני חושב שאחרי 3 שנים הוא כבר לא צריך יעוץ

חחחחחחחחחחחחחחחחחחח :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

הייתי חייב להגיב פשוט אחרי כמה שעות של חפירות ודממה פשוט קרעת לי תנשמה חחחחחחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים